• 9.384.374 stemmen

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Avontuur / Fantasy | 116 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Prince of Persia

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton en Ben Kingsley

Releasedatum: 19 mei 2010

Plot Prince of Persia: The Sands of Time

"Defy the Future"

Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...

avatar van sportfan27

sportfan27

Tegenvaller, een simpele hap slik weg film zonder enige vorm van orginaliteit,geen enkel spoor van iets wat op enige vorm van diepgang lijkt , vreselijk voorspelbaar en matig geacteerd (Gyllenhaal is een volslagen miscast)
Duidelijk op een jongere doelgroep gericht, na Clash of the Titans alweer een zware tegenvaller. Special effects zijn mooi maar daar kun je geen film op dragen als het script zo bedroevend is.Dieptepunt van de film is het stuk waar de koning overlijd door een giftige mantel en waar de hoofdrol speler binnen 10 sec,
1- de schuld krijgt.
2- zijn complete familie verliest en tegen zich krijgt.
3- de prinses hem ineens helpt na haar stad te hebben verloren, 3 plotwendingen in 10 sec,
dan neem je je kijker niet serieus als filmmaker,ook word alles tot in de puntjes uitgelegd in sommige scenes alsof wij als kijker allemaal te dom zijn om het zelf te kunnen bevatten.
Nee, dit is alweer een hele matige game verfilming,jammer maar helaas.

2 **

avatar van mike2006

mike2006

Prachtige actiefilm die zoals opgemerkt erg veel Assasins creed bevatte. Mooie cyaanachtige filmstijl en een film die blijft boeien. Verhaallijn is af en toe flinterdun en niet echt geloofwaardig en wordt soms wat dizzy als die weer eens back in the tijd gaat. Leuke vlotte film met alleen het einde als anti climax, voor de rest een aardig geslaagde Disney film.

avatar van Thorak

Thorak

mike2006 schreef:

Mooie cyaanachtige filmstijl en een film die blijft boeien.

Ik denk dat je amber bedoelt? Of heb je een slechte cam-versie gedownload?

avatar van james_cameron

Vermakelijke avonturenfilm, onderhoudend en spectaculair. Het script is niet heel bijzonder en speelt leentjebuur bij tig (betere) genregenoten, maar het wordt allemaal vlot en stijlvol gebracht, zodat de aandacht er toch bij blijft. Visueel in ieder geval vrij indrukwekkend, van het fraaie camerawerk en oogstrelende kleurgebruik tot de imposante production design en eersteklas visuele effecten. De cast is redelijk op dreef, met Gylllenhaal in een wat onwaarschijnlijke maar uiteindelijk toch best leuke hoofdrol. Tegen het einde is de rek er een beetje uit, maar de film blijft aangenaam genoeg. Meevaller, wat mij betreft.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Vlotte film met leuke personages. Uit dezelfde koker maar wel iets grimmiger van toon dan de Pirates serie. Het ontbreekt een beetje aan een rol zoals Depp die in de betreffende films vertolkte al komt Molina wel in de buurt als lollige sidekick. Voorspelbaarheid troef maar verder vermakelijk tot het eind. De cgi en de aktiescenes zien er mooi uit.

avatar van robinb

robinb

Op zich aardig vermaak, maar ik had er toch meer van verwacht. Echt spannend en spectaculair werd het nooit.

De trailer bevat het mooiste gedeelte van de film waarin hij zeg maar terug in de tijd gaat. Na het zien van die trailer had ik gehoopt op een waar spektakel met veel van dit soort zaken. Helaas was dat maar enkele malen in de film het geval.

Het was zeker niet langdradig, het verhaal is simpel maar ook niet echt belangrijk voor een film als deze en de haat-liefde verhoudingen zitten er zoals altijd ook prima in.

Toch kwam de humor en actie niet tot het niveau zoals soortgelijke films als de mummy etc en dat vond ik persoonlijk erg jammer.

Al met al heb ik me er best wel mee vermaakt, maar ik zal hem geen 6x gaan kijken...

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Het was een regenachtige zondagmiddag, dus een prima setting voor een film als deze. De verwachtingen zijn niet al te hoog (ondanks de redelijke score hier) waardoor je door het simpele verhaal, leuke actie en redelijke acteren snel tevreden wordt gesteld.

Over het verhaal valt niet veel op aan te merken, dit is simpel en heeft door de clichés een hoge voorspelbaarheid gehalte. Door de vrije lange speelduur zorgt dat voor behoorlijk wat trage gedeeltes die verder ook niets toevoegen aan het geheel en beter eruit gelaten konden worden om de vaart er een beetje in te houden.

Door de Disney-invloeden is het (zoals te verwachten) een beetje braaf allemaal en is Gyllenhaal wat dat betreft prima gecast. Ik vind hem totaal ongeloofwaardig in zijn rol als avonturier. Op de een of andere manier voelt zijn rol geforceerd aan en doet hij te veel zijn best om de nieuwe Indiana Jones te worden. De overige rollen waren oke maar nietszeggend. Alleen Kingsley was iets bovenmaats.

De special effects waren gematigd aanwezig, een stuk minder dan ik verwacht had. Dit zorgt er gelukkig voor dat het geen CGI-spektakel en ook genoeg ruimte is voor 'normale' actiescènes.

Uiteindelijk is het een matige film die geen hoogtepunten kent en halverwege een beetje saai is zelfs. De aardige actiescènes en het redelijke acteerwerk slaan je door de redelijke lange speelduur heen.

Zoals gezegd, zondagmiddag vermaak.

avatar van Bas78

Bas78

Beetje het soort films wat mij wel aan spreekt keek lekker weg en heeft me van begin tot eind geboeit 3.5

avatar van MovieMind

MovieMind

Een goede en vermakelijke verfilming van de game.

Musicer schreef:

^^om daar nu een film op af te rekenen. In Gladiator praten de Romeinen toch ook Engels en zijn enkele acteurs zo blank als maar kan, klopt historisch ook niet.

Maar hier klopt het niet alleen historisch maar klopt het ook nog eens niet met de game...

Waku schreef:

Zoals wel vaker ben ik het wel met je eens Stinissen.

Bovendien gingen de special effects een beetje "over de top".

Ookal zag het er allemaal gelikt uit , de film kon mij nergens pakken.

Dank voor de tip trouwens zag hoge rate staan op IMDB.

Lijkt me wel wat.

Hoge rating is omdat niet veel mensen hem hebben gezien en het dus alleen de echte fans zijn die erop gestemd hebben... Zelfde heb je bij een blockbuster hier in het begin ook... Vandaar ook dat die niet meetellen voor de toplijsten...

avatar van scorepio

scorepio

Leuke actiefilm a la "Pirates of the Caribbean " waar het verhaal echter minder vlotjes verloopt. ( toch in de eerste helft )

De decors , kostuums en muziek zijn ongelooflijk goed en de film heeft wellicht een fortuin gekost.

Persoonlijk vond ik de film iets teveel disney en had iets duisterder en wreder mogen zijn. Al bij al een leuke aanrader.

louisvf

Viel beter mee als dat ik had verwacht, ondanks de slechte special effects, verhaal, casting, clichés en overzet van game naar film.

avatar van RickZ

RickZ

Spectaculaire avonturenactiefilm met goede special effects maar matig en dun verhaal. Geeft niks: lekkere brainless actie is ook wel eens leuk en vermakelijk.

Wel effe wennen aan Jake Gyllenhaal: die speelt normaal hele andere (en betere) rollen...

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

RickZ schreef:

Inderdaad. Vind hem totaal niet geschikt voor zo'n rol.

avatar van lymfo

lymfo

Ik heb me wel vermaakt, maar inderdaad een vreemd verhaal...

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

kijkt lekker weg op een verveel avondje

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Mensen die deze een 3.5 of hoger geven zijn of fan van Prince of Persia of jonger dan 18 jaar.

Als je realistisch naar deze film kijkt is dit een vermakelijke maar simpel weg kijkende film. Komt iets boven het pijl uit van een gemiddelde game verfilming.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik ben helaas niet jonger dan 18 jaar en ben geen ''echte'' fan hoor

avatar van piiiti

piiiti

bijzonder vermakelijke film, goed verhaal, goeie special effects... echt mijn soort film dit. weinig films gezien in dit genre die me meer boeiden dan deze film. geniaal!

avatar van Tj-83

Tj-83

piiiti schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van *Thijs*

*Thijs*

RickZ schreef:

Mee eens. En je van het genre houdt: kijken.

Zo niet: kijk hem dan op een regenachtige zondag.

Tóch 3,5*

avatar van FLH

FLH

Tj-83 schreef:

Helemaal mee eens!

Zo te zien ben je wel heel erg snel tevreden gezien je stemgedrag , maar ik vond de film wel vermakelijk maar net wat te flauw, te veel cliché scenes en slechte dialogen. Al bij al wel een aardig filmpje.

avatar van Reqie

Reqie

Pfff, 3.41 voor deze film? Dit snap ik toch niet echt. Deze film kon mij nooit boeien, vond het een LOTR wannabe die nog niet aan hun hielen komt.

Wat een belachelijke zever met die dolk waar duizend en één voorwaarden aan gekoppeld zijn. Telkens het verhaal evolueert, komen er nieuwe plotwendingen die het verhaal zo ongeloofwaardig maken.

De manier waarop er gefilmd is, vind ik allesbehalve. Er zit geen overzicht in en doet me inderdaad denken aan 1 of ander computerspel.

IK kan niet zeggen dat ik een echte fan ben van dit genre, maar zeker geen tegenstander. Echter, deze film vond ik slecht en geef ik maar 1,5, wat ik zelden doe.

avatar van Combustibility

Combustibility

o0Timmy0o schreef:

Ouder dan 18 jaar, fan van de Prince of Persia games, maar dit vond ik echt verschrikkelijk.

avatar van Colombo

Colombo

Typisch Amerikaanse film, moet dit de oude perzie voorstellen? met amerikanen/britten in de hoofdrol? ballen film 0,5*

Mensen met 5* moeten gauw de geschienisboeken induiken.. 5 sterren betekent een van de beste film dat je gezien hebt en als dit er eén van is.. om te huilen.

avatar van paul83

paul83

Colombo schreef:

Typisch Amerikaanse film, moet dit de oude perzie voorstellen? met amerikanen in de hoofdrol? ballen film 0,5

Amerikanen? Terug naar school met jou. Zulke comments heeft echt helemaal niemand wat aan en blijkbaar heb je hem helemaal niet gezien...

avatar van Colombo

Colombo

paul83 schreef:

Ik heb het even gefixd, britten dan. geen wereld van verschil.

Nee niet volledig gezien, want het was te triest voor woorden als dit mijn oude perzie moet voorstellen haha

had graag een andere acteur gezien...een beetje arabischer en onbekend zo realistischer zijn. Niet dat Gyllenhaal slecht acteert hoor.

Verder leuke film

Overigens over school gesproken, je kan beter dit soort mensen terug naar school sturen, want blijkbaar weten ze het verschil niet tussen arabieren en perzen..

avatar van Threeohthree

Threeohthree

paul83 schreef:

Hoezo ? Jake is toch een Amerikaan. Vind het niet zo'n rare opmerking. Ik irriteerde mij ook aan het feit dat hij een Iranees moet voorstellen.