• 9.375.897 stemmen

Met onder meer: Billy Bob Thornton, Kathy Bates en Tony Cox

Releasedatum: 24 november 2016

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Bad Santa 2

"Giving the holidays another shot."

Willie Soke is nog geen steek veranderd. Samen met zijn gewiekste partners Marcus (Tony Cox) en Thurman Merman (Brett Kelly) hebben ze het dit keer voorzien op een charitatieve instelling die geleid wordt door de charmante Diane (Christina Hendricks). Ze zetten een ingenieus plan in elkaar om met het geld weg te komen. Ze worden echter gedwarsboomd wanneer Willie's moeder, Sunny Soke (Kathy Bates), onverwacht langskomt.

Vanaf 24 november in de bioscoop (eOne)

avatar van renzoroy

renzoroy

kijk er naar uit deel 1 was geweldig.

avatar van tattoobob

tattoobob

Laten we hopen dat hij in de buurt komt van het eerste deel.

avatar van The Oceanic Six

avatar van Bélon

Bélon

Gelukkig weer met Billy Bob Thornton en Tony Cox en zo te zien op IMDB een R rating dus dat kan weer leuk worden: dé kerstfilm waar ik iig naar uitkijk dit jaar

avatar van zoutzak

zoutzak

Benieuwd! Deel 1 is toch wel uitgegroeid tot een ware cultclassic.

avatar van Shinobi

Shinobi

"No, I don’t need no fucking hug from Santa."

Het eerste deel was weer eens wat anders dan de standaard brave Kerstmis comedy, maar een vervolg leek me niet nodig na al die jaren (13!).

'Bad Santa 2' doet qua narratief eigenlijk niets vernieuwend; wederom gaat Willie met Marcus kluizen kraken, alleen ditmaal die van een liefdadigheidsinstelling en met hulp van nota bene zijn moeder. Ongeacht de inbreng van Willie's moeder en een nieuwe locatie is dit vervolg niets meer dan een herhaling van zetten.

Wat volgt mag dan ook geen verrassing heten. Dit gaat gepaard met een hoop politieke incorrectheid, zelfs de sullige Thurman Merman keert weer terug. Ondanks de vertrouwde personages wordt er niets bijzonders gedaan betreft het verloop. In feite is het niets meer dan elkaar onderling flinke sneren uitdelen.

De film wordt gered door Billy Bob Thornton die als cynische, zuipende en vloekende Kerstman wederom de show steelt. Voorop staat - vanzelfsprekend - de kenmerkende grove, zwarte humor die naar meer smaakt. Je moet er als kijker weliswaar van houden, want anders kom je van een koude kermis thuis. Wat mij betreft blijft de vulgaire aanpak genieten geblazen.

Al met al een aardig vervolg die je zou kunnen bestempelen als overbodig, maar vermaken doet het zeker.

3,0 Sterren.

avatar van Walter S.

Walter S.

Niks "overbodig vervolg". Okay, niet vernieuwend maar gewoon fijn verder gaan waar we waren gebleven. Vuilbekkend en zuipend en neukend een kraak voorbereiden. Vond je deel 1 te gek dan zul je je met deel 2 ook wel vermaken. Ik heb me in elk geval prima vermaakt. Al was het maar omdat Billy Bob Thornton een ware held is, zeker sinds Bad Santa 1, maar vooral sinds Lorne Malvo in Fargo s1. Ik heb inmiddels net zo'n kapsel als Lorne Malvo en ik wil voor de rest ook in zijn voetsporen treden, echt een rolmodel, die Lorne. Maar dat terzijde.

avatar van Antonev

Antonev

Het blijft toch jammer dit soort vervolgen gemaakt worden, puur om het nog even wat extra uit te melken. Bad Santa 1 was een behoorlijk, doch redelijk onverwacht succes. Ik heb de trailer even bekeken en het ziet eruit alsof ze té hard hun best doen om grappig te zijn. Deel 1 was juist zo sterk omdat het allemaal lekker ongedwongen en niet geforceerd was.

avatar van The Oceanic Six

Prima mee vermaakt, bijna zo leuk als de eerste was. Het is gelukkig vooral meer van hetzelfde, met nog altijd een hele asociale Billy Bob Thornton die gewoon geweldig op dreef is. De rest van de oude cast is er ook weer bij en de dialogen tussen Thornton en zijn net zo asociale moeder lieten me ook wel lachen. Dit soort films zijn alleen leuk als ze dat moralistische geneuzel weglaten en dat lukt ze gelukkig vrij aardig. De film blijft lomp, vulgair en bot tot het einde toe. Op deze wijze mag er nog best een derde deel komen. Het blijft leuk dat er nog eens van zulke afwijkende kerstfilms verschijnen.

(Kleine) 3,5*

Typisch vervolg.

Meer van hetzelfde inderdaad, maar wat verwacht je anders bij een vervolg van Bad Santa? Het zou vreemd zijn moest een tweede deel plots een geheel andere richting uitgaan. En ja, het plot volgt min of meer hetzelfde stramien, maar de eerste film was nu ook niet bepaald zo leuk of memorabel vanwege het plot.

Belangrijker is dat Thornton weer op niveau is, de rest van de cast ook weer terugkeert en de film er ditmaal nog een geweldige Kathy Bates bijgooit. Wat ziet zij er vreselijk uit, maar ze doet het wel echt goed. De formule is bekend, het is allemaal nog wat sequel-gewijs aangedikt, maar da's exact waar mensen deze film voor kijken.

Of het dan een nodig vervolg is, is een andere vraag, maar ik heb me er best mee vermaakt. Soms is het gewoon vulgair en vergeet de film een beetje grappig te zijn, maar even vaak is het gewoon wél grappig. En aangezien dit soort films redelijk zeldzaam zijn, lijkt me dat een aardig argument om de bestaansreden van deze film te verklaren.

Wie de eerste film niks vond zal deze ook absoluut niet leuk vinden. Wie hoopte dat dit tweede deel een gelijkaardige impact zou hebben komt van een kale kermis thuis. Maar wie gewoon weer 90 minuten vuilbekkende Santa-Thornton wil heeft absoluut niks te klagen. Leuk vervolg, doet niet onder voor het origineel.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Mijn favoriete kertsfilm na the sound of music is bad santa 1.

Dus de verwachtingen waren hoog.

Valt niet tegen en niet mee.

Maar waar het om gaat dat je dubbel ligt van het lachen hier en daar.

En dat deed je waarschijnlijk bij deel een,,,en toegegeven hier weer.

Gewoon heerlijk cynisch,sarcastisch , soms wat gemakkelijk .

Maar de Coen broers wisten het toch net wat scherper en leuker cynischer te brengen .

Leuk. Geen grote voldoende .

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

john mcclane 2 schreef:

Mijn favoriete kertsfilm na the sound of music is bad santa 1.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

[quote]Tommy De Vito schreef:

The Sound Of Music Kerstfilm? Misschien vind je het een Kerstfilm omdat hij tijdens de feestdagen vaak uitgezonden wordt [/quote

klopt,maar ik doelde ook op dat dat een mierzoete melodramatische film is,,en bad santa alles behalve.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Leuke 2de deel ik heb wel gelachen hierom het is meer van hetzelfde als deel 1 maar wel grappig en ranzig haha. En wat is Christina Hendricks toch een mooie vrouw zeg, ik zeg kijken deze leuke film.

avatar van MishimaH

MishimaH

Gerlof1378 schreef:

En toch maar 2 sterren?

avatar van m1701

m1701

Grappige film! Heel erg plat maar past geweldig bij de personages.

Z'n moeder is HILARISCH!!!!!

Zeker moeite waard om te kijken, als je er van houdt

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Lang gewacht op een vervolg,wat mij betreft mag Billy bob elk jaar een nieuwe maken! Grappen nauwelijks anders dan in deel 1, maar ik zeg lekker boeien.ik heb weer 90 minuten lang gelachen en daar gaat het om....4 stars.

avatar van Lunith

Lunith

Ik lees niets dan lof. Laat ik dan de eerste zijn die een minder positief plaatje schetst.

Deel I vond ik een welkome verademing: heerlijke film die 180 graden afwijkt van alle mierzoete kerstfilms. Het originele verhaal en de wisselwerking c.q. contrast tussen Willie (een voortreffelijke Billy Bob Thornton) en het onfortuinlijke jongetje worden goed benut. Tel daarbij op de prima rollen van Bernie Mac, John Ritter, Lauren Graham en Tony Cox en je hebt een zeer vermakelijke prent.

En daar wringt de schoen. Ik mis het verhaal in deel II. Het is niets meer dan een aaneenschakeling van banaliteit. Het script dient als kapstok voor poep-, plas- en seksgrappen. Waar in deel I nog onderscheid werd gemaakt tussen de verba(na)le capaciteiten van de personages, is die grens in deel II ver te zoeken. Zowat in elke zin komt iets plats voorbij. Het een nog grover dan het ander. Met name Kathy Bates spant de kroon. De scène waarin ze op het toilet zit, inclusief tv en bier, en je vervolgens de drollen in de wc-pot hoort vallen, vond ik a) zeer onsmakelijk en b) triest voor een actrice van haar kaliber. Het is me een raadsel waarom zo'n goede actrice voor deze rol heeft gekozen. Haar karakter is zo vulgair; daar is zoon Willie heilig bij.

Billy Bob Thornton speelt zijn rol wederom prima, maar de nadruk op en de opstapeling van vulgariteit, gecombineerd met een rammelend script, zijn niet mijn cup of tea.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een aardig vervolg. Het verhaal stelt niet al te veel voor maar de humor is leuk. Lekkere platte humor met grappige momenten en ook lekker grofgebekt. Geen lief of tuttig gedoe, zo vind ik een kerstfilm nog wel te pruimen.

avatar van Waku

Waku

Waarom een gouden formule veranderen als je in een vervolg er gewoon weer succesvol verder op kan borduren. Billy Bob Thornton en kompanen vloeken, zuipen, schelden en neuken er weer vrolijk op los.

Thornton al grommend en murmelend in opnieuw zijn kerstmannen pak.

Is dat leuk? Ja hoor.......best wel...

avatar van Theunissen

Hoewel het verhaal (draait weer om het kraken van een kluis) als de uitvoering ervan in deze Komedie film minder is dan het vorige deel van "Bad Santa" (voor mij de ultieme kerstfilm) uit 2003, vond ik de humor eigenlijk beter/leuker, want het is nu vooral één en al seksistische (vooral gericht op de kont) humor wat de klok slaat en waardoor ik regelmatig in een deuk heb gelegen van het lachen.

In dit verhaal draait het wederom om de anaal gefixeerde zuiplap Willie Soke (gespeeld door Billy Bob Thornton) en zijn gewiekste lilliputter kompaan Marcus Skidmore (gespeeld door Tony Cox), die het dit keer tijdens kerstmis in Chicago hebben voorzien op het geld in de kluis van de liefdadigheidsinstelling van Diane Hastings (gespeeld door Christina Hendricks) en haar man Regent Hastings (gespeeld door Ryan Hansen). Ze krijgen daarbij hulp van de moeder van Willie, te weten Sunny Soke (gespeeld door Kathy Bates), die werkt voor de liefdadigheidsinstelling en die ook maar al te graag het geld in de kluis wil hebben en ze zetten daarom een ingenieus plan in elkaar, om met zijn drieën met het geld weg te komen. Maar dat plan dreigt mis te lopen, omdat ze elkaar niet vertrouwen en ook ook omdat ze elkaar niet kunnen luchten.

Hoewel het verhaal dus eigenlijk min of meer hetzelfde is als het verhaal in de vorige film, heb ik me er wederom goed mee vermaakt en vooral veel om gelachen en dat eigenlijk al vanaf de eerste (leuke scene met Willie in een auto, die zit te staren naar een rondborstige vrouw die borstvoeding aan het geven is en daarna met de auto botst) tot de laatste minuut (waarbij je foto's te zien krijgt van de in het ziekenhuis liggende Marcus, die Willie uit wraak aan het Teabagging is en waaronder dan grappige Hashtag teksten staan). Het is eigenlijk een rollercoaster aan humor (en dat m.b.t. de vele seksistische humor) in deze film, en verder zijn de verschillende personages in het verhaal wel leuk, waarvan niemand eigenlijk normaal is. Enkele voorbeelden m.b.t. de vele seksistische humor zijn:

"Marcus: Kun je nog een kluis kraken ? Of heb je een carpaal tunnel syndroom van het aftrekken ?"

"Thurman: Mijn vriend Ronnie zegt over de betekenis van masturberen, dat het is wanneer je met je worstje speelt en aan je moeder denkt ?"

"Willie: Volgens mij heeft dat poesje (als Willie Diane voor het eerst ziet) lippen als een orang-oetan"

"Diane: Je begrijpt het niet, het was erg, met zijn drieën, zijn vijven... Willie: Vijven ? Hoeveel gaten heb je ?"

"Gina: Ik denk dat ik naar boven ga en 'It's a Wonderful Life' ga kijken en me lekker vinger"

"Willie: Luister, kun je je even concentreren en wegblijven van mijn ballen (terwijl hij wordt afgetrokken door serveerster Greta) ? Misschien kun je een duim in mijn reet steken ?"

"Sunny: Is dit jouw voortbrengsel (ze heeft het dan over Thurman) ? Willie: Zie ik eruit, alsof ik hem gemaakt heb ? Sunny: Nou, als dit geen alcoholische syndroom foetus is, wat is het dan wel ?"

"Willie: Ik ben niet echt, wat jij noemt, het romantische type. Ik ga niet voor al dat kleffe gedoe. Maar, euh, ik moet je zeggen, je hebt gigantische tieten. En dat is geen gelul. Diane: Euh... Bedankt."

Gelukkig is de cast qua hoofdrolspelers grotendeels hetzelfde gebleven als in de vorige film (dertien jaar eerder) en daarom zien we Billy Bob Thornton (in de rol van de vuilgebekte Willie Soke, die vrouwen het liefst in de kont neukt. Zijn moeder Sunny, noemde hem vroeger als kind zijnde "Strontstok" en dat omdat hij toen al alles probeerde te kontneuken, zoals zijn speelgoed aap en de hond van de buren), Tony Cox (in de rol van gewiekste partner Marcus, die Willie ondanks hun verleden, toch weer weet over te halen om samen met hem een kluis te gaan kraken, waar dit keer miljoenen in zouden zitten) en Brett Kelly (in de rol van de dikke, sullige en goedaardige jongen Thurman Merman, die inmiddels al 21 jaar is en Willie nog steeds beschouwt als familie) wederom schitteren in dit verhaal en met name dan Billy Bob Thornton is weer heerlijk opdreef. Eerlijk gezegd miste ik van de vorige cast wel Bernie Mac, maar hij kan natuurlijk niet meer meespelen, omdat hij helaas al dood (sinds 2008) is.

Van de nieuwkomers in deze film waren vooral Kathy Bates (in de rol van de grofgebekte moeder Sunny van Willie, die met elkaar geen goede band hebben) en de enorme rondborstige roodharige Christina Hendricks (in de rol van Diane Hastings, die de leiding heeft over de liefdadigheidsinstelling en die wel wat ziet in Willie en andersom is dat natuurlijk ook) een leuke toevoeging in het verhaal en de laatste is natuurlijk ook een mooie toevoeging. Overigens was Jenny Zigrino (in de rol van de mollige liefdadigheidsinstelling bewaakster Gina De Luca, waarvan Marcus de sleutels moet stelen en die heeft ook een oogje op haar. Maar Gina heeft zelf een oogje op Willie en hij steelt dan uiteindelijk de sleutels van haar, nadat hij haar onverwacht in de kont neemt op een toilet en daarbij zeep gebruikt als glijmiddel. Als Willie de zeep pakt, zeg ze "Ga je nu je handen staan wassen ?").

Het einde (dan zien we zelfs ook wat bloot voorbij komen van een tweetal vrouwen. Helaas wel niet van Christina Hendricks, die wel twee keren wordt genomen door Willie, één keer achter een vuilcontainer in een donker steegje en de andere keer tijdens een kerstbomen verkoop, en die Willie ook een keer aftrekt, als hij in het ziekenhuis ligt) van het verhaal was best leuk en Willie omschreef dat zelfs als "Nou, ik denk, dat dit is wat ze noemen, een gelukkig einde". Hoewel deze film als verhaal en uitvoering minder is dan het vorige deel, heb ik me er toch weer goed mee vermaakt en vooral heel veel om gelachen en met bijna 90 minuten kijkt hij natuurlijk ook lekker weg.

P.S. in deze film wordt de stad Chicago regelmatig fraai in beeld gebracht.

avatar van Noud

Noud

Billy Bob Thornton kan een zon heerlijke kop trekken

avatar van stinissen

Prima film met een humor waar ik gek op ben.

avatar van Brabants

Brabants

Bad Santa was echt vernieuwend. Geen braaf kerstfeestje maar cynisme, sarcasme, veel zwarte humor en eigenlijk alles wat van God los is. Bad Santa 2 is een film volgens de boekjes. De fout die een ieder ander -onnodig- deel haast maakt. Standaard plot en daarbij veelal de lol willen verklaren met alleen maar gescheld. Zeer jammer.

avatar van Noodless

Noodless

Brabants schreef :

Volledig mee akkoord. 4/10

avatar van GFM

GFM

Koester deel 1. Negeer dit 2e deel.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Kutfilm. Tip: houd het bij deel 1.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een man verkleed als de kerstman geld wil stelen van een goed doel. Het plot is te veel een kopie van het eerste deel. Nog steeds wel lekker grof en ook vermakelijk, maar de verrassing en frisheid is er wel wat vanaf en bovendien mist de film wat scherpte ten opzichte van het eerste deel. Kathy Bates is een leuke aanvulling van de cast.

avatar van Black Math

Black Math

Toch een stuk minder dan de voorganger. Thornton en Cox zijn weliswaar weer op niveau, en Bates heeft ook een leuke rol, maar de humor is toch minder scherp en minder sterk getimed. Dat het meer van hetzelfde is, is niet heel erg, maar wel graag op hetzelfde niveau. Dat geldt ook voor de emotionele component. Het jochie, ook hier weer gespeeld door Kelly, is terug, maar inmiddels tot een volwassen man uitgegroeid, die nog steeds even naïef is, maar als volwassene werkt het gewoon een stuk minder sterk.

Grootste verschil is de soundtrack. Ook hier weliswaar af en toe klassiek, maar het gebruik ervan is echt een stuk minder. In tegenstelling tot de eerste film lijken beelden en muziek behoorlijk los van elkaar te staan (afgezien van het neerzetten van een bepaalde sfeer), en ook daarmee gaat een hoop potentie tot humor verloren.

Een flink lagere waardering is helaas onvermijdelijk. 2,5*.