• 9.377.419 stemmen

Confessions of a Shopaholic (2009)

Komedie / Romantiek | 104 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: P.J. Hogan

Met onder meer: Isla Fisher, Joan Cusack en John Goodman

Gesproken taal: Fins en Engels

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot Confessions of a Shopaholic

"All she ever wanted was a little credit..."

Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is een jonge vrouw die samen met haar beste vriendin in een flatje woont. Ze heeft een saaie baan en vindt dat ze niet genoeg betaald krijgt. Dat is niet handig, want Rebecca heeft een koopverslaving. Naast deze verslaving die haar veel geld kost, moet ze ook nog eens tal van achterstallige rekeningen betalen. Ze weet niet meer hoe ze er mee aan moet, tot ze een betere baan krijgt als financieel journalist in New York.

Rebecca Bloomwood

die hard

Goed verhaal

avatar van faun

faun

Ik vroeg me af hoe hoog mijn bloeddruk was tijdens het kijken van deze film?

Wat slecht geacteerd zeg, hoop nooit meer zoiets te zien.

avatar van carolat

carolat

Geweldige film!

Bijna net zo leuk als de boeken.

Als je het eerste boek hebt gelezen.. dan wil je ze allemaal.

Weet iemand of er nog een nieuw deel aan zit te komen?

@crazymovie:

In een ander deel trouwt Suzie met haar neef.

avatar van Katharina

Katharina

carolat schreef:

Geweldige film!

Bijna net zo leuk als de boeken.

Als je het eerste boek hebt gelezen.. dan wil je ze allemaal.

Klinkt leuk! Wie is de auteur van de boeken?

avatar van kanjertje

kanjertje

NIte slecht maar viel toch vrij magertjes uit.

15 eerste minuten waren zwak, daarna wel beter.

En moet zeggen dat er geregeld eens goed heb kunnen lachen

avatar van RickZ

RickZ

Heerlijke (romantische) komedie met een ijzersterke humorvolle eerste helft, dat langzaam afzakt naar een gewone voorspelbare en wat romantische komedie. Isla Fisher maakt deze film tot een zeer vrolijk geheel.

avatar van rotem

rotem

Beetje zeer voorspelbaar allemaal, maar dat maakt het ook wel weer een lekker wegkijker voor de vrijdag/zaterdagavond.

avatar van Embie

Embie

Leuke film. Erg vermakelijk en op sommige momenten ook echt grappig. Isla Fisher zet haar karakter erg grappig en dommig neer, dat maakt de film leuk!!

avatar van ken1976

ken1976

Een leuke film , die meer bestemd is voor vrouwen. Ik heb deze film samen met mijn vriendin gekeken en zij vond hem beter als ik

2,5 sterren!!!

avatar van jan

jan

Grappige film en niet alleen voor vrouwen! Uiteraard weinig diepgang, maar daar is dit soort films ook niet voor. Gewoon een leuke film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om die werkelijk oogverblindende Isla Fisher 2,0* te geven. Maar eigenlijk verdient de film dat wel. Verhaal neemt te vaak een loopje met de realiteit en de humor vaak te overdreven. Een schitterende cast in zowel hoofd-als bijrollen kan daar helaas niets aan veranderen. De film duurt ook een aantal minuten te lang. Ik heb wel m'n ogen uitgekeken bij een aantal prachtige shots. 2,5*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Matige film.

Het verhaal stond me niet aan, de opzet was standaard en er gebeurde te weinig om komisch te zijn. Vond er betrekkelijk weinig aan.

2.0

avatar van pietpuk

pietpuk

Geen uitblinker maar nou ook weer niet zo slecht.

avatar van The Oceanic Six

Pfff, wat een lange zit met zon voorspelbare, suffe en inspiratieloze film zeg.

Het is dat ik de film een dagje in bezit had want anders had ik hem waarschijnlijk nooit gezien. Toch maar geprobeerd ondanks dat ik wel wist wat er zon beetje zou komen.

De film deed me best erg aan The devil wears Prada denken op 1 of andere manier. Maar Prada was een stuk amusanter door de vette knipoog naar het modewereldje. Shopaholic heeft dit niet en kauwt eigenlijk alles na wat we al kennen van dit soort films. Het bekende verhaal van een meisje die een baan krijgt die haar niet ligt maar waarin ze toevallig toch succesvol is, een knappe kerel ontmoet, alles verkloot en uiteindelijk hem toch wint. Gaap, Gaaperdegaap.

Tel daarbij ook nog eens een verzameling talentloze acteurs en actrices en je wordt niet vrolijk. Wel vrolijk werd ik van Isla Fishers uiterlijk. Ze speelde de hoofdrol en dus was ze genoeg in beeld. Prachtige vrouw, erg charmant en aantrekkelijk. Dat is dan ook het enige pluspuntje aan de film. Het had de film goed gedaan als er een grappig personage in had gezeten voor wat afwisseling. Maar de film heeft een chronich gebrek aan humor. Dit soort films zou je helemaal niet serieus moeten nemen.

Alleen kijken als je dit soort films echt ligt. Sowieso is het meer een vrouwenfilm.

avatar van Elineloves

Elineloves

Na aandringen van mijn vriendinnen, toch maar eens deze film gekeken. Omdat ik al niet van de boeken houdt, had ik ook niet veel verwacht van de film.

Bloomwood moet lijken op een zelfstandige vrouw die door haar koopverslaving in de problemen komt, ik vond haar echter vanaf de eerste minuut al irritant. Vond haar voorkomen veel te 'over the top' waardoor het voor mij moeilijk werd om ook maar één seconde met haar mee te voelen of me verbonden met haar te voelen. Ook miste ik de chemie tussen de hoofdrolspelers. Het leken meer broer en zus dan geliefden. Waar was de vonk? Ik heb hem niet gezien.

Ook het constante 'gepraat' van de paspoppen werd irritant. Dit is gewoonweg niet mijn soort humor. Ondanks dat, heb ik de film wel uitgekeken. Mijn volledige aandacht had ie sinds het begin al niet meer, maar toch was hij niet slecht genoeg om af te zetten. Wat een dubbel gevoel geeft deze film je!

Een hele hoop stommiteiten en gestuntel, en uiteindelijk blijf je toch achter met een onbevredigd gevoel. Jammer!

avatar van james_cameron

Zeer voorspelbaar niemendalletje, nog net het aankijken waard door de leuke leeghoofdige hoofdrol van Fisher. De film is gelukkig ook vrij vlot en onderhoudend, waardoor bepaalde overdreven en flauwe aspecten van de film ietwat gecompenseerd worden. Het houdt allemaal niet echt over, maar ik heb me niet verveeld.

avatar van Xen0n

Xen0n

Simpel, voorspelbaar, maar zeker vermakelijk filmpje voor tussendoor.

2,5 sterretjes

avatar van Waku

Waku

Zinloos tijdverdrijf.

Oftewel zonde van de tijd.

Film gaat echt helemaal nergens over.

Ergste is dat er helemaal niets te lachen valt.

Slechts 1 keer valt er te (glim)lachen als mode prinses Alette bij de

"shopalholic"thuis komt. De scene met de cake.

Verder een hoop hysterisch vrouwen gegil.

Snel vergeten deze hap, al zullen veel vrouwen het waarschijnlijk wel kunnen waarderen.

1,5*/2*

avatar van Rodger

Rodger

Standaard komedie, maar goed om een avondje te vullen...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Slecht, maar gelukkig toch redelijk vermakelijk. Grootste pluspunt is Isla Fisher. Mooie vrouw, met een prachtige uitstraling. Heb misschien een paar keer een kleine glimlach gehad tijdens het kijken, maar meer dan ook echt niet.

Vaak totaal ongrappig, veel tenenkrommend slechte momenten, een kledingkast vol cliché's en voorspelbaarder dan dit kan bijna niet. De film kent gelukkig een lekker tempo, bevat een vrolijk sfeertje en kijkt makkelijk weg, maar dat is veel te weinig om een voldoende te geven, omdat de minpunten érg overheersen. Toch twee sterren, vooral dankzij Isla Fisher zelf.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

JDSsmetje schreef:

Bhah . De titel alleen al. En dan nog eens het verhaal. Heb de trailer gezien en dit kan alleen een kutfilm zijn. Wie maakt nu een film over zo'n onderwerp en dan komt daar nog volk op af met een hoge score . Wat ik verwacht van de film: Kinderachtige humor , dom verhaal (dat weet ik nu al), wel goed uitgewerkt en goed verfilmd , dom en totaal niet serieus geacteerd. Ik ga zelfs niet kijken want aan zo'n films erger ik me zo. Er zijn honderden van die onnozele komedie's met kinderachtige humor maar ik denk dat dit wel het toppunt is. Dit is wat ik ervan verwacht.

Om geen vooroordelen te maken zal ik niet stemmen op de film.

avatar van Aapje81

Aapje81

De reden dat je hier weinig commentaar op krijgt is omdat het een nietszeggend en overbodig bericht is dat alleen maar is bedoelt om te provoceren. Als je een echte discussie wil kijk dan eerst de film en kom met argumenten die de moeite waard zijn.

Wel nobel dat je niet op deze film stemt overigens.

avatar van Xen0n

Xen0n

Jammer hé?

Het enige wat je zegt is dat je denkt dat het een hele slechte film gaat worden... Maakt dat ons wat uit? Ik denk dat degene die deze film gaan kijken liever commentaar horen van iemand die de film ook daadwerkelijk gezien heeft.

En een cijfer geven wanneer je deze film niet gezien hebt is helemaal een kansloos iets lijkt me...

avatar van The Oceanic Six

Krijg hier opvallend weinig negatieve commentaren op.

Het toppunt van treurigheid is toch wel jezelf quoten in de hoop dat ze je berichtje nu wel serieus nemen en er boos op gaan reageren.

Jeetje..grow up.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Beter dan dat ik verwacht had. De humor is soms wat belegen,maar er zitten ook erg leuke en onverwachte grappen en situaties in. De film lijkt inderdaad op The Devils Wears Prada, maar heeft genoeg eigen bagage om zich zelf overeind te houden.

De feelgood sfeer en de leuke soundtrack maken de film erg genietbaar. Toch wilt de film net iets te veel verhaallijnen vertellen zodat het op het einde wat inkakt.

Voor de rest vele leuke momenten en die typische "oh neen" scènes. Kortom, een leuke romantische feelgood - film die genietbaar is bij het juiste publiek.

avatar van YTK999

YTK999

Na 5 minuten afgezet. Had al wel het idee dat dit een echte chick-flick was maar dit is wel heel erg. Elke seconde dat ik naar deze flutfilm keek werd ik gekker. Ook al moet ik hem eigenlijk afkijken voordat ik er echt over kan oordelen, maar deze film verdiend gewoon een halve ster. Het liefst nog geen ster maar dat kan niet.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

YTK999 schreef:

Ik vind dit een onterechte stem. Beetje sneu om na 5 minuten te stemmen als de film nog 100 minuten duurt, vind je dat zelf ook niet?

avatar van Noodless

Noodless

Inderdaad , sorry hoor maar een film beoordelen na 5 min....kom aan zeg

Behoorlijke film met een leuk gegeven dat gemakkelijk wegkijkt met de nodige shoplist en komische situaties. Soms wat flauw en vol clichés, maar dat weet je ook op voorhand bij dit soort films.

6/10

avatar van stuffie

stuffie

Tja, altijd hetzelfde gezeik, hoeveel moet je van een film hebben gezien wil je mogen stemmen. Probleem is: een film die ik geen reet aan vind, kijk ik niet af. Op die manier kan ik dus nooit 1 of 2 sterren geven.

Maar ok, 5 minuten is wel errug weinig.

avatar van Safira

Safira

Typisch weer een film die ik alleen kijk tijdens een meidenavondje of als ie toevallig op tv is. Dat eerste was afgelopen week het geval.

Vond er persoonlijk niet heel veel aan, maar hij is zoals deze films waarvan je er dertien in een dozijn hebt wel redelijk weg te kijken en prima te doen voor het avondje met je vriendinnen.