• 9.377.028 stemmen

Confessions of a Shopaholic (2009)

Komedie / Romantiek | 104 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: P.J. Hogan

Met onder meer: Isla Fisher, Joan Cusack en John Goodman

Gesproken taal: Fins en Engels

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot Confessions of a Shopaholic

"All she ever wanted was a little credit..."

Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is een jonge vrouw die samen met haar beste vriendin in een flatje woont. Ze heeft een saaie baan en vindt dat ze niet genoeg betaald krijgt. Dat is niet handig, want Rebecca heeft een koopverslaving. Naast deze verslaving die haar veel geld kost, moet ze ook nog eens tal van achterstallige rekeningen betalen. Ze weet niet meer hoe ze er mee aan moet, tot ze een betere baan krijgt als financieel journalist in New York.

Rebecca Bloomwood

Alicia Billington

Drunken Lady at Ball

avatar van Hubertien

Hubertien

Hoewel ik de boeken niet zo goed vond, heb ik wel genoten van deze gezellige, af en toe wat flauwe film. Ga er niet naartoe met hoggespannen verwachtingen. Het is geen geweldige film, maar wel een leuke komedie, die hier en daar toch wel wat flauw is.

3***

avatar van Keane1983

Keane1983

De film opzich was erg vermakelijk, hoewel ik de soundtrack wat aan de slappe kant vond.

Als ik ga vergelijken met het boek en de film, heeft de film zeer weinig raakvlakken. En dat is jammer. Een kleine greep hieruit is:

- becky woont in engeland gaat naar america!!

- het hele fins-spreek-incident!

- camper!

- Smeath in de ochtend show!

- Etalagepoppen!

Met deze dingen verklap ik overigens helemaal niks hoor, voor de mensen die de boeken hebben gelezen zullen nu wel begrijpen wat ik bedoel.

Ik heb het idee dat ze boek 1 en 2 in een blender hebben gestopt en toen gekeken hebben wat er uit is gekomen.

De film kijkt overigens wel heel lekker weg, en heb je niet het idee dat je al 104 min. aan het kijken bent.

Van mij krijgt de film een 3.0*

Waarschijnlijk had ik me meer van de film voorgesteld....Toch goed geprobeert maar hadden er veel meer van kunnen maken!!!

avatar van MASTERS

MASTERS

ègt mooie film

avatar van Tag84

Tag84

Ik heb een ander boek van Sophie Kinsella gelezen en dat was het grappigste boek wat ik in z'n genre heb gelezen. Dus ik ben wel benieuwd naar deze verfilming. Al moet ik toegeven dat ik het verhaal van de film niet echt vind aanspreken.

avatar van Alinam202

Alinam202

Ik kan totaal niet zeggen dat ik genoten heb van deze film, zaten een aantal leuke stukjes in zoals de bewegende etalage poppen maar verder een zwakke en saaie film die denk ik alleen voor de vrouwen leuk is, mijn advies aan alle vrouwen, als je je man/vriend mee neemt geef hem dan een flinke bak koffie voor de film want anders valt die echt in slaap. Niet meer dan een 2 waard..

avatar van rose

rose

Pff...ik vond hem buitengenwoon treurig. Zonde van mijn tijd dit niemanddalletje. Zo overgeacteerd en dat je bij sommige stukken dacht: dat de regisseur dit pikte.. Isla acteerde alsof ze tegen een kind aan het praten was met dat mierzoete stemmetje. Nee, geen mooie film voor mij!

avatar van Inwen

Inwen

Ik ben een chickflick liefhebber, maar deze film vond ik te oppervlakkig en ongeloofwaardig om echt leuk te vinden.

Er zat totaal geen diepgang in.

Het is een aardig filmpje voor op de zondagmiddag als je niets beters te doen hebt, maar zeker geen hoogvlieger.

avatar van Tag84

Tag84

Ik heb de film gezien en ik vond het niet echt geweldig. Ik vond de actrice erg overdone spelen en het verhaal was ook maar matig.

avatar van missl

missl

Tegenvaller. Te voorspelbaar, te erg aan het acteren, steeds dezelfde soort grappen.

Jammer! Want ik hou wel van chickflicks.

avatar van Thijvij

Thijvij

ik vond `m bar slecht, maar omdat ik me voor kan stellen dat er mensen zijn die `m wel leuk vinden geef ik 2*. Ik vond hem te voorspelbaar, en het meest vreemde moment is dat die baas in een keer zijn liefde verklaard uit het niets.

avatar van rose

rose

Thijvij schreef:
Zaten wel meer vreemde momenten in.. En je gaat toch geen punten geven, wat andere van de film vinden?

avatar van m1701

m1701

Geweldig!!!

Helaas lijkt het helemaal niet op het boek.

Verhaallijn is totaal anders

Dus je hoeft absoluut NIET het boek gelezen te hebben!

Vond de film ontzettend grappig en leuk geacteerd.

Die Luke Brandon is zoooo leuk

Zeker de moeite waard om te kijken!

3,5* zeker waard

avatar van CrazyMovie

CrazyMovie

Ik vond hem niet echt WOW, maar meer van hm hm leuk. Ik vind het boek 10 keer spannender en grappiger, het film was dus echt niet gebaseerd op het boek. Tarquin was toch de neef van Suze?. Dus het boek heeft gewoon niets te maken met het boek vind ik.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Wetende dat je voor sommige films in een bepaalde bui moet zijn, viel mij op dat een geheel van slap acteerwerk, matige, soms irritante personages en extreme cliche's die ik in zo'n film als dit moeilijk kan behappen, toch erg vermakelijk kunnen zijn, ondanks het feit dat het 'typisch-voor-vrouwen-verhaal' mij in eerste instantie niet snel aantrekt.

Deze film deed me redelijk denken aan Devil Wears Prada, The (2006), ook al is Confessions of a Shopaholic te matig om er echt helemaal naast te kunnen zetten.

Het verhaal is gewoon leuk, maar een tweede keer kijken zit er voor mij helaas niet in omdat door bovengenoemde redenen de uitwerking in elkaar laten zakken als een gebouw zonder constructie. Zoiets gaat toch wel irriteren op sommige momenten...

Soms toch best moeilijk om zoiets te scheiden van vermakelijkheid, want de film is gewoon erg vermakelijk en bij vlagen lachwekkend. Vooral de rol van John Goodman heeft een aandeel in de grappigheid van deze film.

avatar van x-Manon

x-Manon

Ik vond de film ge-wel-dig xD

avatar van MidoNesta

MidoNesta

Deze film was echt een toppertje. De boeken waren vreselijk irriterend, maar als je dan de film ziet wat er in haar hoofd spookt, er veel begrijpelijker uit.

Deze film is echt een aanrader om te gaan kijken!!!

avatar van Vullero

Vullero

Meegesleurd door mijn vriendin..

Achteraf een prima vermaak en heb zeker af en toe gelachen.. Erg leuk voor de liefhebber, maar ook voor de rest prima vermaak!

avatar van kevin..l

kevin..l

Vond deze film zonde van mijn tijd moest hem verplicht mee kijken met mijn vriendin maar zelfs zij zei tegen mij op de helft van de film zet hem maar uit vind er niks aan dus hebben we hem nog niet eens uitgekeken!!

Daarom stem ik nog niet eens op deze film is het stemmen niet eens waard want een stem is een stem en komt hij dadelijk ook nog hoger voor de waardering te staan en dat is die helaas niet waard dus geef hem nog niet eens een 0,5 hij krijgt een dikke 0 van mij....

avatar van EvaaPower

EvaaPower

Ik vind de boeken wel beter maar de film kon er mee door.

Het was een goede film voor als je je verveeld of eens niets te doen hebt op een regenachtige dag.

Verder niets speciaals.

avatar van Penrue

Penrue

Inwen schreef:

Er zat totaal geen diepgang in.

Heb je de boeken überhaupt wel gelezen? Als je dat wel had gedaan had je namelijk nooit gezegd dat er geen diepgang inzat.

Dat zit in de boeken er namelijk ook niet in, het is gewoon puur vermakelijk en voor de rest niet met een al te serieuze bril naar kijken. Leuk filmpje voor de vrouwen, ik heb de boeken gelezen en wou de film dus ook zien.

Jammer dat ze wel de verhaallijn door elkaar gegooid hebben.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Huh!? Dit is toch met Lindsay Lohan?

avatar van soom

soom

Nee, dit is met Isla Fisher.

avatar van elmo4ever

elmo4ever

super leuk!

avatar van Orizzonte

Orizzonte

jumpstylemovie schreef:

Huh!? Dit is toch met Lindsay Lohan?

Dat is denk ik Confessions of a teenage drama-queen.

Wel een aardige film, niet heel veel bijzonders. Zat wel leuke humor in, maar het was vrij voorspelbaar.

Al met al goed te doen en daar blijft het ook bij.

avatar van Vliene

Vliene

Echt een hele leuke film. In het begin denk je 'iel wat is dat mens (Isla Fisher) irritant,' doet een beetje neppig aan allemaal .. maar al na een paar minuten verandert dat, ik vond haar echt leuk acteren. Zaten veel stukjes in die me echt hardop deden lachen, en dat komt niet zo vaak meer voor bij films.. de hele zaal lachtte overigens, dus het ligt niet aan mij .. Leuke meidenfilm die niet flauw wordt ..

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Boeken niet gelezen...en ben ook niet zo `n chickflicachtig iemand.

Maar, ik vond em bij vlagen wel erg leuk.

Een lekkere feelgood, meer niet.

Fisher speelde wel aardig de rol van ( wat anders ) shop-aholic.

Onder regie van "my best friends wedding"regisseur, is `t een aanrader voor elke meid, of vrouw.

Aardig tussendoortje.

avatar van angeltje86

angeltje86

Ik heb 'm gisteravond in de bios gezien, wat een slechte film zeg! Je verwacht gewoon een typische vrouwenfilm met veel humor..maar de humor was echt veel te flauw en voorspelbaar, voor zover er sprake was van humor.

Ik vind het jammer, want ze hadden een leuke soort van The Devil Wears Prada film van kunnen maken, dan was het een stuk leuker geweest. Ik was gisteravond maar al te blij dat de film was afgelopen!

avatar van Katharina

Katharina

Wat een negatieve kritieken allemaal! Ik heb me uitstekend vermaakt bij het kijken van deze film. Hij was toch wel minder oppervlakkig dan ik had gedacht en best wel grappig. Zeker wel een aanrader om met een paar vriendinnen te gaan kijken!

avatar van snowqueen

snowqueen

De film is best grappig, je moet er alleen niet te veel van verwachten. Ik vond het na een tijdje wel langdradig worden en toen duurde de film nog een uur. Ze hadden hem wat mij betreft wel iets korter mogen maken...

avatar van Espritfan

Espritfan

Ik vond het een leuke film. Hij is wel anders dan de boeken maar daar was ik op voorbereid. Heb wel gelachen...