• 9.373.596 stemmen

Met onder meer: Nino den Brave, Whitney Franker en Juul Vrijdag

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 februari 2009

Plot Kikkerdril

Kikkerdril gaat over de zesjarige Max die denkt dat zijn broer, die zijn amandelen heeft moeten laten knippen in het ziekenhuis, nooit meer kan praten en dat alleen kikkerdril hem kan genezen. Dus moet en zal Max het vinden! Na het ziekenhuisbezoek bij zijn broer ontmoet hij het meisje Jesse, waarmee hij een spannende tocht maakt langs weilanden, boerderijen, langs slootjes en door het bos. Zal Max onderweg kikkerdril vinden om zijn broer te genezen?

avatar van gotti

Prima dat je hem af vond, maar dat was ie dus niet.

avatar van gotti

Voor de kenners (mij zegt het drietal niets namelijk):

Lisa, Amy en Shelly zingen titelsong Kikkerdril

De zusjes Lisa, Amy & Shelley zingen de titelsong voor de jeugdspeelfilm KIKKERDRIL. Deze week wordt de videoclip van het nummer "Coole Kikker" opgenomen. De titelsong is gecomponeerd door Rik Vol en componist en producer Tjeerd Oosterhuis, bekend van Total Touch en schrijver van vele hits.

Lisa, Amy & Shelley werden bekend door het winnen van het Junior Songfestival 2007. Sindsdien heeft het drietal veel succes met hun debuutalbum 300%, ook geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis, een eigen online dagboek en massaal bezoek op Hyves en YouTube.

De videoclip "Coole Kikker" zal vanaf 8 februari op televisie te zien zijn en KIKKERDRIL is vanaf 11 februari 2009 in de Nederlandse bioscoop te zien.

avatar van gotti

Vanochtend gezien (en nu écht af Hannibal). En behoorlijk geestig en vermakelijke film, die op een simpele doch effectieve manier het begrip vriendschap uitlegt en daarnaast natuurlijk een ode aan moeder natuur is. Mooi gedraaid, vlot gemonteerd en daarnaast is vooral het jongetje erg leuk en schattig op beeld. Een nadeel is wellicht het ietwat magere plot, maar dat doet er eigenlijk niet zo heel veel toe.

gotti schreef:

Die twee stemmen kunnen weg hoor.

(en nu écht af Hannibal)

Kinderachtig om er steeds weer over te beginnen. Als ik nou een onvoldoende had gegeven had je een punt.

avatar van gotti

Waarom dan wel? Hij was destijds gewoon nog niet af, onvoldoende of niet.

avatar van Quentin

Quentin

Niet zo zeuren, het wordt ondertussen vrij vervelend.

avatar van gotti

Ik zeur helemaal niet. Het is alleen vreemd wanneer er gestemd wordt op een film die nog niet af is; in ieder geval nog niet in de complete versie zoals de regisseuse deze voor ogen had.

Hannibal

Voodat ik zo´n 1.5 uur naar deze film heb mogen kijken kregen we een speech van één van de medewerkers die begon met: ¨De film is af!!! Hier en daar moet er nog wat aan geschaafd worden, maar verder is dit de versie die u in februari kunt gaan bekijken. Veel plezier met kikkerdril!¨ Tadaa de film begon, ik heb genoten samen met mijn kinderen, en heb 3.5 ster gegeven. Als ik de film ooit zal gaan huren zal ik het verschil niet of nauwelijks opmerken. Je zeurt wel gotti, en het is inderdaad vervelend.

avatar van Mug

Mug

Het gezeur zou meer op z'n plaats zijn jegens de 4 overige stemmers die hoogstwaarschijnlijk geen versie hebben gezien.

avatar van gotti

Maar in bepaalde zin minder op zijn plaats omdat deze mensen waarschijnlijk niet van repliek zullen dienen. Maar als mensen in een vroeg stadium willen stemmen op films is mij dat best hoor. Ik geloof alleen wel dat een film alleen echt tot zijn recht komt in volledig affe -en dan vooral met een afgeronde geluidsmix- versie...

avatar van Quido

Quido

Men ziet wat er van dergelijke Ab Zagt-praktijken terecht kan komen ... een heuse rel in RTL Boulevard.

gotti schreef:

Vandaar dat mijn stem maar even verwijderd moest worden zeker.

Ik wil niet in een vroeg stadium stemmen, ik wil stemmen op films die ik heb gezien, en deze heb ik gezien. In een vroeg stadium, dat wel. Als je van mening bent dat de film daarmee een groot onrecht wordt aangedaan, stuur je maar een klacht in bij een moderator, maar ga hier niet zo zitten.... pietlutten. (laat ik het netjes houden bij een kinderfilm)

avatar van De Mees

De Mees

Waarom staat de bioscoop release niet bij de film?

avatar van gotti

Omdat ie vandaag in première gaat.

avatar van speedmier

speedmier

Op 8 februari ging Kikkerdril feestelijk in premiere in Amsterdam. Festival TV sprak met cast & crew en had ook nog een kort interview met Lisa, Amy & Shelly, de zangeressen van de titelsong.

Kikkerdril draait vanaf 11 februari in de Nederlandse bioscopen.

Filmpje Premiere Kikkerdril

Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 2 maart 2009

Gouden Film voor KIKKERDRIL

De jeugdspeelfilm KIKKERDRIL van Simone van Dusseldorp heeft na tweeënhalve week in de bioscoop, op zaterdag 28 februari, de 100.000ste bezoeker ontvangen en is bekroond met de Gouden Film. Op zondag 1 maart ontvingen acteurs Nino den Brave, Whitney Franker, Georgina Verbaan en regisseur Simone van Dusseldorp de Gouden Filmtrofee uit handen van festivaldirecteur Doreen Boonekamp in het Ketelhuis te Amsterdam.

‘Ik ben zo blij met de Gouden Film voor Kikkerdril, een film die ik eigenlijk speciaal voor mijn dochter heb gemaakt. Geweldig dat er al 100.000 mensen naartoe zijn gegaan, terwijl ik bij het maken, alleen mijn zesjarige dochter als maatstaf in mijn hoofd had’, aldus Simone van Dusseldorp.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

KIKKERDRIL is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met de KRO en BosBros. Film-TV Productions. De film is één van de twee nieuwe Cinema Junior films, een initiatief van het Filmfonds en de Publieke Omroepen om de productie van kwalitatieve, hedendaagse Nederlandse jeugdspeelfilms te stimuleren. De film is mede tot stand gekomen met steun van het CoBO fonds, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het Nederlands Fonds voor de Film.

A-Film Entertainment verzorgt de bioscoopdistributie. KIKKERDRIL draait momenteel in 103 zalen in Nederland.

Zie ook: www.kikkerdrildefilm.nl

avatar van markie1978

markie1978

Wat is Georgina Verbaan toch weer een goede actrice ze is weer erg goed op dreef in deze film. Ik vind dat ze op dit moment de beste actrice van Nederland is. De film Costa was geen succes geweest zonder Georgina Verbaan, en in Amazones schittert ze op het witte doek. Hopelijk komen er nog veel films met haar. Ze is ook nog een lekker ding, dus dat is ook wel prettig om naar te kijken.

avatar van kokosnoot

kokosnoot

Kinderachtig gotti..

Kom op man, als de film voor 99,99% af is en iemand hem gezien heeft en zijn stem uitbrengt moet jij niet gaan janken.. Zielepoot

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk verhaal voor de wat kleinere kids, mooi in elkaar gezet.

avatar van Peeter

Peeter

Inderdaad leuk voor kinderen tot een jaar of 9.

Lekker beperkt onbezorgd verhaaltje.

Vond de rol van Georgine Verbaan eigenlijk helemaal niets voorstellen.

Georgina. Inderdaad een piepkleine rol.

Jammer dat de oma zo'n grote rol had. Die vond ik niet zo leuk en die was wel erg jong voor een oma trouwens.

Whitney Franker praat erg onduidelijk maar het was net te verstaan...

Aardig filmpje maar ik had me er iets meer van voorgesteld.

In de scene met de sproeiers leeft de regisseur zich pas echt uit. Jammer dat er niet meer van dit soort momenten in de film zitten.

De inventiviteit uit Diep miste ik in Kikkerdril.

avatar van robertus65

robertus65

Leuk ingeblikte kinderfilm, het verhaaltje is niks bijzonder maar de regisseuse laat een goede mix zien tussen kind en natuur.

avatar van pappinakki

pappinakki

M'n dochter zit hem op dit moment voor de 3de keer te kijken,en heeft een glimlach van oor tot oor...heerlijk....doet me een beetje denken als al die vpro films uit de jaren 80...word veel te weinig gemaakt,zulk soort films..mogen ze wat mij betrefd een 2de deel van maken!4,5 ster!

avatar van dennis1979

dennis1979

Heel leuke kinderfilm waar mijn nichtjes geweldig van hebben genoten. Gewoon een superleuk en niet te ingewikkeld verhaal, helemaal goed!

avatar van james_cameron

Sympathieke kinderfilm met een simpel, makkelijk te volgen verhaaltje. De kinderen zijn goed gecast en het idyllische camerawerk is erg fraai. Op gegeven moment is er geen plot meer en kabbelt alles maar een beetje door, maar de film blijft op het randje onderhoudend, mede door de bijzonder korte speelduur.

avatar van rose

rose

Een leuk ,lief en aandoenlijk filmpje. Idd, niks geen poeha, maar gewoon erg leuk. Mijn dochters kijken hem keer op keer.

avatar van mock turtle

mock turtle

kokosnoot schreef:

Kinderachtig gotti..

helemaal mee eens!

Gotti, geef gewoon je mening over de film en verder niet zeuren over andermans stemgedrag!

avatar van Mavoe

Gouden Film voor KIKKERDRIL

De jeugdspeelfilm KIKKERDRIL van

enz. enz enz

blablabla...

wat is dit nou voor commentaar (copy - paste?)..

en dan van een modje nog wel

avatar van lisette220

lisette220

Mijn kinderen vinden deze film helemaal top! 2 en 5 jaar.