• 9.373.522 stemmen

Met onder meer: Nino den Brave, Whitney Franker en Juul Vrijdag

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 februari 2009

Plot Kikkerdril

Kikkerdril gaat over de zesjarige Max die denkt dat zijn broer, die zijn amandelen heeft moeten laten knippen in het ziekenhuis, nooit meer kan praten en dat alleen kikkerdril hem kan genezen. Dus moet en zal Max het vinden! Na het ziekenhuisbezoek bij zijn broer ontmoet hij het meisje Jesse, waarmee hij een spannende tocht maakt langs weilanden, boerderijen, langs slootjes en door het bos. Zal Max onderweg kikkerdril vinden om zijn broer te genezen?

avatar van Hannibal

Hannibal

Vandaag in een zaal met bijna 400 kinderen en hun ouders de try-out gezien van kikkerdril. Een leuke film voor 4 tot 8 jarigen. Er wordt op een grappige en avontuurlijke manier een verhaal verteld (en gezongen) vol wijze lessen voor de kids: Ga met respect om met de natuur en vertel de waarheid, anders worden mensen boos op je. Ik vond Georgina Verbaan als moeder van Max, en zijn oudere broer (een jaar of acht) te jong overkomen als moeder. Hoewel ze al 27 jaar jong is komt ze nog steeds erg kinderlijk over, dat zal ook nog wel het geval zijn als ze 40 is.

Het Surinaamse meisje Jesse (niet het buurmeisje, zoals in het plot staat, zal ik nog aanpassen) komt nogal verwend en brutaal over, maar het is een schattig kind. Uit ervaring weet ik dat binnen een Surinaamse familie de omgangsvormen anders zijn (niet negatief bedoeld) en ik herkende in het gedrag van het meisje absoluut een normaal Surinaams kind.

Voor mijn zoontje van vier was het zijn eerste bioscoopbezoek, en hij heeft de volle lengte van de film geconcentreerd gekeken, en vond het allemaal zeer indrukwekkend.

avatar van gotti

Vanochtend gezien (en nu écht af Hannibal). En behoorlijk geestig en vermakelijke film, die op een simpele doch effectieve manier het begrip vriendschap uitlegt en daarnaast natuurlijk een ode aan moeder natuur is. Mooi gedraaid, vlot gemonteerd en daarnaast is vooral het jongetje erg leuk en schattig op beeld. Een nadeel is wellicht het ietwat magere plot, maar dat doet er eigenlijk niet zo heel veel toe.

Georgina. Inderdaad een piepkleine rol.

Jammer dat de oma zo'n grote rol had. Die vond ik niet zo leuk en die was wel erg jong voor een oma trouwens.

Whitney Franker praat erg onduidelijk maar het was net te verstaan...

Aardig filmpje maar ik had me er iets meer van voorgesteld.

In de scene met de sproeiers leeft de regisseur zich pas echt uit. Jammer dat er niet meer van dit soort momenten in de film zitten.

De inventiviteit uit Diep miste ik in Kikkerdril.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Sympathieke kinder feelgoodmovie. Goede tijdsduur ook.

Knap dat je met zo'n klein gegeven iets leuks weet te maken. Soms knulligheid, door de - net als bij veel Nederlandse films - lange stiltes. Verder is het meisje een nogal vervelend kind. Sommige liedjes waren geslaagd, andere minder. Leuke rol voor de oma.

En soms verlang ik terug naar soortgelijke dagen die ik als kind had.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Nou inderdaad Nicolage Rico, mijn gedachte bij het kijken van deze film was "was ik maar weer kind". Deze film laat je ook heel goed de belevingswereld van een kind zien. De manier waarop dat kind geboeid is door de natuur doet mee heel erg aan mij eigen vakanties in mijn jeugd denken en hoe ik minutenlang met een torretje bezig kon zijn. Ik vond dat heel knap weergegeven in deze film.

De liedjes zijn een hele leuke afwisseling in de film. Vooral het pannekoekenlied was erg leuk.

avatar van flmfrk

flmfrk

Leerzame kinderfilm waarin avontuur, buiten spelen en de natuur centraal staan. Gelukkig blijft de rol van Verbaan beperkt. De oma is fantastisch; alles mag en alles kan. Hup, die pannekoek tegen het plafond!

avatar van tattoobob

tattoobob

Best een aangename kinderfilm die voor volwassene ook best te pruimen is.

Grappig maar simpel acteerwerk van de kinderen in de film.....die trouwens ook 95% van de film vullen.

Ook best een leuk bedacht verhaaltje.......mijn zoon was er weer stil van.