• 9.372.718 stemmen

Met onder meer: Nino den Brave, Whitney Franker en Juul Vrijdag

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 februari 2009

Plot Kikkerdril

Kikkerdril gaat over de zesjarige Max die denkt dat zijn broer, die zijn amandelen heeft moeten laten knippen in het ziekenhuis, nooit meer kan praten en dat alleen kikkerdril hem kan genezen. Dus moet en zal Max het vinden! Na het ziekenhuisbezoek bij zijn broer ontmoet hij het meisje Jesse, waarmee hij een spannende tocht maakt langs weilanden, boerderijen, langs slootjes en door het bos. Zal Max onderweg kikkerdril vinden om zijn broer te genezen?

PERSBERICHT

A-Film Distribution, Lemming Film

Amsterdam, donderdag 26 juni 2008

Start opnames kinderfilm KIKKERDRIL

met rol voor Georgina Verbaan

In juli starten de opnames van de Nederlandse kinderfilm KIKKERDRIL. De regie van deze muzikale roadmovie is in handen van Simone van Dusseldorp (DIEP) en de hoofdrollen worden vertolkt door Nino den Brave (Max) en Whitney Franker (Jessie). Actrice Georgina Verbaan speelt de moeder van Max.

KIKKERDRIL vertelt het verhaal van de zesjarige Max, die van huis wegloopt om een belangrijke opdracht te vervullen: hij moet kikkerdril vinden. Max denkt namelijk dat zijn broer nooit meer kan praten en dat alleen kikkerdril hem kan genezen. Samen met zijn buurmeisje Jessie maakt hij een spannende en muzikale speurtocht langs weilanden, boerderijen, landweggetjes en het bos.

Max wordt gespeeld door de debuterende Nino den Brave en Jessie door Whitney Franker (Abi). Georgina Verbaan vertolkt de rol van de moeder van Max. Tevens zijn er rollen weggelegd voor Juul Vrijdag (De Daltons), Thijs Goedknegt en Remco Vrijdag (De Vliegende Panters). Simone van Dusseldorp regisseerde eerder de speelfilm DIEP en won vele internationale prijzen met haar korte films KOEST en SUBIET!

KIKKERDRIL wordt geproduceerd door Lemming Film in coproductie met Bos Bros en de KRO. De film is één van de twee nieuwe Cinema Junior films, een initiatief van het Filmfonds en de Publieke Omroepen om de productie van kwalitatieve, hedendaagse Nederlandse jeugdspeelfilms te stimuleren. De film komt mede tot stand door het CoBo fonds en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

A-Film Distribution brengt de film in het voorjaar van 2009 uit in de Nederlandse bioscopen.

avatar van gotti

Ben reuze benieuwd. Van Dusseldorp is me tot dusverre nog niet tegengevallen. Zowel met Diep, alswel met Koest en Subiet. Alle drie erg sterk in z'n soort.

Wie schreef het eigenlijk?

avatar van gotti

Ah, Simone zelf ook, lees ik net.

"muzikale roadmovie voor kleuters" meldt de site van producent Lemming Film.

Ik vond Diep erg goed en ik heb een zwak voor Georgina Verbaan, geef ik eerlijk toe. Ben benieuwd!

avatar van gotti

Net klaar met draaien. Ben héél benieuwd. Vooral om te zien of van Dusseldorp nóg beter kan...

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Ik ook, ja. Goeie titel voor een jeugdfilm trouwens.

avatar van starbright boy

Ben ook nieuwsgierig. Diep was een van de beste Nederlandse films van de laatste jaren.

avatar van gotti

Teaser komt, als het goed is, 1 oktober.

Poster is af.

Teaser poster...

Hannibal

Gratis naar kikkerdril in Emmen!

zie

Voelt wel héél klein...

En 'van de makers van' wordt wel heel los geïnterpreteerd....

avatar van gotti

Da's toch niet héél ongebruikelijk? Dat de producent genoemd wordt als 'de maker'? Of doel je op Bos Bros?

avatar van Wouter

Ik vind het niet kunnen. Geen van de schrijvers of regisseurs van Knetter, Paard van Sinterklaas én Lepel heeft iets met deze film te maken. Schrijf dan gewoon 'van de producers van'. Dit ruikt naar bewuste misleiding. Onkies en niet chique.

Denk ook niet dat Van Dusseldorp er blij mee is.

avatar van starbright boy

Ik vind dat ook nogal fout eigenlijk en er wordt ook wel erg veel nadruk op gelegd. Ook op de site zelf nog eens.

Verder wel een leuke teaser, al lijkt het doelgroeppubliek jonger dan ik had verwacht. Hoog Villa Achterwerk-gehalte.

Wouter schreef:

Denk ook niet dat Van Dusseldorp er blij mee is.

Maar zoiets gebeurd volgend mij toch wel vaker? Maar ik ben het met je eens. Enigszins misleidend is het wel...

In Amerika is dat vrij gebruikelijk.

Forgetting Sarah Marshall wordt bijvoorbeeld gepromoot als 'van de makers van Knocked Up en The 40 Year Old Virgin'.

Terwijl Forgetting Sarah Marshall niet dezelfde schrijver of regisseur heeft.

Men doelt daar ook op de producent, die overigens wel schrijver was bij de eerste twee titels.

gotti schreef:

Maar zoiets gebeurd volgend mij toch wel vaker?

Ik ken geen voorbeelden.

Maar ik ben het met je eens. Enigszins misleidend is het wel...

....enigzins...?!

kappeuter schreef:

In Amerika is dat vrij gebruikelijk.

Terwijl Forgetting Sarah Marshall niet dezelfde schrijver of regisseur heeft.

Kijk, dat vind ik wel wat anders. Als je schrijft én produceert, mag je je maker noemen. Anders staat er 'from the producers of'.

Ja ok, maar bij Forgetting Sarah Marshall was hij alleen maar producent.

avatar van Wouter

"from the guys who brought you" staat daar in de trailer. Is toch wel wat anders.

avatar van gotti

Kan zo geen voorbeeld noemen. Dacht dat het wel vaker gebeurde, maar er zit dan inderdaad meestal wel eenzelfde schrijver of regisseur op. Mijn excuus. I stand corrected.

Hannibal

Vandaag in een zaal met bijna 400 kinderen en hun ouders de try-out gezien van kikkerdril. Een leuke film voor 4 tot 8 jarigen. Er wordt op een grappige en avontuurlijke manier een verhaal verteld (en gezongen) vol wijze lessen voor de kids: Ga met respect om met de natuur en vertel de waarheid, anders worden mensen boos op je. Ik vond Georgina Verbaan als moeder van Max, en zijn oudere broer (een jaar of acht) te jong overkomen als moeder. Hoewel ze al 27 jaar jong is komt ze nog steeds erg kinderlijk over, dat zal ook nog wel het geval zijn als ze 40 is.

Het Surinaamse meisje Jesse (niet het buurmeisje, zoals in het plot staat, zal ik nog aanpassen) komt nogal verwend en brutaal over, maar het is een schattig kind. Uit ervaring weet ik dat binnen een Surinaamse familie de omgangsvormen anders zijn (niet negatief bedoeld) en ik herkende in het gedrag van het meisje absoluut een normaal Surinaams kind.

Voor mijn zoontje van vier was het zijn eerste bioscoopbezoek, en hij heeft de volle lengte van de film geconcentreerd gekeken, en vond het allemaal zeer indrukwekkend.

avatar van gotti

Die twee stemmen kunnen weg hoor. De film is nog niet af. Die versie die Hannibal zag was er één waar het beeld nog niet op slot zat en er nog geen definitieve mixage gedaan was...

avatar van rox91

rox91

grappig verhaal

gotti schreef:

Die twee stemmen kunnen weg hoor.

Een van de medewerkers van de film was erbij en vertelde dat de film af was. De beeldkwaliteit was niet perfect maar goed genoeg voor mij om een stem uit te kunnen brengen lijkt me.

avatar van gotti

Gek dat ik dan hoorde dat afgelopen week pas de laatste hand op de geluidsmixage gelegd is. In november was ie dan zéker niet af; de beeldmontage zat toen nog niet eens op slot.

Een medewerker gaat natuurlijk ook niet vertellen dat een film nog helemaal niet af is bij een voorvertoning. Niet helemaal de juiste reclame...

Hannibal

Waarom zou hij dat niet vertellen? Dan kan het juist alleen maar beter worden. Hoe dan ook, ik vond de film ¨af¨ genoeg en mijn stem gaat niet verwijderd worden. Kom zeg.