Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Joep Sertons, Ellen van der Koogh en Nienke Brinkhuis
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 27 februari 2003
Plot Swingers
Diana en Julian (dertigers) zijn al geruime tijd bij elkaar. Ondanks Diana's onzekerheid, stemt ze toch in om seksueel te experimenteren met een ander stel. Ze plaatsen hiervoor een advertentie op het internet waarop de ervaren Timo en Alex reageren. In de loop van dat weekend veranderen de onderlinge verhoudingen echter drastisch.
...
Ik vind het uitgangspunt van de film niet zo goed.
Frappant is dan wel dat de groep waar deze film over gaat het allemaal zo herkenbaar vindt. Natuurlijk plan je het ver van tevoren, maak je afspraken, maar als het puntje bij paaltje komt kan het toch ineens heel intimiderend zijn.
Overigens wordt nergens in de film aangegeven dat Diana niet zou willen. Men 'denkt' dat, omdat ze onzeker is over zichzelf. Niet over het weekend. Jammer dat jij je niet kon verplaatsen in die onzekerheid.
De huil uitbarsting van Sertons voor de spiegel vond ik bijzonder slecht geacteerd. En om dat flesje nou kapot te gooien vind ik erg pathetisch.
Ikzelf vond de scène met Joep erg goed (uiteraard, anders had ik het overgedaan). Hoe had jij iemand dan ineen laten storten? BTW, de emotie was 'echt' (in de acteerschool-manier van eigen emoties oproepen). Dat het een confronterende scène was en dat je je daarbij niet op je gemak zou mogen voelen was de bedoeling.
En wat moet ik met de scene wanneer Alexandra met die blonde jongen in de auto zit en ze zich ineens heel overdreven gaan gedragen. Schreeuwen en ander uitbundig gedrag, wat totaal uit de lucht komt vallen.
Ook daar ben ik het niet met je eens. Alexandra en Julian zijn eindelijk 'vrij' van geweten en onzekerheden. Die willen gewoon de beest uithangen. Hormoonspiegel zat hoog, laten we maar zeggen. De nacht ervoor ook een coïtus interruptus gehad.
De sexscenes zijn erg gekuisd. Op zich niet zo erg, maar hier wordt de schaamstreek wel erg consequent uit beeld gehouden. Kwam mij een beetje geforceerd over.
De schaamstreek is meerdere malen frontaal in beeld. Dat je geen openstaande kutjes, stijve pikken e.d. ziet is ook logisch. Dat zou ik net zo afleidend gevonden hebben als deze woorden hier zo pontificaal terug te lezen. De keuze was om de erotiek opwindend te maken doordat je je in de personages verplaatst en het esthetisch laat.
De swingersdroom van Diana kwam ook al geheel uit de lucht vallen. Ze zat de hele dag een beetje moeilijk te doen, en nu had ze ineens wilde fantasieen.
Haar 'moeilijk doen'kwam zeker niet door haar preutsheid. Meer uit onzekerheid. Twee totaal verschillende remmingen. En door het gesprek in het zwembad was de basis voor deze fantasie gelegd. Ook zij had een Coïtus interruptus, dus haar testosterongehalte zat ook nog hoog. Ze wil zelfs nog met Julian vrijen die dan liever gaat slapen. Ik vond het juist heel erg prima dat juist zij een erotische droom heeft.
Nee, het is mij allemaal wat te bedacht, waardoor de film mij weinig doet. Jammer.
Vond ik dan helemaal niks goed aan deze film ? Nee, dat zeker niet. Ik vond de film ook zeker boeiend.
Twee knappe vrouwen, die het meer dan aardig doen (acteren heb ik het over
). Joep Sertons is ook goed, uitgezonderd bovengenoemde scene die ik besprak.De scene waarin Sertons Diana filmt met een handheld camera vind ik erg mooi en spontaan.
Jammer dat de film je niet genoeg gepakt heeft. Zal de volgende keer nóg meer mijn best doen.
Dank je dat je de moeite genomen hebt je bevindingen onder woorden te brengen.
Ik 5
bioscoopzaal
Dat vroeg ik me net ook af. Vind je het niet raar om voor je eigen film te stemmen, Stephan?
cornelis
Ik zou het oprecht suf vinden als-ie zijn eigen film _niet_ hoog zou waarderen.
Phooze
Toch is het raar om je eigen film de perfecte film te noemen. Ikzelf ben iemand die nooit 100% tevreden met iets is wat ik zelf heb gemaakt. Ik zou mijn eigen film hoogstens een 4,5 geven
blabla
- 2070 berichten
Ik ben ook nooit 100% tevereden (er kan altijd wel ergens iets beter), maar ik geloof wel 100% in wat ik maak.
blabla
- 2070 berichten
Ik begreep het, en viel je slechts bij
Dat vermoeden had ik, maar ik wilde het toch even duidelijk maken.
troy31
zo eerst 14 pagina's doorgeworsteld en nu maar zelf es iets zeggen.
vandaag gehuurd. iets wat ik normaal niet zou doen, denk ik, maar ook ik was nieuwsgierig geworden, met name omdat stephan zo enthousiast is.
ik vond de film erg ok. eigenlijk met name om de onzekerheden, het getwijfel en de manier waarop men naar elkaar keek. ik had geen moeite met de sex. het is allemaal subtiel in beeld gebracht en nergens had ik het idee van: "moet dat nou?", wat ik met nederlandse films (ok, de oudere dan) wel snel heb.
de acteurs vond ik erg prettig. het waren mooie verschillende types.
nee, je hebt het goed voor elkaar,stephan. en volgens mij is het thema helemaal niet zo oud, want ik zag er nog es een docu over niet lang geleden en met name in zo'n preuts land als amerika is het volgens mij razend populair. (of vergis ik me nou?)
3,5 sterren.
Stephan
Het is "booming". Veel meer dan de beruchte 30 jaar geleden. Toen was het nieuw en shocking. Nu is het hip en daring.
Bedankt voor je positieve kritiek!
sydney
De film was lekker aanschouwbaar. Geen hoogstaande cinema en soms wat té Nederlands, maar toch met de nodige spanning en dramatiek. 3,5*
sydney
Gewoon het prinicipe van tegen elkaar beginnen te schelden zorgt voor de nodige dramatiek. Het viel in deze film overigens wel mee.
cornelis
Ik begrijp er niets van, Syd. Die dramatiek was dus nodig, kwam door 'het schelden', dat maakte het 'soms wat te Nederlands', maar het 'viel in deze film (...) wel mee'?
sydney
Daarom is het ook zo typisch Nederlands. Je kunt het niet aan een Nederlander uitleggen.
sydney
ja zeg!!! Ik haal niets weg. Het is té Nederlands in die zin dat de dramatiek in Nederlandse films te vaak door schreeuwen en schelden wordt opgeroepen i.p.v. door echte discussies. En ik vond dat ik dit ff moest opmerken in mijn eerste post. Het is maar een klein onderdeel van mijn bezwaren. Het valt derhalve wel mee in deze film. Ik wist niet dat iemand zich zo aangesproken ging voelen. Dat is dan weer typisch Nederlands.
Sorry. Dit laatste kan beschouwd worden als het gooien van olie op vuur.
Whooooosh!!!!
Ik vind het allemaal best, zolang je e.e.a. maar helder beargumenteert. Zoals hierboven dus.
Stephan
Dank voor de punten.. maar... gescholden wordt er in mijn film niet (restant van mijn EO periode geloof ik
De enige stemverheffing zit als climax aan het einde van de film. Ik mag toch hopen dat ver daarvoor al enig drama aanwezig is..
Overigens ben ik wel blij dat Swingers langzaam uit de 2-punten-regione kruipt, want daar vind ik hem oprecht niet in thuishoren...
Stephan
Hele opmerkelijke stemcurve bij deze film...
Die is niet alleen hier opmerkelijk. Bijna overal waar op de film gestemd kan worden is het 'voor' of 'tegen'.
Eiegnlijk wel interessant. Beter dan dat iedereen een 2,5je zou geven lijkt me.
cornelis
Maar hier is het juist van alles een beetje. Dat bedoel ik met vreemd. Je hebt U-curves, je hebt zandhoopcurves (meestal), en dit is een blok.
Stephan
Persoonlijk prefereer ik een hele grote paal...
Het moet niet gekker worden...
cornelis
Het moet niet gekker worden...
Ja zeg, wie van ons maakt er nou een film over kwartetten?
troy31
Bedankt voor je positieve kritiek!
graag gedaan!!
en ik vind ook dat de film het verdient om een hoger gemiddelde te krijgen. ben benieuwd....
Phooze
Ziet er goed uit. Mijn videotheek heeft de film niet. Wanneer gaan we met z'n allen een "Stephan laat zijn film zien in een Filmhuis" avond houden. Als je je geroepen voelt mag het ook een "Stephan laat zijn film zien in een Filmhuis en zorgt voor gratis drank, eten en entree" avond worden
tovenaar
Ik vind het laatste een super plan! Nee hoor, het eerste lijkt me ook geweldig. Stephan, vertel!

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Between Strangers