• 9.378.487 stemmen

Law Abiding Citizen (2009)

Drama / Thriller | 109 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 109 minuten / 118 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: F. Gary Gray

Met onder meer: Gerard Butler, Jamie Foxx en Leslie Bibb

Releasedatum: 10 december 2009

Plot Law Abiding Citizen

"Justice at any cost."

Clyde Shelton is een wrak na de brute inbraak in zijn huis, waarbij zijn vrouw en kind in koelen bloede vermoord worden. Al zijn woede en frustratie komen pas echt naar buiten als de dader door een juridische deal met beginnend aanklager Nick Rice niet de straf krijgt, die hij verdient. Tien jaar later neemt Clyde het recht alsnog in eigen hand en belandt in de cel. Tot verbijstering van Nick Rice begint de wraak van Clyde dan pas echt. In hoog tempo worden aanslagen gepleegd op advocaten en rechters, die destijds bij de zaak betrokken waren. En stuk voor stuk worden ze opgeëist door Clyde, die nog steeds opgesloten zit in zijn cel…

Nick Rice

Detective Garza

Warden Iger

Kelly Rice

avatar van rep_robert

Inderdaad een extreem vergezochte vergelijking

@ yeyo

Voor 0.5 points te geven ben je hier toch wel veel aanwezig ,niet?

Wederom geloofwaardig.

Maar de vergelijking gaat er bij mij ook niet in!

@ yeyo

Voor 0.5 points te geven ben je hier toch wel veel aanwezig ,niet?

Wederom geloofwaardig.

So? Mag je alleen maar veel commentaar geven op films die je goed vind?

Triestige zaak wel dat je mijn oordeel nog steeds niet verwerkt hebt..

Een 0,5* voor deze prachtfilm valt ook lastig te verwerken

avatar van helleke

helleke

yeyo schreef:

So? Mag je alleen maar veel commentaar geven op films die je goed vind?

Triestige zaak wel dat je mijn oordeel nog steeds niet verwerkt hebt..

Stem dan liever niet ipv een belachelijke score toe te kennen.

Als ge een film niet goed vindt kunt ge nog altijd een lage score van 2 of tenminste 1,5 geven, want 0,5 is alsof het de slechtst gemaakte film ooit is, en dat is het zeker niet.

Gelukkig hebben de meeste filmkenners er een andere mening over dan u, wat volgens mij terecht is.

avatar van maerk

maerk

Ik kan anders heel goed begrijpen dat yeyo dit zo afgrijselijk vindt dat ie niets anders kan dan 0,5 geven*. Niet iedereen houdt van lege films met een belachelijk einde waarvan er al zoveel zijn gemaakt.

helleke schreef:

Stem dan liever niet ipv een belachelijke score toe te kennen.

Omdat deze film van een bekende regisseur is en er steracteurs in meespelen, mag ik 'm niet het minimum geven? Als je deze film goed vind, mij niet gelaten, maar het is en blijft een simpele actiethriller. Je doet alsof ik Citizen Kane een 0,5* heb gegeven.

helleke schreef:

Welke 'filmkenners'? Bij mijn weten werd Law Abiding Citizen neergesabeld door de meeste critici.

Blijkt uit de score!

Blijkt uit de score!

De massa heeft dus altijd gelijk? Ik zie nochtans in jouw stemmentabel dat je ook heel wat geprezen films een laag cijfer geeft. Bovendien is deze film ook nog maar net uit, je mag er zeker van zijn dat het gemiddelde nog heel wat zal dalen.

domkey

Mogelijk.., maar niet op 0.5*.

En de massa heeft procent gewijs altijd gelijk!

Ze maken dus films voor de massa, niet voor de critici in de boekjes!

Zie Avatar!

yeyo schreef:

Mwoah, het einde is ietwat te simpel ja, maar voor de rest vind ik het geen simpele actiethriller en het is zeker niet standaard.
Alleen de scene in de rechtbank dat Butler de rechter voor schut zet is al legendarisch

domkey schreef:

Mogelijk.., maar niet op 0.5*.

Zie Avatar!

The Blair Witch Project (3,32) en Paranormal Activity (3,24) geef je nochtans wel een 0,5. Evenals hoog genoteerde films als Brokeback Mountain, Das Leben der Anderen en Martyrs geef je maar een 1. Dat druist behoorlijk in tegen het oordeel van de massa.

Niet dat ik die overtuiging probeer te verdedigen, erg stupide om te zeggen dat de massa altijd gelijk heeft. Als we dat moeten is The Shawshank Redemption de beste film ooit gemaakt, meteen genoeg om het medium film volledig van zijn waardigheid te ontnemen.

domkey schreef:

Ze maken dus films voor de massa, niet voor de critici in de boekjes!

Sja, das weer iets heel anders natuurlijk..

domkey

De voorbeelden die je nu geeft gaat over een ander genre. 3 van de 4 zijn horrors, ik weet zelfs niet of Martyrs onder deze noemer'horror' valt.

Brokeback Mountain is een geval apart.

Als thriller slaagt'' Law Abiding Citizen'' geen verkeerd figuur!

Enne....,voor wie maken ze films, de massa?

Wie brengt het geld binnen?...Juist, critici!

domkey schreef:

Brokeback Mountain is een geval apart.

Als de massa zogezegd altijd gelijk heeft, wat in godsnaam maakt het genre dan uit?

domkey schreef:

Als thriller slaagt'' Law Abiding Citizen'' geen verkeerd figuur!

Kan nochtans een dozijn thrillers opnoemen die ik een pak beter vind.

domkey schreef:

Enne....,voor wie maken ze films, de massa?

Ja niks mis mee, iedereen kijkt namelijk graag films. Maar genoeg mensen doen dit enkel voor de entertainende waarde en is dat alles wat dit medium te bieden heeft? Daarom dat crowdpleasers als Law Abiding Citizen zo hoog scoren, maar dat wil nog niet zeggen dat het kwalitatief goede films zijn.

domkey schreef:

Wie brengt het geld binnen?...Juist, critici!

Wat bedoel je daar eigenlijk mee?

domkey

Laat maar, je hebt gelijk!

Flauw..

Neen, niet flauw!

Ik geef het op! ieder zijn ding dan maar zeker?

Ik ken ook betere thrillers.., inderdaad ,!

Men maakt gewoon films voor de meute,en de meute hapt toe.

yeyo

Ja, inderdaad, ieder z'n ding. Het stoort mij op zich absoluut niet dat mensen deze film hoog beoordelen.

Ik denk/hoop gewoon dat er genoeg regisseurs niet de bedoeling hebben om enkel gemakkelijk verteerbare massaproducten af te leveren.

avatar van mipha

mipha

Emmer nog even door jullie, wij gaan nog een film kijken..

avatar van AchmedATM

AchmedATM

En de massa heeft procent gewijs altijd gelijk!

Percentages zijn leugens, tenzij iedereen op aarde zijn mening/cijfer geeft. Kijk dus nooit naar andermans stem, heeft geen nut! Lees eerder zijn recensie/mening.

avatar van rep_robert

Klopt, alleen geeft zo'n toplijst vaak wel een idee van wat de massa goede films vind. Bij elke film zijn er altijd wel een aantal individuen die de film minder vinden, maar over het algemeen vindt het overgrote merendeel de desbetreffende films wel (zeer) goed. Het kan wel een goede indicatie geven, het is alleen wat je voor jezelf goede films vindt en of je van main stream films houdt.

avatar van yordee

yordee

Heb het kijken van deze film een paar weken uitgesteld, vanwege de oersaaie titel. Ik dacht dat de film nergens over zou gaan. Blij dat ik hem toch gezien heb. Goeie film, jammer dat er geen happy end was.

yordee schreef:
Goeie film, jammer dat er geen happy end was.

Foxx vermoord de bad guy, red de burgemeester én neemt zich voor een betere vader te zijn. Veel 'happier' had het einde niet kunnen worden denk ik..

avatar van LZA

LZA

Dat 'overwerkende papa verwaarloost dochtertje' gedoe was inderdaad ook weer één brok ergernis.
Daar zijn haast geen spoiler-tags voor nodig, zou je bijna denken...

avatar van yordee

yordee

yeyo schreef:

Ik vond eerder Foxx de 'badguy' omdat hij een deal van niets sluit met de advocaat van 'Darby' waardoor hij slechts 3 jaar cel krijgt. Ik vond de hoofdpersoon juist meer een 'goodguy' door aan te tonen dat het rechtssysteem in Amerika (en niet alleen in Amerika) niet deugt. Hij gaat daarin wel wat ver door ook onschuldigen te vermoorden, maar hij heeft wel een punt.

yordee schreef:

De film begint als een vigilante filmpje à la Death Wish, maar ontaardt raar daarna in een soort Silence of the Lambs: voor een wreker die het recht in eigen handen neemt kan ik nog sympathie opbrengen, maar niet voor een psychopaat die enkel onschuldigen vermoordt en een de politieke visie van een neanderthaler heeft. Maar ik snap wel wat je bedoelt, want Jamie Foxx vond ik al evenmin sympathiek.

avatar van helleke

helleke

Yeyo, toch wel vreemd dat ge hier degene zijt die de meeste berichten achterlaat bij deze film ondanks dat ge hem maar 0,5 geeft.

Als ik een film niet goed vind ga ik er verder geen tijd meer aan verspillen door steeds commentaar te posten en hou ik me liever bezig met de films die ik wel goed vind..

helleke schreef:

Tja, dan moet jij dat maar doen, ik beschouw het namelijk helemaal niet als verspilde tijd.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke