• 9.378.486 stemmen

Law Abiding Citizen (2009)

Drama / Thriller | 109 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 109 minuten / 118 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: F. Gary Gray

Met onder meer: Gerard Butler, Jamie Foxx en Leslie Bibb

Releasedatum: 10 december 2009

Plot Law Abiding Citizen

"Justice at any cost."

Clyde Shelton is een wrak na de brute inbraak in zijn huis, waarbij zijn vrouw en kind in koelen bloede vermoord worden. Al zijn woede en frustratie komen pas echt naar buiten als de dader door een juridische deal met beginnend aanklager Nick Rice niet de straf krijgt, die hij verdient. Tien jaar later neemt Clyde het recht alsnog in eigen hand en belandt in de cel. Tot verbijstering van Nick Rice begint de wraak van Clyde dan pas echt. In hoog tempo worden aanslagen gepleegd op advocaten en rechters, die destijds bij de zaak betrokken waren. En stuk voor stuk worden ze opgeëist door Clyde, die nog steeds opgesloten zit in zijn cel…

Nick Rice

Detective Garza

Warden Iger

Kelly Rice

avatar van rep_robert

Hij onderbouwt het tenminste, lul zelf niet, lul!

avatar van Mai*

Mai*

Wauw...wauw..wauw!

Heerlijke film! Sinds tijden niet zo'n goeie film gezien. Mooie verhaallijn en bepaalde dingen die je niet verwacht. Uitmuntende spelers..

En sowieso, welke vader had niet zo'n mooie wraakactie gepland?

avatar van yeyo

yeyo

Mai* schreef:

En sowieso, welke vader had niet zo'n mooie wraakactie gepland?

Een echte vigilante heeft daar geen tien jaar voor nodig.

avatar van Movielicious

Movielicious

Hoewel het achterliggende onderwerp van de film serieus is, moet het verhaal alles behalve serieus genomen worden. Deze thriller doet echter wat een thriller moet doen: spannend en boeiend zijn tot het einde. Er komt meer dan genoeg actie voorbij en tot de laatste minuut wil je weten hoe de film afloopt. In tegenstelling tot anderen hier vond ik het einde best meevallen.

avatar van Rouleerder

Rouleerder

Zo moet een echte thriller zijn, vanaf het begin zit je er meteen in, ook deed het me een beetje denken aan Seven, door de geperfectioneerde moorden, zeker een aanrader om te kijken...

Foxx vond ik klein beetje overdreven, dat hij zolang stand houd aan het systeem dat duidelijk niet werkt en het einde is toch ook minder.

Al met al moet je hem toch gezien hebben

****

avatar van Raikage

Raikage

Leuke film die zeker de moeite waard is en die je

gezien moet hebben hij bouwt echt op en wordt steeds

beter de reden waarvoor ik hem 2.5 ster geef is het volgende

Als je de hoofdrolspeler (jamie fox) kent zoals die in de film zijn rol speelt dan weet je dat het einde helemaal nergens opslaat

en dat vondt ik echt een grote minpunt van de film

avatar van rep_robert

Zoiets noem je ontwikkeling in een personage Raikage...
Nadat alle mensen in zijn omgeving zijn vermoord kan ik best begrijpen dat hij nu wel tijd vrij maakt voor z´n dochtertje.

avatar van chanel34

chanel34

hèhè....eindelijk weer eens een goede thriller.

Pandorum is ook goed....dus die ook kijken!

avatar van Djarune

Djarune

Film die tjokvol zit met actie. Helaas is het verhaal helemaal niet hoogstaand. Rond 20/30 min. leek het wat te worden, maar daarna was het verhaal eigenlijk al bijna over en werd er alleen nog maar aandacht gehouden aan de actie en slappe dialogen. Bovendien ben ik een beetje Jamie Foxx moe (hoezo heeft hij al 2 oscars?) en Gerard Butler probeert enorm, maar weet niet te overtuigen in de dialogen. Laat hem maar weer fysiek iemand in elkaar rammen inplaats van verbaal... Er zijn momenteel toch veel betere Britse acteurs?

Het genre op mm vind ik trouwens helemaal niet bij de film horen. Het verhaal is niet belangrijker dan de actie.De drama is verschrikkelijk. Ik zou deze film eerder kwalificeren als actie of misschien actie/thriller dus geen thriller/drama. Dit is ook meteen het beste aan de film. Bijna 2 uur lang uitsluitend actie. Toch nog vermaakt in de bioscoop. 3*

avatar van shancas

shancas

TOPFILM , lekker geacteerd door gerard butler, wat ik een goede acteur vind en jamie fox zet een lekkere foute rol neer, qua spanning heb ik lekker genoten en het verhaal keek lekker weg en ...tsja! wel een klein beetje jammer van het einde...

avatar van nickelson21

nickelson21

superfilm, goed verhaal

avatar van Kali DTS

Kali DTS

Toppertje!! goed verhaal en niet de normale standaard verwachtte dingen.. goede acteurs en de film heb van alles een beetje wat:)

zeker een aanrader !!

iedereen heeft het over eind dat slecht is, ik vind het juist realistisch

avatar van b00ts

b00ts

Las vandaag een recensie op nu.nl. Kreeg deze film 1 hele ster. Dat gaat me dus echt veel te ver. Ik vind het geen topper, maar kijkt gewoon lekker weg. De vergelijking met Death Wish en Charles Bronson in die recensie slaat ook helemaal nergens op.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

De film was gewelddadiger dan ik had gedacht. Sommige momenten in de film zijn lekker goor, je moet er wel van houden. Het verhaal gaat aardig de goede kant op totdat er ineens een heel verleden hangt aan G. Butler. Dan komt hij als een "sylvester Stallone" terug en regelt zijn zaakjes. Hij heeft zelfs een scheve mond in een dialoog met J. Foxx.

Het rechtssyteem wordt belachelijk gemaakt, wat het op zijn momenten ook is!

Veel bloed, kogels, actie en spanning genoeg.

Het einde vond ik niet slecht, al had ik gehoopt dat er nog een laatste C-4 onder de auto van J.Foxx had gezeten.

Ik vond de film verder wel lekker wegkijken.

avatar van GastHeer

GastHeer

Denk aan de spoilers die je weggeeft hè

Leuke film, die je inderdaad vanaf het begin al redelijk weet te boeien al zijn sommige zaken een beetje vergezocht, zoals die tunnels die allemaal gegraven zijn onder die gevangenis. Verder een vermakelijk filmpje die weer een beetje boven de rest weet uit te springen qua actie en thriller gehalte

avatar van yeyo

yeyo

b00ts schreef:

Bwa, het zijn alletwee vigilante films?

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Voordat ik deze film in de bioscoop ging zien had ik hoge verwachtingen. Helaas, deze zijn allen niet waargemaakt.

Oke, het is film.. Maar het had voor mij allemaal wat realistischer mogen zijn. Ik was me de hele film aan het afvragen hoe hij het nu voor elkaar kreeg, en toen was daar de anticlimax

Kom op: een grottenstelsel, en niemand heeft dat door!? Speciale deuren in de cellen, en dat is nooit opgemerkt. En dan nog het allerergste: die kerel is halve dagen de hort op, en geen enkele bewaker ziet dat? Nee, wat was dat een anticlimax bah! Oh wacht, er was trouwens iets wat nog ongeloofwaardiger was: een advocaat gaat in samenwerking met de pliesie een halve gevangenis opblazen/in brand steken? Yeah right..

Ik moest op een gegeven moment zelfs mijn best doen om wakker te blijven, iets wat ik nog nooit heb meegemaakt in de bioscoop.

Toch krijgt de film van mij 2.5* omdat er wel wat leuke scenes in zaten en het er wel gelikt uit zag. En omdat ik op een gegeven moment aan Mickey uit Pulp Fiction moest denken bij het neerschieten van de rechter, van die knal schrok ik ook wel even flink.

avatar van Robinho79

Robinho79

Zoals vele hier vind ik het overall een zeer aardige film. Echter irriteerde ik me me te vaak aan bepaalde zaken, zoals hoe kan een slimme advocaat het " niet "zien ? En sinds wanneer doet een advocaat Detective werkzaamheden ? en zijn werk/schuilplaats werd wel heel makkelijk gevonden. Waarom had hij daar geen anti-inbraak syteem of iets dergelijks ?

De acties waren lekker en maakte een hoop goed.

toch een 3.5 !

avatar van Nancy1980

Nancy1980

goede spannende film.

Ik vindt Gerard Butler een goede acteur.

De film bevat wel wat dingen die in real life nooit zouden kunnen,.

Maar dat stoorde mij niet.

Erg vermakelijk filmpje. Wat met name komt omdat de film leuk het idee en de mythe van een alleswetende/all-seeing/onverslaanbaar personage weet op te bouwen. (wat natuurlijk eigenlijk nergens op slaat).

Je moet er allemaal niet teveel over nadenken en alle toevalligheden waar het verhaal op gebouwd is maar even laten voor wat ze zijn, maar dan heb je een leuk, vlot actiefilmpje met een aantal leuke vondsten.

avatar van BeuQert

BeuQert

Gister middag naar de bios geweest met m'n vriendin... Allebei genoten van een goede thriller, met mooie actie momenten..... vonden het einde een beetje jammer, wel heel erg toevallig dat niemand die tunnels enz. opmerkt, maarja

Een heerlijk vermakelijke film!

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Vanavond eens bezien thuis (heb gekregen van een maat) Yeah, i know niet legaal maar kom...

avatar van ajacied1982

ajacied1982

in het begin wist ik niet wat ik er van kon verwachten

maar later in de nacht zat ik echt te kijken en te denken hoe het steeds weer mogelijk was die moorden/ aanslagen. ja een echte topper! een aanrader!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit is teminste weer eens een echte goeie thriller. Zo zie je maar dat het niet perse nodig hoeft te zijn om een film vol met computer animaties en weet ik wat meer voor effecten te stoppen. Zo kan het dus ook. Helaas worden ze zo te weinig gemaakt. Ik vond Gerard Butler het goed doen in deze film en eens een keer een andere rol dan die romantische comedies. Jamie Foxx was ook weer goed zoals ik gewend ben van hem. Ik vind dit 1 van de betere films van 2009 maar dat is 'persoonlijk. Ik zag hier op moviemeter ook al een 0,5 waardering, maar dat begrijp ik niet goed als ik diegene z'n top 10 zie. Maar goed voor mij is het een prima film en stem 4 sterren

avatar van Slynkin

Slynkin

Hele aardige film!

Ondanks het tegenvallende einde, (dat toch wel een beetje te makkelijk was). Na afloop blijft de film nog wel even bij je plakken. De eerste 3 kwartier van de film vond ik absuluut het sterkst.

avatar van Dinya

Dinya

Een sterk verhaal, goede acteurs, aangrijpend verhaal en heel spannend. In een woord: echt een van de beste films die ik heb gezien.

avatar van Oosie

Oosie

Vorige week gezien en praat er nogsteeds over ! SUPERFILM , en zeker een aanrader met een sterk verhaal en nu wachten totdat ie op dvd/blu ray uitkomt want dan komt ie in me collectie !!!!! 4****

avatar van djeebee

djeebee

begint sterk, maar zwakt af....voorspelbaar

avatar van Grunner

Grunner

Wat een geweldige film dit!