• 9.375.420 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

Brick Top Polford

Franky Four Fingers

Bullet Tooth Tony

Boris "The Blade" Yurinov

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Wat een film. Ik heb een dikke ander half uur op de bank zitten genieten!!!! Meesterlijke conversaties, mooie humor en alles gewoon uitstekend geacteerd. Kan niet anders zeggen. Deze film gaat hoppa naar mn nummer 2 in mijn top 10.

Dikke 5*

avatar van Timotei

Timotei

N811 schreef:

gewoon een van de beste films ooit

Precies neef zo is het maar net

avatar van maerk

maerk

Geniale comedy van Ritchie die erg veel lijkt op zijn andere topper Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

Deze film is puur genieten. De humor is echt geweldig. De cast is uitmuntend en Ritchie's regie is heel bijzonder en echt geweldig. Ook is Snatch een paradijs van leuke accenten.

Geweldig !!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Die gast die Turkish speelt (ik denk Jason Statham) heeft een ontzettend mooie stem. Net zoals Sean Connery.

avatar van N811

N811

Timotei schreef:

Precies neef zo is het maar net

457 netjes man .

Ik bijna op de 800

avatar van mrkos

mrkos

Super film:D heb er van genoten:D

Edwin Pindahaai

Geweldige dialogen. Heerlijk ook het accent van de zigeuners. Af en toe is de humor misschien wat flauw, maar ik kan dat zeer waarderen.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

oh, wat blijft deze toch briljant he.....

vooruit, ik maak er 5 sterren van

avatar van jacobz

jacobz

vond het totaal niet om te lachen eerlijk gezegd...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

jacobz schreef:

vond het totaal niet om te lachen eerlijk gezegd...

Maar jij hebt dan ook een heel vreemd gevoel voor humor...

avatar van dijkieR

dijkieR

op 1 na, wat een geweldige reacties van mensen die m na gister pas hebben gezien.

dit bewijst maar weer wat een geweldige film dit is !!!

avatar van guylopez93

guylopez93

Erg goeie en grappige film waarin Brad Pitt heel overtuigend speelde met z'n voice. Verder was er een top cast in de film waar ik graag naar kijk (Jason Statham, Vinnie Jones, Benicio Del Toro). Guy Ritchie bleef wel op hetzelfde pad want hij lijkt erg op Lock Stock and the two smoking Barrels die ook grappig en goed was. Hopen dat hij dit niveau vol houdt

avatar van mekoly80

mekoly80

deze film is echt super, zeker een aanrader.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Geniaal! Wat een wereldfilm! Ik heb me werkelijk op momenten doodgelachen! Brad Pitt met z'n accent. Jason Statham met z'n "Zie Zjermans!" Die hond, de drie domme negers! Ik ga deze heel snel weer kijken! 4 sterren!

wibro

Dit soort humor ligt me absoluut niet. In de verste verte niet te vergelijken met Tarentino. Ik had de film al na een uur af willen zetten, zo genoeg kreeg ik op een gegeven moment van al die macho's met hun verschrikkelijke accenten. De film toch afgekeken, hetzij met veel moeite, want ik wilde toch mijn stem uitbrengen.
Neen, voor mij mogen ze deze film aan de varkens voeren. Dat deden ze met de lijken in de film namelijk ook.

avatar van JVD

JVD

wibro schreef:

2,0* voor Brad Pitt

Een heeel klein schaars groepje mensen zal deze film niet kunnen waarderen....vrij humorloze mensen zijn dit........en gezien al uw beoordelingen (een overgroot gedeelte krijgt een één??) bent u waarschijnlijk ook nog een pessimist....

Dat het zeer goede, maar zwaar deprimerend werkje "Requim of a dream" bij u favoriet is werkt op mijn lachspieren......uitstekende film, maar totaal geen fim die ik een 2e keer zal kijken....errug depri werd ik van die film....en de meeste mensen denk ik...

Misschien is het ook de leeftijd......zo kon ik als mid dertiger "A Clockwork Orange" ook totaal niet waarderen!!!!!

Nergens voor nodig om het zo persoonlijk te maken.

Het kan ook gewoon je soort humor niet zijn. Beetje meer respect graag.

JVD schreef:

Ik een pessimist? Valt wel mee Mijn top 10 al bekeken? Wat staat er op nummer 3? Een komedie!

De 1,0* waarderingen zijn correcties. Wil je een goed beeld hebben van mijn waarderingen, kijk dan naar mijn stemmengrafiek.

Nee hoor, helemaal niet mijn leeftijd. "A clockwork orange" heeft bij mij een waardering van 5,0*. Dus, je zit er weer naast.

Mijn advies; voor je op mijn berichten reageert eerst even goed naar mijn statistieken kijken, dat scheelt je een hoop typewerk .

JVD schreef:

Je hebt er wel tijd in gestoken om andermans smaak zwart te maken. Druilewiep.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

wibro schreef:

2,0* voor Brad Pitt

Idem, de film beviel mij ook niet, geen enkele keer moeten lachen. Oh ja wat is een druilewiep ?. Is dit Hollands ?

lucdecoster schreef:

Het is de eerste keer dat ik dit woord tegenkom. Ik denk dat "Pindahaai" hier een druiloor mee bedoelt.

Edwin Pindahaai

Nee nee, ik bedoel een druilewiep. Zeker geen druiloor.

Edwin Pindahaai

Inderdaad, dankje. Iedereen is onwetend.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Iets beter dan 'Lock Stock', maar dat zegt nog niet veel. Ritchie gaat op de weg verder van zijn debuut. Te veel personages, geen grappige dialogen, wannabe gangster, 'Fuck' zeggen om het fuck zeggen, et cetera. Dan krijgen we meerdere situaties waarvan je gelijk weet dat alles wel bij elkaar komt op het eind, situaties waarin vanalles verkeerd loopt (al is het in deze film al minder) en veel gezeik onderling. Het lijken een stel kibbelende theetantes. Op Pitt na komt werkelijk niemand geloofwaardig over. Jammer dat Pitt zich leende hiervoor, hij is goed, maar kan de film bij lange na niet redden. Dan hoor ik mensen over Ritchie's Briste humor. Niet gezien. Fawlty Towers is humor, dit niet.

Typisch was de intro van de film. Niet onaardig, wat semi-intellectueel gelul over God en de Katholieken en dan gelijk die drukte. Even laten zien wat meneer heeft geleerd straalt er gewoon vanaf. En zo gaat het de hele film door. Daarnaast hield de film, op het einde na, ook de aandacht er niet bij.

1.0*, meer kan ik er niet voor geven.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Edwin Pindahaai schreef:

Nee nee, ik bedoel een druilewiep. Zeker geen druiloor.

ik vind hem in ieder geval mooi, ik hou 'em erin!

Druilewiep

avatar van oruiz

oruiz

Ik vond Brad Pitt zeker geen druilewiep in deze film, wat zet hij hier een mooi staaltje acteerwerk neer! Vaak was ik niet zo onder de indruk van meneeer Pit, maaar nu doet ie het toch alleraardigst in deze zeer leuke en af en toe best grappige film

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Inderdaad een goede film. Hij is niet fantastisch, maar zeker goed. Het acteerwerk van Brad Pitt was weer goed en hij vertolkt de rol van Mickey erg goed.

4 sterren van mij.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Turkish: Fuck me, hold tight. What's that?

Tommy: It's me belt, Turkish.

Turkish: No, Tommy. There's a gun in your trousers. What's a gun doing in your trousers?

Tommy: It's for protection.

Turkish: Protection from what? "Zee Germans"?

Echt geweldig! Vooral hoe Turkish het ''Germans'' gedeelte uitspreekt

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Vind het nogal flauw eerlijk gezegd, zeker omdat het nog 5x langskomt ofzo..