• 9.375.880 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

Brick Top Polford

Franky Four Fingers

Bullet Tooth Tony

Boris "The Blade" Yurinov

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

mjk87 schreef:

Een heel stuk waarin Snatch werd afgekraakt

Hoe kan je dat nou zeggen? En hóe kan je Snatch nou een 1 geven?

"Een stel kibbelende theetantes".... Nou, als mijn tantes zo zouden kibbelen, zou ik straks nog met plezier naar een familie-dagje gaan.

En niet grappig? Ik weet niet wat je wél grappig vindt, maar alleen al die bolle neger die de auto inparkeerde, tegen het busje van degene die ze zochten vond ik heel grappig. Nee echt, niet grappig, dat kán gewoon niet. En een 1 ster... dát kan al helemáál niet!

avatar van AHWA

AHWA

mjk87 schreef:

Fawlty Towers is humor, dit niet.

Fawlty Towers is leuk, maar daar zit ook veel in wat meer van hetzelfde is en is ook niet alles even leuk. Dat je geen humor terugziet in Snatch is jammer, want dat zit er toch wel degelijk in. De dialogen zijn juist de kracht van de film. De montage en muziek zijn ook sterk, maar de kracht zit hem in de dialogen.

Het onnavolgbare accent van Pitt, de droge humor van Turkish en Tommy. De worstjes bij de caravan. De caravan van Turkish. Het inparkeren van Tyrone. De monoloog van Susan...ik bedoel Bullet Tooth. Cousin Avi die Doug The Head uitbranders geeft.

Genoeg voorbeelden...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

orbit schreef:

Vind het nogal flauw eerlijk gezegd, zeker omdat het nog 5x langskomt ofzo..

Mwah, dat maakte het voor mij niet minder leuk. ''Dze'' of ''Zee'' Germans

avatar van ncorsten

ncorsten

echt geniale film. Enorm goede rol voor Brad Pitt en een heel mooi einde! Hou wel van films met zo'n sfeertje Heerlijk

avatar van patjuhhh

patjuhhh

Geweldige film. Heb 'm al velen malen gezien en blijft een toppertje. Staat en blijft in mijn top10.

avatar van #7926

#7926

Tarantino-light. Ik vond deze film wel vermakelijk, maar behoorlijk overgewaardeerd. De pikeys zijn leuk, er zijn veel leuke karakters, maar ik kan mij niet onttrekken aan het feit dat deze film eigenlijk een wat lichtere, simpelere versie is van wat het geweest had kunnen zijn.

avatar van AHWA

AHWA

Hoe had het dan anders moeten zijn?

avatar van Timotei

Timotei

leidsehoodie schreef:

Hoe kan je dat nou zeggen? En hóe kan je Snatch nou een 1 geven?

Sluit ik me compleet bij aan..

avatar van joaquim05

joaquim05

goede film goede acteurs zeer gelsaagde grappen(jammer dat sommigen mensen ze niet begrijpen).

Alleen had Lock Stock and twoo smocking barrows veel mooiere muziek

avatar van Zinema

Behoorlijk amusante en onderhoudende misdaad-komedie van Ritchie die hier goed op dreef is. Zeer goed.

desteven007

Waarom staat er een punt hier op de site achter snatch ?

Schitterende verhaal-lijnen die onverwacht samenkomen. Goede cast, prachtig spel.

Originele verbeelding ook van vlieg-reis USA - UK.

Aanrader.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

joaquim05 schreef:

Lock Stock and twoo smocking barrows

?

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Two met twee o's is eigenlijk nog erger dan 'barrows'

avatar van oruiz

oruiz

desteven007 schreef:

Waarom staat er een punt hier op de site achter snatch ?

daar wil ik het liever niet over hebben, ok?

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Een paar erg leuke grappen,had in het begin beetje moeite om de film te verstaan maar ach(had de dvd zonder ondertitelingen gezien)

Vooral Brad Pitt deed het erg leuk:).

4.0

oruiz schreef:

daar wil ik het liever niet over hebben, ok?

Ik vroeg me het gewoon af

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Die . achter 'Snatch' staat ook op Imdb. De enige andere titel die ik ken waar dat ook achter staat is 'Blood simple.' In tegenstelling tot 'Snatch' staat het bij die film ook op enkele posters én op de titelrol in de film zelf... Ik denk dat het een foutje is bij 'Snatch'. Wie geeft uitsluitsel?

Meneer Bungel schreef:

Bedankt er is toch nog iemand die informatie geeft, zelf heb ik dit bij IMDb ook gezien en vroeg het me gewoon af omdat je dit niet vaak ziet.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Klopt, je kunt het ook één van de moderators vragen, maar er zal wel een reden voor zijn. Op wikipedia staat trouwens geen punt. Van 'Blood simple.' ben ik wel zeker.

Geen dank, btw.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Zee Germans are coming geweldig

subwoofer henk schreef:

Zee Germans are coming geweldig

Inderdaad

Geweldige komische gangsterfilm!

In het begin een mooie overval in Antwerpen, daarna speelt het zich verder in Londen af.

Het hele verhaal wisselt zich altijd mooi af tussen het boksen en de jacht op Schweine Und Diamanten en zo wordt het nooit eentonig of saai. De hele cast vind ik gewoon geweldig: Jason Statham zette perfect zijn rol neer "Zee Germans" en ook zijn kleine partner Tommy deed het voorbeeldig. Maar ook Brad Pitt zette zijn rol met glans neer met zijn grappig accent en met zijn One Puch vuisten.

Maar vooral de 3 zwarten: Tyrone,Sol & Vinny vond ik geweldig komisch! Ook een mooi stukje vond ik het "Coursing" grandioos mooi gefilmd en toen en over heel de film trouwens geweldige muziek!

avatar van tonnyhk

tonnyhk

mjk87 schreef:

Iets beter dan 'Lock Stock', maar dat zegt nog niet veel. Ritchie gaat op de weg verder van zijn debuut. Te veel personages, geen grappige dialogen, wannabe gangster, 'Fuck' zeggen om het fuck zeggen, et cetera. Dan krijgen we meerdere situaties waarvan je gelijk weet dat alles wel bij elkaar komt op het eind, situaties waarin vanalles verkeerd loopt (al is het in deze film al minder) en veel gezeik onderling. Het lijken een stel kibbelende theetantes. Op Pitt na komt werkelijk niemand geloofwaardig over. Jammer dat Pitt zich leende hiervoor, hij is goed, maar kan de film bij lange na niet redden. Dan hoor ik mensen over Ritchie's Briste humor. Niet gezien. Fawlty Towers is humor, dit niet.

Typisch was de intro van de film. Niet onaardig, wat semi-intellectueel gelul over God en de Katholieken en dan gelijk die drukte. Even laten zien wat meneer heeft geleerd straalt er gewoon vanaf. En zo gaat het de hele film door. Daarnaast hield de film, op het einde na, ook de aandacht er niet bij.

1.0*, meer kan ik er niet voor geven.

Ik ben het hier volledig mee eens. Ik vind alleen Brad Pitt goed en er zijn maar een paar fragmenten die ik echt leuk vind. Het is niet mijn soort humor. Ik vind het meer een sadistische, groffe en gewelddadig film waar weinig om te lachen valt.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

finalman schreef:

ik heb veel bizarre films gezien zoals fight club of pulp fiction, voor deze gaf ik nog wel redelijke punten maar deze hier vond ik écht niks! :s

Nou ik vond pulp fiction ook niks. Nee die bizarre films zijn echt niets voor mij

avatar van Elminius

Elminius

1.0*, meer kan ik er niet voor geven.

God, wat een droogstoppels hier zeg.

Fuck om fuck te zeggen? Waar haal je dat nou? De gemiddelde Amerikaanse film heeft meer fucks dan Snatch.

Geloofwaardig overkomen is nog zo iets. Waarom moeten de personages geloofwaardig zijn? Lijkt me duidelijk dat het meer karikaturen zijn in de eerste plaats.

Wannabe gangsters. Inderdaad, daar haalt de film zijn humor.

De intro van de film. Kerel, dat is gewoon afbreken om af te breken.

Ik kan er nog bij dat sommige mensen geen humor hebben, althans dat probeer ik te begrijpen, maar daarom moet je deze geniale prent niet de grond inboren.

Als je de opzet van de film niet begrijpt of kan appreciëren, lijkt me een mening erover hebben niet aan de orde.

Het verhaal helemaal begrijpen is trouwens niet gemakkelijk, dat is een feit. Ik had toch 2 kijkbeurten nodig om alles helemaal door te hebben.

avatar van TerryA

TerryA

tonnyhk schreef:

... Ik vind het meer een sadistische, groffe en gewelddadig film waar weinig om te lachen valt.

sadistische, groffe en gewelddadig kan samen zeer grappig zijn - kwestie van smaak, en ik vermoed hier een issue over amerikaans of brits humor voorkeuren! ... maar de keuze van humor maakt het niet een slecht film.

avatar van donemans

donemans

hmm vind deze film nu wat te hard van stapel lopen eigelijk..

hijs wel heel vermakelijk

avatar van lyke

lyke

Super film! Echt geweldig. Hoe de verhalen in elkaar geweven zijn.. echt goed. Het eind is ook echt mooi. Goed verhaal en met veel humor en goede acteurs!

avatar van gillette

gillette

Dan maar eindelijk eens gehuurd na de hoge score en de goede reacties.Ik ben aangenaam verrast! Zeer goede cast! Prachtige accenten! Hou wel van dat sfeertje. Het verhaal was tof en heb soms echt plat gelegen van het lachen! Einde was ook leuk!