Genre: Misdaad / Komedie
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 16 november 2000
Bekijk via Viaplay
Plot Snatch
"Stealin' stones and breakin' bones."
Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...
- Trailer (YouTube)
Vincent
Sol
Boris "The Blade" Yurinov
Werwolf
Lijkt wel erg veel op het (in mijn ogen betere) Lock Stock. Desondanks kijkt de film lekker weg en volgende komische momenten elkaar in snel tempo op.
Geheel mee eens
deppfan
4,5 ..
Deze moet je gezien hebben, goed verhaal, hilarische stukken en een onverwachte wending op het einde.
helemaal mee eens
daanos;
I hate those pikeys!
Heel leuke film, veel geestiger dan de voorganger (die zeker niet top100 waardig is)
jordybeukeboom
Inderdaad een stuk geestigere en betere film dan Lock, Stock and Two Smoking Barrels.
Hoe deze film in elkaar steekt is wel erg vergelijkbaar met Lock..., het is hier alleen veel beter uitgewerkt. De film kent bijna geen saaie momenten. Minder vind ik het toch wel erg grove geweld hier en daar (hoewel functioneel), bepaalde ongeloofwaardigheden en de grote hoeveelheid aan personages, zodat je (ik tenminste) erg geconcentreerd moet blijven kijken en af en toe in verwarring raakt.
Verder is de film natuurlijk erg oppervlakkig, maar een movie als deze moet het van zijn humor hebben en niet van zijn inhoud
3,5 ster
Lambik
Leuke film, met veel humor en geweldadige scenes. Leuke personages zoals die pikeys en die mafiabaas. 3*
'I'll feed you to the pigs'
youri_bonito
Gewoon Lock, Stock & Two Smoking Barrels 2, vond hier eigelijk niet echt veel aan.
mafiabaas
Mooier kan je het niet zeggen
helemaal mee EENS!
Mr Ireland
Ik vond dit een hele vermakelijke film. Ik had er niet zoveel van verwacht,maar heb hem nu wel al 2 keer bekeken dus misschien dat dit mede daardoor zal komen dat ik hem zo goed vond. De humor is lekker droog en op goede momenten geplaatst. Het geheel is zeer goed in beeld gebracht. En natuurlijk alle verschillende types die erg goed uitgewerkt worden wat ook deels te danken is aan de juist gecaste acteurs !
Het verhaal verveelt geen moment en er zit ( voor mij persoonlijk ) een einde aan wat ik niet verwacht had.
4 sterren.
Riverson
Vreselijke film! Totaal geen amusement. Overigens hebben veel Engelse films van slechte humor. De film was zo beroerd dat ik 'm heb uitgezet....
AHWA
Deze film blinkt juist uit door het briljante, humoristische script. Wat versta jij dan onder een humoristische film?
- 12092 berichten
Monty Python and the holy grail, life of brian.. verschrikkelijk slechte humor inderdaad

BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Engels humor is in mijn ogen geniaal, maar het kan soms nogal verkeerd uitvallen, zoals inderdaad bij The Holy Grail. Maar dat is eigenlijk de enige Engelse film die ik ken die ik niet leuk vond. Ik snap niet wat Riverson met slechte humor bedoelt. Alsof de Amerikanen zo superintelligent zijn...
Riverson
Ik ben niet zo'n filmkenner, maar vond Snatch dus waardeloos. Ik weet niet precies hoe ik het kan omschrijven waarom ik geen fan ben van die Engelse humor. Het is ook niet puur alleen die humor, maar ook de manier waarop alles gefilmd wordt...Zo vind ik Trainspotting ook echt een ramp om te zien. Op het moment dat ik Snatch keek moest ik direct aan trainspotting denken (die manier van filmen, de humor etc.)
Al met al zal ik niet snel meer een Engelse komedie opzetten...
Niqk
Hij is meer van de dumb and dumberer humor denk ik?...
deze film is simpel weg briljant, net als lock stock
hannes64
- 1926 berichten
Mooier kan je het niet zeggen
helemaal mee EENS!
Ben het ook met hem eens...vooral brad pitt als onverstaanbare brit.
Uitmuntende film. 5*****
Dennis Evahi
Op zich wel een grappige film. Die hond met die pieper in zijn bast
*** en een half.
FL88
Al met al zal ik niet snel meer een Engelse komedie opzetten...
Ahum. Trainspotting is een geniale film met een veel beter script dan Snatch. Trainspotting gaat ergens over. Dit is gewoon een vermakelijk filmpje.
felix89
ik kan begrijpen dat er velen zijn dat deze film goed vinden maar het blijft een ripp-of van pulp fiction!
, toeval zeg!
in ieder geval deze film is een schande voor pulp fiction
en er moet hier niemand tegen mij beginnen zagen want jullie weten dit allemaal dat deze film niet deugt
, toeval zeg!
in ieder geval deze film is een schande voor pulp fiction
Ach, er zijn zoveel ripoffs van pulp fiction qua stijl of thema.. snatch is daar tenminste één van de beteren van, want erg goed te bekijken zonder vervelende clichées en de zoveelste herhaling van tarantino/ gangster- oneliners. Dat vond ik van lock stock nog wel een stuk meer, of dat voorspelbare boondocks shits.
Riddick
Hele vet film.. Het camare werk, Montage...
Daarnaast is het heel goed geacteerd, met name door Brad Pitt en Jason Statham.. De humor.. alles klopt gewoon.. En het muziek is ook vet!.. Een hele dikke 5*
Ravenstein
Tarantino-invloeden of niet, dit is een zeer genietbare film.
Speels en dynamisch in beeld gebracht, bevolkt door kleurrijke personages zoals Boris The Blade, Brick Top, Cousin Avi en Bullet Tooth Tony en laten we natuurlijk die soms erg sappige dialogen niet vergeten!
iGeO
Arme Felix89 trouwens...,
de film lijkt op trainspotting, als je op de regie let. trainspotting begon de trend met split-screens, en originele verstelling van personages in het begin van de film net zoals hier in deze film gebeurt. , toeval zeg!
In ieder geval deze film is een schande voor pulp fiction
Pulp Fiction was goed, zeer goed, maar ja, ookal is dit een rip-off, dit is gewoon een TOP film.
Je hoeft niet altijd films met elkaar te vergelijken, zeker niet als de film op zich zelf heel sterk is. Originaliteit in verhaallijn of manier van filmen is leuk, maar niet het belangrijkste.
De film spreekt je aan of niet.
Je moet niet een film gaan bekijken en al bij voorbaat denken: eens kijken waar déze film nou weer van gekopiëerd is.
felix89
goed, daar heb je gelijk in.
maar mij stoort het gewoon dat sommigen deze film meer geven dan pulp fiction en waarom weet je wel :d

De geprezen misdaadfilm 'Snatch' met Brad Pitt is 9 juni te zien op televisie

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

The Shawshank Redemption