• 9.374.148 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Marcel Sarmiento en Gadi Harel

Met onder meer: Shiloh Fernandez, Noah Segan en Michael Bowen

Plot Deadgirl

"You’ll never have anything better."

Rickie (Shiloh Fernandez) en JT (Noah Segan) zijn twee jongens die het niet zo nauw nemen met de regeltjes. Zo ook nu weer. Ze spijbelen van school en besluiten ongein uit te halen in een verlaten psychiatrische kliniek. Hier doen ze een schokkende ontdekking, die zowel hun vriendschap als hun leven op het spel zet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Yeah, thanks JB.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Dat zo'n stom, goor filmpje zoveel goede reviews krijgt. Ik vond hem ten tijde wel ranzig, maar verder erg traag en saai en ik irriteerde me mateloos aan het slechte script, hoe ze idd met elkaar spraken.

Ik hou best van een goede gore en ook sadisme in een film stoort me, als het goed is gedaan, zeker niet, maar op een paar aardige scènes na vond ik hem eerder maar wat slapjes. 1,5* voor de moeite......

avatar van scorepio

scorepio

Deadgirl is een film die me met zijn originele verhaal , goede acteurs en een paar ranzige scenes toch wist te boeien.
Verder heb ik ook flink wat afgelachen tijdens de film.
Toch mis ik ook hier weer , een gebrek aan "achtergrondinfo ".
Wie is die meid en hoe komt het dat ze onsterfelijk is.

Al bij al een aanrader voor wie van zwarte humor houdt.

avatar van wickkit

wickkit

Kijk graag een (goede) horror film, echter vond dit een ziekelijke/misselijk makende, vrouwonvriendelijke film voor zieke geesten.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Verder toffe soundtrack die me enigszins aan Donnie Darko deed denken(en dat bedoel ik als compliment)
Ha, ben dus niet de enige die dat heeft opgemerkt. Remakes van films, met dat verschijnsel was ik natuurlijk bekend, een remake van een score, dat had ik nog niet eerder gezien. Niet dat deze score kan tippen aan het origineel, maar voor eventjes is het best leuk om je met de verschillen en overeenkomsten bezig te houden.

Trouwens best een lollig filmpje dit. Heb een paar keer hard kunnen lachen (deadgirl vs dog, of bijvoorbeeld de scènes met die jocks ) en sowieso is het hele uitgangspunt best de moeite waard. Uitwerking laat soms wat te wensen over – anders had ik me niet afgevraagd waarom die gasten hun seksslavin niet even aan een grondige schoonmaakbeurt onderwerpen, en of deadgirl geen ontlasting uitscheidt – en het einde hield m’n aandacht niet meer volledig vast, maar als geheel is dit gewoon vindingrijk genoeg om goed te entertainen.

avatar van zorro

zorro

Gisteravond gekeken Spannende Film er Zitten Spannende Scenes

in een aanrader vandaar 4 Sterren

avatar van Bottleneck

Bottleneck

JacoBaco schreef:

En alsof dat al niet irrirtant genoeg is, worden de personen altijd bij hun naam aangesproken.
You can't do that man. Stop it JT.
Hey Ricky, what's your problem man
Shut up man. You're crazy JT.

Haha ja inderdaad echt irritant, viel mij ook op.

Dat deze film uberhaupt nog zulke goede recensies krijgt.
Eerst maar de positieve dingen: mooie sinistere omgeving, realistische makeup van de deadgirl, de muziek was ook wel te pruimen, er is een enkele vieze scene en zombies zijn altijd leuk. Het begin van de film vond ik veelbelovend maar het wordt later veel te saai.

Het script rammelt echt aan alle kanten. De dialogen zijn te kinderachtig, de beslissingen die de jongens maken slaan nergens op (wtf een stinkende halfdode penetreren, pietje en hans komen erbij met een honkbalknuppel en doen het dan ook maar), dat romantische gedoe tussendoor met Joann is overbodig en cliché, de bullebalk en z'n maatje zijn opeens een stel mietjes als ze de o zo verknipte JT zien, de hond is er dan weer wel en dan weer niet, en het verhaal duurt en duurt maar voort zonder spanning. De film had zeker 20 minuten korter mogen duren. En dan is het einde ook nog eens voorspelbaar dat Rickie gespaard wordt.

Al met al leuk om een keer gezien te hebben, maar vind het niet bepaald een pareltje voor het horrorgenre.

avatar van neutelaar

neutelaar

heb net 10 minuten gekeken begon goed totdat hij wegging na ze die meisje vonden en die hond dan hoe is hij weggegaan ?delete die film

Tayama

ik had laatst ook 10 minuten gekeken eerste scene eindigde goed totdat ales donker werd en een jongen een meisje vond hoe heben ze die gevonden? weggooien die film

avatar van neutelaar

neutelaar

nog een stuk gekeken wat een vule gore slechte film troep bah

Was het aansluitend aan het eerste deel of gewoon een ander random stukje?

avatar van ralfsjam

ralfsjam

tjonge jonge, wat kan 1 persoon een film naar de gallemiezen helpen zeg. nu was het al niet zo'n sterke horror, en waren de dialogen op het niveau van twee 6 jarige jongetjes geschreven.

maar ik hoop dat Shiloh Fernandez nooit meer een film maakt. okay misschien een spotje voor "sillit bang".

echt weer een horror uit de USU, simpele highschool jongeren die bier drinken in een verlaten gekkenhuis helemaal tegek vinden!!

(gekkenhuis? sinds wanneer staan er couveuses in een gekkenhuis, wat doen Amerikanen in gekkenhuizen)

okay, deze horror is iets gewaagder dan ander horrortjes uit the USA, en de deadgirl zag er redelijk freaky uit. maar waarom dan bezuinigen op een goede cast? want niemand was goed. JT was de tweede helft iets beter, maar daar is ook alles mee gezegt.

2 voor de "deadgirl" zelf

ook het einde was weer voorspelbaar verrassend.....

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Redelijke film. Vond het op-ten-duur wel wat langdraderig worden.

Verder de moeite waard...

avatar van stinissen

Toch vond ik de film redelijk verfrissend en ik heb me goed vermaakt.

avatar van RickZ

RickZ

Thriller(horror) over ondode vrouw gevangen gehouden door jongelui, soms bloederig. Het verhaal is dun en spanning is er nergens.

avatar van schillies

schillies

Erg slechte film, acteerwerk is echt zwaar ondermaats op Noah Segan (JT) na in het tweede gedeelte van de film. Verder kan ik er ook al helemaal niet tegen als mensen van rond de dertig zich moeten voordoen als tieners en dat valt in deze film ook nog eens heel hard op. Verder waardeloze dialogen waarin elke zin zowat eindigt op 'man'. Het verhaal was naar mijn mening zwak en met momenten erg langdradig, daarbij was het ook niet echt spannend wat ik toch wel nodig vind in een horror/thriller. Het enige positieve aan deze film is de deadgirl zelf, die zag er best creepy uit.

Daarvoor 0,5

avatar van handsomedick

handsomedick

wickkit schreef:

Zijn de meeste horrorfilms dat niet?

Volgens mij gaan in de meeste horrorfilms de vrouwen er als eerste aan.

avatar van Halcyon

Halcyon

Voor mij een van de ontdekkingen van het jaar.

Ontzettend goede horrorfilm met een briljant uitgangspunt. Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een horrorfilm heb gezien met zo'n origineel idee dat me echt wist te verrassen. Ik vond het idee bovendien niet alleen geweldig, het werd ook nog eens goed uitgewerkt. De makers houden je constant in de greep door regelmatig nieuwe verwikkelingen in de plot te steken. Die lijken aanvankelijk niet altijd even aannemelijk of geloofwaardig, maar ze worden dat wel omdat ze heel zorgvuldig uitgewerkt worden.

Deadgirl is een behoorlijk zieke film, maar daarentegen ook erg vertederend met momenten. Die twee eigenschappen schemeren mooi door in de twee hoofdpersonages die de film van een interessante dualiteit voorzien. Het klassieke goed versus kwaad verhaal, maar dan wel een pak subtieler. Met een beetje goede wil kan Deadgirl ook als karakterstudie gezien worden van marginale mensen die slachtoffer worden van hun eigen obsessie. De dramatische ondertoon doet deze film ver boven de middelmaat uitstijgen.

Maar ook als gruwelijke horrorfilm is Deadgirl een schot in de roos. Dankzij een flinke dosis onderhuidse suspense en enkele gestoorde scènes blijf je als kijker constant in de ban van het verhaal. Je vraagt je ook voortdurend af waar het uiteindelijk allemaal naartoe zal gaan en dan ben je als kijker enorm blij wanneer de ontknoping de enige juiste blijkt te zijn. Geen nep feel good gedoe, maar een passend en compromisloos slot dat volledig in de lijn ligt van de ziekelijke obsessie die deze film domineert.

Meesterwerkje.

avatar van james_cameron

Ietwat saaie horrorfilm met een intrigerend (hoewel vrij ziek) uitgangspunt; de uitwerking van het gegeven laat helaas flink te wensen over. Technisch redelijk in orde en het akteerwerk kan ermee door, maar de ranzige aspecten van het geheel en de eenvoudige production design doen het geheel niet uitstijgen boven de middelmaat. Het script is, ondanks enkele rake observaties, ook nogal simplistisch.

erik1677

Twee zielige figuren die niet van hum maagdelijkheid af kunnen komen, en daarom drukken ze hem maar in een dood wijf!!!!
Godsamme wat een ver gezocht vehaal, want hahahahaha hou je vast ze laten op ten duur ook nog een vriendje mee doen.
EN ja zelfs de aanvoerder van het footbalteam moet er aan geloven, maarja die wordt dan weer op een grappige manier gecastreerdt, waar je dan helaas helemaal nul,nul van ziet, op wat gekauw van de deadgirl na.

Qua sfeer zit de film wel lekker in mekaar, en de deadgirl ziet er ook goed gemaakt uit.
Daarom nog 2 punten.
Ik hadt wel graag gezien dat deze viezerikken allemaal nare geslachtsziektes hadden gekregen van hun smeerlapperij, dat hadt de film een behoorlijke ranzige boost gegeven

oei ik bedoel 1,5 punt

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Ik zou even spoilers plaatsen voor degenen die de film nog willen zien..

avatar van handsomedick

handsomedick

Halcyon schreef:

Voor mij een van de ontdekkingen van het jaar.

Beetje overdreven, zo bijzonder was deze film ook weer niet.

avatar van Halcyon

Halcyon

handsomedick schreef:

Beetje overdreven, zo bijzonder was deze film ook weer niet.

Voor mij dus wel. Ik heb nooit eerder een zombiefilm gezien die dit concept hanteert. Ik vind het in elk geval een stuk origineler dan de zoveelste variant op Night of the Living Dead. Al was die eerste destijds minstens even origineel als deze.

Tayama

Ik ben ook wel benieuwd welke andere film een dergelijk concept gebruikt heeft. Lijken me dat dat dan goede tips zouden zijn. En die zijn altijd welkom.

avatar van MariekeT

MariekeT

Verschrikkelijk saaie en langdradige film die geen enkel moment spannend werd.

Na toch best wat goede recensies te hebben gelezen hier op MovieMeter heb ik 'm toch afgekeken. Hoopte dat er nog wat spannends zou gebeuren. Dat gebeurde dus niet...

De film wist me geen seconde te boeien. Helaas, had er toch hogere verwachtingen bij.

avatar van Waku

Waku

Nu heb ik ook zo en zo al weinig op met vampieren en het zombie genre. "Deadgirl" valt dus in het laatstgenoemde.
De film kon mij totaal niet boeien.
Geen spanning en een traag voortkabblend verhaal.
Voor zover er sprake is van een verhaal dan.
Voor necrofielen en liefhebbers die het wel prettig vinden om te kijken naar sex met een "lijk" een must.

Film heeft mij totaal niet geschokt enkel verveeld.

1,5*/2*

erik1677

tja waku als je niks met vampieren of zombiefilms hebt dan is deadgirl helemaal niks voor je.
Zelf daarintegen heb ik daar wel wat me, maar vond het ook niks.

avatar van aesop

aesop

te langdradig en saai voor een horrorfilm, deed me soms meer denken aan een tienerdrama, special effect en acteer werk zijn ok, ook is de originele invalshoek van deze horrorfilm leuk bedacht, alleen niet goed uitgewerkt.