• 9.374.574 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Marcel Sarmiento en Gadi Harel

Met onder meer: Shiloh Fernandez, Noah Segan en Michael Bowen

Plot Deadgirl

"You’ll never have anything better."

Rickie (Shiloh Fernandez) en JT (Noah Segan) zijn twee jongens die het niet zo nauw nemen met de regeltjes. Zo ook nu weer. Ze spijbelen van school en besluiten ongein uit te halen in een verlaten psychiatrische kliniek. Hier doen ze een schokkende ontdekking, die zowel hun vriendschap als hun leven op het spel zet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik wist eigenlijk niet goed wat ik moest verwachten. Uit het plot maak ik alleen 'verlaten psychiatrische kliniek' op, dus ik dacht dat het over geesten zou gaan eigenlijk. Dat de geesten van patiënten die gruwelijk om het leven zijn gekomen daar nog steeds ronddwalen. Maar dat bleek dus niet het geval.

De kijker wordt lang in spanning gehouden, omdat het pas laat duidelijk wordt wat de vrouw is. Toen bleek dat ze niet dood kon dacht ik nog steeds dat het een demon was. Maar later blijkt dus dat ze een zombie is, wat meteen een originele insteek is in de zombiehorror. Toch had ik graag wat meer uitleg gehad. Waarom ligt ze daar? Door wie? En hoe is ze zo geworden? Op deze vragen krijgen we geen antwoord. Aan de andere kant is het wel lekker mysterieus.

JT vond ik op het begin nogal weinig uitstraling hebben, maar later acteert hij toch niet onaardig. Hij kwam best overtuigend over als creep, die volledig geobsedeerd was door de dode vrouw. Sommige scènes waren wel smerig, maar niet zo erg dat ik er wakker van zou liggen. Leuk, origineel filmpje, maar niet eentje die zal blijven hangen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Inmiddels herzien en wat blijft dit toch een sterke film. Origineel concept en tegelijkertijd zo ziek en vertederend tegelijk. Dat gespeel met attraction en repulsion intrigeert mij echt aan Deadgirl. Ik gooi er een welverdiende halve ster bovenop.

avatar van Jase

Jase

Zwaar under rated.. ontzettend goede film! geen enkele seconde verveelt een dikke 5.

Vies werkje zeg.

Het hele idee waar de film om draait is gewoonweg misselijkmakend. Daar ligt dan ook de grootste kracht van Deadgirl. Sfeervol, origineel maar vooral interessant.

Stond al een hele tijd op m'n 'must-see' lijstje maar wist verder niet echt goed wat ik ervan moest veranderen. Na een reminder van Naomi werd het toch eens tijd om er wat vaart achter te zetten en dat is goed uitgepakt, had ook eigenlijk niet anders verwacht meer.

Had op voorhand geen enkel idee waar het heen kon gaan, het plot was me onbekend en dat maakte het eigenlijk des te meer indrukwekkend. Vaak een zieke mix tussen (heeel licht) zwart komisch en gewoonweg te ziek voor woorden, wat vooral aan het einde heel nadrukkelijk aanwezig is. Eigenlijk mist de film maar heel weinig, het concept is briljant en de uitwerking eveneens.

Noemenswaardig is nog :Die scéne bij dat benzinestation Nogal misplaatst humoristisch maar juist daardoor werkt het geweldig Gewoon even luchtig maken om vervolgens smerig tekeer te gaan!

Zit te twijfelen tussen een 4 en 4.5... nu maar een 4, hoger kan altijd nog .

Elineloves

Heeee??? Wat een laag gemiddelde! Echt belachelijk, deze film hoort veel hoger te staan.

Elineloves

Deadgirl... Absoluut geen film die ik de komende maanden snel weer op zal zetten, en ik heb ook niet met 'plezier' naar deze film gekeken (wat ik bij andere horrors vaak wel heb), but... I'm impressed.

Ik wist vooraf boven het bovenstaande plot niks over deze film, ik ging er compleet leeg in. Misschien is dat ook de reden dat ik al snel vrij geschokt was. Wat werd het allemaal indrukwekkend in beeld gebracht zeg.. Twee outsiders die een meisje vonden (nouja, kon je dr zo noemen? Lijk eerder.), de obsessie die er gekweekt wordt.. het misbruik.. vre-se-lijk. Bepaalde scenes in deze film waren dan ook misselijkmakend, en dat heb ik niet snel. De verkrachtingsscenes waren smerig, zeker toen hij zo op haar in begon te slaan.

En jesus, wat een goede acteurs! Had nog nooit van ze gehoord, maar wat hebben die kerels hun rol geloofwaardig neergezet. Werd er zo in meegezogen dat ik echt haat begon te voelen voor deze obsessieve viespeuk. Kan er niet meer van maken: Deadgirl is uniek in zijn soort.

Hoewel ik die scene waar hij zijn ingewanden uitscheet toch wel als traumatisch heb ervaren.

Tonypulp schreef:

Zit te twijfelen tussen een 4 en 4.5... nu maar een 4, hoger kan altijd nog .

Ik had hetzelfde, maar ik verhoog 'm toch lekker met een half puntje, al is het om dat het gemiddelde zo belachelijk laag is. En de film is het waard.

avatar van Mescaline

Mescaline

Vaag, spannend en eng zijn de eerste 3 woorden die bij mij in me opkomen als ik terug denk aan deze film.

De film is zeer sterk uitgewerkt en weet van een vrij simpel plotje een hele spannende en boeiende film te maken!

De schrik momenten zijn alles behalve voorspelbaar en de hoofdrol spelers zeer overtuigend in hun rollen!

De hele vage sfeer en de hele aparte manier van filmen en uitwerken maakt deze film beter dan de standaard horror/thriller meuk.

Dit soort filmpjes mogen zeker vaker worden gemaakt! misschien een beetje ziek op sommige momenten maar dat kan dit genre prima hebben!

4,5 sterren.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een origineel verhaal dat wel. Ik wist niet goed wat ik van de film moest verwachten en het duurt ook even voordat je weet als kijker welke kant de film nu wilt uitgaan. De originele insteek is zeker een pluspunt. De verlaten pyschiatrische instelling en het enge lijk zorgen (zeker in het begin) voor een naar en eng sfeertje.

Helaas verdwijnt die indruk naarmate de film vordert. Vrij veel van hetzelfde en het werd zelfs een beetje saai. Het idee is vrij ziek, maar de uitwerking kon in mijn inziens gruwelijker.

Een leuke toevoeging aan het genre dus qua verhaal, maar er kon meer mee gedaan worden. De film was wel lekker grimmig, maar wel jammer dat totaal niets wordt opgehelderd.

avatar van niethie

niethie

Van hetzelfde productiebedrijf (Asylum) als die waardeloze Pie vervolgen en andere wansmakelijk slechte sekskomedies van de laatste paar jaar, toch wel verrasend dat ze dan ook met zoiets op de proppen zijn gekomen. Orgineel is het zeker, degene die dit verzonnen heeft verdiend dan ook een dikke pluim, helaas is het doorschemerende amaturisme vrij storend, soms gewoon te geforceerd hip met erg matig camerawerk en lelijke locaties. Wel een vrij gestoord plot, ik denk vaak dat ik het ergste wel gezien heb maar hier moest ik af en toe wel even bij slikken, jammer van het laatste kwartier waar ze toch net iets tever over de top gaan alleen, de meeste humoristische stukjes (oa die scene bij het benzinestation) werken dan wel maar zo'n bloederige finale? Eigenlijk kon het niet uitblijven maar ik vond het zo zonde van de eerder opgebouwde psychologische spanning, dat hele zombie gebeuren deed daar toch wel afbreuk van. Nog wel even opmerken dat de soundtrack erg vet is, Animal Collective, de Liars en zelfs dat schaamteloos geripte bios/sparklemotion stukje uit Donnie Darko, erg bizar om dat onder zo'n film terug te horen, maar het werkte vreemd genoeg wel. Voldoende!

Fortune

Who wants to fuck a zombie.

Het eerste wat in me opkomt is toch wel de originaliteit van de film want je moet maar het maar verzinnen. Nooit gedacht dat ze op deze manier een horror, zombie film zouden maken.
Nog een pluspunt is de spanning en de sfeer want die is toch wel echt goed creepy, wat me trouwens aan Rec doet denken.
Voor de rest is het een behoorlijk ziek concept toch wel een beetje grensoverschrijdend.
Het is wel zo dat het niet realistisch is hoe die gastjes reageren op bepaalde dingen en dat ze telkens alleen dat verlaten pand binnengaan en niemand echt bijzonder veel interesse toont in dat bovennatuurlijk verschijnsel.
Maar op een of andere manier word dat goed gemaakt met de originaliteit van het verhaal en heb ik me er maar lichtelijk aan geërgerd.
Maar kort samengevat is het een ziek, twisted lichtelijk smerige film met zelfs wat humor erin.

Ik zou zeggen als je van horror, zombie, (porno)films houd kijken.

Elineloves

Mja, die jongens denken met heel andere dingen dan hun hoofd, natuurlijk.. Dat is het ook juist, zij hebben de macht, en wat er verder allemaal speelt is bijzaak.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Beetje bezig gaan met die Zombie terwijl Candice Accola er ook is .

Elineloves

Maar die was wel schijtirritant.

essepluisje

Ik kan oprecht zeggen dat ik wel van films houd die je een naar gevoel bezorgen maar bij deze film is het een beetje te ver doorgeslagen naar mijn mening.
Ik vond het een walgelijke film.
1* voor de originaliteit.

Fortune

Deze film bezorgt je wel een naar gevoel maar voor mij betekend dat een geslaagde horror

essepluisje schreef:
Het verhaal op zich is vrij origineel maar de beslissingen die de jongens nemen vind ik niet meer realistisch op een gegeven moment. Ook dat die ene jongen binnen 3 seconden van normaal naar evil gaat vond ik weinig overtuigend.
Het dieptepunt was voor mij toch wel wanneer ze een poster over het meisje haar gezicht plakken omdat het zo ver stuk is geslagen..

Ik weet het niet. Het zijn sowieso geen standaard jongens, ze hebben elk best wat issues. Of het daarom onrealistisch is wat ze doen zou ik niet durven zeggen. Als je in zo'n situatie terecht komt en al redelijk gestoord bent, is het lastig om er uit te stappen.

Dat met die poster was inderdaad walgelijk ja. Maargoed, de film bevat wel meer gore scènes, terwijl je dat wellicht niet zou verwachten als je het plot leest.

Fortune

Natuurlijk is het wel onrealistisch maar personen in horror films maken nu eenmaal onrealistische, onlogische beslissingen anders komen ze niet in gevaarlijke situaties terecht en was de film snel afgelopen.

Elineloves

Dat sowieso ja, maar daarom vind ik het feit dat het wel of niet onrealistisch is ook geen terecht punt om een film op af te wijzen/te kraken. Want dat is nou eenmaal het genre.

Fortune

Het onderwerp kan altijd onrealistisch zijn het gaat er meer om hoe realistisch het gebracht word.

Deze film is behoorlijk realistisch anders zou het je niet een naar gevoel bezorgen.

Maar wie wil er nou een zombie neuken in een donker keldertje van een psychiatrische inrichting.

Niet zomaar elk gastje van de middelbare school denk ik.

Maar aan de andere kant het zijn wel mannen en die denken maar aan een ding en of het een zombie is maakt me niet uit eigenlijk.

Fortune schreef:

Niet zomaar elk gastje van de middelbare school denk ik.

Understatement van 't jaar ..

Elineloves

Juist, dat was dus wat ik bedoelde met ; het zijn geen standaard jongens en ze hebben elk al hun eigen issues. Dat komt ook zo goed naar voren, het zijn niet de gewone highschoolboys die we in zoveel films zien, dit gaat verder dan dat.

Geloofwaardig? Absoluut.

Plus, toen ze begonnen met dat gedoe, zag ze er toch nog wel ''goed'' uit?

....voor zover dat kan bij een zombie.

Fortune

Trouwens er zijn ook mensen die dode mensen opgraven en dan hun ding doen, dus dan zouden ze van een zombie ook geen probleem maken.

Conclusie: redelijke realistisch want ik denk dat die gestoorde gast in de film ook wel een dood lijk zou doen. Zo gestoord en wanhopig was hij wel.

Wat een discussie dit eigenlijk.

Elineloves

Haha ja, maargoed we reageren wel op het feit dat iemand zegt dat de makers te ver door zijn geslagen bij deze film, en dat het onrealistisch is.

Offtopic is het dus niet. Er zijn genoeg gekken in de wereld die dit soort dingen doen, en bij de meeste mensen verwacht je zoiets niet eens. Dit is in Deadgirl juist goed te zien. De smeerlap waar je het van verwacht, doet het ook.. en de pussy's met de grote bek waarvan je denkt ; die haken af, die gaan er ook in mee.

Fortune

Nee, nee in haar mening was het te ver doorgeslagen en ze vond de beslissingen van die jongens niet meer realistisch op een gegeven moment. (vind ik ook)

Maar ze vond het zo naar en misselijkmakend dat ze meteen een 1 heeft gegeven denk ik.

mipha schreef:

fijn voor je

Elineloves

Geweldig toch, users die zo'n grote bijdrage leveren? Nu je onderbouwde recensie nog, mipha!

essepluisje

De 1 komt door meerdere dingen.
Ik zet voor de zekerheid even alles tussen spoilers om niks te verraden voor anderen.

Ik vind juist dat ze de indruk proberen te wekken dat het wel normale jongens zijn en dat moet het dan extra bizar maken het dichterbij huis brengen maar dat die ene jongen dan als een blad aan een boom omslaat vind ik niet realistisch overkomen ik bedoel ineens ging ie maar proberen haar te vermoorden dat komt zo uit het niets maar goed dat is een persoonlijke mening ze hadden dat meer mogen opbouwen.
En ik bedoel niet realistisch in letterlijke zin maar binnen de film.
Tuurlijk horror is vaak niet realistisch maar binnen de grenzen van de film gezien zou het geloofwaardig zijn als de karakters die ze zo neerzetten zo handelen dat bedoel ik meer.
Ook het feit dat hij zoveel jongens weet over te halen haar ook te verkrachten en mishandelen vind ik niet overtuigend.
'Dat er één zo'n zieke geest tussen zit oké maar allemaal? Misschien als het een gewone vrouw was maar niet dit.
Dan blijft het eigenlijk een herhaling van de gore en ranzigheid.
Jongens die haar verkrachten/mishandelen etc.
Dit gaat naar mijn mening te lang door.
En het einde is vrij voorspelbaar de enige 'goede' jongen hoewel dit betrekkelijk is want hij stond erbij en keek ernaar maakt van zijn onbereikbare liefde ook zo'n geval dat zag ik al direct aankomen.
Hij is niet helemaal slecht want de film wil je een naar gevoel geven nou dit is gelukt en het is in principe wel origineel en die etter acteert goed want je vindt het ook echt een etter.
Maar deze film intrigeert me niet zoals andere 'akelige' films. Vandaar de 1*
Maar dit is mijn persoonlijke mening natuurlijk.

essepluisje

En ik vind hem over the top ranzig

Elineloves

Goed verwoord, essepluisje. Al ben ik het er totaal niet mee eens, dit is een film uit duizenden.