Deadgirl (2008)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Marcel Sarmiento en Gadi Harel
Met onder meer: Shiloh Fernandez, Noah Segan en Michael Bowen
Plot Deadgirl
"You’ll never have anything better."
Rickie (Shiloh Fernandez) en JT (Noah Segan) zijn twee jongens die het niet zo nauw nemen met de regeltjes. Zo ook nu weer. Ze spijbelen van school en besluiten ongein uit te halen in een verlaten psychiatrische kliniek. Hier doen ze een schokkende ontdekking, die zowel hun vriendschap als hun leven op het spel zet.
Rickie
Ms. Flynn
Johnny
Wheeler
essepluisje
Thanks. Maar goed dat meningen verschillen toch?
Sommige films die ik heel hoog aanschrijf vinden anderen weer niks dat houdt het leuk.
Waarom?
Ach dat was weer zo'n markant puberhorrorfilmpje dat wanhopig méer probeerde te zijn. De eerste 5 minuten beloofde de regisseur ons veel maar ging daarna compleet uit de bocht.
puberhorrorfilmpje
dit ga je toch niet tussen de slashers plaatsen.
Tonypulp
Ik snap de connectie met slasher niet zo... (?)
Puberhorror is meer saw-like. Of 3D flicks
. Maar inderdaad, dit onder puberhorror scharen...nope.
AchmedATM
Teenslashers zijn de frontline van de puberhorror filmpjes. Scream, Friday, Halloween etc.
Tonypulp
Saw is puberhorror??? Like WTF?
Ah, zie ik meer als iets van vroeger, tegenwoordig leven de slashers niet meer zo onder de pubers. Eigenlijk alles wat commercieel is wel (vallen wel wat slashers onder). Maar zijn toch niet meer toonaangevend tegenwoordig. Voor de jongeren in de jaren 80 vooral wel!
Elineloves
Hm ja, true... De laatste delen waren niet meer echt serieus te noemen/nemen.
Laoslander
Ja maar dat was Saw. En dit is Deadgirl en dit is zeer slecht. Het is niet omdat deze 'alternatief' is dat het ook werkelijk naar iets leidt . Deze film doelt op iets ( met name; ' Tienerjongens die het opwindend vinden om een soort halflijk te verkrachten" ) terwijl dat soort thematiek helemaal niet bestaat. Gewoon ronduit belachelijk is het.
Elineloves
Necrofilie bestaat toch ook?
' 68% van de 'necrofielen' worden gedreven door een verlangen naar een niet tegenwerkende of afwijzende partner, 21% gedreven werd door het verlangen naar een verloren partner, 15% door een aantrekking tot lijken; 15% door een verlangen naar bevestiging of om eenzaamheid de baas te worden en 12% gemotiveerd werd door een verlangen om hun gebrekkig zelfvertrouwen te verbeteren door macht over een lijk uit te oefenen. '
Laoslander
Necrofilie bestaat toch ook?
Blij te horen dat deze film zelfs literair geënt is
Nu stijgt hij hoog in mijn achting . (maar niet heus natuurlijk
Natuurlijk bestaat er zoiets al necrofilie. Maar dat zijn toch zelden puberjongens van 18 die zich amuzeren met een joint?? Als de regisseurs op deze thematiek zouden gedoeld hebben. (wat zeker niet het geval is) dan zijn ze in ieder geval aan de oppervlakte gebleven
Elineloves
Het hoeven ook niet alleen maar dikke, zwetende oude venten te zijn die ervan genieten sex te hebben met een -bijna- overleden persoon. Vooral in deze tijd zie je steeds vaker dat dit soort mensen jonger worden, omdat het nu ook niet meer zo in de doofpot wordt gestopt. Ik vind het dus heel goed kunnen dat jongere kerels zich aan zoiets vergrijpen. Zeker omdat het niet de typische ''boys next door'' zijn, maar ze al wat meer outsiders zijn.
AchmedATM
Die oudere mannen die van dat soort dingen houden waren ooit ook eens jongens van 16 en ik denk niet dat je opeens op een oudere leeftijd besluit om lijken te misbruiken zoiets is er al als je puber bent.
Laoslander
Ja maar toch blijft deze film oppervlakkig en eerder ziekelijk dan indrukwekkend.
En ALS je dan al de thematiek necrofilie wil aansnijden, kan je dat ook op een fatsoenlijke stijlvolle manier doen en niet met zo'n achterlijk sience fiction wezen.
Tonypulp
Ik denk inderdaad dat het bij die mafkezen op deze leeftijd al fout zat. En er zijn al films die necrofilie behandelen op 'normale' wijze. Deadgirl doet dat net even iets anders, vind ik alleen maar om aan te moedigen, die originaliteit.
Laoslander
Hier sla je de bal helemaal mis. Deze afzichtelijke film 'orgineel' noemen is een belediging voor films die wel creatief zijn
Tonypulp
Noem een film met zombie necrofilie...
. Want dat is 't enige wat ik opmerkte, tenzij jij met nog een titel aan kan komen zetten staat dat toch echt als een huis.
ASman
Die redenering snap ik niet echt. Originaliteit staat nooit gelijk aan de kwaliteit van een film. Deze film is origineel en daar kan je weinig tegen in brengen, voor de rest mag je hem nog zo kut vinden als je zelf wil.
Elineloves
En zo is het maar net. Weinig andere regisseurs hebben zo'n werkje als deze neergezet. Of je het kunt waarderen, is een tweede.
yeyo
Inderdaad, al heb ik de film niet gezien, is het verfrissend dat er is geen rekening wordt gehouden met de oertypische Hollywood rolpatronen. (die er bij Laoslander al serieus ingebeukt lijken te zijn)
Elineloves
Ik zou hem toch zeker op je 2-see list zetten yeyo, ben wel benieuwd hoe jij het ervaart!
yeyo
Ziekelijk en indrukwekkend kunnen toch samengaan? Kijk naar bv. Salo of Irréversible.
yeyo
Stond er al een tijdje op, maar mijn 2 see list is dan ook onbeschrijfelijk lang. Toch ben ik van plan om er één van deze dagen tijd voor te maken, want het lijkt me een interessante film.
Laoslander
Pardon?? Als je de moeite zou nemen mijn top 10 eens door te nemen dat tref je daar films zoals Dogville en Dancer in the Dark. die zijn gefilmd met het Dogma 95 principe. Meer anti-hollywood kan dat dus niet zijn.
Hollywood heeft inderdaad zo zijn gebreken. Maar deze film overstijgt de hollywood formule niet door gewoon wat schokkender te zijn.
yeyo
Ik doelde vooral op je opmerking dat necrofielen zelden 18-jarige jongens zullen zijn, aangezien Hollywood ons over de jaren heen heeft aangeleerd dat seksueel afwijkenden altijd "dikke, zwetende oude venten" (zoals Eline het zo mooi verwoord) zijn.
Laoslander
ja en in plaats daarvan krijgen we 18 jarige hollywood karakteriseringen. Wordt het dan ineens zoveel beter?
yeyo
Toch wel ja. Het feit dat deze film van de norm afwijkt door te laten zien dat 18 jarigen evengoed seksuele afwijkingen kunnen hebben, vind ik alleszins positief. Het kan natuurlijk dat deze karakters slecht uitgewerkt zijn of zo, dat laat ik momenteel nog in het ongewisse.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Hoop Dreams

Frontière(s)
Horror / Thriller, 2007

Calvaire
Drama / Horror, 2004
verkrachtingasielnecrophiliayoung boypretty girlhaircut voyeurismeboysstory about a young girlcombed-haircut