The Dark Tower (2017)
Met onder meer: Idris Elba, Matthew McConaughey en Tom Taylor
Releasedatum: 24 augustus 2017
Bekijk via Netflix
Plot The Dark Tower
"There are other worlds than these"
De wereld van Roland Deschain valt uit elkaar. Eens werd deze gekenmerkt door vergaande magie en technologie, maar beide lijken slechts relieken uit het verleden te zijn. Om de wereld te redden is hij op een queeste naar de Donkere Toren, een verbindingspunt van alle universa. Hij moet de Donkere Toren vinden, voordat de slechterik Man in Black dat doet en de toren vernietigt. Dit zou namelijk het einde van de mensheid betekenen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Dark Tower I: The Gunslinger (BoekMeter)
- The Dark Tower (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Laurie Chambers
Steven Deschain
Timmy
Glacius
Geweldig om een echte A-acteur te zien in een verfilming zoals deze. En met A-acteur bedoel ik niet het feit dat ze veel verdienen, maar echt gebasseerd op pure acteer kwaliteiten.
BoordAppel
Het feestje gaat niet door. De verfilming is van de baan. Veel te duur voor een te groot risico denk ik.
wimnoot
Volgens mij gaat alleen Ron Howard niet verder.
Edit: Nee, het is toch de studio die de stekker er uitgetrokken heeft. Jammer.
Universal Passes on Ron Howard?s Film and Television Adaptation of THE DARK TOWER - collider.com
dennis1979
Volgens mij gaat alleen Ron Howard niet verder.
Edit: Nee, het is toch de studio die de stekker er uitgetrokken heeft. Jammer.
Echt ontzettend spijtig allemaal. Ik had me hier echt op verheugd en aan dit topic te lezen velen met mij. Misschien toch iets te prestigieus? Misschien wil iemand anders er inspringen? Warner Brothers. of Paramount? Weet niet hoe dat contractueel ligt maar ik blijf hopen op dit project ook al lijkt het er toch echt niet te komen, nogmaals erg jammer.
Glacius
Met HBO heeft deze serie werkelijk kans om te slagen.
Hoop ooit nog dat HBO een Mass Effect (game) serie gaat maken,
dennis1979
Nadat HBO heeft aangegeven graag de 2 miniseries voor hun rekening te nemen heeft Warner Borthers nu ook serieuze interesse in de 3 films.
Als WB de kwaliteit (niet de stijl natuurlijk) van de laatste Harry Potter aanhoud heb ik vertrouwen.
Weer een nieuwtje:
Naast Javier Bardem is nu ook Timothy Olyphant benadert voor de rol van Roland.
Gang_Star
Donkerwoud
Gaaf nieuws, al is het een franchise die héééééél erg kan mislukken.
DMF
Kan hier niet enthousiast van worden. Entertainment Weekly heeft uitgebreid gesproken met wat hoofdpersonen en dat doet me zelfs het ergste vrezen. De ophef over Elba als Roland vind ik niet zo spannend. Roland moet alleen de helderblauwe ogen hebben, of-ie zwart, wit, geel op paars is, maakt me verder niets uit. Ik vind het veel erger dat het voorlopig maar één film lijkt te worden waarbij volgens de geruchten ene Tirana, vertolkt door Abbey Lee, een hoofdrol gaat spelen. Haar rol in de boekenserie is niet eens noemenswaardig te noemen. Ik had zelfs geen idee meer wie dat nou precies was. En dan gaat de film zich ook nog eens met name in de moderne tijd afspelen. Het oorspronkelijke idee van drie films en een tv-serie voor het achtergrondverhaal sprak me veel meer aan. Beetje teleurstellend dat ze na zes jaar steggelen met dit idee aankomen. Voor mij gaat dit floppen vrees ik.
dennis1979
De keuze voor Paul zou ik begrijpen. De keuze voor Elba gaat er bij mij nog steeds niet in. Ik weet dat boekverfilmingen de vrijheid moeten hebben op een eigen interpretatie maar als Elba de rol van Roland vertolkt dan is zijn hele personage anders dan dat King ooit heeft opgezet. hoe bedoel je lichtblauwe ogen? hoe bedoel je geïnspireerd op Eastwood...........
3 2 1 cut
De boeken zijn natuurlijk legendarisch. De wereld van de 'Donkere Toren' beschreven door King zou voor -tig films kunnen zorgen. Ik heb een grote voorkeur voor, de gerelateerde, 'De Talisman' en het vervolg 'Zwart Huis'.
Maar goed, eerst deze en dat is al fantastisch. Ik hoop dat het voor een goede basis zal zorgen voor andere films die verbonden zijn aan Stephen King en zijn Donkere Toren wereld(en). Want wat hebben we dan zoveel waar we op ons kunnen gaan verheugen !
En dit...
“Don't ask me silly questions
I won't play silly games
I'm just a simple choo choo train
And I'll always be the same.
I only want to race along
Beneath the bright blue sky
And be a happy choo choo train
Until the day I die."
Als de bijbehorende treinscène, uit de 'Donkere Toren' reeks, ooit verfilmd gaat worden zal ik op het puntje van mijn stoel zitten..
Metalfist
Ben volop bezig met de reeks te herlezen (had deel 4.5 nog nooit gelezen en wou dat in de optimale omstandigheden doen) en dan blijkt toch alweer wat voor een geweldig goede reeks dit eigenlijk is. Baal er nog steeds van dat er niet voor Scott Eastwood is gekozen voor Roland (zeker als je bekijkt dat King het personage baseerde op The Man With No Name uit de Dollar trilogie) maar Matthew McConaughey als de Man in Black is een uitmuntende keuze.
Kijk hier zeker naar uit, al is het maar om de ondergewaardeerde Fran Kranz ook nog in iets te zien. Langs de andere kant speelt hij wel een personage dat pas in het laatste boek tevoorschijn komt.. Geen film per boek dus precies zoals met Harry Potter bijvoorbeeld het geval is.
DMF
Deze film is maar losjes gebaseerd op de boeken en gaat door waar het verhaal eindigde. In de eerste film zullen Eddie en Susannah bijvoorbeeld niet eens te zien zijn. Beetje jammer dat ze voor deze optie hebben gekozen en vind het ook wat apart dat King hier goedkeuring aan heeft gegeven. Ben wel benieuwd wat Elba als Roland gaat laten zien en McConaughey als Man in Black, maar ik verwacht er heel weinig van.
codyproxy
Ik heb één deel (denk het eerste deel) van 'The Dark Tower' gelezen, maar ik moet zeggen dat ik het geen leuke lees vondt.... erg langdradig en vaag. Aan het eind van het boek had ik nog steeds geen goed idee wie de 'man in black' was, waarom de hoofdpersoon hem achtervolgde, waarom hij zo nodig naar die donkere toren heen wilde, hoe de wereld van het boek in elkaar stak (vooral dit, misschien iets met meerdere dimensies?). Erg vaag allemaal eerlijk gezegd, heb besloten geen volgend deel meer te kopen.
Hoop dat deze film goed wordt zodat ik ook een wat beter beeld ervan krijg.
Donkerwoud
Op zich leent juist deze serie zich voor zo'n soort 'reboot', in wezen zou het zelfs nog in lijn met de bestaande lore kunnen zijn.
filmfan0511
Ben toch een beetje teleurgesteld door het recente nieuws eigenlijk, dat ze de boeken niet letterlijk gaan verfilmen is begrijpelijk en helemaal logisch, maar hoe het er nu naar uit ziet wordt het bijna een film op zich die gewoon losjes wat materiaal uit de serie gebruikt.
En ben ook niet zo blij met Elba (begrijp me niet verkeerd, hij is een fantastische acteur, maar geen Roland). Hoewel ik niet zou weten wie wel een goede Roland is, dus misschien verrast hij mij.
Ik stelde me ook altijd Aaron Paul als Eddie voor, dus jammer dat dat ook niet gaat gebeuren, of althans niet onmiddellijk.
Nicholas
Gelekte trailer ziet er, ondanks dat het een erg ruwe versie is, goed uit. McConaughey als bad guy lijkt me een goeie fit.
Verhuiskaartje

Felbekritiseerde scifi-film 'The Dark Tower' van Stephen King is vandaag op televisie

Netflix voegt felbekritiseerde scifi-film 'The Dark Tower' van Stephen King toe aan het aanbod

Na filmflop krijgt Stephen King's 'The Dark Tower' nieuwe serie én twee films

Spannende Stephen King-verfilming 'The Dark Tower' met o.a. Idris Elba vanavond op TV

Blade Runner 2049

What Happened to Monday
Sciencefiction / Actie, 2017

The Foreigner
Thriller / Actie, 2017
gunslingergebaseerd op boekportalmind controlparallel worldanother worldparallel dimensions loose adaptation