The Dark Tower (2017)
Met onder meer: Idris Elba, Matthew McConaughey en Tom Taylor
Releasedatum: 24 augustus 2017
Bekijk via Netflix
Plot The Dark Tower
"There are other worlds than these"
De wereld van Roland Deschain valt uit elkaar. Eens werd deze gekenmerkt door vergaande magie en technologie, maar beide lijken slechts relieken uit het verleden te zijn. Om de wereld te redden is hij op een queeste naar de Donkere Toren, een verbindingspunt van alle universa. Hij moet de Donkere Toren vinden, voordat de slechterik Man in Black dat doet en de toren vernietigt. Dit zou namelijk het einde van de mensheid betekenen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Dark Tower I: The Gunslinger (BoekMeter)
- The Dark Tower (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Laurie Chambers
Steven Deschain
Timmy
In Film > Nieuws > The Dark Tower (2017):
The dark towers boekenreeks van stephen king gaat verfilmd worden. De boekenreeks bestaand uit 7 delen zullen ook meerdere bioscoopfilms gaan opleveren. Hoeveel is nog niet bekend.
Damon Lindelof en Carlton Cuse (lost) gaan de boeken vertalen naar het witte doek en JJ Abrams gaat de films regisseren.
Het is nog even geduld hebben want 'team lost' heeft eerst nog een serie af te maken
bron: LOST Media Mentions: J.J. Abrams and 'The Dark Tower' - lostmediamentions.blogspot.com
Pastichio Rocker
Leuk, ik heb alle boeken hiervan geleest.
Curly1985
ik ga de boeken ook nog lezen voor de films komen.
Eerst de harry potter-reeks uitlezen
Linn
Moet ze ook eerst nog allemaal lezen..Dat is het enige wat ik nog niet gelezen heb van King. Ben benieuwd.
timbo_
Dan zou ik maar eens snel beginnen want is met afstand het beste van King dat ik gelezen heb.
wyatt earp
De titel klinkt leuk. Waar gaat de serie (in het kort) over, want ik heb de boeken niet gelezen.
BoordAppel
Kijk hier eens zou ik zeggen.
Lijken me de juiste mannen voor dit werk. Als het maar groot en episch gaat worden ben ik tevreden. Wel een énorme klus om dit naar de bioscoop te vertalen, zeven films zullen er vast niet komen dus zal er heel wat gesneden moeten worden in het verhaal.
Curly1985
echt supertof dat hun deze klus krijgen! zijn allemaal grote stephen king fans (al vanaf seizoen 1 zie je stephen king boeken in de serie) en stephen king is ook groot van lost.
dit is al een paar jaar oud:
Pastichio Rocker
Grappig, die theorie van King over het einde van Lost lijkt verdacht veel op het einde van The Devil's Advocate.
Perfectly clear
Gewoon afblijven, dit zal nooit de boeken overtreffen zeg ik.
Maar toch zal ik ik erg nieuwsgierig als ze het integer doen met 7 dikke delen van rond de 3 uur per stuk.
Naar mijn opinie moeilijker te verfilmen dan Tolkien bv.
Wie zal een goede Roland zijn, Micky Rourke zal mij heel stoer lijken.
BoordAppel
Zeven delen van drie uur is een beetje overdreven. Het eerste boek, Wolves of the Calla en Song of Susannah kunnen volgens mij gemakkelijk ingekort worden en het vierde boek komt misschien beter tot zijn recht in delen geknipt en als flashbacks verteld in de andere films. Al vind ik dat een van de sterkste delen.
De grote vraag blijft natuurlijk: zal King zichzelf gaan spelen?
dennis1979
Het ideaalbeeld zou zijn als ze Depp kunnen krijgen, maar dat is een utopie.
Bale is een meer dan redelijke kandidaat en ook Pitt zou een optie kunnen zijn.
Ik denk dat het mooiste zou zijn als ze de delen kunnen verspreiden over 10 delen van circa 60 minuten. Dan komen de vertellingen het meest tot zijn recht en inderdaad, Tovenaarsglas kan het beste als flashbacks door de delen heenlopen om het nog net iets meer jus te geven.
BoordAppel
Dan zou het een miniserie worden en dan krijgen ze nooit het benodigde budget bij elkaar. Bioscoopfilms zijn de enige optie.
Pastichio Rocker
Ik wil Depp en Pitt niet in een Donkere Toren-film zien.
dennis1979
Ik wil Depp en Pitt niet in een Donkere Toren-film zien.
Bedankt voor de mededeling..........
Maar wie zou volgens jou dan een goede kandidaat zijn om Roland te spelen?
En Eddie Dean, wie zou die rol (in mijn belevenis de mooiste rol in deze saga) moeten vertolken?!
Nu we het er toch over hebben??!! Zou de rol van Roland Deschain niet iets zijn voor Javier Bardem?! Is wel een echte alleskunner.
dennis1979
Ik spreek over een kwalitatief sterke miniserie zoals Band of Brothers. Als je er voor zorgt dat je de juiste mensen met een goed netwerk om je heen verzameld mag dit geen probleem zijn.
Vergis je niet; in Nederland heeft The Dark Tower misschien niet zo'n hele grote fanbase maar in de VS en Engeland is die gigantisch. Als het sluitend krijgen van het budget het probleem is, zijn er een paar incapabele mensen bij dit project betrokken. Uiteraard is dit slechts mijn bescheiden mening.
Curly1985
ik zie het nog wel gebeuren dat ze minder bekende acteurs en actrices gaan casten. Zolang het acteerwerk goed is vind ik dit altijd een voordeel.
Een brad pitt of george clooney kan je uit de film halen.
Al is pitt dan wel geweldig en clooney niet..
SaViBo
In een van King's laatst verfilmde boeken, was de hoofdpersoon een soort van kunstenaar, en het kunstwerk waar hij mee bezig is, is volgens mij The Dark Tower (zoals je hier http://farm4.static.flickr.com/3139/2474888711_da72138be9.jpg kunt zien)
ik heb ook ergens gelezen dat Bale mischien roland gaat spelen, maar ik hoop van niet, vind hem echt een anti-acteur. het enige wat hij kan is boos kijken en een gladjanus spelen. niet geschikt imo
dimi303
Yep, hij werk inderdaad aan een doek die Roland uit de donkere toren afbeeld. Hopelijk zijn het jonge aankomende talenten die de vertolkingen mogen doen.
BoordAppel
Een jong aankomend talent in de rol van Roland zou een beetje misplaatst zijn.
dennis1979
Een jong aankomend talent in de rol van Roland zou een beetje misplaatst zijn.
Inderdaad, dat gaat niet werken. Nu ik er over nadenk, wat denken jullie van de optie Willem Dafoe?
Metalfist
Gewoonweg Clint Eastwood. King heeft heel het Roland personage op zijn rol van the Man Without a Name gebaseerd al vrees ik dat Eastwood te oud is.
Nomak
Hugh Jackman, die heeft wel iets van een jonge Clint Eastwood.
wimnoot
Het is hier al eerder vermeld, maar ik denk Javier Bardem de beste Roland is.Ik zie hem al door de woestijn slenteren achter de man in het zwart aan. Om in dat dorpje chaos aan te richten zonder te verblikken of te verblozen.
dennis1979
Ikzelf ben één van de mensen die Bardem graag in de huid van Roland zie kruipen. Hij is samen met Dafoe mijn ideale kandidaat. Eastwood had 20 jaar geleden natuurlijk perfect geweest, Clint is Roland en visa versa.............
Maar nu de mooiste rol die te vergaren is, die van Eddie Dean?! Wie zou dat goed kunnen??!!
Edward Norton misschien of Michael Shannon? Wat zeggen jullie?
BoordAppel
Edward Norton is véél te oud en Michael Shannon vind ik te eng, en is eigenlijk ook te oud. Ik denk dat Nick Stahl wel een goede Eddie zou zijn.
Bardem zie ik ook niet zo snel in de rol van Roland. Ik vraag me af of hij een vlekkeloos Amerikaans accent kan doen en ik zie liever niet zo'n brede kerel als Roland.
wimnoot
Roland is toch geen amerikaan? Hij spreekt toch de oude taal of zoiets?
Ik denk dat zijn langzame koele manier van spreken heel goed zou passen, maar wij hebben het toch niet voor het zeggen.

Felbekritiseerde scifi-film 'The Dark Tower' van Stephen King is vandaag op televisie

Netflix voegt felbekritiseerde scifi-film 'The Dark Tower' van Stephen King toe aan het aanbod

Na filmflop krijgt Stephen King's 'The Dark Tower' nieuwe serie én twee films

Spannende Stephen King-verfilming 'The Dark Tower' met o.a. Idris Elba vanavond op TV

Blade Runner 2049

What Happened to Monday
Sciencefiction / Actie, 2017

The Foreigner
Thriller / Actie, 2017
gunslingergebaseerd op boekportalmind controlparallel worldanother worldparallel dimensions loose adaptation