• 9.374.429 stemmen

Met onder meer: Charlize Theron, Kim Basinger en Joaquim de Almeida

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 14 mei 2009

Plot The Burning Plain

"Their passion has marked them for life."

Mariana, een 16-jarig meisje, probeert in een Mexicaans grensstadje het gebroken leven van haar ouders weer bij elkaar te krijgen. Sylvia, een vrouw uit Portland, moet een emotionele reis ondernemen om zich te verlossen van de zonden uit haar verleden. Gina en Nick, hebben een buitenechtelijke verhouding met elkaar, en Maria, een jong meisje, gaat op zoek naar haar moeder als haar vader een ernstig ongeluk krijgt. Deze vijf mensen ontdekken dat hun acties het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood, alsook een tocht naar verlossing.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van The Goss

The Goss

In de synopsis staat het volgende stukje: "Gina en Nick, een stel, moeten afrekenen met een clandestiene affaire".

Over de film, mooi drama met een goed spelende Theron en Basinger.

avatar van usr14112

usr14112

Aardig drama. Toch kon de film mij niet pakken. Denk dat het komt omdat het toch iets te traag was.

avatar van lelici

lelici

Ik kon er amper een touw aan vast knopen. Ben na 30 minuten in slaap gevallen. Dat mensen zoiets leuk kunnen vinden...kan er bij mij niet in.

avatar van rep_robert

Eerste helft van de film zat ik me ee beetje dood te irriteren aan o.a. Theron, onsympathieke bitch speelt ze in de film. Ook die jongen had ik weinig medelijden mee, nadat zn pa dood gaat even een vogel uit de boom schieten met een katapult.
Hoe moet je hier sympathie voor kunnen kweken zeg?
Gelukkig wordt er het 1 en ander uitgelegd in de 2e helft van de film, waardoor het gedrag van bepaalde mensen toch redelijk goed worden verklaard.
Lawrence is wel een sympathiek meisje, al vond ik het wel weer jammer dat ze mee ging doen met vogeltje schieten.
Verder had ik het allemaal al wel redelijk snel door hoe het verhaal samen ging vallen, als dat voor het einde bedoeld is valt de regisseur een beetje door de mand. Mede dankzij het gebruik van de namen krijg je het na een uur wel door hoe de vork in de steel zit.
Niet dat het slecht is of zo, het werkt allemaal netjes volgens de formule en weet je hier en daar ook wel is te raken.

Leuk, maar gemiddelde drama film zonder al teveel technische hoogstandjes.

The Goss schreef:

Nou heb ik net de film gezien, maar deze personages ben ik er niet in tegengekomen.... .

Nick en Gina zijn de ouders van Mariana en Carlos. Die allebei een buitenechtelijke affaire hebben met elkaar in de film. Zij zijn die 2 die de hele tijd in de caravan afspraken en uiteindelijk gedood werden door die explosie. Toch wel belangrijke personages hoor, raar dat je dit over het hoofd hebt gezien.

avatar van The Goss

The Goss

rep_robert schreef:

Ik zal hier maar geen excuus voor gaan verzinnen dat ik niet had begrepen dat ze hiermee deze personages bedoelden........

avatar van 93.9

93.9

Aangename verrassing!

avatar van helleke

helleke

Heel goeie film waar de verschillende verhaallijnen na verloop van tijd vloeiend in elkaar passen.

Het duurde evenwel niet lang voor je het doorhad dat er verschillende jaren tussen de personages lag.

De acteerprestaties waren ook weer top.

Een verdiende 3,5 sterren.

avatar van SaBBeS

SaBBeS

Superfilm, niet zo goed als 21 grams, maar 't zit weer heerlijk in elkaar!

avatar van Rodger

Rodger

Goed drama, met een uitstekend verhaal..

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

Niet bijster interessante film waar geen enkel personage erin slaagde me mee te krijgen. De relatie tussen Mariana en Santiago kwam maar wat houterig over, het gezin van Gina is er één van de saaiste die ik ooit gezien heb en het opsplitsen van het verhaal in stukken voegt hier niets toe want na 20 minuten kan je zo ongeveer al raden hoe het ongeveer in elkaar gaat zitten. Sommige acteerprestaties, vooral die van Theron en Basinger, trekken het nog enigszins recht, maar meeslepend is deze i.i.g. niet te noemen. Het is allemaal miserie wat de klok slaat en de film stopt dan net voor de ene scène die het misschien nog een happy end had kunnen geven, of toch op zijn minst de deprimerende toon van de film wat had kunnen verlichten door het af te sluiten met een hoopvolle noot.

Ook moet ik zeggen dat Mariana haar plan om haar moeder en die andere vent buiten te jagen, enorm onrealistisch was. Alsof iemand ooit het risico zou wagen twee mensen te vermoorden gewoon om te zeggen dat haar moeder ermee moet ophouden haar vader te bedriegen. Deze ga ik zeker niet opnieuw bekijken.

avatar van lil'angel

lil'angel

Aan het begin een beetje onduidelijk, maar het waren eigenlijk een soort flashbacks.. mooie film verder!

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

Heb net Babel gezien en ik moet zeggen dat deze mij er toch aan doet denken, met die verhaallijnen die schijnbaar los staan van elkaar, maar dan uiteindelijk toch allen aan elkaar hangen. Babel is dan wel een heel stuk interessanter en meeslepender.

avatar van Baasje

Baasje

helleke schreef:

De acteerprestaties waren ook weer top.

Een verdiende 3,5 sterren.

Sluit ik me volledig bij aan

avatar van krista1982

krista1982

The Goss schreef:

Over de film, mooi drama met een goed spelende Theron en Basinger.

Het stel wat een affaire had en het deden in de caravan dat waren gina en nick

avatar van Clochard deluxe

Clochard deluxe

Mooie sfeer, maar ik miste diepte bij de personages. nergens wordt er dieper ingegaan op het waarom van een relatie of samenzijn. door dat gemis blijft de film wat oppervlakkig en is eigenlijk het enige boeiende het plot. maar dat is halverwege de film al te raden.

al met al wel vermakelijk en mooi gefilmt

avatar van FMHZ

FMHZ

Guardian of Isis schreef:

De films zijn dan ook van dezelfde regisseur ...

avatar van Seamus

Seamus

FMHZ schreef:

De films zijn dan ook van dezelfde regisseur ...

Van dezelfde schrijver

Babel was door Iñárritu geregisseerd

avatar van Decec

Decec

Goede drama film

avatar van Theunissen

Prima drama waarbij de stukjes van de puzzel steeds duidelijker worden naarmate de film vordert. In het begin heb je nog zoiets van waar gaat dit over en wie zijn al die verschillende figuren maar na een tijdje wordt steeds duidelijker wat die figuren met elkaar te maken hebben. Er werd trouwens ook goed in gespeeld door de diverse acteurs en de openingsscène met Charlize Theron was ook best fraai

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Je moet wel even geduld hebben bij deze film want zeker het eerste half uur kon ik er geen touw aan vast te knopen. Je gaat van het verhaal van het ene personage naar het verhaal van de andere zonder dat je doorhebt in welke tijdlijn zich dit allemaal afspeelt.

Ik wist wel dat het met Sylvia te maken had maar hoe en wat dat is heel wazig in het begin van de film. Vooral ook omdat er nergens aangeduid word of iets zich jaren geleden afspeelde of in het heden. Op zich kan een dergelijke mysterie juist in voordeel van de film zijn om de spanning goed op te bouwen maar in dit geval vond ik het toch allemaal wat te onduidelijk.

Vanaf het moment dat het laatste puzzelstukje op zijn plaats valt, word de film ook veel interessanter omdat je dan de beweegredenen van de mensen beter begrijpt. Ik vond Theron ook weer uitzonderlijk goed en ik was ook blij om KIm Basinger in een sterke rol te zien. Leuk ... ik vind allebei de vrouwen tot de top 2 van mooiste vrouwen ter wereld horen en nu spelen ze samen in een film.

Kippenvel vond ik wanneer Marianna erachter komt dat de brand die ze als waarschuwing had gesticht compleet uit de hand loopt en ze uiteindelijk haar eigen moeder vermoord. Wat was deze scene waanzinnig goed in beeld gebracht.

Jammer van het wazige begin maar als je even geduld hebt, is het zeker een mooie film om naar te kijken.

avatar van marcelvkan

marcelvkan

Aardige film, Niet meer niet minder.!

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Prima film. Wordt een beetje heen en weer gehusseld door de tijd. Je kijkt dus naar verleden en heden en uiteindelijk dan de ontknoping, hoe het gekomen is.

Geen hoogvlieger hoor, maar wel aardig.

Acteurwerk viel mij niet tegen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

En dan een 2 geven

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Net de film gekeken, had hem gister als een kadootje van mijn moeder gekregen. Thanks mom.

Normaal heb ik een zwak voor dit soort films maar vandaag wist het me niet echt te interesseren. Kan wellicht aan het voorruit zicht liggen, over een dag school en dan heb je nergens echt zin in, maar uiteindelijk past de film een klein beetje bij mijn stemming. Het was een vrij sombere film, niet te vergelijken met films zoals Babel of 21 grams. Dat het verhaal toevallig ook meerdere verhalen kende en later bij elkaar voegt is maar een kleine overeenkomst. Het verhaal wist wel te boeien en was ook niet slecht, verre weg van slecht, alleen het werd nergens echt echt. De dialogen vond ik te simpel en te scriptachtig en de personages hadden nergens echt een kans gekregen om hem/haar van te houden/ te haten. Misschien alleen gedeeltelijk met de 16jarige Mariana wanneer ze ziet dat haar moeder niet uit de caravan komt. Dit verhaal sprak mij ook het meest aan, hoewel het uiteindelijk allemaal dezelfde personages zijn. De film zag er wel prachtig uit en een heerlijke ontspannende soundtrack.

Prima filmpje maar nergens echt overtuigend voor mij vandaag. Klein misverstandje was dat gek genoeg op de achterkant staat dat dit de regisseur is van Babel en 21 grams. Maar dat is duidelijk niet het geval... Ach van een QFC moet je het hebben.

avatar van Zizzo

Zizzo

Uitstekende film, geweldig sterk geacteerd vooral Charlize Theron vond ik top. Met een rustig en langzaam opbouwend (erg goed) verhaal een film waar ik van genoten heb!

avatar van Saldek

Saldek

Een goede film die ik zeker een tweede keer moet kijken voor opwaardering. In het begin kon ik er geen touw aan vastknopen. Langzaamaan worden de verhalen ineengeweven en krijgt het een beetje betekenis en uiteindelijk valt alles als een puzzel in elkaar. Ik denk dat als ik 'm voor de 2e keer zal zien dat het een wat helderder beeld geeft vanaf het begin.

Indrukwekkende prent best wel, sfeervol ook vanaf het begin, hoe sober de locaties en registraties ook zijn. En de onverwachte scene met die caravan maakte dat het je gewoon niet koud laten kan. 3,5

avatar van Rosicky

Rosicky

Deprimerende film die mij niet geheel wist te boeien door de saaie toon en weinig interessante tussenstukken.

avatar van Picker

Picker

Rosicky schreef:

en daarom 1.5 *? ik raad je aan een ander genre te gaan bekijken...

Heb je top 10 even bekeken en blijkbaar is drama niet jouw ding.

Vond het een erg mooie film! Hier soms met babel vergeleken maar vond deze toch net iets meer ..... kan het niet echt uitleggen...

Echt een film waar je nog even over na blijft denken!

avatar van tal1b

tal1b

vanwege de leuke cast, toch maar ff kijken.
maar dit was het allemaal nét niet. Gevoelsmatig kwam allemaal wat simpel over.

Picker schreef:
Echt een film waar je nog even over na blijft denken!

jup don't cheat

avatar van artwarrior

artwarrior

prima film voor een doordeweekse dag...een rustige film in een mooie omgeving. is net zoiets als 'mother and child' of eerlijk gezegd andersom want deze film was eerder. kim basinger speelde haar rol uitstekend ...leuk om haar weer eens in een goede film te zien spelen. dit soort rollen past prima bij haar....