Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Charlize Theron, Kim Basinger en Joaquim de Almeida
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot The Burning Plain
"Their passion has marked them for life."
Mariana, een 16-jarig meisje, probeert in een Mexicaans grensstadje het gebroken leven van haar ouders weer bij elkaar te krijgen. Sylvia, een vrouw uit Portland, moet een emotionele reis ondernemen om zich te verlossen van de zonden uit haar verleden. Gina en Nick, hebben een buitenechtelijke verhouding met elkaar, en Maria, een jong meisje, gaat op zoek naar haar moeder als haar vader een ernstig ongeluk krijgt. Deze vijf mensen ontdekken dat hun acties het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood, alsook een tocht naar verlossing.
Sylvia / Mariana
Santiago Martinez
Carlos
thomzi50
- 1991 berichten
In elk opzicht nét iets minder dan de meesterlijke drie voorgangers, maar niettemin wederom een fijne mozaïekfilm. Het grootste bezwaar vond ik dat het zich op de helft eigenlijk allemaal wel liet raden, waardoor de spanning wat wegging; maar ik vond dat gelukkig in tegenstelling tot vele anderen geen heel groot bezwaar, want alles bleef intrigerend, zorgvuldig in beeld gebracht en sterk geacteerd. 3,5*
RickZ
Drama met losse verhaallijnen die langzaamaan samenkomen waardoor alles op z'n plaats valt. Niet echt boeiend of spannend, beetje onwerkelijk zelfs, maar onderhoudend genoeg. Acteurwerk is prima (Kim is duidelijk geraakt door de tijd).
RuudenJenny
Net de film op dvd gezien. Iedereen die deze film minder dan 4 sterren geeft weet niet wat een goede film een goede film maakt. Geniale film, deed me 'n beetje denken aan Paris, Texas van Wim Wenders.
Norma
Het is spijtig dat na een half uur eigenlijk al volkomen duidelijk is wat er speelt. Dit zou op zich nog geen probleem hoeven zijn als daardoor het drama wat meer diepgang en dus impact zou krijgen, maar dat is helaas niet het geval. De vertelstructuur blijft er op toegespitst om puzzelstukjes voor te schotelen, maar daar is niet zo'n behoefte meer aan als het totaalplaatje allang zichtbaar is. Beter had er nog wat meer op de moeder-dochter relatie gefocust kunnen worden, of misschien zelfs wel nog wat meer op de onvrede van de moeder, om nog wat duidelijker de lijn door te trekken naar het heden. Theron is goed, al lijkt ze een rol als deze inmiddels wel op haar sloffen te kunnen doen. The Burning Plain is zeker wel een aangename film, maar helaas in alle opzichten weinig verrassend.
AmazingPP
Ik heb de film nog niet gezien, maar ik heb hem net binnen. Maar wat je zegt vind ik onzin. Iedereen heeft een andere smaak en daar valt nimmer over te twisten.
fivipat
Prima film, en Kim is wat mij betreft de ster van deze film.
Dat een en ander voorspelbaar is kon me eigenlijk niet veel schelen. Ik bleef nieuwsgierig en geboeid. Volgens mij hadden de makers ook niet de bedoeling om verstoppertje te spelen. Verrassend zijn hoeft niet altijd het doel te zijn.
handelaar
Nadat Guillermo Arriaga achter de schrijverstafel al subliem werk heeft geleverd met juweeltjes als Babel, 21 grams en Amores perros heeft jij met The Burning Plain zich ook achter de camera's begeven en het resultaat mag er wezen. Wederom een prima drama in mozaikvorm, minder dan de voorgaande 3 werkjes die absoluut de filmgeschiedenis ingaan als ware meesterwerkjes maar nog steeds erg hoogstaand. Ik kijk dan ook uit naar het volgende project met over zonder Alejandro González Iñárritu.
Leland Palmer
Prima film. Ik zie vaak films zonder ondertitels, dus was het bij deze nogal lastig, omdat er een aantal Spaanse stukken inzaten. Misschien heb ik dan wat gemist, al zal het niet veel zijn. Mooi drama, nergens écht imponerend, maar lekker degelijk allemaal. Charlize Theron en Kim Basinger spelen erg goed, maar het is Jennifer Lawrence die echt wist te overtuigen. Mooie rol en ijzersterk gespeeld door haar. Groot opkomend talent hoop ik. Visueel is de film prima in orde, camerawerk is uitstekend en de film kent een paar sterke scénes, vooral de ontploffing door Mariana en het vliegtuig dat neerstort. Ja, ik heb me vermaakt. Voldoende voor deze film.
Moddermonster
Prima film eigenlijk wel. De verhaallijnen komen op het juiste moment samen. Dat is ook het moment waarop de film inhoud krijgt. Goed verhaal en prima acteerwerk.
Filmkriebel
Arriaga is een meester in het eenvoudig vertellen van complexe verhalen. Dat vond ik de sterkste kwaliteit van dit drama. Ik had er niks op voorhand over gelezen, en ben er dus zonder voorkennis aan begonnen en het viel naar begrijpbaarheid supergoed mee. Laat u niet afschrikken dus door de puzzelachtige verhaalstructuur, en meesleuren op de emotionele deiningen van "The Burning Plain".
Het verhaal vertrekt vanuit 4 verschillende situaties, die stilaan naar elkaar toegroeien en een mooi afgewerkt geheel vormen. De sterkste en mooiste rol was in mijn ogen weggelegd voor Jennifer Lawrence, die zwaar op de proef werd gesteld door het overspel van haar moeder. Wat daaruit volgt is een leven waar ze vlucht voor de pijn in haar. Tot ze haar dochtertje ontmoet .
Het is waarlijk een sterke film, glad en duidelijk verteld, die de aandacht vasthoudt met pakkende acteerprestaties en een diepmenselijk verhaal over schuldgevoel. Op het eind mocht de film van mij nog een kwartier langer duren, maar men begrijpt toch dat de tijd de brokken opnieuw aan elkaar zal lijmen. Die ontmoeting in die kamer tussen Theron en haar dochtertje vond ik een erg mooi moment. . Filmkriebel zegt : bekijken die film
Leo Van Steen
Origineel verhaal, het eerste kwartier wat ingewikkeld door al de flashbacks maar daar moet je gewoon even doorheen bijten. Na een halfuur was het inderdaad wel wat voorspelbaar, maar door de goede acteurs bleef het verhaal boeiend.
die hard
Goed verhaal en goede montage.
Charlize is een geweldige en mooie actrice.
lisadc
Eens je het verhaal doorhebt, is de spanning voor een groot deel weg, maar het blijft een hele mooie film!
arie-lex
Ik vond het een middelmatige film waarin de verhaallijnen naar mijn mening bijna storend door elkaar heen lopen, na een half uur is het toch echt wel duidelijk hoe alles in elkaar zit. Door het sterke acteerwerk van Charlize Theron, Kim basinger en in het bijzonder van Jennifer Lawrence en paar erg aangrijpende shots 3 sterren.
Keutul
Jammer van het begin. Het begint erg onsamenhangend en ik begreep er weinig van. Als dat 5 minuten duurt is dat niet erg, maar het duurde minstens een half uur.
Na het (te lange begin) wist de film mij meer te boeien en vond ik het zelfs best een goede film.
Naomi Watts
The Burning Plain laat toch weer zien dat ik dit soort films nogal zat ben. Een melodramatisch stuk waar meerdere verhaallijnen samenkomen of betrekking op elkaar hebben. Onder aanvoering van een beroerde score.
Grootste kanttekening is dat de film faalt in het opwekken van enige emotie. Niet helemaal waar want irritatie wist de fil mwel enigmaal op te wekken. Visueel ook behoorlijk pover en ook het acteerwerk was niet al te best. Theron en Basinger vallen nog het meest door de mand, Lawrence doet het redelijk maar weet ook niet te overtuigen. Ook erg jammer is dat er na een klein half uur al duidelijk is hoe het verhaal in elkaar steekt en dan probeert Arriaga nog te doen alsof de puzzelstukjes pas in elkaar vallen tegen het einde toe, daar valt ie plat op zijn bek.
Ook speelt er weer heel wat Mexicaans volk in deze film, blijf het maar een saai en kleurloos volk die eigenlijk meer fout dan goed doen voor The Burning Plain. Ik hou het maar voor gezien met dit soort prenten omdat ze allemaal teveel op elkaar lijken en alleen 21 grams wist echt te overtuigen. derest blijft maar hangen in de middelmaat.
Ed Lauwerens
Mooie film, dwingt in het begin tot nadenken, heeft bij mij van begin tot einde de spanning vastgehouden, drama zonder sentimenteel te worden. Tja, ik vond hem prima.
Rascal
De scène waarin Basinger haar kwetsbaarheid toonde en zich uitkleedde was wel even slikken
Mooi gedaan. Verder vond ik de film zelf wat matig, maar zeker niet slecht.
hessel
Mooie, zeer indrukwekkende film. Prachtig geakteerd met veel emotie en passie. Enige minpuntje is dat je ongeveer op de helft wel weet wat er gaat komen en hoe de verhaallijnen in elkaar zitten. Wat me trouwens opvalt is dat de mannen in de film allemaal stabiele sterke persoonlijkheden hebben en de vrouwen nogal emotioneel labiel in elkaar zitten (wat natuurlijk begrijpelijk is met zulke achtergronden als in de film) Dit viel me opeens op.
De laatste 20 seconden van de film kreeg ik echt een gigantisch brok in me keel! 3,5*
Travis Bickle
Zeker een mooie film, maar kan niet tippen aan Amores Perros, 21 Gramms en Babel. Wel zeer goed acteerwerk van Charlize Theron. (wat een vrouw) Verhaal loop wel mooi door elkaar heen, ook qua timeframes. Mooi moment als duidelijk wordt dat Theron het meisje blijkt te zijn dat haar moeder heeft vermoord.
Apster
Aardig film van Arriaga, die goed heeft gekeken naar zijn collega Iñárritu. Het is vakkundig en het acteerwerk is prima, maar het mist dat stukje emotie om echt te beklijven. Overigens niet de trailer bekijken als je de film nog niet heb gezien, want het zit vol spoilers.
nairobi
hmm, waar is een trailer anders voor bedoeld?
Rascal
Valt me trouwens op dat Theron (die echt wel mooi is) in films waarin ze naakt te zien is, vaak "onaantrekkelijk" is/wordt gemaakt. Een film als Hancock (waar ze bloedmooi is!) had een bedekte boobflash superveel effect gehad, maar dat terzijde.
In deze film vond ik haar functioneel bloot niet echt een toegevoegde waarde. Dat van Basinger wel.
Rascal
Was ook niet relevant bedoelt, gewoon een gedachte die ik had
Had trouwens eerder al kort commentaar gegeven wat ik van de film zelf vond.
Toontje35
Mooie film. Boeit ondanks het trage tempo
Basinger kan toch gelukkig nog een mooie rol neerzetten
Tarkus
Toch wel een goede film met een goed, weliswaar dramatisch, verhaal.
Zoals steeds is Charlize Theron prachtig in haar rol, maar ik was ook opgetogen om nog eens een prima Kim Basinger te zien.
De film komt wat traag op gang, maar eens het verhaal duidelijke vormen begint aan te nemen blijf je geboeid kijken.
Minpunt van de ganse film zijn de soms wel onverwachte tijdssprongen die bijgevolg ook voor enige onduidelijkheid zorgen.

'Round Midnight

In the Valley of Elah
Misdaad / Drama, 2007

Zarafa
Avontuur / Animatie, 2012
serveersterverboden liefdealleenstaande vaderbuitenechtelijke affaireabandoned by mother moeder dochter relatie