Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Charlize Theron, Kim Basinger en Joaquim de Almeida
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot The Burning Plain
"Their passion has marked them for life."
Mariana, een 16-jarig meisje, probeert in een Mexicaans grensstadje het gebroken leven van haar ouders weer bij elkaar te krijgen. Sylvia, een vrouw uit Portland, moet een emotionele reis ondernemen om zich te verlossen van de zonden uit haar verleden. Gina en Nick, hebben een buitenechtelijke verhouding met elkaar, en Maria, een jong meisje, gaat op zoek naar haar moeder als haar vader een ernstig ongeluk krijgt. Deze vijf mensen ontdekken dat hun acties het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood, alsook een tocht naar verlossing.
Sylvia / Mariana
Robert
Santiago Martinez
Carlos
Hannah..
Gezien op het filmfestival van Gent, zeer vriendelijke regisseur die met veel goodwill onze vragen beantwoordde. Later meer commentaar
Malick
Ik had het naar een half uurtje al door hoe het ging aflopen. De schuld van alles lijkt in de voeten van de vrouwen geschoven te worden. In alle drie de generaties. Maar gelukkig kiest Arriaga voor een hoopvol einde...
Tip: de soundtrack is heel belangrijk voor de film. Want de schrijver haalt daarmee flink uit tegenover Iñárritu.
mwoeb
Hoe bedoel je precies?
ralfsjam
prachtige film in het drama-genre van babel, 21 grams, battle is seattle en amores perros. verschillende verhalen die ergens met elkaar te maken hebben. iets makkelijker dan die andere 4, maar zeer de moeite waard! goede acteurs en een goed verhaal. van begin tot het einde genoten.
De film past naadloos binnen het oeuvre van schrijver Arriaga, maar helaas heeft hij het minste script voor zichzelf als regisseur overgelaten. De film is fraai gefotografeerd, uitstekend gespeeld en kunstig gemonteerd, maar de puzzelstructuur is ditmaal doorzichtig en het verhaal minder interessant dan voorheen. Sporadisch wel wat mooie momenten, zoals bijvoorbeeld het prachtige einde.
Charlize Theron steelt de show in dit mooie drama.
Malick
Niemand steelt hier écht de show. Blijft allemaal nog vlak en afstandelijk voor mij als kijker...
Ik vond haar top en ze bewijst alweer dat ze veel meer kan dan mooi zijn.
De scene met haar zelfverminking vond ik subliem , en dan hebben we het nog niet over haar naakte achterkant
Zandkuiken
De tandem Iñárritu-Arriaga heeft wat mij betreft drie tragische parels gebaard, en 'k was dan ook benieuwd naar de eerste solo-inspanning van de Mexicaanse scenarist.
Echt verrassend kan The Burning Plain niet worden genoemd, maar aangezien ik een zwak heb voor dit soort loodzware drama's, waarin elk personage het gewicht van de wereld op zijn schouders lijkt te dragen, vind ik het toch een zeer geslaagde film.
Zowel op visueel als muzikaal vlak heeft deze prent evenwel niet de klasse van een Babel, 21 Grams of Amores Perros, hoewel Guillermo Arriaga z'n best doet. Ook zit er niet echt een moment in waarop een acteur of actrice je zielsdiep raakt, zoals bijvoorbeeld Babels scène waarin Pitt zijn zoontje aan de telefoon krijgt.
Toch doen de acteurs het allemaal zeer behoorlijk, waarbij vooral nieuwkomers Jennifer Lawrence (als Mariana de tiener) en J.D. Pardo (als Santiago de tiener) me opvielen: frisse verschijningen.
De kritiek dat dit een Iñárritu-afkooksel is, valt enigzins te begrijpen. Te meer omdat ik na The Burning Plain niet echt meer zit te wachten op nóg zo'n film, de bobijn lijkt af. Hopen dus ook dat Arriaga's vroegere spitsbroeder eens een andere weg inslaat.
wibro
Deze film vanavond in de sneak gezien en het resultaat was voor mij zoals zo veel films die ik dit jaar in de sneak gezien heb teleurstellend. Waarom, dat is voor mij heel duidelijk. Ik kon er in het begin namelijk door de verschillende verhaallijnen geen touw aan vastknopen. Later werd het me allemaal wel duidelijk, maar boeien deed deze film mij geenszins en dat gold in het verleden ook voor vergelijkbare films zoals Babel en 21 Grams. Dit soort films zijn dus absoluut niet mijn ding, dat moge duidelijk zijn. Het ging mij in deze film allemaal veel te traag en ik vond het ook allemaal veel te deprimerend. En geloofwaardig vond ik het verhaal nu ook bepaald niet; het was allemaal nog al ver gezocht. Het acteren, dat was verder wel o.k.
De vraag is of ik in de toekomst nog wel films in de sneak moet gaan zien. Misschien beter van niet. Je weet nooit wat er komt en daardoor kun je je ook nooit op de te vertonen film voorbereiden. Als ik namelijk geweten had dat deze film getoond zou worden, dan had ik eerst nog wel even goed de plotomschrijving gelezen. Dan was ik in het begin niet zo in verwarring gebracht. Nu blijft er alleen maar teleurstelling over.
ken1976
Hier kan ik kort en krachtig over zijn.Het is altijd leuk om Charlize Theron te zien. Helaas is de film verdeeld in een paar verhaallijnen dus ze komt er met flagen in voor! De cast is sterk maar het maakt geen film van de bovenste plank.
Verhalen komen naar mate de film het einde nadert allemaal op hun plek, maar voor mij was het allemaal een beetje te langdradig!
2,5 sterren!!
ShugAvery
Had voor mij nog wel even door mogen gaan! Tegen het einde werd het pas echt interessant. De zielloze Sylvia en die mannen vond ik totaal overbodig voor het verhaal.
ShugAvery
En dat met die littekens ook. Jahaa, ze is fierce en cool en whatever.
plompa
vage bedoeling. tijdens nachtdienst gaan kijken. Was het spoor snel bijster. wel lekkere tatten die charlize mmmmmm
SanneW
Ik vond het geen geweldige film. De film is nogal traag, maar later komt het wat op gang en snap je het hele verhaal. Het is geen topper, maar wel leuk om gezien te hebben.
ArcovandenBroek
Charlize Theron steelt de show in dit mooie drama.
Charlize speelde inderdaad erg goed, en ze blijft een heerlijke verschijning om te zien.
De film zelf vond ik goed, af en toe wat traag, maar een mooi verteld verhaal. We hadden in de zaal een irritant pratend persoon, die door een andere bezoeker flink werd afgekaffeld. Daarna was het muisstil.
egelhunter
Vond het een mooie film. Goed geacteerd, en de manier waarop het geregisseerd is daar houd ik wel van. 3,5*
Montorsi
Jammer dat het hele gebeuren al vrij snel globaal in te vullen is en het ook exact zo ontvouwt als je verwacht, maar over het algemeen is het toch een prima film hoor. Weinig op aan te merken.
smeetsm
tis geen Babel, maar wel de moeite waard, En Charlize, blijft natuurlijk een genot om naar te kijken,en dat geldt ook voor Kim.
voskat78
Prima film maar in mijn ogen niet beter als eerder genoemde vb's als Babel. De laatste raakte me toch een stuk meer.
Ik hou het dan ook op 3.5*
Delvenaartje
Heb 'm gisteravond gekeken en weet niet wat ik ervan moet vinden eigenlijk, dramatisch? ja, mooi? op een bepaalde manier ook wel ja. Maar een must-have movie? nee.
Ben erg groot fan van Charlize, vind haar rol goed gespeeld maar toch ook erg deprimerend.
Dus mijn mening: Moeilijk
THE_CROW
Super mooie film! Het beste is als je er niets over leest maar je volledig laat verrassen en meeslepen door het interessante verhaal.
Een genot om naar te kijken.
Waku
Heel mooi drama waarin overspel centraal staat en wat dit kan doen met de directe omgeving. Het knappe van "The Burning Plain" is dat men lange tijd het idee heeft naar 2 verschillende verhalen te kijken rondom meerdere personages.
Maar schijnt bedriegt.
Prima introvert acteerwerk resulteert in een langzame maar desondanks uiterst boeiend familie drama.
maanmist
Ik vond het een geweldige film.
Inderdaad wel op blijven letten tijdens het verhaal.

'Round Midnight

In the Valley of Elah
Misdaad / Drama, 2007

Zarafa
Animatie / Avontuur, 2012
serveersterverboden liefdealleenstaande vaderbuitenechtelijke affaireabandoned by mother moeder dochter relatie