• 9.369.461 stemmen

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)

Misdaad / Drama | 121 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Werner Herzog

Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Val Kilmer

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

"The only criminal he can't catch is himself."

Een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur mag een onderzoek leiden naar de moord op vijf illegale immigranten uit Senegal, in New Orleans. Tevens ligt hij in de clinch met een klant van de prostituee op wie hij verliefd is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Terence McDonagh

Binnie Rogers

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2029 stemmen

Wat een vage film. Normaliter houd ik wel van vaag, maar dit sloeg allemaal nergens op. Niet serieus, niet echt grappig, niet spectaculair en eigenlijk ook niet vernieuwend.

Enige leuke was de scene die hierboven ook al is aangehaald: "his soul is still dancing".

Tegenvallertje deze film.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Dirty Harry meets Be Cool

Best oké, maar ook niet meer.

Nicolas Cage doet zijn best en de typetjes zijn best goed maarja de film wil precies teveel aan en er gebeuren verschillende dingen dat je na een tijdje het niet meer ziet. En wil dan alle plotjes samengooien maar echt speciaal was ie toch nét niet.

avatar van Film Pegasus

Als misdaadfilm is dit verre van de origineelste. Wel leuk om te zien is Nicolas Cage die een echte 'bad cop' neerzet. En geen agent zoals in Shaft, French Connection of Training Day. Deze agent gaat nog verder. Het verhaal zelf is doorsnee. Zaken als dit hebben we al tig keer gezien in films. Maar zoals gezegd maakt Cage veel goed en de humor bevat voldoende humor en mooie scènes om er toch iets aparts van te maken.

Geweldig is het toch wel het einde als Cage achter zijn bureau zit en hij het ene toch wel goede nieuws na het andere krijgt. It must be his lucky day. Nog een mooi shot met de vissen en verder genieten.

avatar van dave

dave

Geen slechte film, met een Cage die goed werkt als eenzame steunpilaar. Simpel verhaaltje verder, waarin een aantal leuke vondsten zijn verwerkt. Heerlijk bijvoorbeeld hoe de slechte luitenant plots al dat positief nieuws te horen krijgt op het bureau en hoe hij ondanks zijn semi-verdorven karakter toch van zoveel goedheid en een happy end kan genieten. Hoogtepunten zijn ook voor mij de scènes waarin leguanen en dansende zielen voorkomen. Smakelijk absurd.

3,00 (3,25)

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Best leuk!

Er zijn een paar raakvlakken met het origineel (corrupte verslaafde flik met gokprobleem) maar de toon is hier toch helemaal anders. Niet grauw en deprimerend maar eerder cynisch en zelfs hier en daar (licht) komisch. Tuurlijk gebeuren er hier en daar "erge" dingen, zoals de "marteling" van het oude vrouwtje, maar de ondertoon blijft toch licht. In een zwaardere film zou die scène gestoord zijn, in deze film ook wel, maar dan prettig gestoord. Kon er alleszins wel om lachen.

En da's in grote mate te danken aan Cage die z'n personage (een corrupte verslaafde flik die lak heeft aan alles en iedereen) echt geweldig speelt. Genot om naar te kijken! Dat geldt - om andere redenen - ook voor Eva Mendes. Over Val Kilmer kan ik kort zijn: hij krijgt gelukkig niet al te veel screentime.

Verhaaltje is onderhoudend maar niet meer dan dat, maar de visuele uitwerking is prima. Paar knappe scènes bij - onder andere wanneer een trippende Cage leguanen en een dansende ziel ziet. Erg fijn!

Aangename verrassing.

avatar van starbright boy

Ik heb me prima vermaakt met deze gekke film. Vooral een campy, soms zelfs hilarische variant op het corrupte-agent verhaaltje. Met Ferrara's film vol schuld, boete en katholieke verwijzingen en met een tragisch hoofdfiguur heeft het niet veel te maken. Dit is eerder een film die er lol in lijkt te scheppen een hoofdpersoon te laten zien die elk corrupt gat met een ander lijkt te vullen en zo alle fouts waar hij bij betrokken is telkens maar ingewikkelder maakt, een doolhof waar hij niet meer uit lijkt te komen.

Dat alles in een Herzog-sausje (de leguanen en dansscene) en een onverwacht einde waarin alles ineens door het lot goedkomt, terwijl het lijkt alsof de film Cage helemaal ten gronde gaat richten. Eigenzinnig, maar wellicht had ik mijn voorspelbaardere verloop nog wel leuker gevonden. Mooi allereinde wel, waarin Cage toch een leegte in zijn leven voelt.

Niet bepaald geniaal, maar leuk om te zien hoe Herzog met conventies speelt en een voor studios verkoopbare film aflevert die toch erg eigenwijs is.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Voor ik deze film ging kijken had ik niet gezien dat het een misdaad / KOMEDIE is. Het verbaast mij dan ook zeer, dat deze film als komedie omschreven wordt! Hou het maar op misdaad.

De film heeft mij niet kunnen boeien en het werd dan ook een lange zit! Nicolas Cage is 1 van mijn favoriete acteurs en hij speelt altijd goed, maar deze film is geen aanrader! Wat een saaie film....

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Nee, helaas ben ik niet bepaald onder de indruk van deze film. Op zich vond ik het acteerwerk van Cage wel heel sterk. Knap ook hoe hij de hele houding aanneemt van een chronisch rugpatient. Wat acteren betreft is er weinig op aan te merken.

Deze film bleek deels komedie te zijn maar dat is bij mij dan ook niet helemaal overgekomen. Ik zag pas achteraf dat het blijkbaar ook komedie aan te pas gekomen zou zijn. Klaarblijkelijk is dat dus niet goed overgekomen bij mij.

En die twee scènes met die leguanen hadden ook niet voor mij gehoeven. Ik vind ze niet bij de rest van de film passen. Heel de film is best wel "normaal" weergegeven en dan opeens komt er zo'n semi artistiek stukje ertussen over wat hij ziet als hij high is. Die leguanen dus. Doe dan of meer van dat soort beelden tussendoor of helemaal niet. Nu vielen die twee scene's wat mij betreft behoorlijk uit de toon.

Helaas was dit geen filmpje voor mij.

avatar van david bohm

david bohm

Kijkbare film met Mr. Cage in de hoofdrol die hem goed past. Niet erg interessant, maar wel amusant. Film duurt wel onnodig lang naar mijn smaak.

Net geen voldoende twee ½ sterretje.

avatar van Decec

Decec

Een redelijke misdaadfilm...

Wil geen drugs zien, dit is waardeloos..

Acteur Nicolas Cage speelt niet goed

Valse corruptie..

Geen goede acteerwerk...

Geen topper en geen aanrader...

avatar van Kr!kke

Kr!kke

De film miste naar mijn mening wat spankracht. Sommige stukken vond ik simpelweg overbodig, waardoor de film zich eigenlijk naar zijn einde sleepte. Ik vond het met andere woorden allemaal wat langdradig, hoewel het verhaal op zich nog wel leuk is. In deze film is het vooral Nicolas Cage die de show steelt: zijn personage heeft een komisch kantje, dat Cage met verve benadrukt.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik herinner me een interview met Herzog, waarin ie zei: ‘Who the fuck is Abel Ferrara?’ Het kwam er geloof ik dan op neer dat ie vindt dat ie zelf een veel grotere staat van dienst heeft en men er van uit kon gaan dat deze film een stuk beter zou worden. Misschien is zijn staat van dienst ook groter, maar Abel Ferrara’s Bad Lieutenant was vele malen beter.

Ferrara verkent de grenzen van een zelfdestructieve man, die zichzelf, zijn carrière en iedereen om hem heen naar de kloten helpt. Deze neerwaartse spiraal door drinken, drugs, gokken en al dat god verboden heeft, werd een spirituele zoektocht in de ziel van een man die het allemaal niet meer bolwerkt. En deze (deels religieuze) zoektocht werd aan de hand van indrukwekkende scènes en een harde rauwe sfeer een angstaanjagend portret, met een fantastische Keitel.

Daar komt deze film in geen velden of wegen aan. Begrijp me niet verkeerd; deze film is behoorlijk de moeite waard. Eigenlijk is het ook niet echt een remake, maar wordt alleen het uitgangspunt gebruikt. Herzog kiest een heel andere weg, maar dat levert geen betere film op. En als je dan zo hoog van de toren blaast, verwacht ik ook wel wat. Bovendien ben ik ook wel weer toe aan een echt goede Herzog. Fitzcarraldo en Aquirre der Zorn Gotes zijn fantastisch, maar verder maakt hij een beetje van die 3,5 sterren gevallen. Bovengemiddeld, maar nooit meer geweldig.

Herzog zijn film is dan ook weer zeer aardig, maar niet meer dan dat. Deze film is op de momenten dat Cage heeft gebruikt en zich laat gaan het leukst uiteraard. Veel komischer dan het origineel. De scènes waarin hij leguanen ziet zijn fantastisch. Of van de maffiosi die nogmaals moet worden doodgeschoten omdat zijn ziel nog danst. Of wanneer hij de oude vrouw haar lucht ontzegd, of sex heeft met die meid, terwijl haar vriend er bij staat. Bijvoorbeeld. De film straalt ook fun uit. Beste rol van Cage in jaren. Niet dat hij nu zo briljant speelde, maar in vergelijking met de meuk waarin hij de laatste jaren speelde, is dit een flinke verbetering. De aftakeling van een corupte agent was best overtuigend en vermakelijk. Toch mist deze film de scherpte van het origineel.

Het is een apart gevalletje. Misschien had ik hem iets beter willen vinden zonder het origineel. Maar ik heb nu eenmaal al gezien dat het veel beter kan. 3,5 sterren dus

avatar van Spetie

Een erg vermakelijke film deze Bad Lieutenant.

Nicolas Cage zet echt een prima hoofdrol neer. Vloekend, tierend, en regelmatig onbeschoft zijn lijkt hem haast op het lijf geschreven. Hij kan zich in deze film volledig uitleven en doet dat dan ook naar hartelust.

De film is ook regelmatig behoorlijk grappig. Het is ook duidelijk een trip. Maar waar ik de trip van Fear and Loathing in las Vegas bijvoorbeeld totaal niet leuk vond, vind ik dat hier zeker wel. Vooral de scène waarbij Cage een beetje stoned voor zich uit zit te kijken en dan leguanen ziet, is echt van grote klasse. Ook erg mooi gefilmd is dat en daar zie je toch wel de klasse van Herzog in terug.

Ja een erg leuke film dit. Ik heb toch regelmatig met een grijns op mijn gezicht naar deze film zitten kijken. Ook de muziek is trouwens erg relaxed. Ja moeilijk in een hokje te plaatsen film dit. Herzog is er toch in geslaagd om op een bepaalde manier duidelijk zijn stempel op deze film te drukken. Een meevaller dit.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Opzich een geslaagde nieuwe verhaal van Bad Lieutanant. Echt veel hebben deze en de versie uit 1992 niet met elkaar gemeen, behalve dan dat de bijde figuranten corupte scheinheilige smerissen zijn. Dit is totaal geen remake of reboot of vervolg, ook geen zoon van Harvey Keitels personage. Gewoon een hele andere film met dezelfte naam en er iets bijgevoegd.

Ik had eerlijk gezegt wel verwacht dat deze even rauw en hard zou zijn als het orgineel. Maar dat viel nog best wel tegen. Maar dat verwachte ik al toen mij opviel dat deze film maar een 12+ leeftijdsicoon op de hoes had staan. Het verhaaltje is opzich wel goed en Nicolas Cage is weer lekker Bad Ass als invalide cop die drugs steelt/gebruikt om zijn pijn te stillen en zich ook bezighoud met de drugsmisdaad en ondertussen wel boeven vangt. Hij vloekt, tierd en scheld er ook weer lekker doorheen en ook Val Kilmer heeft een leuke aanwezigheid. Wat actie en hardheid verder betreft viel deze wel weer tegen. Dit is nog vergeleken met het orgineel wel een aflevering Loney Tunes. Kom op, een beetje pit mag wel!

Maar dat maakt de film echt niet slecht. Het is gewoon weer een beetje vermaak en Nicolas Cage is altijd wel leuk om te zien natuurlijk. En het verhaallijn en de logica's zaten goed inmekaar. Toch nog geslaagd.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Geniale kolder!

Nicolas Cage `s briljante performance maakt deze film tot een groot genoegen. De rest van de cast staat trouwens ook lekker idioot te acteren. Noem het flauw, maar zo `n drugsdealer die het woord Afrika anders beklemtoond of Cage die denkt dat hij als politieagent werkelijk alles kan maken en weerloze stappers gratis drugs af weet te troggelen =

Daarnaast zitten er ook enkele aparte scenes in, die Herzog doen onderscheiden van vele andere regisseurs. Dan denk ik vooral aan de Leguanen, de krokodil en de geest van een dode die aan het dansen is. De leukste scene blijft toch wel, Nicolas Cage op bezoek bij de oude vrouw, die graag een van Nicolas Cage `s meerderen wil spreken als hij zich weer eens onstuimig gedraagt, waarop hij haar abrupt berooft van haar zuurstof.

Een zeer komische film. Herzog weet het tempo er lekker in te houden en portretteert een rechercheur die als een soort halfgod door het leven gaat en overal mee wegkomt. Totaal anders dan de andere films die ik van hem zag, maar bijna net zo leuk! De originele versie heb ik trouwens nog nooit gezien, binnenkort ook maar een keer kijken. Een 4*

avatar van GCMD

GCMD

Cage natuurllijk weer goed zoals we van hem gewend zijn. Verder niet zo'n speciaal verhaal en bij Xzibit kwam constant in me op dat hij elk moment kon gaan zeggen: you're officially been pimped. Wat een beetje afleidde van de toch serieuze gangster die hij zou moeten spelen.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens bekeken en 'k vond het nog een goeie film, maar het is zeker geen standaard politiefilm. Er zitten wel wat vreemde scènes in, vooral die met die leguanen en krokodillen.

Het verhaal wist me wel te boeien en ook heel wat bekend volk passeert de revue: Eva Mendes, Val Kilmer, maar vooral Nicolas Cage is een opvallende figuur en draagt de film volledig.

Het is wel een beetje een speciale film, maar toch de moeite om te bekijken.

avatar van Leno

Leno

Herzog probeert er wel wat van te maken maar het verhaal nekt 'm. Iedere verrassing blijft uit en het verhaal kabbelt op een gegeven moment maar wat voort. Het einde is ook erg matig, toch jammer want er zitten wel een paar aardige (soms maffe) scenes in.

avatar van neo

neo

Een wat tegenvallende film van Herzog. Op papier bij uitstek het soort film wat de waanzin van een karakter kan weergeven, inclusief bijpassende sfeerbeelden (ofwel drugstrips). Buiten de soms toch wat bizarre omstandigheden, die soms goed op de lachspieren werken, blijft het allemaal vrij normaal. Zonde wat ik had liever veel hallucinerende beelden gezien zoals men die gewend is van films als Aguirre. De leguanen waren een aardige poging, maar dit had veel meer en extremer moeten worden doorgevoerd. Maar dat was blijkbaar niet het soort film wat Herzog wilde maken.

Behoorlijk fijne rol van Nicolas Cage, die als geen ander zo'n karakter kan spelen. Ook niets dan waardering voor de wat rauwe en broeierige New Orleans omgeving, die de film wat extra sfeer geeft. Nog altijd bovengemiddeld goed, maar er had zoveel meer ingezeten.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Een te lange en een iets te rommelige film.

Maar toch heb ik me wel vermaakt omdat het onderwerp me wel aanstaat, en Nicolas Cage doet het leuk. En er zitten inderdaad Memorabele stukken in deze film..

3 sterren (komt misschien nog een halfje bij)

avatar van rep_robert

Vreemde, maar wel sfeervolle film die qua plot niet heel erg weet te interesseren, maar het vreemde personage van Cage maakt gelukkig een hoop goed. Wel had het qua humor iets consequenter gemogen, er zaten een paar leuke "WTF" momenten in, maar die kwamen helaas te sporadisch.

Een kortere speelduur had misschien ook wel geholpen..

avatar van MRDammann

MRDammann

Vind het een geweldige film. Nicolas Cage speelt wel zijn beste rol ooit, zeer overtuigend! Zijn hele doen en laten is gewoon zijn personage, zeer knap. Verder is het verhaal niet geweldig, maar het boeit wel tot het einde. Einde is wat minder, maar toch 4 sterren.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een corrupte agent de moord op vijf illegalen moet oplossen. Het plot is hier ondergeschikt aan het portret van het hoofdpersonage. En Nicolas Cage zet deze dan ook uitstekend neer, met hier en daar een maniakale uitspatting. De film is ook doorspekt met gitzwarte humor. De film speelt zich af in New Orleans tijdens de nasleep van orkaan Katrina, alleen hier wordt echter maar weinig mee gedaan.

avatar van Reint

Reint

Hilarisch hoe outsiders-regisseur Werner Herzog de Hollywoodfilm hier ontregelt door middel van een over the top-acteerprestatie van Cage, vlagen van onconventieel camerawerk te midden van wat verder een redelijk standaard (gefilmde) narratief is, leguanen die tragikomisch klaaglijke soulmuziek zingen en krokodillen die zich afvragen hoe de mensheid er in slaagt zo'n potje van het leven te maken.

Wat mij betreft beter dan Ferrara's 'origineel' (die ook zeker niet slecht is), omdat de waanzin hier niet alleen in het verhaal maar ook in de algehele filmervaring zit.

avatar van Brabants

Brabants

Als remake is dit een vrij geslaagde film, en is Nicolas Cage in deze film zeer geslaagd. Toch is het origineel van Abel Ferrara met Harvey Keitel niet te evenaren. Uiteraard is Eva Mendes zoals gewoonlijk een genot om naar te kijken.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Goeie Cage, hij speelt deze rol echt overtuigend en het lijkt echt alsof hij de hele film door stoned is. Voor mij stukken beter dan de originele film met Keitel, maar smaken verschillen duidelijk. Cage en Mendes schitteren echt in deze film waarvan het verhaal eigenlijk wel wat dun uitvalt. Wegens de uitstekende vertolking 4 sterren

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

vergeleken met de troep die cage de laatste jaren over ons heen gooit.

Is dit een erg sterke film,losjes gebaseerd op de film Bad Lieutenant met harvey katel.

Vooral de omgeving ; new orleans na de overstroming is erg goed gekozen.

Fijn drugs sfeertje,en zoals gezegd een nic cage overtuigd hier zeker,al valt hij af en toe wel in zijn "maniertjes"maar dat kan me hier niet deren.

Lollige Herzog.

Vind z'n films niet altijd even goed, maar ik vind Herzog als figuur wel leuk. In dit soort film herken ik hem ook helemaal. Klein beetje tegendraads, weinig subtiel en een goed gevoel voor humor. Dat maakt Bad Lieutenant tot een vlotte films, zelfs al duurt het 120 minuten.

Cage kan zich weer eens lekker laten gaan en hoe idioter hij doet, hoe grappiger de film. Met als hoogtepunt de "dancing soul" scene. Maar zo zijn er zeker nog een paar hoogtepuntjes, slim doorheen de film verspreid. Ik zag hier trouwens iemand de link met de Coens maken, dat vind ik er redelijk dicht opzitten, al is Herzog uiteraard wel iets minder slick.

De scenes met de krokodil/leguanen vielen alleen wat verkeerd. Allicht dat het symbolisch bedoeld is, maar het is zó lelijk en zó'n stijlbreuk dat ik het niet echt vond passen in de film, die verder toch wel aardig geschoten was.

Een paar grappige bijfiguren, beetje actie en het grappige op twee minuten is alles goed einde maken van deze film een memorabel gebeuren. Écht geniaal wordt het niet, daarvoor is het net iets te braaf, maar heb me er toch erg goed mee geamuseerd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Eens met Onderhond. Een film waarin Cage z'n gekke kant kan laten zien (helaas voor hem is dat zijn enige leuke/goede kant) en een regisseur die daar met de nodige ballen mee omspringt. Niet dat het zó opzienbarend hard, grof en weird is, maar het is een goed gebalanceerde mix van al die facetten. Hoogtepunt vind ik één van de eerste scenes waarin hij een jong stel aanhoudt. Het maniakale straalt er werkelijk vanaf. Dat blijft hij doorheen de film goed vasthouden. Verdienstelijk van zowel Cage als Herzog.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Film die vooral mislukt is. Cage doet het op zich nog niet zo verkeerd en het idee is er wel van een behoorlijk doorgesnoven en doorgeslagen agent, de locaties ook wel. New Orleans leent zich daar prima voor, staat immers bekend om het broeierige klimaat en vele maatschappelijke problemen vooral sinds Katrina. Iedereen lijd daar aan een drank of drugsprobleem en wie uit en dergelijke dal probeert te klauteren wordt niet begrepen. Zat ingrediënten zou je zeggen...

Toch komt de film totaal niet van de grond omdat hij ronduit saai is en er ondanks alle duistere problemen rond Cage en het broeierige zuiden amper sprake is van sfeer. Eén van de hoogtepunten is wanneer Cage uit zijn slof schiet bij de apotheek, het is een van de weinige momenten dat de film uit een anders nogal duf slakkengangetje komt en er wat vuur in blijkt te zitten. Verder zijn de vage momenten met de reptielen wel grappige die vooral zinspelen op de mate waarop Cage in de olie zit, apart, grappig, maar verder...

Veel redenen om de film te zien of uit te zien zijn er niet maar ondanks al het boven genoemde triggert de film toch een vage interesse om te willen weten hoe ver de teloorgang van Cage zal gaan.

Gezien, beoordeeld, en verder met de geit.