Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Werner Herzog
Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Val Kilmer
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans
"The only criminal he can't catch is himself."
Een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur mag een onderzoek leiden naar de moord op vijf illegale immigranten uit Senegal, in New Orleans. Tevens ligt hij in de clinch met een klant van de prostituee op wie hij verliefd is.
Terence McDonagh
Captain James Brasser
Binnie Rogers
Justin
danuz
Herzog levert hier eigenlijk een vrij bekende (een film die de gebaande wegen bewandeld) film af (voor Herzog begrippen), maar dat deed hij ook met Rescue Dawn. Toch kan hij het niet laten om er hier en daar wat absurditeiten doorheen te gooien (leguanen, de dansende ziel, die laatste scène) en dat maakt de film naast een goede crime ook een echte Herzog. Ik geloof niet dat ik dit één van zijn beste vind, maar ik waardeer het erg dat hij zich aan dit soort projecten waagt.
Cage is trouwens echt geknipt voor zijn rol, vooral wanneer hij maniakaal begint te gniffelen! En New Orleans werkt ook erg goed als locatie, een stad die ik sowieso maar weinig voorbij zie komen in cinema land.
Mr. Nieldy
ERG SLECHT. Dat zulke namen meespelen in een dikke B-film is echt onbegrijpelijk Er wordt getracht een wazige sfeer neer te zetten maar de film moet het eigenlijk maar hebben van een handjevol aardige opmerkingen. Verder is het totaal ongeloofwaardig dat een rechercheur er zo lang zo bij kan lopen. Had m'n vrijdagavond wel beter kunnen besteden.
yeyo
Een B-film nog wel..
DragQueen
Prima film, waarin een corrupte, en onder de invloed zijnde agent gedurende een paar dagen gevolgd wordt. deze wordt overtuigend gebracht door nicholas cage. daarnaast zit de film qua regie, en verhaal best goed in elkaar. 3 sterren.
Waku
Zeker geen slechte misdaad film.
Cage is prima op dreef al gok en drugs verslaafde rechercheur die de weg compleet is weggeraakt na een reddingsactie met voor hem nogal lichamelijk pijnlijke afloop.
Het draait in deze "Bad Lieutenant" vooral om het verhaal en de karakters en minder om de actie.
Enig minpunt is het einde van de film waarin de nogal gecompliceerde problemen van Cage als rechercheur wel erg snel verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Verder goed te verteren misdaadfim
mrwhite
tja heb al beter gezien van zowel werner herzog en nicolas gage viel kwa verhaal zeker tegen en begon soms een beetje te vervelen.
deze film kan zeker niet tippen aan de versie van Abel Ferrara.
scarface69
Hele trage film, kon mij totaal niet boeien... Erg langdradig allemaal!
Waku
deze film kan zeker niet tippen aan de versie van Abel Ferrara.
heeft ook niets te maken met die film

ralfsjam
en ja hoor, ik dacht na mijn besluit om nooit meer een Cage film te gaan kjken om hem nog 1 kans te geven.... had ik niet moeten doen!
was dit een slechte film? of een schoolproject voor leerlingen die hun eerste film mochten draaien, en daar doen 3 bekende acteurs aan mee onder het kopje "vrijwillegerswerk". als het het laatste was, dan kan ik begrip opbrengen voor deze film, maar ik ben bang dat dat niet zo is. en nee, het is van de oudere duitse regiseur Werner Herzog die al een leven lang mee draaid in de film wereld.
ik vond het een irritante van de hak op de tak chaotische B-film met in verval geraakte acteurs die regelmatig door de onbekende acteur weg gespeeld werd. (Kilmer die af en toe een hulp agentje mag spelen...ach-god)
1.5
Deze film.
. Komop, misdaad/drama.
. Dat meen je niet.
Als je dit als een misdaaddrama ziet is het echt een waardeloze b-film. Echt, dat verhaal, die rol van Cage en zijn maniertjes.ahaha, aan het einde krijgt hij naast zijn overduidelijke coke-blik ook nog een Richard Nixon-stemmetje.
En die bijrollen, die gast met z'n 'oh, yeah' de hele tijd
Best wel gelachen om van alles, en ik hoop echt van harte dat het een beetje als een komedie bedoeld is, al ben ik er ook niet 100 procent zeker van.
Lijkt verder echt voor geen meter op de originele Bad Lieutenant overigens.
Dridge
Lijkt verder echt voor geen meter op de originele Bad Lieutenant overigens.
In hoofdlijnen wel hoor vind ik.
Ik bedoel ook met name de hele sfeer, uitstraling, gevoel van de film.
die hard
Zeer langdradig en slaapverwekkend en ongeloofswaardige B shit . Cage was voor zijn mijn favoriet. Topacteur. vindt hem nu eenl irriterend ventje, die het nog waar is om in een film te spelen.
Kilmer en mendez speelden ook slechts bijrollen.
De facelift heeft Cage er niet op vooruit laten gaan. Als ik hem zie met die slaapverwekkende stem irriteerd hij al.
Querelle
Nou.. Zoals ik al verwacht had, verziekt Cage de hele film. Die gast kan gewoon echt niet acteren. De hele zaal moest om hem lachen en ik ook wel af en toe, maar volgens mij was dit niet echt de bedoeling. Hij maakt van het Bad Lieutenant type een soort clown die alleen op papier nog een slecht persoon is, maar niet zoals Harvey Keitel kon overtuigen als een in en in slecht persoon met een heel heel klein hartje.
Wat ik wel goed vond was het scenario dat zeer ironisch eindigt omdat Cage er mee wegkomt wat hij allemaal flikt en Herzog's fascinatie met de verhouding/vergelijking tussen mens en dier/natuur komt ook een aantal keer naar boven, d.m.v. bevreemdende shots van 2 leguanen en een aangereden krokodil.
Ook de bijrollen waren wel aardig. Val Kilmer hoefde hier alleen maar zich zelf te zijn waarschijnlijk. En het gebruik van Bleus muziek deed heel even aan Herzog's eerdere Stroszek denken (precies het zelfde nummer overigens). maar..ja eigenlijk had ie dat maar niet moeten doen. Veel hebben beide films niet met elkaar gemeen.
Niet zo geslaagde Herzog dus. Ik ga voor de vorm nog wel naar My son, My Son.. maar ik heb er niet zo veel vertrouwen meer in. Herzog en Hollywood werkt toch niet helemaal voor mij. Rescue Dawn vond ik ook niet geweldig.
danuz
Grappig, ik vond Cage echt geweldig voor zo'n rol. Of het grappig dan wel bloedserieus bedoeld is, weet ik niet. Vond het in ieder geval een vrij absurde acteerprestatie en daardoor vrij briljant. Heb er soms best om kunnen lachen, maar vond het vooral toch intrigerend.
lintje
Geweldige film! Valt naar mijn mening niet onder misdaad of actie, dan zal hij inderdaad tegenvallen. Dit is gewoon een heerlijke droge humor film en Nicolage Cage speelt zijn op het lijf geschreven rol, dat kan best eentonig zijn, maar ik vond hem weer geweldig.
en de scene met de 2 dames nadat de kleinzoon naar Engeland is gegaan... super!
Eindelijk weer eens gelachen in de bioscoop....
dennis7808
Ik kan me best voorstellen dat mensen dit een goede film vinden.. maar mij kon het niet boeien..
het acteer werk van Nicolas vond ik wel goed.. maar het verhaal van de film vond ik niks..
en inderdaad misdaad/actie slaat nergens op..
Bélon
Sterke trip van Cage, bij vlagen echt heel komisch, stelt zeker niet teleur. Die verhoormethode van Cage bij die oude vrouwtjes
Lelijke poster trouwens, die doet een of andere actiefilm vermoeden terwijl het meer gewoon Misdaad / Drama / (Zwarte) Komedie is. Kan de lage rating hier wel verklaren. Maar goed als ik in het achterhoofd hou dat The Green Mile hier op nr. 4 staat weet ik dat ik de "gemiddelde smaak" hier niet echt serieus hoef te nemen. Heb mij prima vermaakt.
hanzel22
De meningen over deze film zijn vrij verschillend lees ik hier. Het is niet echt een wereldfilm, maar ik heb me wel vermaakt. Ik vind dat Nicolas Cage helemaal niet zo slecht acteerde in deze film als dat sommigen hier zeggen. Ik ben het wel met sommigen hier eens dat deze film eigenlijk meer een misdaad/komedie is dan een misdaad/drama.
neles24
Ga deze film morgen kijken, en moet zeggen dat ik na het lezen van sommige reacties hier op moviemeter wel een beetje ontmoedigd raakte.
Ik heb op IMDB gekeken en daar krijgt deze film een 7.1 met meer dan 8000 votes. daardoor krijg ik toch weer zin in deze film met top acteur Cage. Gisteren weer voor de 15e keer ofzo Con Air gezien en blijft ook wel aangenaam.Ik zal mijn cijfer hier morgen achter laten.
the new guy
Wat een waardeloze film. Twee uur lang kijken naar een totaal ongeloofwaardige acteerprestatie in een plot dat kant noch wal raakt. Verschrikkelijk.
fappie
- 2005 stemmen
Onzin natuurlijk. (gepast) Over-the-top, maar niet slecht.
Ga toch weg man
. Je gaat me toch niet overtuigen. Ik vond het slecht.
Drs. DAJA
Als Scarface in je top 10 staat zou je toch echt wel het spel van Nicolas Cage in deze film moeten kunnen begrijpen.
aphexfreak
Cage doet het prima, niks op aan te merken!
Lekker absurd gespeeld lijkt net een soort herhaling van zijn rol in Kiss Off Death af en toe
Voor de rest gewoon een lekkere film die ook nog eens prachtig geschoten is.
En het einde was zeer vermakelijk, duidelijk een sneer naar alle doorsnee Hollywood producties.
ralfsjam
als een misdaad/drama film zijn doel voorbij schiet, en meer op een komedie gaat lijken is het niet de bedoeling dat mensen het als een komedie gaan beoordelen....
ook op IMDB staat Crime/Drama, en ik neem aan dat die veel info uit de eerste hand krijgt.
dus als je veel gelachen hebt om de film en de acteurs, dan is dat geen goed teken voor de film!
Drs. DAJA
Ik denk dat duidelijke keuzes van de regisseur mij als kijker meer zeggen dan een simpele duiding op moviemeter of IMDb.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Fitzcarraldo