• 9.376.040 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Mark A. Lewis

Met onder meer: Val Kilmer, Martha MacIsaac en Aaron Ashmore

Plot The Thaw

"Extinction will find you."

Op een afgelegen arctische onderzoekstation, ontdekken vier ecologiestudenten dat de echte verschrikking van de opwarmende aarde niet het smeltende ijs is, maar hetgeen dat erin bevroren zit. Een prehistorische parasiet is vrijgekomen van het karkas van een mammoet. Het zorgt ervoor dat de nietsvermoedende studenten in quarantaine worden gedwongen.

avatar van Noodless

Noodless

Gewone middelmatige horrorfilm die nergens imponeerde, maar ook niet verveelde. 6/10

avatar van mock turtle

mock turtle

Nou, was nog best OK.

Niet erg orgineel allemaal (vooral de beestjes niet, en waarom maken de beestjes in zulke films altijd van die tjirpende geluidjes??), maar er zat tenminste wel een gedachte achter de film.

avatar van Maximilian

Maximilian

mock turtle schreef:

maar er zat tenminste wel een gedachte achter de film.

Zoals? Dat de aarde naar de klote gaat als we niets tegen de broeikasgassen doen?

Dank u wel meneer de regisseur voor de wake-up call, waren we met z'n allen nog niet opgekomen!

avatar van sander.h

sander.h

Aardig, zeker voor een B-film.

De vergelijking met The Thing vind ik ook iets te makkelijk. Buiten de setting en het infectie-risico heeft het er weinig mee te maken, dus die vergelijking gaat wat mij betreft wel wat mank (al is The Thing puur als film natuurlijk wel een stuk beter )

Anyway, spanning is ver te zoeken, het acteerwerk krijgt een zesje, maar de sfeer is aardig getroffen. Onder de streep houden we dan een voldoende over.

avatar van miesmol

miesmol

Goed te kijken.Niet zo goed als "the thing'' maar toch leuk voor een verloren avond.

avatar van lagaiske

lagaiske

Saaie Horror/Thriller die nooit ergens weet te boeien.

Alles is al eens eerder gebruikt in films zoals the thing enzo maar wordt dan wel duizenden keren beter uitgewerkt.

Saai,voorspelbaar en afgezaagd.

Het einde das dan weer een trukje waar alle slechte horror films hun draak mee afsluiten.

OOOOOhhhh neeeeeeee ze leven nog!!!!

avatar van stinissen

Gewoon een aardige thriller wat wel een verademing is na het vele pulp van de laatste tijd.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Jep leuke film nix meer nix minder

avatar van Nick Hardcore

Nick Hardcore

lagaiske schreef:

Saaie Horror/Thriller die nooit ergens weet te boeien.

Saai,voorspelbaar en afgezaagd.

OOOOOhhhh neeeeeeee ze leven nog!!!!

Volledig mee eens!

avatar van brave71

brave71

Heb ze laatste tijd al veel slechter gezien.

Hij kijkt aardig weg en zit aardig in elkaar en ja, dat films op elkaar gaan lijken krijg je nou eenmaal.

Aardige film, maar geen topper, einde is zoals de meesten van dit soort...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet zo veel aan.

Het eco thema ligt er veel te dik bovenop, erg vervelende cast en doet eigenlijk niets beter dan the Thing. De film lijkt er veel te veel op. Spanning kent de film niet, geen gore en geen sfeer. Dan hou je natuurlijk bar weinig over. De mooie omgeving is het enige wat me door de film heen heeft geholpen, al is het visueel zo pover dat oo kde omgeving niet zo mooi over komt. Tsja, en dan die twist, leek me ook totaal onnodig.

Gewoon skippen en the Thing gaan kijken. En die film heeft ook geen Val Kilmer. Genoeg gezegd lijkt me zo.

avatar van mistery888

mistery888

Best een redelijke film, heb hem toch zonder al te veel irritaties afgekeken. Hier en daar wat smaakvolle scenes

Dochter lief vond ik eigenlijk het ergst.

avatar van djeebee

djeebee

amateuristisch geklooi !! wat een slechte film zeg !

avatar van _Daan_

_Daan_

Een horror liefhebber zoals ik vinden deze films wel oke!

Moet je gewoon gezien hebben! geen top maar ook geen flop! en stop nu eens met vergelijken zeg!! de eerste films van een soort zijn meestal de beste!

avatar van ewalk

ewalk

Te voor de hand liggend allemaal.

avatar van Insignificance

Insignificance

Puntenaftrek voor dat overdreven evangelistische eco-gedram. Zelfs een nababbel konden ze niet laten. Zeer irritant. Verder wel een ok filmpje. Komt wat moeizaam uit de startblokken, maar als de eitjes eenmaal ontdekt zijn raakt het toch redelijk op toeren. Parasieten-horror slaat bij mij altijd wel redelijk aan. Erg smerig, die wonden, om de rillingen van te krijgen.

Effectief genoeg voor een aardige 90 minuten, al was er vast meer angst uit te pulken. Met de locatie wordt niet zoveel gedaan, de soundtrack is geen toegevoegde waarde (wat was dat voor gek muziekje toen die arm er af ging?) en de studentjes zijn aan de duffe kant. Flauw slot, maar goed, dat zat er wel dik in.

avatar van casperspook

casperspook

Heerlijke thriller

vond het helemaal geen horror

zeker wel het kijken waard

avatar van Turkse gast

Turkse gast

Ik vind persoonlijk dat hij niks te maken heeft met The thing meer te maken met Larva dat gaat ook over larven in dieren ... die opeens dan raar beginnen te doen

avatar van Filmkonyn

Filmkonyn

Wel onderhoudend.. geen top... Standaard lijstje van "horror" gevolgd, alhoewel het voor mijn gevoel geen echte horror is, maar een Thriller zoals Casperspook al eerder aanhaalde.

avatar van erik1677

erik1677

the last winter is stukken beter,tenminste volgens mijn smaak

avatar van Chaos Industry

Chaos Industry

Ook deze weer net gekeken.

Op zich vond ik het verhaal wel aardig.

De acteer prestaties waren weer iets minder.

En qua goorheid (als dit al een woord is) een goed cijfer. Bah Bah Bah!

Verder vond ik er een paar dingen tussen zitten die totaal onrealistisch waren, zoals dat de helikopter in eens naar voren klapt... beetje jammer van die special effects.

Overal geef ik het 3 sterren.

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Standaard filmpje is wel het kijken waard.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Geen origineel en ook geen boeiend verhaal. Erg langzaam en saai. Slecht acteerwerk, weinig actie en weinig horror.

Ja thriller idd, met af en toe een shotje viezigheid, maar niet echt gore hoor.

avatar van Biglia

Biglia

Nick Hardcore schreef:

Volledig mee eens!

idd; en voor Val Kilmer moet je het ook niet doen, hij speelt slecht en is alles bij elkaar misschien een kwartier te zien

avatar van Corcicus

Corcicus

Doe je gordel aan.

Eerst het slechte nieuws: de personages waren ondermaats. Val Kilmer werd duidelijk per uur betaald en zegt gedurende heel de film welgeteld 2 zinnen. Het kostte me tot de aftiteling om te achterhalen wie nu Val Kilmer was, aangezien de man zich heeft laten gaan en veel meer op Werner De Smedt lijkt dan hem lief is. Kyle Schmid gedraagt zich als een halve gare en die andere gozer is al niet veel beter.

Letterlijk elk meisje in de film acteert alsof ze haar regels heeft, wat tot de nodige verzuchtingen aanleiding gaf. Het bitserige gedrag neemt wel af naargelang de film vordert, maar dat is dan voornamelijk omdat er steeds minder vrouwen overblijven. Voorts is er nog een eskimo wiens lot bezegeld was vanaf het moment dat hij in beeld verscheen en een zwarte helikopterpiloot over wie ik geen slechte dingen te melden heb; hij was best nog wel gaaf.

De gore laat soms wat op zich wachten, maar is latent aanwezig. Het verhaal over die global warming is best wel origineel, maar ze werken het niet genoeg uit. Het einde is ook wel bijster typisch voor Amerikaanse virushorror.

Een paar leuke natuurbeelden zitten er evengoed in verwerkt, zoals dat met die ijsbeer in het begin. Best wel mooi. Ook de special effects waren zeer goed gedaan.

Geen afrader, maar ook geen topklasse. Je zal je in elk geval niet vervelen.

avatar van Nurhan Karadeniz

Nurhan Karadeniz

Een aardig film om naar te kijken als je eens niks te doen heb. Ik had meer verwacht. Aan het einde van de film werden pas veel dingen duidelijk. Ik zal maar niet te veel schrijven, is niet leuk voor degenen die het nog niet hebben gezien...

avatar van LPfanik

LPfanik

Wat een saaie film, het kon me echt geen minuut boeien.

avatar van LeeGer

LeeGer

Een baggerfilm met de typische horrorstommiteiten zoals het in het donker rondsluipen in een verlaten poolstation waar blijkbaar een smerige lijkenlucht hangt, terwijl het licht gewoon werkt. En iemand dagenlang rond laten lopen met een geweer waarmee hij iedereen bedreigt, zonder ook maar een enkele keer proberen hem te overmeesteren.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Het verval van Kilimer is met deze film wel aangetoond. Brabbelt nog wat naar een camera maar serieus is dat niet te nemen. Geen onaardig verhaal maar al met al over het algemeen erg obligaat. Laten we zeggen, vermakelijke verpozing.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

met val kilmer, dus dat is niets.