- Home
Met onder meer: Hailee Steinfeld, Woody Harrelson en Kyra Sedgwick
Vanaf 1 maart op Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Edge of Seventeen
"You're only young once… is it over yet?"
Iedereen weet dat opgroeien moeilijk kan zijn. Ook high school studente Nadine (Hailee Steinfeld) krijgt te maken met de lastige perikelen uit de puberteit, wanneer ze verneemt dat haar oudere broer een relatie krijgt met haar beste vriendin Krista. Nadine voelt zich steeds eenzamer, tot ze een bedachtzame jongen tegenkomt die verandering in de zaak brengt. Een onverwachte vriendschap zorgt ervoor dat alles misschien toch niet zo erg hoeft te zijn.
- Trailer (YouTube)
Tom Franklin
Shannon
Greer
wwelover
Hele fijne coming of age film met een geweldige Hailee Steinfeld. Eigenlijk een vrij simpel verhaal maar door het karakter van Nadine (Steinfeld) is het gewoon intrigerend. Het heeft een fijne mix van humor en drama. En vooral Erwin is een hilarisch en super awkward karakter. Het is fijn gefilmd en de relatie tussen Nadine en het karakter van Woody Harrelson is mooi neergezet. De hele vibe van de film was erg aanstekelijk.
Pazmaster
High school teenage movie over Nadine die in de knoop met zichzelf raakt wanneer haar hartsvriendin een relatie met haar broer krijgt. Een redelijk voorspelbaar komisch drama vol tiener"problemen", erg interessant of verfrissend is het dus niet maar toch is het geen slechte film. Er wordt best aardig gespeeld en er zitten wel wat grappige scènes in. Ook nog een leuke bijrol van Harrelson als lekkere droogkloot. Een kleine voldoende voor deze, als vlotte tienerserie aanvoelende, coming of age film.
IH88
“Don't be awkward. Socialize.”
Voorbeeld voor veel coming of age films. The Edge of Seventeen doet niet heel veel nieuws of anders, maar voert alles tot in de perfectie uit. De strubbelingen van een tienermeisje komen oprecht en natuurlijk over, de humor en het drama zijn perfect in balans en alle personages zijn sterk uitgewerkt. En met Hailee Steinfeld heeft de film een perfect middelpunt.
Ze spat van het scherm en speelt een heerlijk quirky personage, zonder er een karikatuur van te maken. Vooral het samenspel met Woody Harrelson levert heerlijke scènes op. En Erwin
, geweldig gespeeld door Hayden Szeto. Ook het drama wordt overtuigend gebracht en vooral de momenten tussen broer en zus leveren een aantal krachtige scènes op. Knap als je als regisseur drama en humor zo geloofwaardig kan afwisselen. The Edge of Seventeen is herkenbare, verrassende en een oprechte film over de groeipijnen van een tiener.
coumi
Geen slechte film, maar daar is ook alles mee gezegd. Alledaags of gewoontjes zijn nog betere kwalificaties voor deze prent die op niet al te bijzondere wijze een verhaal vertelt wat niet veel zal afwijken van wat wij allemaal zelf al in onze tienertijd hebben meegemaakt. De moraal van het verhaal, leer te waarderen wat je hebt en idealiseer niet het onmogelijke, ligt er dik bovenop en is in talloze films al beter behandelt. De kracht van de film zit derhalve in het enorme talent van hoofdrolspeelster Steinfeld. Ze weet met ogenschijnlijk gemak van een tamelijk vervelend personage een nog enigszins sympathiek karakter te maken, en is de ware ster van The Edge of Seventeen. Rest van de cast hobbelt een beetje mee. Ook Harrelson heeft als cynische leraar maar een kleine rol, alhoewel de paar scènes die hij samen met Steinfeld heeft de schamele hoogtepunten vormen van een verder zeer gemiddelde film.
Macmanus
Vreselijk.
Miste hier vooral authenticiteit. Hailee Steinfeld is waardeloos. Veel te weinig levenservaring voor een rol als deze. Dat proef je aan alles. Ze moet wijs/vervelend/gevat/dramatisch spelen maar verder dan dit allemaal nadoen uit andere films komt ze niet. Het script helpt ook weinig. Het weet nooit een balans te vinden tussen humor en drama. Woody is ernstig underused. Maar het allerergste aan deze film is dat het uiteindelijk ook vreselijk simplistisch is. Dus eerst is ze wat sociaal onhandig. (matig geloofwaardig maar ok) en dan heeft ze een moment met haar broer en kijk ze is sociaal motherfucking kundig geworden!
Dus sociaal akward meisjes out there! Zo werkt het!
Hollywood meuk!
Boeiend filmpje, tevens sterk geacteerd door vooral Hailee Steinfeld en Woody Harrelson. Ik hou wel van zulke coming of age films, helemaal als er iemand in de hoofdrol speelt met personality en charisma. Steinfeld doet het echt keurig in de emotionele scenes rondom haar puberproblemen. De sporadische humor werkte ook goed om de sfeer van de film te versterken.
SergioMalick
Het idee achter de film is goed, maar de personages zijn echt veels te melig. Met name Nadine is soms behoorlijk overdreven irritant. Chagrijnige en gefrustreerde jongeren (welke puber niet?) kunnen best een fijne film brengen, maar hier pakt het echt verkeerd uit. Woody Harrelson is in zijn spaarzame scenes wel goud.
Jeilloc
''Suck several dicks, Darian"
Erg fijn en verrassend grappig filmpje.
Hailee Steinfield acteert geweldig in deze Juno-achtige Coming-of-Age Dramedy. De rol van Woody Harrelson is erg tof en de awkward Erwin Kim wordt geweldig gespeeld door Hayden Szeto.
mjk87 (moderator films)
Best een leuk filmpje dat nergens vernieuwend is en zelfs heel cliché (aan het eind is ineens alles goed zomaar, hiep hoi!) maar wel lekker wegkijkt, een fijne sfeer heeft van het leven in een middelgrote Amerikaanse stad en met en fijne soundtrack erbij. Steinfeld is de reden dat ik deze wilde zien, vanwege haar acteren maar ook gewoon omdat ze woest aantrekkelijk is. Op dramatisch vlak doet ze het goed, maar de cynische kant gaat haar veel minder af. Een soort van Ellen Page in Juno, maar zij was weer liever, of Thora Birch in Ghost World die haar cynisme veel verder doortrok. Nu bij Steinfeld komt het nep over. Wel cynisch willen doen maar het niet echt zijn. En dat zij als de lelijke van de twee (zijzelf en haar broer) wordt gezien is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig. Verder een leuk rolletje van Harrelson en de film verveelt nergens. 3,5*.
Ja, ook ik vond dit zeker wel een leuke adolescentenfilm.
Beetje ouderwets zoals de jaren '80 en '90 filmpjes zat ik te denken.. menselijk en bij vlagen best warm en niet van die vergezochte onzin en platte banaliteiten zoals de huidige tienerfilms vaak.
Moest toen ook wel glimlachen toen de aftiteling begon en ik 'produced by James L. Brooks' zag. Verklaarde heel veel.
Zeus.
Vond hem bij lange na niet zo goed als The Spectacular Now en The Fault in Our Stars. Toch films die ik onder het zelfde genre schaar. Nee, werd niet warm van deze. Verhaal an sich was gewoon te standaard, hoofdrolspelers die weinig eruit springen en weer zo'n cliché einde. Itt TSN en TFIOS een tegenvaller.
**1/2
BBarbie
In de categorie films-over-volwassen-worden is dit een van de betere. Kelly Fremon Craig maakt van dit verhaal over een tiener, die met iedereen en vooral zichzelf overhoop ligt, een serieus drama in weerwil van de luchtige noot, die hier en daar doorklinkt.
Dat de film zo geloofwaardig overkomt is vooral de verdienste van Hailee Steinfeld, die alle stadia van haar gemoedstoestanden aannemelijk weet te maken. Een erg mooie film dus, met één scène die er emotioneel uitspringt: de aangrijpende confrontatie tussen broer en zus in het huis van haar leraar.
Collins
Wauw, acteertalentje, die Steinfeld. Een hele mooie rol. En dat in een film waarin de personages heerlijk nietszeggend en stereotiep zijn en er op het eerste gezicht weinig acteertalent nodig is om een rol in te vullen. De puberthematiek en -dramatiek worden behoorlijk eenvoudig en ook clichématig weergegeven. Overzichtelijk en simpel en in presentatie mooi in de pas lopend met de vlakke personages.
Normaal heb ik graag wat ronding in de karakters. Dat is in deze film nauwelijks het geval en is ook nauwelijks erg. Ik vond al die stereotyperingen eerlijk gezegd wel best. De vlakke personages passen gewoon goed in de ondiepte van het verhaal. Meer karakterronding had een andere film opgeleverd. Minder blij, minder komisch, minder simpel, minder toegankelijk.
Om stereotiep gedrag uit te dragen lijkt acteertalent een overbodig bezit. En dat is dus niet altijd waar, want om stereotiep gedrag met serieuze overtuiging uit te dragen is acteertalent echt wel nodig. Met dat onbenodigde acteertalent valt het dus bij nader inzien wel mee. Steinfeld bewijst het.
In de film prachtige en grappige dialogen. Dialogen die hoewel vaak cynisch en sarcastisch van aard (het zijn wel 'coming of agers' natuurlijk) erg vrolijkmakend zijn. Scherpe teksten. Puntig taalgebruik. Gewoon erg grappig. Mooi hoor.
Het verhaaltje is niet heel bijzonder. Maar dat maakt als gezegd niet erg uit. Het verhaaltje dient meer als een raamwerk voor de prachtige dialogen, de oneliners, de tekstjes.
'Edge of Seventeen' is een niemendalletje waar ik blij van werd.
Erg leuke coming of age komedie, heerlijk wrang en recht voor zijn raap van toon. Hailee Steinfeld is perfect in de hoofdrol, maar ook de supporting cast is prima, met een hilarische rol voor Woody Harrelson. Grootste pluspunt is het intelligente en vaak erg grappige script, vol scherpe observaties. De personages zijn tevens goed uitgewerkt en cliche's worden voor het grootste gedeelte vermeden. Binnen het genre een absolute topper.
Alathir
Het is best lang geleden dat ik een komedie heb gezien dat me eigenlijk de ganse speelduur wist te boeien. Het dramatische aspect aan de film komt goed naar voren en toch zitten er hele fijne grappen in. Zo van die humor waarvan je zegt, haha goed gevonden. De film wilt ook niet teveel en is lekker down to earth. Ik zeg niet dat je hier in een deuk zal van liggen van het lachen, maar neem maar van me aan dat je verschillende keren goed zal grijnzen.
TheManInBlack
Een boeiend komedie/drama film.
Verhaal is interessant en leuk met een romantisch tintje. Cast doet het prima met als uitblinker voor mij Hailee Steinfeld. Het drama wordt overtuigend neergezet. Deze film kijkt lekker weg en heeft een fijne sfeer. Soundtrack is ook erg fijn. Mooie film!
tbouwh
Op zevenjarige leeftijd ontmoet Nadine Franklin Krista, haar eerste en enige schoolvriendin. Als Nadine dertien is, sterft haar vader. Vier jaar later staat een eigenzinnige tiener (Hailee Steinfeld) voor het bureau van haar wiskundeleraar en interim-vaderfiguur (Woody Harrelson). Fris, geïnspireerd; het vertelritme en de luchtige toon onderscheiden The Edge of Seventeen van de grotere bulk aan coming-of-age-drama’s.
Flavio
Leuke film volgt te veel de gebaande paden om te verrassen maar het goede spel van de hoofdrolspeelster en de leuke rol van Harrelson tillen het naar een hoger plan. Die laatste komt lekker droog uit de hoek als verveelde leraar en heeft de beste momenten.
Tegen het eind wordt het wel wat te mooi afgerond, het blijft dan ook wel een beetje een genrefilm. En de acteurs zien er (zoals zo vaak in highschool films) te goed uit om te overtuigen als nerd of buitenbeentje.
Goeie film waarin een tienermeisje het niet zit zitten als haar beste vriendin wat krijgt met haar broer. Simpelweg een prima coming of age film die vaak doet denken aan de jaren '80 highschool-films. Alhoewel de film meer mikt op drama, valt er hier en daar wel wat te lachen. De personages zijn goed uitgewerkt en Hailee Steinfeld draagt de film met gemak. Verder nog een fijne soundtrack.
DVD-T
Charmante film.
Het coming of age genre heeft toch aardig wat leuke en goede films voort gebracht. The Edge of Seventeen mag zich daar nu ook bij voegen. Het verhaal is best leuk, maar de film moet het vooral hebben van gekke en/of erg ongemakkelijk momenten. Ook de drama werkt hier goed. Maar uiteindelijk is dit toch ook een erg fijne, onconventionele romantische film.
Steinfeld is heel erg op dreef als onbegrepen tiener. Ze wordt bijgestaan door Harrelson die eveneens een leuke rol speelt. Maar ook de rest van de cast mag er zijn. Ook leuk is de chemie tussen Steinfeld en Szeto die de stuntelige Erwin speelt.
Een film vol met herkenbare momenten. een leuk, lief klein filmpje.
mrklm
Hailee Steinfeld geeft een fantastische vertolking in dit komische tienerdrama met een scenario van Kelly Fremon Craig - die de film tevens regisseerde - dat steeds de juiste snaar weet te raken. Steinfeld speelt Nadine, een tiener wiens tijd op de basisschool pas dragelijk werd toen ze Krista [Haley Lu Richardson] leerde kennen. De twee zijn sindsdien hartsvriendinnen, maar alsof Nadine al niet genoeg te stellen heeft met haar gejaagde, overbezorgde alleenstaande moeder [Kyra Sedgwick], begint Krista een relatie met Nadines broer [Blake Jenner]. Uiteraard denkt Nadine dat haar wereld vergaat, maar haar enige strohalm is een rustige, aangenaam cynische leraar [Woody Harrelson].
Dit is een film vol herkenbare situaties, maar vooral vol levensecht aanvoelende karakters. Dat maakt de film origineel, fris en vooral verrassend tot het einde. Prima acteerwerk over de hele linie, maar de echte ster is Craigs scenario.
wibro
Dit soort filmpjes staan of vallen bij mij met de hoofdrolspeler. Ligt die mij niet dan blijft er doorgaans niet veel over. Dat geldt gelukkig niet voor deze film want ik heb mij kostelijk kunnen vermaken met de zeer goed acterende en bovendien aantrekkelijke Hailee Steinfeld hier in de rol van het schoolmeisje Nadine. Mooiste in deze coming of age film vond ik de gesprekjes tussen Nadine en Mr Bruner (Woody Harrelson). Van Nadine's moeder - wat een vreselijk mens - was ik daarentegen niet zo enthousiast.
Decec
Een redelijk komedie/drama film...
Redelijk verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Komedie is mijn ding niet...
Bekende acteur Woody Harrelson...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek met Dolby Digital...
Niet te moeite waard...
Movsin
Amerikanen zijn meesters in casting en dat uit zich hier zeker voor hoofdrolspeelster Hailee Steinfeld, als gegoten in haar rol die ze op heel mooie manier gestalte geeft.
"The Edge of Seventeen" is een knappe coming on age film, met best herkenbare toestanden en karakters, zonder dwaasdoenerij, oversentimentaliteit of karikatuur maar fijne tekening van het jonge meisje, zonder vertrouwen, introvert, kritisch voor zichzelf en anderen en zonder geloof in wat echt goed is.
Gelukkig blijft het allemaal luchtig, wetende dat de hemel voor onze 17-jarige toch eens zal opklaren en dat hierbij de film feelgoodtrekjes krijgt stoort langs geen kanten, integendeel.
Naast Hailee Steinfeld mogen gerust Woody Harrelson, Kyra Sedgwich en vooral Haley Lu Richardson op een goede act terugblikken.
Film staat zeker een volle trap hoger dan de meeste yougsterfilms.
Dievegge
Eens om de tien jaar is er zo'n schoolmeidenrol die blijft hangen. Dit decennium wordt dat wellicht Hailee Steinfeld als de wispelturige tiener die altijd een sarcastische opmerking klaar heeft en nooit een blad voor de mond houdt. Haar bovenkleren zijn te wijd, haar rok te kort. De beste scènes zijn de dialogen met Woody Harrelson, die er vooral bij zit als vertrouweling en raadgever, maar dan zonder het gebruikelijke moraliserende toontje. Op de DVD-extra's kun je Harrelson met de slappe lach zien. Iets minder is het liefdesverhaaltje, met de foute jongen en de toffe maar onzekere jongen die toevallig een riante villa met zwembad ter beschikking heeft. Met haar moeder heeft ze een en ander gemeenschappelijk: een overmatige behoefte aan controle en een onwil om verandering te aanvaarden. Als ze die zwakte overwint, is dat een stap naar volwassendom. De afwisseling tussen ernstige en grappige scènes helpt om het ritme erin te houden.
Number23
Had nog effe getwijfeld of ik deze uit mn watch list ging gooien, maar gelukkig was het geen verspilling van mn tijd. Tieners zijn namelijk Fucking irritant. Zo ook Hailee Steinfeld in deze film, maar ze speelt het overtuigend. Tijd vloog voorbij
cantforgetyou
- 1954 berichten
Leuke film. Vanwege de hoge 'rating' bij IMDB had ik er misschien iets meer van verwacht. Toch zeker de moeite waard. Het meisje speelt goed en is uitstekend gecast. De rest van de acteurs zijn ook erg op dreef, maar ik vond moeder Kyra Sedgwick wel erg komisch. Ook op de momenten als dit misschien niet bedoeld was. Heerlijk mens om naar te kijken. Haar non-verbale uitingen zijn SUPER!!!
Fisico
Ontzettend genoten van deze coming of age movie waarbij Hailee Steinfeld het beste van zichzelf geeft als een rebelse met zichzelf in de knoop liggende teenager. Niet zomaar de zoveelste kleffe B-teenager movie. Integendeel. The edge op seventeen is een frisse humoristische film met scherpe cynische dialogen. Alle nodige clichés zijn aanwezig zoals de honger naar een sexy vriendje, de onvermijdelijke meningsverschillen met de ouder(s) en ga zo maar door.
De film start letterlijk met een "wow" wanneer Nadine tegen haar leerkracht (Woody Harrelson) vertelt dat ze zelfmoord wil plegen. Alle scènes tussen Steinfeld en Harrelson zijn geweldig, cynisch en kurkdroog. Zij de ratelende tiener, hij de droge verbijsterende surrogaat vader die niet weet hoe hij zich moet gedragen. Maar ook de andere personages doen het erg goed zoals Kim, haar broer en haar moeder. Verschillende malen met de glimlach gekeken. De film verveelde geen moment. Steinfeld zet een knappe acteerprestatie neer zonder aan overachting te doen. Haar aanstellerig gedrag is authentiek. Ze behaalt hier opnieuw haar niveau van in True grit (2010).
Shadowed
Film die ik verwacht had.
En dan toch niet helemaal, want ik had dit graag nog een stuk leuker willen vinden. Helaas blijft dit nog een beetje bij het normale high-school niveau. Een beetje komedie, een beetje romantiek en een beetje drama. Het is allemaal niet heel vernieuwend meer.
Gelukkig is Steinfeld goed gekozen en stopt veel goeds in haar rol. Het enthousiasme is vaak goed aanwezig, al lijkt het ergens alsof ze een remmer in haar rol heeft, waardoor ze nergens echt hilarisch is. Ook zo'n rol als Harrelson heeft had net iets leuker gemogen.
Wat het allemaal dan toch wel een beetje omhoog trekt, is dat het richting de finale je ook echt wel mee weet te krijgen, waardoor je toch een soort frustratie en sympathie voor de karakters krijgt. Als dat eenmaal lukt, heb je als regisseur toch wel iets goeds gedaan in het project.
Het had allemaal wel iets scherper mogen zijn en visueel had het iets opvallender gemogen, maar in het algemeen blijft dit een best lieve, vermakelijke en vlotte film die alles keurig doet en nergens weet te vervelen. Steinfeld kan later best een goede en grotere actrice worden.
totkijkdanmaar
Vlot lopende film met meer dan genoeg bijtende humor en een prima cast. Leuke dialogen; die tussen hoofdrolspeelster Steinfeld en haar geschiedenisleraar annex levensadviseur Harrelson zijn echt genieten. Aanrader.

Coming-of-agefilm 'The Edge of Seventeen' met Hailee Steinfeld is nu te zien op HBO Max

Baisers Cachés
Drama, 2016