• 9.378.498 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Clay Dalton

Mrs. Ganush

Shaun San Dena

Leonard Dalton

Stu Rubin

Trudy Dalton

AchmedATM

Ik begrijp niet echt wat er zo grappig aan is, of heb ik een grap gemist? Sommige mensen vinden bloed eng en als je dan een Gore film gaat kijken vind je het toch eng? En je zegt het zelf het is een Sub-genre van Horror, dus het heeft als main-genre Horror.

• 1931 stemmen

Het is dan ook wat subtieler, stuk gaan van het lachen zal niet gebeuren nee. Daarbij gaat het er helemaal niet om of je het grappig vind of niet, het valt nou eenmaal onder dat soort films. En ja tuurlijk zou je een splatter-film eng kunnen vinden, maar dat is meestal niet het geval, en bovenal dus niet de pretentie. En ja ik zeg sub-genre, zo zijn de films die wel eng proberen te zijn ook deel van een sub-genre, what's your point?

AchmedATM

My point; Het is een horror, het hoort iemand bang te maken en die doelgroep raken ze ook. Dus ik vind het niet raar dat iemand deze gaat zien, een Horror verwacht, het niet eng vind en dan teleurgesteld is. Dat dan iemand komt zeggen;

Tonypulp schreef:

Nergens in je opgekomen dat dat niet de intentie is ?

Er word nergens echt duidelijk gemaakt dat het niet eng hoort te zijn. Maar door een label: Horror erop te zetten wil je juist zeggen dit is eng.

• 1931 stemmen

Ik probeer dus duidelijk te maken dat horror niet per se iemand bang hoort te maken. Af en toe wel ja, zoals het eveneens af en toe (licht) komisch wil zijn en af en toe gewoon lekker bloedvergieten wil tonen etc. Maar jij houdt blijkbaar graag stevig vast aan die kortzichtigheid. Dan geef ik het ook verder op..

ps: Je kan het trouwens logisch vinden dat iemand de verkeerde verwachtingen heeft (net zoals ik kan vinden dat je die verwachtingen on the way kan aanpassen), is het soms ook, alleen dat is weer een totaal andere discussie. Wat dat hier mee te maken heeft?

Tonypulp

Dit is waarom ik een hekel heb aan hokjesdenken. Een horror (of elk willekeurig ander genre) MOET niks namelijk. Of moet een drama je laten janken? En een komedie je in je broek laten pissen? Mogen ze geen andere intrepertaties hebben en een eigen ding doen met elementen vanuit het main-genre?

Er word nergens echt duidelijk gemaakt dat het niet eng hoort te zijn

Ten eerste de regisseur, ten tweede een aantal vroege komische scéne...ten derde moet zoiets toch gewoon doordringen als je goed oplet?

net zoals ik kan vinden dat je die verwachtingen on the way kan aanpassen
Dit dus .

• 1931 stemmen

Sowieso is het overdreven aspect eraan al een heel duidelijk punt waaruit je opmerkt dat het niet al te serieus is en niet eng probeert te zijn. Eng en realistisch gaan immers vaak samen, daarom is bijv. Tokyo Gore Police überhaupt al te belachelijk om eng te zijn.

Maar oke, tijd voor mij om film te gaan kijken

AchmedATM

Ja maar dan ben je de film al aan het kijken. Als je zin hebt in een horror en je kiest deze film uit door de genre. Dan word je toch teleurgesteld, noem het dan geen horror noem het "Dark Comedy". Je verwacht een horror dan ga je het toch ook zo beoordelen. Ik begrijp daarom best dat iemand een laag cijfer geeft omdat het niet eng was.

Door de regisseur zeg je? Dat zegt weinig als dit de eerste film is die je van hem hebt gezien, of alleen de Spider-Man films. Niet iedereen kent Evil Dead.

TGP te belachelijk om eng te zijn

Dat is puur van jou standpunt, mensen die makkelijk schrikken of niet tegen gore kunnen zullen er anders over denken.

Tonypulp

Daarom noem ik ook meerdere punten op waardoor je 't kunt opmerken, waaronder de regisseur valt.

Maar oke, tijd voor mij om film te gaan kijken

Ik ga ook maar eens een lekker niet-eng pulpwerkje kijken

avatar van Lennert

Lennert

Yeah, Evil Dead 4! Een zelfde interessante combinatie van schrikmomenten, over the top slapstick humor, wat gore (niet veel bloed, maar ik wil kotsende oude vrouwen zeker als smerig bestempelen en een heerlijk sfeertje maken deze film wat mij betreft een perfecte opvolger van de oude reeks, het enige wat ontbrak was Bruce Campbell!

Raimi grijpt in enkele gevallen duidelijk terug naar zijn oude manier van regisseren met de snelle close-ups en de afwisseling van hectische scenes met complete sereniteit. Het was iets gepolijster dan Evil Dead 2, maar nog steeds onmisbaar Raimi stijl. En dan die heerlijk zieke scenes die tegelijkertijd gewoon als pure humor gezien kunnen worden: heerlijk!

Lohman blijft geen heel erg groot actrice, daarvoor komt ze toch net iets te liefjes over in praktisch al haar rollen, maar ze benaderde Bruce Campbell hier qua mimiek af en toe behoorlijk goed. Alleen grofgebekt zijn gaat haar niet goed af, daarom is bijvoorbeeld de scene op de begrafenis net iets minder sterk als hij had kunnen zijn. De verdere cast was eigenlijk erg goed, helemaal Justin Long was een aangename verrassing.

De special effects hadden een grotere nadruk op CGI dan vroeger, maar kwamen niet hinderlijk over. De enkele shots die we van de Lamia kregen waren angstaanjagend en de weergaloze eindscene was ook zeker goed gemaakt.

Ik heb me uitstekend vermaakt. Drag Me To Hell mag dan misschien wel iets minder gory zijn dan de Evil Dead reeks, in feite zitten er zoveel stijl- en scriptovereenkomsten in de films dat het wat mij betreft een vierde deel genoemd mag worden. Erg leuk Raimi, graag meer 'horror'films de komende jaren!

avatar van wyatt earp

wyatt earp

AchmedATM schreef:

Ik ben het met Jeroen eens dat films in een hokje plaatsen soms heel nadelig kan werken. Je moet het ook helemaal niet doen. ''Ja maar op de achterkant stond dat het een horror was.'' So what, dan hoeft het toch niet meteen slecht te zijn. Bovendien is het gewoon een horror. Je moet het alleen niet al te serieus nemen.

AchmedATM

Ik heb nooit gezegd dat het meteen slecht is als het een horror is

Ik probeerde alleen te zeggen dat als iets gelabeld is als horror dan ga je er toch vanuit dat het tenminste eng probeert te zijn.

avatar van wibro

wibro

Ik heb ooit Evil Dead gezien van deze regisseur en daar was ik al niet van onder de indruk en van deze horrorfilm nog minder ondanks dat Alison Lohman er in meespeelde die toch tot mijn favoriete actrices behoort. Dat wat voor schrikmomenten moest doorgaan heb ik al zo vaak gezien en wekte hier bij mij eerder de lachlust op. Ik vond de openingsscène eigenlijk nog het beste. Wat deze film voor mij helemaal de das omdeed was het slappe verhaal. Ik vond het tig keer niks en het kostte mij daarom behoorlijk wat moeite deze film af te kijken. Ik denk dat ik mij in het vervolg maar niet meer waag aan horror van Raimi die toch duidelijk niet aan mij besteed is. Van mij mag Raimi weer zo'n film maken zoals "A Simple Plan", een schitterende film die voor mij altijd nog verreweg de beste film is die ik van hem gezien heb.

avatar van yacoub

yacoub

Teleurstellend, het is meer een looney tunes film met roadrunnerachtige capriolen dan een horrorfilm. En nee het is niet zo bedoeld als je genre horror/thriller is.

Tonypulp

En nee het is niet zo bedoeld als je genre horror/thriller is.
....Inderdaad, zo'n regisseur als Raimi doet dat niet met opzet..

avatar van slam1975

slam1975

Leuke over the top horror/slapstick. Evil Dead was toch ook horror met een knipoog. Noem het hurror

avatar van Alwetendheid

Alwetendheid

Ik vond het een hele matige film maar na het lezen van de reacties hier begrijp ik de film wel beter omdat het een humor/horror blijkt te zijn.

Toch blijft het een slechte film. Ten eerste zit er heel weinig spanning in de film wat het genre horror volledig overbodig maakt.

Ten tweede is de humor van een zeer bedenkelijk niveau.

Ik zie hier dat mensen deze film bijna als een cultfilm aanschouwen en dat baart me echt zorgen.

Ik heb inderdaad moeten lachen maar dat was omdat de special effects, het camerawerk en het verhaal zo ongelofelijk slecht was. Als dat de humor is die mensen bedoelen dan krijgt hij 5 sterren. Echter ik verwacht bij humor iets wat zo goed, origineel of grappig is dat ik daar om moet lachen en niet zo slecht dat ik er om moet huilen.

avatar van roelv

roelv

Stem veranderd van 3,5 naar 4 sterren. Heerlijke horrorfilm van Raimi. Kon het meer waarderen na het zien van The Evil Dead.

avatar van EliasZ

EliasZ

Waarom hebben mensen in een horror film altijd een IQ van een ezel?
Verder vond ik Alison Lohman zwak acteren. Ze leek nergens echt bang terwijl het toch wel heftige shit was. Soms ook te veel onrealistische dingen (zoals een graf opgraven, een oma die maar niet dood wil na keiharde klappen etc.)
Verder aardig.

avatar van Gish

Gish

Nogal teleurstellende horror van Sam Raimi. Hysterisch verhaaltje waarbij alle bekende horrorcliches uit de kast worden getrokken. Was blij dat hij afgelopen was. Of was dit misschien een statement tegen de bancaire sector ? Zo ja, dan verneem ik dat graag en zal mijn stem verhogen naar 2.

avatar van Rizz

Rizz

EliasZ schreef:
Waarom hebben mensen in een horror film altijd een IQ van een ezel?
Verder aardig.

Ik denk dat je de film niet helemaal begrepen hebt. Hij was verre van serieus bedoeld. Ik zou de film dan ook willen omschrijven als een komische horror.

avatar van Achilles

Achilles

Wel schrik - en smerige momenten, maar vond hem niet spannend. De saus met "humor" hadden ze hier niet overheen hoeven te gieten wat mij betreft. Einde zag je mijlenver aankomen, maar vond ik eem prima slot.

Ik vroeg me wel af wat er nu in die envelop zat die in het graf ten onder ging?

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Achilles schreef:

Ik vroeg me wel af wat er nu in die envelop zat die in het graf ten onder ging?

Ik vond hem wel spannend tijdens de schrikmomenten en de horror was over the top, en dat was juist heel vermakelijk. Het was spannend en lachen tegelijk!

In die envelop zat het muntje die ze aan haar vriend had gegeven, die had hij ook in een envelop gedaan en die enveloppen zijn per ongeluk in de auto verwisseld toen haar tas viel!

avatar van Achilles

Achilles

Ach natuurlijk dat muntje : Standing Liberty

Thanks. Goed opgezet verhaal dus..

avatar van bjerik76

bjerik76

Geweldige film.

Ik hou eigenlijk niet van horror gemixt met komedie, maar dit was wel aardig ( de overdreven gore scenes)

aanrader dus !!!! schrok toch wel, ondanks ik hem jaren gelee in de bios had gezien.

schrok nog altijd t meeste van de geit

avatar van Chr.s

Chr.s

Vermakelijke, degelijk gemaakte film. Alleen jammer dat je het einde al ver van te voren aan ziet komen.

Geen hoogvlieger, wel leuk eens gezien te hebben.

Kleine 3,5*

avatar van slowhouses

slowhouses

Ik lees hier dat er humor in deze film zit en dat ie komisch is bedoeld.... Lachen, hoor.. Verhaal zit vol gaten en er wordt mijn inziens slecht geacteerd. Op een paar schrikmomenten na, weinig onderhoudende low budget horror........

Tonypulp

30miljoen is geen low budget..

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Serieus zoveel? Ik begrijp afgezien van salarissen niet zo goed aan welke dure zaken bij deze film dat dan is uitgegeven. Vrij goedkope shooting-plekken en een paar SE, maar dat is het dan ook wel.

• 1931 stemmen

Props, kleding, setdressing, transport, hotels, lunch (+ avondeten) elke dag, dat soort spul. En inderdaad ook veel aan salarissen (en editing en visuele effecten), regisseur/cast/producer/music composer kunnen al gauw aardig oplopen, en dan heb je nog al de andere mensen die er aan meewerken.

Edit: niet te vergeten natuurlijk het script en de rechten, en af en toe de constructie van een gebouw (alhoewel ik niet denk dat ze voor deze film een gebouw hebben opgebouwd).

wel een zieke film