• 9.467.419 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Trudy Dalton

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2043 stemmen

Hij bedoelt zijn echtgenote.

avatar van yugioh

yugioh

Zeer teleurstellende film van Raimi, weinig of geen gore met hier en daar wat schrikmomenten. Special effects vond ik ook matig. Had grote verwachtingen van deze film maar kon de aandacht er niet bijhouden. Jammer maar volgens mij een tussendoortje met weinig liefde gemaakt. Raimi kan zeker beter. 2.0 sterren

avatar van Montorsi

Montorsi

yugioh schreef:

Als er iets Raimi's grote liefde is, is het de horrorcomedy wel

avatar van mrmucho1

mrmucho1

Na een lange tijd weinig/geen horror films te hebben gezien werd ik goed opgewarmd door de lovende recensies in de kranten. ''Eindelijk weer een goede horror film''. Maar nee ook deze film was te slap en te makkelijk. We gooien er wat vieze scenes in (vrouw zuigt kin, vrouw kwijlt op vrouw) scenes die in mijn ogen niks toevoegde, de gewoonlijke schrikmomenten en uiteraard een aantal ''spectaculaire'' scenes. Het verhaal was er ook 1 uit duizend. Het acteerwerk kwam niet altijd even goed over. Misschien kwam het door de regieseur, of door de acteurs zelf, maar ZO REAGEER JE ECHT NIET ALS JE DOOR EEN DUIVELSE HEKS WORD AANGEVALLEN. De personages bleven er maar kalm onder.

avatar van B.A.

B.A.

Prima vermaak, niet teveel van verwachten. Niet akelig, maar af en toe redelijk smerig met hier en daar een schokmoment.

avatar van Quisto

Quisto

ook al had de film waarschijnlijk een komisch tintje, mocht het zo bedoeld zijn, dan maakte het de film er juist niet beter op. voorspelbare schrikeffecten, flauw acteerwerk, cinematisch niet sterk, slechte dialogen, ik kan zo door gaan.

avatar van banju

banju

Vond het erg tegenvallen, beetje van de hak op tak.

Ik knapte direct al af op die zeer onsmakelijke scenes , het zal best dat de beste meneer Raimi er ook humor in zou hebben gestopt, maar ik zag die in ieder geval niet...

avatar van Huggie1960

Huggie1960

Leuke, spannende horrorfilm gezien met veel schrikeffecten en onverwachte wendingen. Vond het uiteindelijk toch sneu voor Christine, dat ze zo aan haar einde moest komen. De echte graaiers in het bankwezen zitten aan de top, maar zoals ook in het echte leven, worden die weer ontzien......

avatar van pg-love

pg-love

Deze was zoiezo echt ontiegelijk goed joh.

ik heb me ogen niet van de tv afgehouden vond het zelfs jammer dat die afgelopen was maar de volgende dag had ik hem nog een keer gekeken met iemand anders en hij bleef gewoon goed.

echt weer een topper van Raimi..

en ik wacht ook nog af op zijn Spiderman 4 .

AWESOME!!!

avatar van PEN15

PEN15

Drag me to hell heeft mijn interesse gewekt en heeft dat de hele speelduur zo vast weten te houden. Ik kon het vleugje humor wel waarderen. Daarnaast vind ik het toch wel goed gedaan, het is niet de aard van een gruwelfilm waar ik graag naar wil kijken, maar alles bij elkaar vind ik hem toch van grote klasse. Ik kan het niet laten om een hoge waardering te geven. Camerawerk en beeldmontage vond ik subliem, computer effecten wat minder, de rest is meer wat haar laten wapperen en zo en schrikmomenten van 2 seconden, die er op pauze stand best wel goed uitzien, ik schrik eigenlijk niet zo snel in gruwelfilms omdat je min of meer de klok erop gelijk kunt zetten wanneer je wat kunt verwachten, maar ik moet toegeven dat er hier wat beter over is nagedacht. Een record aantal momenten zelfs, laat ik eens een voorbeeld geven: als Chirs op haar telefoon kijkt verschijnt ineens die vrouw erin, dat had ik serieus niet verwacht, en als ze haar raam probeert te openen verschijnt er ineens dat masker.. ooh machtig hoor,het zijn niet mijn beste voorbeelden, maar daar vond ik ze het best Extra pluspunten voor het einde, voor het leuke typetje dat Lohman neer zet als snoezige girl met pit en zeker ook voor haar leuke koppie.

avatar van dartviper

dartviper

Film was goed en zeker wel spannend maar toch vindt ik het einde niet kloppen en geef hem hierdoor ook geen hoog cijfer.

avatar van Fabian123

Fabian123

dartviper schreef:

Ik vond het ook flauw.
Die envelop die ze had gepakt had duidelijk de afdruk van die knoop. Bovendien: waarom zou je die knoop met envelop en al in dr mond stoppen?
Maar het was toch wel lollig, en het hoort wel een beetje bij een horror. Verder is het een van de weinige horrors waarbij je echt schrikt, en die echt bloedstollend is af en toe. Wel knap dat je bijvoorbeeld een pratende geit nog eng kunt maken. Die scène was sowieso briljant

avatar van eppy

eppy

'k vond het een beetje lijken op een aflevering van de twilight zone, vooral door dat einde.

avatar van PEN15

PEN15

Ik kan mijn reactie niet meer uitbreiden, maar wat ik nog wilde toevoegen was dat Alison Lohman me veel aan Kristy Swanson van 'deze film' deed denken. Toch wel een vergelijkbaar chickie waar ik destijds graag naar keek.

avatar van Ouassi

Ouassi

Wat een enge film, zeg. (Ja, ik schrik supersnel)

Deze film is één van de weinige films waardoor ik echt niet meer durfde ernaar te gaan kijken..

En ik merkte wel dat Sam Raimi deze film heeft geregisseerd, beetje dezelfde effects zoals in Spider Man.

PEN15 schreef:

Zou Alison willen.

avatar van jakke36

jakke36

vooraleer moet ik zeggen dat ik geen fan ben van het genre, maar ik wou de film per sé zien, goede film waar de spanning van af druipt, enigste minpunt is het voorspelbaar einde

avatar van Kisje

Kisje

Ouassi schreef:

Wat een enge film, zeg. (Ja, ik schrik supersnel)

Ik ook hoor , toen ik deze film aan het bekijken was voelde je gewoon de spanning opkomen en dan durfde ik al niet meer te kijken, terwijl het eigenlijk een beetje lachwekkend eng was...

Het einde vond ik wel echt verrassend, had ik niet zien afkomen.

avatar van cartman008

cartman008

De film heeft mij wel kunnen vasthouden, maar ik zou hem niet nog eens kijken.
Bij een film zoals bv: Black scheep, weet je onmiddelijk dat de humor in de film erom gedaan is. Maar in deze film vond ik die humor eerder storend.
Buiten dat was het einde voor mij ook zeer voorspelbaar.
Ik had direckt door dat het die envellope met het knoopje niet was

avatar van bavOel

bavOel

jakke36 schreef:

Het einde is nu juist het pluspunt. Het lykt een happy end te gaan worden maar ...

Al wat voor het laatste kwartier gebeurd in de film is niet echt spannend en ik vind er te weinig horrormomenten.

avatar van yugioh

yugioh

Montorsi schreef:

Als er iets Raimi's grote liefde is, is het de horrorcomedy wel

Heb het woord comedy niet gebruikt, maar is me ook niet opgevallen.

avatar van HeatWave

HeatWave

Smerig goed, echt een prachtig produkt van 1 van de vele goeie Horrormeesters, in dit geval Sam Raimi (zie Evil Dead).

Het is niet alleen griezelen maar ik vind er ook een bepaalde vorm van humor in zitten.

Alle elementen van een goeie horrorfilm zijn hier wel aanwezig.

Plus daar komt bij, ik vind "Drag me to hell" ook vrij origineel, geslaagde horror dus.

Ik ben benieuwd of deze film de tand des tijds net zo doorstaat als klassiekers als "The Evil Dead".

avatar van Renzzie

Renzzie

Leuke horror film.

Zeker een van de betere die de laatste maanden/jaren is uitgekomen.

Een aanrader als je van dit genre houdt.

avatar van Halcyon

Halcyon

Matig. Ik vind het best wel goed gevonden allemaal en het weet uiteindelijk wel te vermaken, maar veel meer dan een popcornfilm is Drag Me To Hell uiteindelijk niet. Dat hoeft zeker niet negatief te zijn, maar ook als popcornfilm brengt deze film niet altijd wat je ervan mag verwachten.

De combinatie tussen horror en humor, ik heb het er nog altijd moeilijk mee. Raimi stond mee aan de wieg van deze combo en werd daarvoor ook uitdrukkelijk geprezen, maar wat mij betreft onterecht. De enige goede horrorfilm die hij ooit gemaakt heeft was dan nog een serieuze, namelijk de eerste Evil Dead. Ik denk dat meer ernst en minder kolder van Drag Me To Hell uiteindelijk een veel betere film hadden kunnen maken. Nu blijft het balanceren op de koord van middelmaat.

Op het script valt niet zoveel aan te merken. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige sukkels die het einde niet had zien aankomen, dus ook op dat vlak was ik best aangenaam verrast. Maar het is eraan te zien dat Raimi al een tijdje in Hollywood vertoeft, want op audiovisueel vlak is dit toch een regelrechte stijlbreuk met zijn roots. Een gevolg van die carrièrewending zijn onder andere een veel te lawaaierige soundtrack, goedkope schrikmomenten en spuuglelijke cgi die te pas en te onpas gebruikt wordt. Voor iemand die in de jaren '80 met weinig middelen zoveel kon bereiken, is dat een droevige zaak.

Gelukkig verveelt Drag Me To Hell geen seconde. De film is, ondanks de vele minpunten, onderhoudend tot aan de aftiteling en dat is op zich ook een verdienste. En toch overheerst het gevoel van een gemiste kans. Een dertig jaar jongere Raimi had met dit sterke script een meesterwerk gemaakt.

avatar van Spetie

Matige film!

Ik had van tevoren op een spannende film gehoopt, maar dat viel behoorlijk tegen. Afgezien van het geluid dat bij de beoogde schrikmomenten wel erg hard was, valt het allemaal erg mee. Ik lees bij sommigen dat er twijfel is of dit nu bedoelt is als serieuze horror of als horrorkomedie. Als serieuze horror faalt de film in elk geval. Ik bedoel, zo’n scène waarbij Lohman op kantoor ineens bloed begint te spuiten uit haar mond, alles en iedereen er onder zit maar daarnaast gewoon weer doorgaat alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat zoiets gebeurt, moest ik gewoon letterlijk om lachen.

Helaas houdt het dan verder met de leuke bedoelde of niet bedoelde humor wel op. Ook de personages zijn niet echt bijzonder. Lohman doet het nog redelijk, maar Long en die baas van Lohman zijn gewoon tergend slecht. De scènes met het oude vrouwtje zijn nog wel aardig met de goede grafscène als hoogtepunt. Helaas waren deze momenten schaars en zitten er verder een hoop lawaaierige en goedkope schrikmomenten in en bevat de film erg weinig spanning. Daar komt nog eens bij dat ik het erg zwakke einde al een tijdje aan zag komen.

Jammer ik had op een ouderwetse Raimi gehoopt, maar dat zat er helaas niet in.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Bedroevende special effects en nog slechtere acteerprestaties van de hoofdrolspeelster die ik verdacht veel op Sonja Bakker vind lijken maken dit tot een film die ik snel wil vergeten.

Wat ook erg opviel was de overdreven ranzigheid in sommige scenes, zoals dat stuk met die doodskist in die kelder, het lijk van die vrouw in dat graf wat opgegraven werd en die bloedneus waarbij zoveel mogelijk vloeistof in andermans mond en ogen moest komen vond ik er amateuristisch slecht uitzien.

Ik heb trouwens van humor weinig gemerkt in deze film moet ik eerlijk bekennen...

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Goeie film, ik kan niet anders zeggen. Of dit nou echt horror was, daar kun je van mening over verschillen. Maar er zaten genoeg momenten in waar veel mensen even hun hoofd zullen moeten wegdraaien.

Wat ik zelf goed vond was de opbouw van het verhaal, naar mijn mening behoorlijk afgekeken van Stephen King films (denk o.a. aan Thinner, ook over een zigeunervloek). Maar er zaten ook elementen in uit the Exorcist.

Overigens klopt de beschrijving bij deze film niet: "vrouw komt aan het loket om een toeslag op de huur te bewerkstelligen". Lijkt me niet!

In ieder geval heb ik redelijk geboeid zitten kijken. Aanrader.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

SiD3Sp|N schreef:

En toch noem je de helft van de scènes op die onder de heerlijk foute humor van de film vallen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Humor was er wel,maar niet genoeg vond ik, om echt leuk te zijn, zeker in vergelijking met films als Evil Aliens of Braindead. Ik had hem wellicht iets beter gevonden zonder die sprekende geit

avatar van Oosie

Oosie

ZEKER EEN AANRADER , ik heb in geen jaren zo een goeie/enge --vloek/horror film gezien en ik heb cker genoten !!

van mij krijgt ie 3,5***

en nu maar wachten op deel 2