• 9.375.523 stemmen

Geregisseerd door: Jay Russell

Met onder meer: Alexis Bledel, Jonathan Jackson en Sissy Spacek

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Tuck Everlasting

"If you could choose to live forever, would you?"

Winnie is een eigenzinnige 15-jarige, die leeft in een ouderwets Victoriaans huishouden. Ze ontmoet de Tucks, een vreemde familie die zich op het landgoed van de familie bevindt. Ze ontdekt dat de Tucks een bron hebben ontdekt waardoor ze onsterfelijk zijn geworden. Wanneer Winnie verdwijnt wordt er een man ingehuurd om haar te vinden. Hij probeert de bron voor eigen goedwil te gebruiken. Winnie moet kiezen tussen onsterfelijk worden of bij de zoon van de familie Tuck te blijven op wie ze verliefd is geworden.

Winnie Foster

Angus Tuck

Man in the Yellow Suit

Mother Foster

Robert Foster

Miles' Wife

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Gewoon een lekkere film om eens te kijken.

Wel een echte disney, en Alexis doet het ook wel leuk.

Ook erg zoet maar gewoon een makkelijke en duidelijke disney.

avatar van Quido

Quido

Mooi, klein drama met mooie muziek en een hoofdrolspeelster die qua schoonheid weinig onder doet voor de beeldschone natuurplaatjes in de film. Hoogtepunten zijn de opmerkelijk vrij pure dramascènes die worden gesterkt door prachtige flashback-scènes, begeleid door subtiele pianomuziek. Met 88 minuten echter zeker een half uur te kort, want oppervlakkig blijft het ondanks de wat diepere boodschap die de film wil overbrengen helaas wel.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Voor mij mocht het einde inderdaad ook anders zijn, maar kom, het is nu ook niet dat het een baggereinde is.

Ik heb de film enkele maanden geleden eens op tv gezien en hoewel de liefdesstory me minder boeide was ik bij de film zeer gefascineerd door de bron die eeuwig leven geeft. Heel de tijd was ik aan het fantaseren wat ik zou doen mocht ik eeuwig leven hebben. Stel je voor... en alleen daarom krijgt de film toch 3 sterren. Het verhaaltje ging trouwens lekker snel voorbij en was zeker de moeite waard. Zoals Lilyroos al zei: ideaal voor een zondagnamiddag.

avatar van arno74

arno74

Best een goede film die vaak wat wegheeft van een costuumdrama. Het verraste me aanvankelijk dat deze film door Disney was gemaakt. Deze film trapt namelijk niet in de val van de gemakkelijke clichés rondom een bron van onsterfelijkheid, maar dat komt waarschijnlijk omdat het een remake is van Tuck Everlasting (1981), wat weer een verfilming is van een boek.

Een mooie film met een mooie moraal.