What about Bob? (1991)
Geregisseerd door: Frank Oz
Met onder meer: Bill Murray, Richard Dreyfuss en Julie Hagerty
Releasedatum: 29 november 1991
Plot What about Bob?
"Bob's a special kind of friend. The kind that drives you crazy!"
Dr. Leo Marvin heeft alles wat zijn hartje begeert, een goede baan, een bestseller, een geweldige familie, maar dat verandert allemaal als zijn nieuwe patient Bob arriveert. Na 1 afspraak met Bob vertelt Dr. Marvin dat hij een maand op vakantie gaat. Bob doet er alles aan om mee te gaan en brengt wat tijd door met de familie van Dr. Marvin. Dit alles zorgt ervoor dat Dr. Marvin zelf helemaal gek wordt.
Bob Wiley
Mrs. Guttman
Phil
Lily Marvin
Carswell Fensterwald, M.D.
Inderdaad erg leuk. Hier en daar een paar briljante grappen en verder gewoon hele leuke grappen. Alhoewel het met het einde een beetje té flauw wordt heb ik me zeker wel vermaakt. 3,5*
rzasa
Vermakelijke film voor de dinsdagavond!
Paar keer hardop gelachen, dus 3,5 ster.
BM is een van de beste komische acteurs, op zeker!
Vond alleen de muziek irritant...die is van dezelfde componist als van de IBM reclame. Bleh!
Leo: It's not intended to work that quickly. It only worked that quickly with Boob...Bob
Bob: You can call me Boob
Leo: No, no i don't want to call you boob. the point is it's not intended to work that quickly

roda
geweldige comedy,werkelijk kapot gelachen om bill murray en richard dreyfuss.
beide hadden een oscar verdiend voor hun fantastische rollen.
van begin tot eind onderhoudend en komisch.
5 sterren.
weet iemand of de dvd al te koop is ?
Stephan
Dreyfuss is een topacteur.
Waarover Seymour Butts zei:
He told me: I shared some of my most intimate moments with you. Thank you!

Mza
- 1924 stemmen
Jaren geleden zag ik deze film een keer en ik kan me herinneren dat ik me toen flink ergerde aan deze film. Waarschijnlijk kwam dit doordat ik teveel meeleefde met het karakter van Richard Dreyfuss. En dan erger je je net zoals Dr. Leo Marvin ongelofelijk aan Bob. Maar de laatste jaren ben ik de films van Bill Murray wat meer gaan waarderen en dus gaf ik deze film nog een kans. En deze keer leefde ik totaal mee met Bob en was de ervaring een stuk aangenamer.
Een paar erg leuke grappen en een adeqeaat verhaal. Ik zit een beetje te twijfelen tussen 3* en 3,5* maar stem nu nog even behoudend.
Mischa
Jaren geleden zag ik deze film een keer en ik kan me herinneren dat ik me toen flink ergerde aan deze film. .
Potverdrie, ik had precies hetzelfde! Mijn broertje vond 'em geweldig, terwijl ik me kapot ergerde aan die vervelende Bob. Het is duidelijk: moet 'em opnieuw bekijken.
roda
deze briljante komedie is eindelijk uit op dvd, voor 9.99, maar is vooralsnog alleen te verkrijgen via de internetsites Van Leest en Free Record Shop.
ik heb de dvd vandaag opgehaald, beeld is 1.85 en 5.1 Dolby Digital.
Tha Flow
Bill Murray is THA MAN. Irritant, bijdehand en sarcasme op zijn best. Goeie film.
moviemike
Dreyfuss vind ik nog leuker dan Murray in deze film.
Hoe droger hij zijn personage in het begin van de film weergeeft, des te krankzinniger wordt hij op het einde.
djelle
Gemaakt in de 90's, de laatste tijd waarin de meeste films nog niet overdreven commerciëel aanvoelden, en waar men nu en dan nog met iets origineels afkwam. Waaronder deze.
Knap gevonden verhaal voor een komedie en een goeie uitwerking. Ik vond de grappen zeer geslaagd en was nu en dan aangenaam verrast door een onverwachte gebeurtenis. Af en toe lag ik zelfs in een deuk. De gedachte van de irritante patiënt die zijn eigen psychiater achtervolgd, voortdurend lastigvalt en hem zelf zodoende een beetje gek maakt werkte enorm goed als komisch gegeven. De beginscene met die vissen vond ik hilarisch. De rol als irritante nut is trouwens op Murray's lijf geschreven.
Vermakelijke en goeie komedie! 4
SuperSideSwipe
Echt een super leuke komedie. Een van de beste rollen van Murray als hele aardige maar knotsgekke gestoorde. Je leeft echt met Dreyfuss mee als hij langzamerhand steeds gestoorder begint te raken van zijn charmante patient, die zelfs zijn familie helemaal inpakt.
Ik doe eens gek, en geef hem een van mijn zeldzame 4's
4,0
FisherKing
Ik ga mee, het is een film die blijft "hangen"
orbit
- 12092 berichten
Beetje ripoff van down and out in beverly hills.. wel leuk
Tun-89
Het verhaal lijkt een klein beetje op die van Analyze This vind ik. Maar het lijkt me wel een vermakelijke film ga ik misschien wel even kijken vanavond.
Pepermolen
Meesterlijke film.
Al verschillende keren gezien, en op dit moment weer aan het zien.
Echt schitterend, gaat nooit vervelen.

Moviestar1979
Leuke familiefilm.
De acteerprestaties zijn perfect.
Geen tophumor, maar ook geen flauwe en slappe boel.
3 *
Purmerend
Die scene op de bank dat Bill Murray de hele tijd bovenop Richard Dreyfuss springt om hem zo van het verstikken te helpen is echt top.
4* voor deze twee geweldige acteurs.
Ik heb me prima met deze film vermaakt, maar ik had er iets meer van verwacht.
Uiteindelijk is het te veel van dezelfde gimmick 'irritante Bob wordt weggestuurd..... oh daar is irritante Bob weer'.
En ja, natuurlijk omarmt de familie van dr. Marvin Bob wel. Was misschien leuker voor het verhaal geweest als de familie Bob uiteindelijk ook spuugzat van Bob werd.
Dreyfuss is een goede acteur, maar zijn rol is lang niet zo leuk als in Tin Men.
Als het gaat om indringer/stalker komedies dan is The King of Comedy net even wat leuker.
DragQueen
Leuke komedie met bill murray en richard dreyfuss. die een leuke chemie hebben. de film bevat hilarische momenten en leuke grappen. amusant om een keer te kijken. ik stem hem op 3 sterren.
Shinobi
Geweldige comedy om te zien, ik heb echt krom gelegen om Murray.
Hij en Dreyfuss hebben ook een leuke chemie in deze film.
''Babysteps to the door, baysteps to the stairs.''
Geweldig gewoon, echt een top comedy.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
nightbreed
Heel lang geleden gezien en kan me nog steeds een paar dingen herinneren van deze grappige film.
Bill Murray rocks

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'