- Home
Met onder meer: Noah Wyle, Kyle MacLachlan en Sonya Walger
Gesproken taal: Frans, Latijn, Portugees en Engels
Bekijk via Videoland
Plot The Librarian: Quest for the Spear
Een schrandere bibliothecaris gaat erop uit als een magisch artefact wordt gestolen uit een bibliotheek. Hij wil zich ervan vergewissen dat het gestolen stuk veilig terug komt. Om dit te doen maakt hij gebruik van de diensten van een dame die uitblinkt in martial arts. Zij blijkt ook de krachtige macht te zijn in hun relatie.
Flynn Carsen
Charlene
Margie Carsen
Debra
Professor Harris
Zeer leuke film met een avontuurlijk verhaal. Je kan wel zeggen dat het een te groot copie is van Indiana Jones, maar die waren dan ook heel goed. Beter een goeie copie, dan een slecht origineel. Alleen is Jones uiteraard vele beter met meer sfeer. Grote fout is trouwens het zwaard in de steen dat door de expert 'Excalibur' genoemd wordt. Grote vergissing!!! Maar dat zijn maar kleine dingen natuurlijk. 2,5 sterren.
Geinig filmpje dat een leuk avonturenverhaal heeft. Ik vermaakte me er wel mee. Nergens gaan ze diep op zaken in en das maar goed ook bij deze film. Hij keek prima. Genoeg actie, avontuur en humor. Verwacht niks bijzonders want dat is het nou ook niet.
Donkerwoud
Zouteloze poging om Indiana Jones te evenaren. Werkelijk elk cliche komt wel ergens langs. Goed, je zou kunnen zeggen dat het een parodie is op die cliches. Maar juist door de extreme foutheid krijgt hij wel een zekere fun factor mee. Het is niet de meest afschuwelijke film uit mijn leven.
Ze blijven altijd wel iets leuks hebben; die avonturen films a la Indy. Zo ook The Librarian, al is het helaas maar een zeer matig aftreksel van de bovengenoemde Indy films.
Het uitgangspunt is best aardig, maar helaas houdt het daar dan ook bij op. Het verhaal vervalt al snel in een flauw good vs. bad (met een hele flauwe rol van MacLachlan) met enorm slechte CGI, waar je constant het idee had dat ze tegen een green screen stonden te spelen. Enorm slecht geregisseerd ook.
1,5* voor het uitgangspunt en het eindgevecht tussen de twee vrouwen, wat nog best geinig was. Verder bijzonder matig helaas...
Leviwosc
Het idee achter de film heeft veel potentie, maar de uitwerking is bijzonder pover. Bordenvol clichés, slechte decors en abominabel camerawerk.
Men trachtte een mooie en grappige film te maken met een spannend verhaal; dit alles uitgewerkt met een rondborstige blonde stoot en een klungelige anti-held. De humor zowel verbaal als visueel maakte het geheel echter zeer flauw en zorgde er enkel voor dat ik de film minder serieus nam met elke seconde die was verstreken.
Noah Wyle heeft daarnaast last van het Swiebertje-effect, want wanneer ik hem zie denk ik aan een wat timide eerstehulparts en niet aan een impulsieve kluns. Dat is wellicht ook wat mij vooral steekt, in de film moet de figuur Flynn, gespeeld door Noah, overkomen als een gestudeerd en intelligent man, maar zijn gedrag strookt niet met die beschrijving.
Jammer van het verhaal, het had iets moois kunnen worden. Maar zodra grappen, babes en schieten belangrijker worden, kun je beter stoppen met regisseren. We hebben immers al genoeg films van bedenkelijke kwaliteit, die bieden hetzelfde.
Kort samengevat: inhoudsloos, flauw en oppervlakkig.
wwelover
Een aardige film, niet van het bijzonder hoog niveau, maar als TV-film is hij zeker wel geslaagd. Tuurlijk is het behoorlijk afgekeken van Indiana Jones, al leek het qua verhaal er niet eens echt op. Maar de inbreng van de 'humoristische' uitspraken leken er wel op. Leuk voor een keertje, en voor die euro die ik ervoor betaald heb is hij zeker wel waard. Ook opvallend is het deuntje dat ook behoorlijk is afgekeken van Indiana Jones, en ook continue terugkomt in de film, dat is wel jammer want zo leuk is dat deuntje niet.
Qua verhaal is het een aardige film, jammer genoeg wordt de film voornamelijk door de ontzettend droevig lelijke special effects verpest. Dat zag er echt niet uit. Dat is wel erg teleurstellend. Bijvoorbeeld de touwbrug was echt lelijk, snap de keuze niet om het zo computerachtig eruit te laten zien.
Qua cast is het wel een aardige film, Noah Wyle is zeker geen Harrison Ford maar hij doet het wel aardig, af en toe komt het wat overdreven over en daarbij komt dat hij er niet uitziet als een boekenworm. De rest van de cast is ook wel aardig. Kyle MacLachlan is altijd wel een aardige acteur.
Ben benieuwd naar de overige delen, zal wel niet veel beter zijn allemaal.
Leuk tussendoortje voor als je je verveelt.
Je moet het verhaal niet al te serieus nemen, het plot is ook niet super, hetzelfde kan gezegd worden van de special effects( al was het niet storend in mijn ogen, omdat er weinig special effects inzitten).
Noah speelt de rol van de rol vd Librarian wel redelijk goed, komt goed over als de nerd die zich steeds verder ontwikkelt tot een volwaardige "Librarian" whehe
Dus verwacht hier niet al te veel van(kijkje op MM nemen helpt dus) en je zal je wel redelijk goed vermaken met dit tussendoortje.
Op naar deel 2!
MNV2
- 1900 stemmen
Cliché popcornfilmpje dat meelift met het succes van andere avonturenfilms als The Mummy en Indiana Jones. De film wordt helaas gedomineerd door voorspelbaarheid, zwakke actiescènes, lelijke special effects en een goedkope soundtrack zoals je die alleen maar tegenkomt in zwakke B-films. Maar daarom was het nog geen complete mislukking, het verhaal was nog redelijk vermakelijk en de acteurs waren best goed gecast voor hun rollen. Noah Wyle speelt zijn rol met veel enthousiasme maar slaagt er niet in om de rol van 'nerd die in een held verandert' overtuigend neer te zetten.
1.5 sterren
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ook maar eens gekeken, en blijkbaar al eerder gezien.
Nergens serieus, spannend of hard, maar is ook duidelijk niet de toon van de film. Gewoon luchtig fantasie-achtig vermaak is wat je kan verwachten.
Noah Wyle zit goed in z'n rol en ook Kelly Hu valt op (zoals gewoonlijk) in haar bijrol. Zoals reeds eerder gezegd: Jammer dat ze op het einde het onderspit moet delven..
Redelijk vermaak, maar het feit dat ik niet eens meer wist dat ik hem gezien had duidt er al weer op dat het niet eentje is die me lang zal heugen.
Voldoende, 3*. Op naar deel 2 (en 3).
thunderball
Geinig werkje wat duidelijk de leegte van het jarenlang ontbreken van een nieuwe Indiana Jones probeert op te vullen.
En rekeninghoudend met het vele malen geringere budget van deze oorspronkelijke TV-film komen ze een heel eind.
De film valt absoluut niet series te nemen en daardoor herbergt het verassend veel fun.
Ik heb me behoorlijk geamuseerd en dat kon ik niet altijd zeggen bij de als nog twee jaar geleden verschenen nieuwe Jones.
Alleen het eindgevecht is wat suf en dus niet geweldig.
Hoofdrolspeler weet de juiste toon te treffen en Walger is een leuke, stoere en sexy verschijning.
Wie van te voren niet te veel verwacht, kan hier behoorlijk wat lol aan beleven.
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
mister blonde
Niet onaardig. Zoals ik al vaker her en der heb geroepen worden er tegenwoordig te weinig leuke avonturenfilms gemaakt. En dus heeft zo’n film een streepje voor. Het is jammer dat het allemaal wat lowbudget en TV-achtig is. Dat zie je met name terug in de sfx en acteurs. Dat het verhaal een compilatie is van eerdere films (en uiteraard met name van Indiana Jones, sommige scenes worden bijna letterlijk overgenomen) vind ik nog niet eens zo heel erg. De makers hebben het verder wel begrepen. De toon is luchtig en er zit veel vaart in. Dat brengt de film op 3 sterren. Helaas wordt het nooit geweldig, maar het is tenminste weer eens een leuke poging in het genre.
Zoals Thunderball zegt een film met veel fun en ook erg komisch op zijn tijd.
Leuk avontuur en mooie natuur.
Goed geacteerd door de acteurs.
3,5 ster
Lennert
Stiekem toch wel een erg leuke film. Het feit dat de special effects werkelijk afgrijselijk zijn, is eigenlijk niet zo'n gigantische ramp als je kijkt naar het gemotiveerde acteerwerk van Wyle en Walger, die samen gewoon een fantastisch duo zijn. Wat deze film boven een hoop andere tv-producties heeft, is niet zozeer een interessant verhaal, maar erg leuke dialogen: Hey, let's stop for a moment, and consider. I'm way out of your league. Way out. If your league were to explode, I wouldn't hear the sound for another three days. So for everybody's sake, let's just enjoy a companionable silence. is gewoon erg leuk gevonden en duidt er toch op dat in ieder geval de scriptschrijver al een leuke tijd heeft gehad.
Waar de film wel een beetje de mist in gaat is toch het enorme tempo waarin alle situaties elkaar opvolgen. Het zorgt ervoor dat je jezelf als kijker geen moment verveeld, maar een klein rustpuntje om de personages nog iets beter uit te werken was toch welkom geweest. Maar soit, het heeft met het budget waar de makers mee werkten ook niet heel veel zin om teveel te eisen: uiteindelijk is The Librarian: The Quest For The Spear gewoon een erg sympathieke film waar zowel jong als oud van kan genieten. Op naar de tweede!
redmirow
Ik vond deze film lekker wegkijken een leuke avonturen film voor jong en oud, als je deze film afzet tegen wat er de laatste tijd aan nieuwe films binnenkomt is het een verademing.
Deze film zou ook niet misstaan als romantische/komedie. Oja en het is een goed uitgekozen cast.
tristanrc1
Wat 'The librarian' leuk maakt, is dat hij zichzelf niet serieus neemt, andere B-film regiesseurs maken vaak de fout te denken dat ze een goede film kunnen maken, zoals gebeurt in miniseries 'Jack Hunter' of 'search for El Dorado'. Daarnaast heeft 'The librarian' de betere acteur, (voor zo'n low budget project dan) Noah Wyle. Hij speelt de nerd die toch de held is, met een komische draai. Helaas is Noah Wyle de enige met redelijke acteerprestaties, want bijvoorbeeld Sonya Walger speelt zo dat je je genadeloos ergerd aan het zogenaamd stoere typetje. Over de special effects kun je het bij deze film maar beter niet hebben, want die zijn niet anders dan in andere voor een appel en een ei gemaakte films. Al met al best leuk, als je niet te veel nadenkt kun je dit als een soort 'Raiders of the lost ark' parodie bekijken.
K. V.
Het was een vermakelijke film. Een soort "Indiana Jones light", waarbij de held de brains heeft en z'n vrouwelijke sidekick de mussels
Gewoon verstand op nul en dan is de film erg genietbaar. Verwacht dus geen meesterwerk, maar eens leuk om te bekijken na een zware werkdag.
Matige Actie / Avontuur film, die nergens in uitblinkt en die ook nergens origineel is.
In een bieb bevinden zich naast boeken, ook oude spullen met magische krachten. Zo'n artefact wordt gestolen en bibliothecaris Flynn Carsen (Noah Wyle) kan erachteraan gaan. Hoewel dan blijkt dat hij veel heldhaftiger is dan verwacht, schakelt hij voor alle zekerheid de hulp in van Lana (Kelly Hu), een bikkel in martial arts.
"The Librarian" doet zo zijn best om "Indiana Jones" na te doen, maar heeft naast een kleiner scherm, ook een kleiner budget. De televisiefilm is het best onderhoudend, maar heeft ondanks onvermoeibaar refereren aan mythen, boeken en films, weinig om het lijf.
Tarkus
Leuke film, echter geen top, dat zie je ook aan de special effects die werden gebruikt, die zijn niet echt van topkwaliteit.
Ook het scenario is maar simpel, maar toch heb ik me wel geamuseerd met het bekijken van deze prent.
En voor een DVD die maar 1 € heeft gekost is dat zeker geen verloren euro.
Na het herbekijken van deze film, waarin het scenario veel gelijkenissen heeft met de Indiana Jones verhalen, moet ik toegeven dat ik me er dit maal beter met vermaakt heb dan de eerste keer.
Niets mis mee dus.
Duke Nukem
- 1985 stemmen
Ik heb genoten van de beelden in het archief. Een goede introductie, maar wanneer het echte werk begint, kakt het verhaal enorm in. Zoals de titel doet vermoeden gaat deze film over de speer waarmee jezus gestoken is om te controleren of hij al aan het kruis gestorven was. De theorie is dat degene die de speer in handen heeft, enorm veel macht krijgt.
Mee eens, de beelden in het museum archief zijn nog wel leuk. Vooral de scene met die doos van pandora en Bob Newhart. Maar de rest van de film is enorm flauw. Niet grappig, ook niet voor een zogenaamde parodie. De knappe nerd die openbloeit tot held - rol van Noah Wyle kan enkel de vrouwelijke fans van ER bekoren, me dunkt. En waarin zit de logica dat de speer die de zij van Christus heeft doorboord haar bezitter speciale krachten zou geven? Sommige beelden (zoals in de piramide bijvoorbeeld) doen mij eerder denken aan een Tomb Raider spel dan aan Indiana Jones, en dan heb ik het niet over de indrukwekkende buste van Sonya Walger. Jammer genoeg lijken de special effects ook eerder op een computerspel dan op een film.

The Librarian: The Curse of the Judas Chalice

Exit Wounds
Actie / Misdaad, 2001

The Librarian: The Curse of the Judas Chalice
Actie / Avontuur, 2008
riddleschattenjachtbooby trapshangri lastolen treasurenew york public libraryspear of destiny