Genre: Drama / Fantasy
Nederland
Geregisseerd door: Mark de Cloe
Met onder meer: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Loïs Dols de Jong en Tygo Gernandt
6,4 (692)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 3 september 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via NPO Start Plus
Plot Het Leven uit een Dag
In een wereld waarin een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad éénmalig is, worden Benny (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) en Gini (Loïs Dols de Jong) zo verliefd op elkaar dat één dag niet lang genoeg is. Er is een uitweg: als je naar de hel gaat, beland je in de wereld zoals wij die kennen. Een wereld waarin je ongelimiteerd dronken kan worden, verliefd kan worden, seks kan hebben, zelfs met verschillende mensen. Benny en Gini bedenken een plan. Ze plegen een moord, waardoor ze beiden ter dood worden veroordeeld en zodoende tegelijk in de hel zullen belanden. Maar bij uitvoer van het vonnis gaat er iets mis, waardoor de twee geliefden niet gelijktijdig naar de hel gaan. Wanhopig gaan ze op zoek naar elkaar in deze nieuwe wereld vol herhaling.
Benny Wult
Priester
Aanklager
Portier Club
Querelle
Inderdaad, maar ik hoop wel dat die parachute scene erin zit.
raymon
Ziet er goed uit, erg mooie intense trailer! Ik hoop dat mijn verwachting worden vervult!
serpico
Aan de trailer is al te zien dat het einde van het boek niet gevolgd wordt. Ziet er best goed uit.
Montorsi
Jezus, die trailer was echt te erg voor woorden, echt ongekend gewoon..
coldheaven
Jezus, die trailer was echt te erg voor woorden, echt ongekend gewoon..
Ongekend in welke zin?
Montorsi
Ongekend in welke zin?
ongekend slecht.. die dialogen die er in zaten, die muziek. Ik was ook niet de enige want om me heen reageerde bijna iedereen met 'Jezus' of een lach.
Quido
Tsjah, in de film werkt het uitstekend, die zo nu en dan ietwat Shakespeariaanse dialogen.
Fabian123
Bij welke film kreeg je de trailer te zien dan? Die reacties zullen niet uit een filmhuis komen, of wel?
Quido
Het Leven uit een Dag mag qua aanpak dan wel niet conventioneel zijn, met een beetje goede marketing zou de film met gemak een groot publiek aan kunnen spreken. Eén van de weinige films die liefde in al haar kleine en grote facetten echt voelbaar weet te maken.
Bovendien; als dit een trailer voor een buitenlandse film was geweest had er waarschijnlijk iets gestaan van 'mooie, meeslepende dialogen' of iets dergelijks ... in een willekeurige buitenlandse trailer zitten vaak net zulke teksten, hoor. Maar dat klinkt waarschijnlijk minder 'direct'.
HVP87
Wow. De trailer sprak me juist erg aan. Kreeg er onbedoeld een soort Eternal Sunshine of the Spotless Mind-associatie bij. Ken het boek verder niet en ben ook niet van plan het te gaan lezen. Ik ga het wel zien in de bios te zijner tijd.
LittleBox
Goeie associatie hoor en ik denk ook wel terecht...
maxcomthrilla
Ben ontzettend benieuwd naar deze film.....De trailer mag er wezen! Eindelijk eens een Nederlands drama dat fantasierijk aan lijkt te doen.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Het is zelden voorgekomen dat ik als figurant zo onbeschoft ben behandeld als bij deze film, maar de trailer ziet er prachtig uit. Meteen het boek maar even besteld.
Quido
Voor filmclips en andere beelden uit de film: NeerlandsFilmdoek.nl: Het Leven uit een Dag - de eerste beelden
Simon Smith (crew films)
De zinnen die in de trailer worden uitgesproken door de acteurs komen vaak nogal potsierlijk over, vind ik, weinig levensecht. Misschien komt dat omdat het uit z'n context geknipt is, maar alleen visueel komt deze film voorlopig interessant op me over.
Quido
Nadruk ligt ook op de visuele stijl. En in de context van het gehele plaatje zijn de gesproken teksten passend.
Simon Smith (crew films)
Jammer dan van de trailer, dat schrikt bepaalde mensen af, merk ik. Ik denk ook zeker mensen met vooroordelen over de Nederlandse film.
wavanbuuren
Wat is er gebeurd dan, Judas?
TimD
Ja, ik ook. Niet een opmerking neerposten en dan niet uitleg geven, haha!!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ik snap de negatieve commentaren niet na het zien van de trailer. Ziet er gewoon goed uit. Novastar is overigens ook een goede band.
spacemangraig
Eén van de meest pathetische, pretentieuze misbaksels die ik ooit heb gezien. De laatste helft van de film is helemaal in split-screen, enorm vermoeiend, maar wel heel erg arty natuurlijk..
De acteurs, de dialogen, allen tenenkrommend. Met name het overacting van Tygo Gernand. 1* voor het lef om zo'n film te maken, want het is wel bijzonder en gewaagd, alleen compleet mislukt wat mij betreft.
Quido
Zit hier soms ook een vleugje Science Fiction in?
Weinig volgens mij. Het enige dat ik ben tegengekomen is een interview met Matthijs in NL20/30
Redlop
Pretentieus en erg saai. Slecht acteerwerk en ook nog eens opleesdialogen. 1,5 *

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod