• 9.376.564 stemmen

Geregisseerd door: James Watkins

Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell

Releasedatum: 14 mei 2009

Plot Eden Lake

"A weekend by the lake, with views to die for."

Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.

avatar van schram101

schram101

The Oceanic Six schreef:

The Children, The last house on the left en nog een stel. Kijk mijn stemlijstje maar eens door

Sorry, deze beviel gewoon matig.

Oke, zal ze eens opzoeken ja.

Sowieso ieder zijn smaak uiteraard. Vond deze erg sterk persoonlijk.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik wist helemaal niet dat Michael Fassbender erin speelde.

Eigenlijk pas leren kennen via Inglourious Basterds en 300.

Veelzijdig en overtuigend acteur. Al viel hij hier dan toch tegen.

avatar van jmertens

jmertens

Zeer goede film. Goed acteerwerk en het verhaal is erg mooi opgebouwd. Moet je gewoon zien, deze blijft nog even in je hoofd hangen !

4.5 sterren

avatar van Sldghmmr

Sldghmmr

3 sterren.

Vond het niet veel bijzonders.

In het begin kreeg ik een beetje het gevoel van Deliverance, maar dat verdween al snel.

Standaard camera werk. matig acteer werk.

avatar van arie-lex

arie-lex

ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten vond het een retespannende film die ik zeker aan kan raden het 1e half uur een beetje cliché maar daarna ppfff zou niet graag in zo'n situatie terecht komen

Ajax&Litmanen1 Quote:
k had echt niet 1x het gevoel dat ik het nu echt spannend of intens vond worden. Je wist precies wat er ging gebeuren ( het gaat goed mis, 1 wordt gepakt, 1 ontsnapt en na wat achtervolgingen wordt er een beetje wraak op de daders genomen waarna de hoofdpersoon veilig lijkt maar uiteindelijk toch nog in de handen van de foute mensen belandt.) en wat je verwacht komt ook uit.

Hier ben ik het wel mee eens ja, viel wel een beetje te verwachten in zo een klein dorp

Daarnaast is de film erg ongeloofwaardig en onlogisch. Enkele voorbeelden:

*Het stel ontmoet een groep jongeren die ook daar zijn om te chillen en het kan best voorkomen dat ze vervelend zijn maar het slaat nergens op dat ze plots een groep moordende gekken zijn die 2 mensen in de fik kunnen zetten en fors martelen. Ik kan niet 1 logische reden verzinnen.

Nou die Brett zit helemaal onder de cocaine en dwingt de rest eigenlijk zijn wil op. Misschien is die overgang van pesterijen naar moord wel wat overdreven maar ik heb me hier niet aan gestoord.

*Het tuid deinst nergens voor terug maar toevallig vinden ze het wel nodig om een strontbak open te maken om er wat in te gooien. Waarom? Ze weten hoe goor het is en die gasten lijken me niet echt zorgvuldig met het milieu. Maar goed, een zogenaamde spannende scene wilden de makers er schijnbaar mee maken.

Dit was ook mijn eerste gedachte, maar aan de andere kant: hij wil het briefje eerst verbranden om het bewijs weg te werken, en vervolgens zal hij het dus niet zomaar laten slingeren in het bos.

*Welke broer haalt zijn kleine broertje pas 's avonds laat op bij de rand van het bos? Dat gaat ook nergens over.

Tja, asociale familie ?

*Waarom gaat die vrouw proberen te bluetoothen? Lijkt me dat je juist niet ontdekt wil worden....

Ze heeft zelf geen bereik en wil het alarmnummer bellen. Ben wel met je eens dat dit op deze manier vrij dom is.

Verder heb ik wel steeds in spanning gezeten en wisselde het cijfer tussen de 3,5 en 4 sterren. Uiteindelijk toch 4 sterren geworden door het weliswaar redelijk voorspelbare maar wel goed uitgewerkte einde.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

De film is een confronterende uitvergroting van de effecten van een slechte opvoeding die veel (Britse) scum ouders geven. Kinderen tot laat buiten laten is echt niets bijzonders. En inderdaad, wat kun je dan nog verwachten van snuivende, low life kids die elkaar opjutten. Moorden door minderjarigen vinden trouwens echt plaats in Engeland, sinds een paar jaar haalde het er telkens de voorpagina's (natuurlijk niet zo gruwelijk, maar toch).

Bensheela

Precies, denk maar aan al die steekpartijen die in Londen onder jongeren hebben plaatsgevonden.

avatar van s0062423

s0062423

Wat is er met de poster gebeurd? Ziet er zowaar nog slechter uit.

avatar van The Oceanic Six

Ieder geval bedankt voor je reply Bensheela. Leuk om jouw visie te lezen over mijn mening

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Bensheela schreef:

Ja, dat waren echt jonge ventjes.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Blijft grappig dat filmsmaken zo uiteen kunnen lopen, ik vond de nieuwe The last House on the Left bijvoorbeeld verschrikkelijk tegenvallen.

avatar van 3din

3din

Vond het een heftige film

avatar van dimi303

dimi303

Gisteren ook Eden lake gezien.

De film deed me bij momenten denken aan 'The Descent' van Neil Marshall en nog meer aan het Franse Ils van David Muraux & Xavier Palud. Twee van de betere thriller/horror films die ik de laatste jaren heb gezien dus is Eden Lake voor mij ook heel sterk.

Deftig en realistisch geacteerd waarbij je na de film met een zwaar gevoel in de maag blijft zitten. De film blijft ook door je hoofd spoken en telkens komt datzelfde gevoel terug.

Bensheela

Hehe, ja ik denk reageren gaat sneller dan zelf een hele review schrijven hoewel dit ook best lang is geworden. En Bottleneck, ik vond the last house on the left best wel aardig dus dat klopt dan wel wat je zegt over de filmsmaken

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Geen slechte film: spanning is oké, acteerwerk oké, camerawerk matig, en een verhaal dat beetje overdreven is.

Ik zou: 1) vanaf het moment ik gestoord zou worden op een plaats daar zo snel mogelijk weggaan 2) altijd gsm bij mij houden en mensen laten weten waar ik ben 3) geen herrie zoeken met een bende marginale 15 jarigen die vol met littekens staan
4) nooit mensen brand steken

avatar van Raffael77

Raffael77

Tuurlijk houd jij je mobiel bij je maar als jij nou zoiets meemaakt op de veluwe is het ook gauw gedaan met je, want je hebt zero bereik daar.

Al weet je familie waar je zit maar de veluwe is groot dus het is zoeken naar een speld in een hooiberg.

Punt 1 kan je wel zeggen maar wat nu dat al die lui het van te voren plannen en de omgeving kennen en jij niet lol.

avatar van Hans58

Hans58

Prima film, genoeg spanning en shock-effecten. Voor de liefhebbers van dit genre een must-see-movie.

avatar van sander.h

sander.h

Spannende film!

Qua stijl niets nieuws onder de zon, vrij onopvallend (doch zeker niet slecht of matig) acteerwerk (al vond ik sommige kinderen wel overtuigend).

Qua opbouw is Eden Lake echter wel bijzonder effectief waardoor je de hele rit (of in ieder geval na het inleidende half uurtje) op het puntje van je stoel zit. Puik!

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Ik vond die andere poster toch mooier.

avatar van Noodless

Noodless

die vorige poster....natuurlijk beter

avatar van TK1991

TK1991

Zet die vorige poster aub terug!!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een erge film. Ik vond het echt zo hard. En vooral het einde!!

Na de film was ik gewoon helemaal in shock. Het werd me gewoon iets te veel. Me hart bonkte enorm en ik trilde helemaal. En ik moest echt gewoon huilen. Dit is zo iets ergs wat er gebeurd.

Ik kan het gewoon niet verwerken.

Het klikt misschien overdreven maar ik had het wel.

Ik leefde echt mee met de hoofdrolspelers en ik vind het einde gewoon heel kut en hard!

Toch 3,5* voor de opbouw van de film. En de schik momenten en spanning.

JDSsmetje

Geloof me: Er bestaat erger.

Zie nr. 1 in mijn top 10.

avatar van Montorsi

Montorsi

JDSsmetje schreef:

Geloof me: Er bestaat erger.

Zie nr. 1 in mijn top 10.

En zelfs Martyrs kan qua gore erger.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Vele malen erger zelfs..

avatar van scorsese

Geloofwaardig is het allemaal niet, maar je zit wel op het puntje van je stoel de gehele film.

Montorsi schreef:

En zelfs Martyrs kan qua gore erger.

Inderdaad maar er blijft een verschil tussen 'goor' en 'erg'. Erg is Martyrs maar niet de goorste. Erg is meer in het dramatische getrokken.

avatar van misterwhite

misterwhite

Je kan deze film toch absoluut niet vergelijken met Martyrs

JDSsmetje

Doe ik ook niet. Ik verklaar het verschil tussen goor en erg.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Een zenuwslopende film. Eén van de spannendste en beste horror-films van de laatste jaren. Nou ja, ik zou bijna zeggen de beste horror-film. Nog beter dan Saw vind ik.

Dit is echt een film van hoog niveau. Dit meesterwerk is meestal geloofwaardig en zeer realistisch, goeie acteerprestaties en is zó ontzettend spannend. Af en toe wel erg grof en wreed en soms ook wel goor, maar je kan er niet onderuit dat dit zeker wel een 4* verdiend. Misschien word het nog wel een 4,5*. Ik ben zeker geen fan van Horror. Maar in zijn scene vind ik hem zeer geslaagd.