Genre: Drama / Misdaad
Releasedatum: 12 februari 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Slumdog Millionaire
"What does it take to find a lost love?"
Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...
Older Jamal
Youngest Salim
Youngest Jamal
Airport Security Guard
hpdw
hmm beetje zwak verhaal veel cliche's dat de film uiteindelijk ook ongeloofwaardig en zoet maakt. veel dingen kloppen dan ook niet in de film maar zijn kloppend gemaakt alleen maar om een spannend verhaal neer te zetten waarin ze voldoen aan de verwachtingen van de kijkers waarschijnlijk
anyway, waarom ik hier toch een 4 geef is maar om 1 reden en dat is dat het acteerwerk egt verdomt goed is. de mensen die in de film spelen maken dit toch fijn om naar te kijken
hpdw
Ik moet zeggen dat ik er tóch meer van had verwacht toen ik hem na de bekendmaking van de oscars ging bekijken. Er zat ongelofelijk veel goeds in hoor, begrijp me niet verkeerd, maar 8 oscars! Dat vond ik wel wat overdreven. De kleurrijke beelden en de muziekkeuze waren super. Ook werd er goed geacteerd en met name ook door de hoofdpersonen in hun jongere jaren. (dat vind ik toch altijd waanzinnig knap dat kleine kindjes zo overtuigend kunnen spelen). Maar verder vond ik er best wat voorspelbare dingen in zitten en het clichématige liefdesverhaaltje niet echt nodig. Toch heb ik ontzettend genoten van deze film!
ja hier sluit ik me compleet bij aan
hollywood king
een gezellige film, maar echt geen 8 oscars verdiend.
Rancid
Gezien alle hoge waarderingen en de 8 gewonnen oscars, vond ik dit toch een beetje tegenvallen.
Het is allemaal nogal ongeloofwaardig, voorspelbaar en slapjes.
Wel verveelt de film geen moment en is het interessant om eens een kijkje te kunnen nemen in de Indiase sloppenwijken.
Het meesterwerk zie ik er echter in elk geval niet in.
waarom ??
kimberlyVD
waarom ??
Volgens mij bedoelt ze dat ze de muziek zo prachtig vond.
End aar geef ik haar 100% gelijk in. De muziek is een van de hoogtepunten uit de film.
Remi
Dat is het zeker! Sluit prachtig aan bij de scenes.
Chiller1
De muziek is zallig (mss omdat een mens het niet gewend is zo'n muziek)
Het verhaal verzwakt serieus op het laatst, met die kinderen in de sloppenwijken en trein, thasmahal vond'k super uitgewerkt.
Zeker een aanrader
hpdw
De muziek is zallig (mss omdat een mens het niet gewend is zo'n muziek)
Zeker een aanrader
ja klopt wel ja, begin is beter en muziek is idd goed
Remi
De eindscene op het station waar Jamal Latika weer ziet, vind ik één van de mooiste scenes ooit.
alie888
inderdaad, de muziek. Ik kon moeilijk stil zitten
Maar ook het verhaal sprak me aan. En India is een prachtland, zet daar maar is een voet aan wal en je wil steeds terug.
R1992
super cliché opzich.. maar idd een super scene:p Door al die achtervolgers en et 'gevaar' was ik nog bang dat ze gepakt zouden worden, maar uiteindelijk konden ze toch bij elkaar blijven! haha
waarom was je bang ??
gauke
De Volkskrant schreef: terechte lof voor een weergaloos, meeslepend en ontroerend sprookje over liefde en het lot, hoop en doorzettingsvermogen. Helemaal mee eens!
NathanMandjes
Gewoon een geweldige film. 8 oscars of niet, het is het een van de beste films die ik dit jaar heb gezien.
mcdaktari
laten ze eerst dat klein mannetje die de hoofdrol speelt maar eens een huis geven, wat ze beloofd hebben. Maar hij krijgt niks een staat op straat nu de sloppewijk is gesloopt. Deze film heeft toch genoeg geld opgebracht dacht ik zo, dus kunnen ze die slumdog toch wel wat geven.
MusiQ
Echt een superfilm. Heb er met plezier naar gekeken. Vooral verrast hoe de kleine jongetjes zo overtuigend konden acteren. Het verhaal mocht dan misschien wat clichés bevatten maar dat gebeurt wel meer. Clichés wil tevens niet zeggen dat het afbraak doet aan de film!
Salto
Ik vond het alles behalve cliche
_Daan_
Duurde mij te lang deze film... heb hem wel uitgezien maar er blijft bij mij niks hangen. zo boeiend was hij niet..
hollywood king
ok als 2 uur te lang duurt bij jou, dan moet je maar geen film kijken.
misschien wel tekenfilms die duren wel 30 minuten of is dat ook te lang??
Reservoir Dogs
Love and money... You have mixed them both.
Speciaal naar de bioscoop geweest voor mijn 400ste stem op MM uit te brengen, verdient dat geen prijs? Deze film vast en zeker wel, alleen is hij niet meer waard dan 4*. Ik wou deze film al langer zien, de verwachtingen waren hoog.
Het is Danny Boyle weer gelukt om een topfilm te maken met de hulp van Loveleen Tandan uiteraard, deze keer weet hij een mix te brengen van verschillende genre’s: de ‘misdaad scènes’ waren meteen het aangrijpendste, ook zit er een vleugje romantiek in, en soms kan de film een grijns op je gezicht toveren. Het verhaal wordt mooi breed uitgesmeerd wanneer de show bezig is, met de bijpassende muziek maakt het allemaal wat spannender. Alleen vond ik het einde wat teleurstellend en had ik het eigenlijk verwacht.
xNorbxCorex
toch wel redelijk overrated. leuke film, maar erg cliche tegen t einde aan en uit optisch oogpunt gezien was ie leuk, maar niet meer dan dat.
Karl van H.
Wat betreft de aankleding valt er maar weinig op deze film aan te merken: de muziek, de montage, het camerawerk, het acteerwerk - het zit allemaal prima in elkaar. Het verhaal is echter wat teleurstellend. In het begin zijn nog wel een paar goede momenten te ontdekken (onder de schijt zitten en een handtekening vragen; het gedeelte als professioneel bedelaar), maar zodra de wat oudere Jamal zijn liefje gaat zoeken, verlies ik toch al gauw mijn interesse. Desondanks een prima film:
Jawaddedadde
Feelgood movie (en da's geen scheldwoord) pur sang. Origineel wat betreft de vertelling, namelijk aan de hand van de vragen in het spelprogramma 'Who Wants to be a Millionaire'. Tuurlijk is het einde wel wat cliché, maar ach, een muggenzifter die daarover struikelt. Het draagt uiteraard bij tot het "feelgood" gevoel. And damn, did I feel good at the end !
xxL.aura
Wat een goeie film! De film begint meteen goed, druk en snel met vette muziek van M.I.A. Vind persoonlijk dat de film nergens echt inzakte, alhoewel het wel een lange zit was als je tenminste in de bios kijkt. Heb het boek ook gelezen, loopt een beetje anders en andere elementen maar dat mag de pret niet drukken! Het liefdesverhaal bleef mij boeien, het einde was wel een beetje voorspelbaar maar in zo'n film kan, mag en moet dat eigenlijk gewoon! Ook de aftiteling is leuk, in de stijl van Bollywood!
4,5* geen 5 maar dat is omdat ik het boek al had gelezen =)
evi89
een gezellige film, maar echt geen 8 oscars verdiend.
Naar mijn mening meer dan waard!!!
geweldige film
hollywood king
Naar mijn mening meer dan waard!!!
geweldige film
yep dat is jouw mening
serpico
Het boek heeft een compleet ander verhaal, slechts de opbouw en een aantal kernelementen hebben de film gehaald.

'Slumdog Millionaire'-acteur Irrfan Khan overlijdt op 53-jarige leeftijd

Dit is de code voor deze legendarische gratis film van Pathé Thuis

Dit zijn de grootste Oscarwinnaars van de 21e eeuw

The Pianist

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956

La Vita È Bella
Komedie / Oorlog, 1997
slumgebaseerd op boekindian leadbedrogsuspicionmumbai (bombay), indiaspelshowquizquiz show weesduringcreditsstingertaj mahal, indiamumbai south asian leadloose adaptation