Genre: Drama / Misdaad
Releasedatum: 12 februari 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Slumdog Millionaire
"What does it take to find a lost love?"
Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...
Older Jamal
Youngest Salim
Youngest Jamal
Airport Security Guard
killerfreak
tis precies een beetje uit de hand gelopen. Fabian heeft gelijk dat iedereen een eigen mening heeft; tis idd niet zo dat als alle recensies hier zeggen dat een film goed is, dat hij die ook goed moet vinden (ok, wordt hier nergens beweerd, maar zo komt het bij hem wss over). Ma los daarvan, de reden waarom mensen de film goed vinden (waaronder ik), staan idd op alle vorige pg's geplaatst. Dus vragen waarom ie zo'n hoge score krijgt is idd een beetje nutteloos, ook al hoeft dat natuuriljk niet uw mening te zijn. Ma back on topic dus!
Issybizzy
Ik vond et wel een mooie film. Het was wel heel vervelend dat er heel vaak scheef gefilmd werd, als het nou maar een paar keer was dan was het niet erg maar het was wel erg vaak. Ik vond het vooral mooi dat er in de film steeds terug in de tijd werd gegaan toen hij een verklaring af moest leggen. Alleen is het wel heeeel toevallig dat de vragen van de show overeenkomen met zijn leven. Ik vond de film vooral mooi door zijn levensverhaal en niet echt door de show.
horned_reaper
Er wordt vaak scheef gefilmd.dat vind ik nogal rot kijken.en daarom ook oerslecht ja.
Ik snap echt niet waarom deze kerel nog niet gebanned is ?
Hij lult constant bij de beste films die er zijn de grootste onzin.
Zodra Fabian88 een film op het oog krijgt die zeer hoog scoort, kan hij zijn lol niet op door er een halve ster tegenaan te gooien en een beetje slap te lullen.
Ik neem aan dat iedereen nu toch wel doorheeft dat deze kerel één grote grap is, waarom wordt dit zo toe gelaten ?
Ik stem in voor een permanente IP ban!
selfhealing
Geweldige film.
Ik had totaal niet verwacht dat de film Slumdog Millionaire zo goed zou zijn! Het verdient zijn plaats in de top 10 van de afgelopen tijd en de oscarnominaties!
En hoewel de vele invloeden van de Indiase cultuur zichtbaar zijn, is de film is absoluut geen typische Bollywoodfilm. De film geeft "ons" westerlingen eindelijk een realistische kijk in de wereld van de straatarmen die leven in de krottenwijken van Bombay en de verderfelijke leefomstandigheden waarin zij verkeren.
Het is een ware reis die je maakt (doormiddel van flashbacks) door de geschiedenis van India en tegelijkertijd door het leven van een straatarme jongen. Wat gaat er in je om als je niets maar dan ook niets bezit? Hoe ver ben je bereid om te gaan om daaruit te komen en de situatie beter te maken voor jezelf en je geliefden? Staat alles al van tevoren vast of heb jij je lot zelf in de hand?
De wijze waarop het verhaal verteld wordt is gedurfd maar tegelijkertijd uniek in zijn soort. Wacht je geduldig af, leef je volledig mee met de hoofdkarakters, dan zal je daar op het einde voor worden beloond..
Ik weet dat de film in India vele kritieken heeft gekregen van so called criticasters omdat het volgens hen een te negatief beeld schetst van India. Naar mijn mening is de film zeer realistisch en kunnen wij de regisseur Boyle juist dankbaar zijn dat hij met zijn film een stem geeft aan degenen die zelden worden gehoord. Daarnaast schiet hij ook prachtige plaatjes van India en heb je het gevoel dat je er zelf bij bent. Verder wordt er goed geacteerd (door onbekende acteurs op Anil Kapoor na) en het camerawerk is ook zeer netjes verzorgd.
Al met al een aanrader!
5 sterren.
Bas17
Tegenvaller voor mij. Geen moment kwam ik in de film. Misschien was het omdat naast me een homo koppel zat waarvan ik dacht dat ze alleen in komedies bestonden. Bij het minste of geringste drama in deze film (dat is dus vrij vaak) hoorde ik oeehhh, aahhh, oh mijn god, oh nee, oh god nee enz enz. Bij dat fragment waarbij ze van de trein vielen begon er een zelfs te gillen.
Maar doordat ik nooit in de film kwam, was er toch iets teveel sentiment voor me. Vooral het einde, waar heel de film overduidelijk naar toe werkt, beviel me helemaal niet.
Prachtige beelden en muziek, dat dan weer wel. 2*
Paco Delavega
Mooi stukje selfhealing, waarin ik me helemaal kan vinden. Ben helaas tekstueel niet zo sterk!:-)
Statiegeld
Wooooow
Echt een hele mooie film. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten; als iedereen zo positief is dan heb ik eerder iets, ik moet nog maar zien. Volgens mij is de opmerking al gemaakt maar ik herhaal nog maar een keer 'Believe the hype'.
Heel mooi gefilmd, de film loopt ook echt als een trein en een hele mooie ontknoping. Het leek soms net alsof ik zelf in die stoel zat. Ik ken de andere films niet maar als deze geen Oscar wint dan weet ik het ook niet meer
Marcusnld
Tja ik weet het niet. Aardige film, aardig verhaal, erg voorspelbaar einde. De film wist me gewoon niet te binden op een of andere manier. Daarom voorlopig een neutrale 3 sterren. Wellicht bij een 2de gluurbeurt een hoger of lager rapport.
R1992
Bemoeien gebeurd hier vaak merk ik
.als de rest het een goeie film vind.en ik vind het niets dan mag dat of niet?.dat is mijn mening
jouw mening nemen we maar niet serieus
ChielB
Een bijzondere film over het opgroeien van een Indiase jongen, dat parallel loopt aan zijn succes in de spelshow Who Wants To Be a Millionaire.
In het begin was het even wennen aan de film en de manier van vertellen, maar al snel ontspint zich een alternatief sprookje tegen een harde, realistische setting. Het is niet een ultieme topper van me, maar ik kan begrijpen dat de film kans maakt op erg veel Oscars.
4**
dwid
Vond de trailer niet echt heel boeiend, maar ben toch nieuwsgierig geworden door de reacties en de hoge waardering, dus zal hem zsm eens bekijken...
Jeauhan
Op vele fronten erg fijne film, een snoepje voor het oog. Verhaal veelal aandoenlijk en ook vertederend, soms ietwat te dramatisch (vooral in het begin) en moralistisch (veel armoede en een oneerlijke rechtsgang). Wie het spel Who Wants To Be A Millionaire op een dergelijke wijze als basis kan laten dienen voor een indringend verhaal levert knap werk.
Jammer van een aantal lomp uitgewerkte details (het contact tussen host en kandidaat tijdens een break kan natuurlijk nooit). Verder gewoon een lekkere feelgood-movie die indruk achterlaat.
SonnyK
Een zeer indrukwekkende film. Zeer mooi gefilmd en verrassend goed geacteerd door de onbekende cast.
Naarmate het enigzins voorspelbare einde nadert zwakt de film een beetje af. Maar over het geheel gezien een absolute topper.
BLaCkMamBa
Mooi sprookjesachtig verhaal, waarin veel verwerkt wordt. Waarom het zo'n goeie film gevonden wordt is volgens mij 1. De originaliteit van het script (al heeft de film wel veel overeenkomsten met Cicade de Deus, bedenk ik me net.) 2. de "ahh..wat schattig" en "haha..kijk dat dan" -momenten.
Verder zit het verhaal natuurlijk heel goed in elkaar. Het einde had wel wat minder 'Disney' gekund.
SanneW
Kon helaas het hele begin niet echt volgen vanwege vaste plaatsen en mensen die niet goed op hun plek zaten. Een ware stoelendans in de bioscoop.
De film zelf vond ik eens heerlijk anders en een goed verhaal hebben. Goed geacteerd en zeker een topper om naar te kijken!
The Godjoshi
Dit was nou echt weer een te gekke film
de muziek was super de omgeving was super het verhaal best orgineel en super en zelfs de humor die erin zat was echt te gek.
ik heb echt genoten van elke minuut in de film en was geboeid tot het einde.
slumdog millionaire verdient van mij een dikke 4,5 een half punt minder omdat ik toch robbert ten brink miste hehehe......oke oke das dus onzin gewoon een dikke 5
ArcovandenBroek
Wat een geweldige film zeg, de hoge verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Het is geen Bollywood-film, maar laat wel de verschrikkelijke kant van India zien. Het verhaal wordt schitterend in beeld gebracht, knallende soundtrack en uitstekende acteerprestaties. Een dikke 4,5* verdiend, misschien na herzien op naar de 5*

Sjoerd111
Ik had toch gehoopt op een iets minder zoet einde, maar ja, een modern sprookje, zeg ik dan maar.
Prijzen voor beste film vind ik toch niet helemaal terecht, maar ja 'It's written'
MarcieMarc
Mooie film..alleen naar het einde zat het liefdes verhaal er wel heeeel erg dik bovenop....maar voor de rest top..prijzen vind ik deze zekers niet waard..al met al toch een 3,5 waard
VitorioDue
Slumdog Millionaire! Wat een geweldige film!
Een liefdesverhaal spelend in een keiharde setting van de Indiaase realiteit.
India, op weg naar economische grootmacht! Wat is de prijs, wie betaald, wie overleefd? Dit alles schitterend/ schokkend in beeld gebracht icm fantastische acteerprestaties. Een film die je beslist aan het denken zet.
Slumdog Millionaire een MustSee!!
Voor mij een film uit de buitencategorie 6*
schobbejak42
Wat!!? Danny Boyle regiseerde ook Trainspotting en 28 days later!!? Wat een held!!
Quentin
88Fabian
Het verbaast me nog steeds dat deze film zo goed bevonden wordt.
Baggerman
Heel sterk gemaakt, jammer dat er maar 4 mensen in de zaal zaten.
Misschien lag het aan je deodorant?
rose

'Slumdog Millionaire'-acteur Irrfan Khan overlijdt op 53-jarige leeftijd

Dit is de code voor deze legendarische gratis film van Pathé Thuis

Dit zijn de grootste Oscarwinnaars van de 21e eeuw

The Pianist

Nuit et Brouillard
Historisch / Documentaire, 1956

La Vita È Bella
Komedie / Oorlog, 1997
slumgebaseerd op boekindian leadbedrogsuspicionmumbai (bombay), indiaspelshowquizquiz show weesduringcreditsstingertaj mahal, indiamumbai south asian leadloose adaptation