• 9.382.523 stemmen

Met onder meer: Dev Patel, Freida Pinto en Anil Kapoor

Gesproken taal: Frans, Hindi en Engels

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot Slumdog Millionaire

"What does it take to find a lost love?"

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

Older Jamal

Airport Security Guard

avatar van Baggerman

Baggerman

lykathea schreef:

Die film was niet eens genomineerd, dus je opluchting is of té laat of je let niet echt goed op.

Hûh??? Volgens mij blijkt hieruit toch wel mijn gelijk? Of is IMDB ook in de war?

avatar van lykathea

lykathea

"die" film, als in The Dark Knight.

avatar van Flipman

Flipman

Euhm... Heath Ledger was genomineerd en won zijn award voor zijn rol als the Joker.

avatar van lykathea

lykathea

Flipman schreef:

Nee, echt joh?

Als ik Baggerman ook maar een beetje begrijp heeft hij het over "Best Picture", waar ik het dus ook over had.

avatar van Baggerman

Baggerman

lykathea schreef:

"die" film, als in The Dark Knight. Dat jij zo opgelucht bent dat "die" niet gewonnen heeft is een beetje vreemd, want hoe kan je iets winnen als je niet genomineerd bent?

Tijdens mijn lunchpauze viel het kwartje pas en begreep ik dat je met het nomineren TDK bedoelde en niet deze film!

Tja....weekend millionair zal ik dus wel nooit worden.....

Kunnen we de laatste 5 berichtjes niet wissen????

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Ja, doe maar wissen! want deze pagina gaat over slumdog millionair. de film! en niet over een andere film die wel of niet is genomineerd. daar kun je ook prive over bakkelijen.

avatar van RotterdamRocks

RotterdamRocks

Wat een geweldige film, prachtige cinematografie en decors!

Eindelijk een goed gevoel bij dat melodietje van Weekend miljonairs...

avatar van wwelover

wwelover

Zeer interessante film moet ik zeggen. Kan ook bijna niet anders met zo'n verhaal. Erg origineel om een programma als "Weekend Miljonairs" (op z'n Nederlands dan maar even) te gebruiken. Zou in principe bij meer programma's kunnen. Natuurlijk niet zulke programma's als Lingo

Zeer goede cast, ook al kende ik niemand van ze. Heb verder ook niks met Bollywood, trekt me totaal niet. Maar acteren kunnen ze wel. Ook de jongere acteurs deden het verrassend goed. En dat moet natuurlijk niet vergeten worden. Maar denk niet dat we ze snel buiten India zullen zien spelen.

Prachtige score, en ook verdere muziekkeuze. Op z'n tijd kan deze Indiaanse muziek wel. En het werd hier goedgekozen en gelukkig geen irritante klap en dans muziek. Dat is dan wel de reden dat ik de aftiteling verschrikkelijk vond. Dat ze opeens staan te dansen en zo, de film verliest meteen wat van zijn serieusheid.

avatar van ICE1907

ICE1907

Geweldige film !

avatar van Action023

Action023

Super origineel en fantastische feel good movie. AANRADER

Ik snap toch niet helemaal dat men het telkens een 'film over Weekend Miljonairs' noemt. Voor mijn gevoel was dat toch lang niet het belangrijkste van de film. Meer een soort bijzaak.

avatar van JoeD

JoeD

Toen ik deze film had gezien, heb ik gelijk mijn broer de filmliefhebber gesmst dat het zekerste weten een aanrader is.

avatar van DVD-T

DVD-T

Slumdog Millionaire is een heerlijke wegkijk film, maar ik kan het toch niet echt een meesterwerk noemen.

De setting rondom Weekend Millionairs (gelukkig zonder de lotto), waarin steeds de antwoorden voortkomen uit de levenservaringen van Jamal is een leuk gegeven.Dit terug grijpen in flashbacks is zeer goed gedaan en levert een paar mooie shots van India en het leven daar op.Het verhaal gaat echt om het terugvinden van zijn geliefde, maar daar vond ik de film zo af en toe erg weinig aandacht aan besteden zij vind hem, hij raakt haar kwijt, hij vind haar en ze raken elkaar weer kwijt en zelfs voor de derde keer hij vind haar en raakt haar weer kwijt. Dat is de enige band die ik een beetje over vond komen en ik kon dan ook eerst moeilijk met de relatie tussen die beiden.Toch kreeg ik op het laats wel een beetje kippevel als ze elkaar weer terug hebben gevonden . Nee dat vond ik dus niet altijd even goed uit de verf komen.

Wat ik wel erg goed vond waren dus de flashbacks die terug gaan naar de jeugd van de twee broers.Ik kon dan ook erg veel symphatie voor hen opbouwen.Het levert een paar erg leuke scènes op.Maar Boyle weet ook de harde werkelijkheid goed en toch ook mooi in beeld te brengen.Het moeilijke leven wat de jongens in India hebben deed mij zo af en toe, ik weet niet waarom, aan Cidade de Deus denken.Helaas vond ik het later wel wat te veel een "van niets naar iets" film vinden.De hele setting in India is ook een briljant concept, en levert veel mooie plaatjes op.De blichting is erg mooi en de beelden met de bijhorende muziek komen ook weer goed uit de verf.Ook weet Boyle het meest zenuwslopende spelletje Weekend Millionairs in beeld te brengen.En die scène onder de aftiteling is briljant.

Leuke/mooie film maar helaas bleef het "wow" gevoel bij mij uit.

avatar van DashRabbit

DashRabbit

1 Woord=PRACHTIG

avatar van Nikoleski

Nikoleski

Mooi verhaal, prachtige beelden en een indrukwekkend einde. Een film om van te houden!

avatar van Traumato

Traumato

Wat meerdere onder ons al zeggen: Geweldige film!!!

Mijn mening over een film is eigenlijk in 3 fasen.

-Is de film leuk dat ik hem niet ga afzetten?

-Is achteraf de film erg vermakelijk geweest, en werd je in de film meegenomen van begin tot eind?

-Denk je na de film nog even terug aan bepaalde fragmenten?

Ik weet dat dit bij heel veel van jullie allemaal is gebeurd. En dan snap ik niet dat er mensen zijn, die juist omdat de film zo gigantisch veel indruk op je heeft gemaakt, toch een heel verhaal weten te typen en uiteindelijk een laag cijfer geven!

Maar ik blijf dus even kort in herhaling vallen: deze film is zekers de moeite waard om te gaan kijken!

En ik verwacht ook zeker dat we ná 12 februari nog heel veel hiervan zullen horen...

avatar van gondwana

gondwana

Heel erg geslaagde film, goed tempo, mooie shots, sterke soundtrack, aanrader.

avatar van Johhnyo

Johhnyo

bonke film

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Dit is weer eens een film , die de moeite waard is.

Geen enkele pauze genomen!

Een veel belovende nieuwe acteur, maar we moeten het nog gaan zien natuurlijk ( beetje Andy Garcia achtig).

Meeslepend, hard, romantisch. Goede soundtrack, aardig uitgangspunt/gegeven.

Goed script,Goed gedaan.

Een volle 4 sterren.

P.S. DVD-T over Cidade De Deus". Misschien?: sloppenwijk, twee broertjes the good and the bad.

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Ging met iets te hoge verwachtingen deze film bekijken en ik moet zeggen dat het verhaal me nou niet echt heeft meegesleurd zoals ik had gehoopt.

De sets zijn prachtig, de muziek is goed gekozen en het verhaal is heel origineel en zit geniaal in elkaar

Alleen de scenes op het politie bureau, die vond ik zo slecht (had het gevoel of ik naar een try-out scenes zat te kijken) en ze zorgden er bij mij steeds voor dat ik even uit de film gezet werd.

Haalde mij uit me ritme vandaar maar 3.5

avatar van killerfreak

killerfreak

film deed me uiteraard ook een beetje aan cidade de deus denken, maar qua inhoud zijn ze nu ook weer niet zo gelijkend natuurlijk

Vond het een echt goede film (was alweer tijdje geleden) met passende muziek en schitterend camerawerk. De film slorpt u helemaal op in het verhaal, en ge leeft steeds meer mee met de jongen. Een minpuntje echter is dat bijna alle vragen die hij krijgt zich in chronologische volgorde hebben afgespeeld in zijn leven, wat toch een beetje raar is, nietwaar?. Maar voor de rest geen kwade woorden; een must see!

avatar van Traumato

Traumato

killerfreak schreef:

Aangezien de film al ingewikkeld genoeg is geregisseerd, en je nu door alle flashbacks toch zijn levensverhaal te zien krijgt. Het is juist zo ongelooflijk mooi gemaakt dat de levenslijn van de hoofdrolspelers equivalent zijn aan het te winnen bedrag.

avatar van rupie

rupie

Super mooie en goede film, een goed bedacht concept met die m. show.

Gebaseerd op een boek dus eigenlijk goed verfilmd.

Zit van alles in de film, drama, liefde, actie en moest vooral lachen om de oplichterij van die kleine "schoffies".

Aanrader, tijd geleden dat ik zoiets gezien heb. Vond het ook wel prettig dat het niet te gedramatiseerd is zoals bij City of

God.

avatar van cdman19800

cdman19800

Magistrale film, een goeie cross-over van bollywood naar hollywood met toch een echt bollywood einde. Zeer goed uitgewerkt verhaal en tot het einde toe meeslepend. Laat ook de schrijnende omstandigheden in de sloppen zien.

avatar van Spetie

Mooie film, die erg goed door Boyle in elkaar is gezet, al deed het mij allemaal niet zoveel als ik gehoopt had. De hoofdrolspeler is in ieder geval erg goed gecast en speelt zijn rol erg goed evenals de kinderen die hetzelfde personage in de flashbacks spelen.

Het hele weekend mijonairs gebeuren is een leuk gegeven en geeft de film een extra modern en herkenbaar tintje. Nadeel voor dit gegeven is dat de film over een jaar of twintig misschien juist hierdoor weer wat gedateerd zal ogen. Erg leuke opzet dus van Boyle door juist op die manier via de vragen van het spel het levensverhaal van de jongen te vertellen.

Jamal blijkt er dus helemaal niet voor het geld te zitten, maar ziet het juist als een kans om zijn jeugdliefde terug te vinden. Als je hierin meegetrokken wordt kan ik me goed voorstellen dat je het een topfilm vindt, want het ziet er allemaal erg mooi uit. Fijne moderne Bollywoodmuziek, prima acteerwerk, een op het oog origineel verhaal, mooie beelden soms van met erg afwisselende camerashots.

Ook de aftitelingsscene is erg mooi gedaan en was een erg passend slot van deze film. Ondanks al dit gegeven wist de film mij op de een of andere manier tot te weinig te beroeren. Dat was en is eigenlijk de grootste tegenvaller voor mij van deze film.

avatar van Ronoetbuchten

Ronoetbuchten

Vanaf nu een van mijn favoriete films! Alles klopt gewoon!

Volle mep. 5*

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Ik vind deze film net als bijna iedereen echt prachtig. Een mooie vertelling op een originele, avontuurlijke manier. Wat mij betreft zijn een oscar voor editing en regie helemaal dik verdiend.

Wat me echter wel 'dwars zat', is dat het geheel me niet ontroerde. Dat is wat ik miste. Een oscar Beste Film gaat het denk ik niet worden. Ik leef toe naar 22 januari, de nominaties.

Mooie Film!

Opbouw is mooi en vertelt op zijn eigen wijze het leed van wees/straat kinderen in India. De link naar 'weekend millionaires' is goed gevonden. en... de aanhouder wint!

avatar van Waku

Waku

Prachtige film!!

Werkelijk alles klopt aan deze” Slumdog Millionaire”.

Een boeiend en meeslepend verhaal,uiterst sfeervol camerawerk en een prima soundtrack!

De strijd van Jamal om de vele miljoenen roepies dienen als rode draad voor een aangrijpend levensverhaal rondom deze hoofdpersoon.

Een strijd om te overleven en najagen van een jeugdliefde.

“Slumdog Millionaire” slurpt de kijker mee naar de dagelijkse beslommeringen in de krottenwijken van Bombay.

En wat een heerlijke “Bollywood” finale tijdens de aftiteling.

Een betere feelgood feeling na 2 uur film kun je je bijna niet wensen.

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Prachtige film, ontroerend. Deze film mag van mij de Oscar voor beste film van 2009 winnen.