• 9.376.964 stemmen

Met onder meer: Paul de Leeuw, Nelly Frijda en Najib Amhali

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 februari 2009

Plot Spion van Oranje

Als Nederland wordt bedreigd door een gestoorde terrorist lijkt de homoseksuele couturier Francois van Vliet onze enige redding. Francois is tot zijn schrik de identieke tweelingbroer van de terrorist en wordt gerekruteerd als geheim agent. Onhandig als hij is moet Francois de plaats van zijn tweelingbroer innemen en de terroristische plannen stoppen. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.

avatar van Wouter

Quido schreef:

200.000 bezoekers in vier weken tijd ... zo slecht is het allemaal niet, hoor.

Niet heel dramatisch, maar had eigenlijk wel meer moeten zijn met zo'n uitbreng.

avatar van Wouter

rose schreef:

Ja, ik kijk graag naar zijn programma. Maar een film als deze gaat niks worden...

Ok, dat is geen goed teken, nee. De producent zei een half jaar geleden 700.000 bezoeker te verwachten. Ik ben benieuwd. Durf nog geen voorspelling te doen.

avatar van gotti

Ik geloof best wel dat dit succesvol gaat worden. Men hield klaarblijkelijk van filmpje, De Leeuw is populairder dan ooit en Oliehoek zal best het succes van Vet Hard kunnen gaan herhalen. Alhoewel 700.000 wel erg veel is overigens...

avatar van Quentin

Quentin

Lijkt me logisch dat een producent nu al de buzz van een kaskraker wil doen opleven, denk dat hun 'persoonlijke' raming een stuk lager ligt. Dick Maas riep ook dat Moorwijven minstens een miljoen bezoekers moest trekken, maar hij zal zeker niet ontevreden zijn geweest met de 480.000 mensen die kwamen kijken.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Trailer ziet er prima uit. Platte humor, maar de actie is weer vakkundig...keurig gedaan Tim.

gotti schreef:

De Leeuw is populair door zijn programma. Ik ben helemaal weg van hem, vind hem echt een vakman. Maar om hem nu in een film te zien? Nee.

En zoals ik al eerder zei, Filmpje was toen gebasseerd op de typetjes Annie en Bob. Dat was toen helemaal een hype. Ik zie dat met deze film echt niet gaan gebeuren.

Koekebakker

Ik heb dezelfde indruk als rose. Volgens mij zit er weinig overlap tussen de kijkers van het programma van De Leeuw en de doelgroep van de film.

avatar van starbright boy

Ja, dat denk ik dus ook. Daarom denk ik dat deze film het flink minder gaat doen dan verwacht wordt.

Quido

Mwah, dit lijkt me typisch iets voor het doorsnee bioscooppubliek in de leeftijd 12-18.

avatar van Quentin

Quentin

Inderdaad, maar ik heb het gevoel dat (vooral) 35+'ers op zaterdagavond kijken.

Precies.

avatar van starbright boy

Inderdaad. 12-18 jarigen hebben niks met Paul de Leeuw.

starbright boy schreef:

Inderdaad. 12-18 jarigen hebben niks met Paul de Leeuw.

Maar wel met 'verstand op nul en kijken naar wat actie en "humor"' (op het witte doek).

avatar van gotti

En ik geloof ook niet dat een puber van een jaar of 16 niet kan lachen om die show van De Leeuw. Ik vond hem juist enorm geestig op die leeftijd...

Quido schreef:

Maar als ze bij de bioscoop staan en ze moeten kiezen tussen een film met die man waar hun ouders op zaterdagavond naar kijken en een Amerikaanse actiefilm dan gaan ze niet naar deze, dat vrees ik echt.

gotti schreef:

Dat waren andere tijden. De Paul de Leeuw van nu is toch wel behoorlijk anders dan die van toen en heeft volgens mij een veel ouder publiek dan ten tijde van Filmpje! Paul de Leeuw is een postmoderne Mies Bouwman nu.

starbright boy schreef:

Paul de Leeuw heeft toch geen ouwe lullen imago? Of mis ik iets?

Bovendien ken ik genoeg jeugd die er graag naar kijkt en nog steeds erg kunnen lachen om zijn typetjes (te zien via Youtube). Daarnaast zal Najib Amhali - hoe marginaal zijn rol misschien ook is - de jeugd zéker aanspreken.

Quido schreef:

Paul de Leeuw heeft toch geen ouwe lullen imago? Of mis ik iets?

Een ouwe lullen-imago is wat al te gechargeerd, maar ik denk echt dat het iemand is die ze meer als iets van hun ouders zien dan als iets van hen. Vind het een nogal ongelukkige keuze voor een film als deze. Juist in de leeftijdsgroep waar ze op mikken is dat heel erg belangrijk.

Mwaoh, niet om ze over de streep te trekken denk ik. Daarvoor kan ik een aardige rij betere namen verzinnen. Bovendien gaat dit net zo sterk de Paul de Leeuw-film worden in de media als Wit Licht de Borsato-film was. Amhali komt er niet aan te pas.

Quido

Alleen zal de benadering van de media dit keer een stuk anders zijn (De Leeuw heeft er al een aantal films op zitten en komt wederom met een 'smakeloze' komedie, wat men ook van hem verwacht).

Koekebakker

Met Ranking the Stars bereikt De Leeuw natuurlijk wel een jonger publiek. Maar het rebelse en komische imago dat De Leeuw ten tijde van Filmpje had, heeft hij nu niet.

Ik geloof wel dat de film een paar honderd duizend bezoekers zal trekken, maar als het in de buurt komt van de 800.000 die San Fu Maltha voorspelde, ben ik zeer verrast.

rose

Ik denk eerder dat ie gaat floppen..

starbright boy schreef:

[De Paul de Leeuw van nu is toch wel behoorlijk anders dan die van toen en heeft volgens mij een veel ouder publiek dan ten tijde van Filmpje! Paul de Leeuw is een postmoderne Mies Bouwman nu.

Mwa, ik zie hem niet veel maar als ik een stukje zie is hij nog steeds dezelfde platte, smakeloze idioot.

Zap ik er een keertje langs en heeft ie het meteen weer over de huisvrouwen op zijn tribune die zitten 'te soppen' en dat soort crap. Of wat die en die weer in hun mond hebben genomen of wat dan ook. Van die zielige jaren '70 puberhumor.

Vroeger had hij tenminste nog wel eens wat echt leuks. Nu zie ik het verschil niet meer met andere relnichten als Gordon of zo. Dat programma 'ranking the stars' of zoiets is daar wel het absolute smakeloze dieptepunt van.

rose

Nee, hij is een vakman waar je U tegen zegt. Je moet de show een keer helemaal kijken. Laatst was Arthur Japin bij hem in de show en had een gedicht geschreven voor hem. Kippenvel gewoon. Paul barste zelf in tranen uit. Ik vond hem vroeger juist veel platter dan nu.

Dat hij een vakman is, ontken ik niet. Maar dat zegt me niet zo veel.

En ik neem aan dat hij ook mooie dingen in zijn programma doet, alleen stoor ik me zo veel aan de rest dat die nogal ondersneeuwen.

Quido

Je geeft zelf al toe dat je 'stukjes' ziet als je 'langszapt', dan lijkt het me niet dat je een representatief oordeel kunt geven over zijn show(s). Juist die mix tussen flauwe, platte en smakeloze (maar vrijwel altijd doeltreffende) grappen en oprechte belangstelling en hart voor wat ie doet (ook voor zijn gasten) maakt hem uniek, vind ik.

Quido schreef:

Tja, representatief. Als je van die kleine stukjes al niet goed wordt, dan ga je natuurlijk nooit de rest kijken. En ik kan me niet herinneren er langs te zappen dat het WEL iets leuks was.

Maar is puur smaak natuurlijk (of wansmaak in dit geval ) .

rose

Ik heb met Paul de Leeuw altijd het idee dat er geen middenweg tussen zit. You love him or hate him..

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Ik ben die middenweg. Vind 'm erg leuk om te zien als ik toevallig langs z'n programma zap, maar ik zou er niet voor gaan zitten.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

raymon schreef:

Vertrouwen in de Nederlandse film heeft men niet. Sommige mensen moeten het andere bijbrengen, dat probeer ik en het lukt me aardig. Ik laat mensen de volgende films bekijken:

Turks Fruit, Soldaat van Oranje, Zwartboek, Dennis p., Alles is liefde, Leef!, Cloaca, Familie, Karakter, De Lift, Abel, De noorderlingen, Ober, Nachtrit, De Tweeling, De Grot, Lek, Van God los, All Star, Antonia, De Aanslag, Als twee Druppels water, De Schorpioen, De Hoogste Tijd, Flodder, Shouf Shouf Habibi, De Passievrucht, Keetje Tippel, Het meisje met het Rode Haar, De Kleine blonde dood, Off screen, De Vierde man, De dominee, Ciske de Rat, Een vlucht Regenwulpen, Amsterdamned, Moordwijven, Vet hard en Simon

Als je hier niks tussen zit wat je niet bevalt of goed vind, weet ik het ook niet meer!

Vermeldt dan ook even de tijd die er tussen het uitbrengen van betreffende films zit. En om nou te zeggen dat ze allemaal zo fantastisch zijn...:p

De Nederlandse film doet het naar verhouding met bijvoorbeeld Denemarken best wel slecht, en dat terwijl er zeker wel talent in ons land is. Ik zou graag budget zien gaan naar producties die het ook waard zijn.

Wat dat betreft was de telefilm-lichting van dit jaar wel degelijk bemoedigend

avatar van cornelis

cornelis

Ik zou graag budget zien gaan naar producties die het ook waard zijn.

Wat een helder inzicht. Dáár zouden de hoge heren in Den Haag eens naar moeten luisteren.

Patty en Geer. Oke

De Leeuw. Mwa.