Genre: Actie / Oorlog
Gesproken taal: Engels en Arabisch
Releasedatum: 2 maart 2000
Plot Three Kings
"It's good to be King."
Een groep Amerikaanse soldaten gaat aan het einde van de Golfoorlog op zoek naar goud dat Saddam van Koeweit heeft gestolen. Als ze ontdekken dat de plaatselijke bevolking op het punt staat geëxecuteerd te worden vanwege de hulp aan de Amerikanen, besluiten ze hen te helpen.
Archie Gates
Captain Said
Colonel Horn
Captain Van Meter
2004.
Da's een tussenpose van 5 jaar. Eng lang.
Ook Clooney klaagde ten tijde van de laatste oorlog in Irak over het klimaat in Hollywood. 'Een Amerika-kritische film als Three Kings zou nu nooit meer gemaakt kunnen worden', klaagde hij.
- 2064 stemmen
Ik ben het grotendeels met QY eens. Ik vond dat gedoe met die koe echt vreselijk (een koe die nog ergens in vrijheid kan leven wordt dan door een paar simpele soldaatjes bruut afgeslacht). Ondanks alles vond ik de film ergens nog wel een heel klein beetje vermakelijk, maar ik zou deze film nevernooit een tweede keer kijken. 1.5 ster.
Jordy
Als je dat met die koe het ergste vond wat er in deze film gebeurde...
- 2064 stemmen
Die koe leek mij toch wel het onschuldigste wezen die voorkwam in deze film.
eJay
mister blonde
De koe werd toch opgeblazen door een mijn?
yep. voordat je kritiek geeft moet je misschien wat beter opletten u96.
heerlijke film dit lekker politiek incorrect, bij vlage spannend, bij vlage onderhoudend en bij vlage spannend. deze aspecten wisselen elkaar goed af. op ice cube na, is de cast goed bij elkaar gezocht. 4 sterren.
De koe werd toch opgeblazen door een mijn?
Als dat zo is, had ik het fout. Sorry.
mister blonde
[bericht correctie]
yep. voordat je kritiek geeft moet je misschien wat beter opletten, U-96.
heerlijke film dit. lekker politiek incorrect, bij vlage spannend, bij vlagen onderhoudend en bij vlage grappig. deze aspecten wisselen elkaar goed af.
op ice cube na, is de cast goed bij elkaar gezocht.
opgehoogd naar 4 sterren. [/bericht correctie]
zo, dat is beter.
mdj
Hele absurde film, heb ontzettend gelachen, ook de derde keer nog dat ik 'm zag en ik ga 'm in de toekomst zeker nog eens bekijken. Goed gecast die acteurs ook. Deed me een beetje aan de films van Van Warmerdam denken maar de personages zijn hier grimmiger/zwarter.
Thriller
Ik vond hem maar matig. Ik heb me redelijk zitten vervelen bij deze film, niet dat er meer actie in moest maar ik vond de combinatie met de humor die ze erin probeerde te stoppen niet geslaagd. 2,5*
Diesel
Een van de mooiste posters die ik tot nu toe op MM heb gezien.
- 2077 berichten
Gisteren gecheckt op tv . Three kings is een pretentieloze antioorlogsfilm die drama , humor en een vleugje actie perfect afwisselt. De drie hoofdacteurs zijn erg goed gecast. Vooral Clooney is erg goed in deze film. Ice Cube bewijst hiermee niet de zoveelste rapper te zijn die denkt dat hij kan acteren. De samenwerking tussen Wahlberg en Clooney verliep zo vlot dat ze besloten later nog een film samen te maken genaamd the perfect storm. Maar goed , deze film heeft een prachtige fotografie en weet gebruik te maken van enkele verbluffende cameratechnieken. De aparte fotografie zorgt voor een realistische maar tegelijk erg stijlvolle sfeer. Daarenboven zitten er een paar erg leuke spitsvondigheden in de film die voor de nodige humor zorgen. Met de onglangs uitgevochten tweede golfoorlog in het hoofd , is dit zeker een interessante film. Three kings is even realistisch als overdreven. Misschien raar gezegd maar daarvoor moet je hem zelf zien. Dikke aanrader : 4*
De GeuS
Wat ik me er nog van kan terughalen, vond ik maar een saaie film met een wazig verhaal.... 2,5 ster....
Zo pretentieloos vond ik het anders niet. Goede film die nu niet meer gemaakt zou kunnen worden.
- 2077 berichten
Ik bedoelde daarmee gewoon dat de film op sommige momenten gewoon wat overdreven is. De humor die ze erin leggen getuigt ook van moed omdat een onderwerp als dit dat meestal niet toelaat. En de film neemt zichzelf niet al te serieus zodat hij best pretentieloos is.
neo
Three Kings is meer satire dan pretentieloos vermaak. Een beter voorbeeld van datgeen wat jij noemt is te zien in Kelly's Heroes (niet geheel toevallig een film met hetzelfde verhaal inwezen, een stel soldaten die besluiten om maar eens even wat waardevols voor zichzelf te houden). Alleen in die is dat echt hun missie, met veel vermakelijke humor, maar die mist de kracht van een echte satire zoals bij deze van Russell.
Purmerend
Vooral de scene's, plattegrond in je kont en de explodeerende koe waren leuk.
sydney
Wat is er nu in godsnaam leuk aan een exploderende koe?
Anatolia
Heb hem voor het eerst gezien, omdat ik wat vooroordelen had over de film (Amerikanen redden zielig volkje).
Uiteindelijk bleek het dus satire te zijn. Toch zag je heel goed dat men steeds niet té ver wilde gaan met de kritiek.
Verder aparte cameravoering en kleurgebruik.
morpheus
Verder aparte cameravoering en kleurgebruik.
Dat vond ik niet altijd even geslaagd trouwens, eerder irritant. Hoewel ik wel kan bezien waarom ze met bepaalde filters werkte.
tess
Wel aardig filmpje, inderdaad irritant camerawerk zo nu en dan. George Clooney bevalt me meestal wel en Mark Wahlberg was ook wel oke. Niet outstanding, maar ook niet een 'gillend-bij-wegrennen'- film.
Diesel
ik vond hem eigenlijk best wel tegenvalllen de film.. :S
Heb zelden zo een goede amusante film gezien als deze.
- 2077 berichten
idd , topper van formaat. Satirisch maar tegelijk ook best serieus ... overgoten met wat humor + een unieke visuele stijl. Wat onderschat hier , vind ik.
Yves
hij valt mee , maar ik heb er al beter gezien.
Humor is er wel in deze film.
leverafronny
Op een of andere manier kon ik er niet van genieten.

Oorlogsfilm 'Three Kings' van David O. Russell maandagavond op televisie

'Three kings', met onder andere George Clooney in de hoofdrol, vanavond te zien op televisie

Man on Fire

The Last King of Scotland
Drama / Historisch, 2006

Falling Down
Thriller, 1993
goudgulf warthree kings iraqkuwaitreddeninterraciale relatietreasure mapsoldaatu.s. soldiergold theftpersian gulfemergency surgerymine field