• 9.372.312 stemmen

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 2 maart 2000

Plot Three Kings

"It's good to be King."

Een groep Amerikaanse soldaten gaat aan het einde van de Golfoorlog op zoek naar goud dat Saddam van Koeweit heeft gestolen. Als ze ontdekken dat de plaatselijke bevolking op het punt staat geëxecuteerd te worden vanwege de hulp aan de Amerikanen, besluiten ze hen te helpen.

Archie Gates

Captain Said

Captain Van Meter

avatar van Jordy

Jordy

De film is een beetje op te splitsen in twee delen. Het eerste deel van de film is ontzettend grappig, het tweede deel is wat serieuzer. Dit is niet echt storend, het is een goed en spannend verhaal, er zitten hele koele scenes in en de film is erg mooi gefilmd. Three Kings krijgt 4 sterren.

avatar van Etienne U

Etienne U

Mensen dit is er eentje die jullie alle moeten zien.........vette koele film!!! Eerste stuk is gewoon een humor actie film en daarna moet je er echt voo gaan zitten want dan begint de echte shit pas. Ik denk hoe deze film opgezet is enzo kwam beelden laten zien van de bevolking in Koeweit enzo dat dit best realistisch gedaan is of nou ja eigenlijk gewoon de waarheid hoe het er na de golf oorlog daar gewoon aan toe ging. Dit is gewoon een top film en ik kan hier echt geen woord aan vuil maken!!!

avatar van ThaDeez

ThaDeez

zeker een ijzersterke film... clooney speelt erg goed hierin.. 4 sterren !

avatar van iman

iman

FOCK HEY lache film leuke camera beelden..............ERG STOER

avatar van donny

donny

HELL YEAGH, great movie.

De mix van humor en aktie is ongelofelijk vooral op de momenten dat je het niet verwacht

Dit is er een voor in het rek of op z'n minst MOET JE HEM GEZIEN HEBBEN

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Dit is gewoon een MEGA film..... krijgt van mij 5 sterren!!! Alles zit erin, goed verhaal, humor, spanning en actie....

avatar van Pjot77

Pjot77

Ik ben hier volledig met de rest van het volk eens. Orgineel verhaal, verassende shots, en een goede soundtrack! 4 punten

avatar van StuF

StuF

Goed acteren. Goed verhaal. Goede humor. Goed gefilmd. Goed moraal. et.. Maar blinkt nergens in uit. 4 sterren. Mazl. [email protected]

avatar van dttom

dttom

Het was zo leuk tot dat ze opeens good guys werden. Stomme amerikanen!!!

avatar van TheDiz

TheDiz

Een hele goeie film, met een heel goed verhaal erin, goed acteerwerk, zeker wel mooi gefilmd en hij had zo z'n komische hoogtepunten. Een aanrader! * 4 sterren

avatar van IamBernie

IamBernie

heb me echt doodgelachen om die koe, haha

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Geslaagde actiefilm, clever, grappig en neemt zichzelf niet serieus ...

zo maken ze er niet veel in Amerika (hier ook niet eigenlijk)

**** 4 op 5 ****

avatar van narva77

narva77 (crew films)

vooral de Special Effects met die kogel zijn erg goed. Ook die koe vergeet je nooit meer

avatar van Jos2

Jos2

Eh... ik kan me geen koe meer herinneren.

avatar van Jordy

Jordy

nou die zat er wel in meesterlijke scene

avatar van maximus

maximus

yep deze was erg cool

avatar van Sjan

Sjan

Erg goeie film met paar vette vondsten, 4*

avatar van Phoenix

Phoenix

Die tankwagen met die melk erin... IK KWAM NIET MEER BIJ!!!!!

avatar van jester

jester

Ondanks alle juichende berichten houd ik toch een beetje een katterig gevoel over aan deze film. Het verschil tussen het eerste deel (waarin de humor overheerst) en het tweede deel (actie/drama) vind ik wat al te groot.

Ik denk wel dat het menselijke drama van de oorlog en de schijnheiligheid van de Amerikanen (geallieerden) goed getroffen wordt. Alleen iets doen als daar olie of goud tegenover staat. Benieuwd of George Junior het karwei van zijn vader af gaat maken. Uiteindelijk 4 sterren.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Dat zie je wel vaker in films hoor dat het na een wat luchtiger begin het ineens wat serieuzer van aard wordt. En in deze film vind ik dat juist zeer goed gedaan. Ik denk dat het zo'n beetje omslaat wanneer het personage van Clooney die Irakees executeerd, wanneer iedereen de geweren op elkaar richt in het dorp Dan komt er zo'n shot dat je de lucht ziet versnellen... heel 'mooi' gedaan. Ik vind hem als satire zeer geslaagd en met een eventueele nieuwe golfoorlog eraan komende des te interressant om naar te kijken. Erg knap dat het een aantal genres door elkaar zijn, maar dat het geen rommeltje wordt ofzo...

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

yo ice cube in da house!

Deze film begint vind ik zaai maar al snel als ze op zoek gaan naar het goud raakt de film in een stroom versnelling. wat ik erg goed vond was dat humor en drama samen smolten.wat ik ook een briliant moment vond was de aan komst van de nep sadam hoesein.

en het einde was erg verassend.

****

avatar van Sjan

Sjan

Gisteren voor de 3e keer gekeken en dit blijft gewoon een super relaxte film met echt supervette cameravondsten vooral in die scene dat die ene vluchteling (die ze later helpen) nog een gegijzelde is van de Irakezen, en dat Clooney, Cube naar buiten komen uit die bunker en dat ze dan eigenlijk niet willen schieten, maar wanneer er toch iemand vuurt er over en neer geschoten wordt...beetje ingewikkeld verteld...maar wanneer ze dus beginnen met schieten hoor je het schot, dan volgt de camera als t ware de kogel in slow motion en dan zie je, en vooral Hoor je, die kogel in een lichaam komen. Dat is echt heel vet gedaan. Ik weet niet of iemand aan de hand van deze debiele uitleg weet over welke scene ik het heb, maar ja . Waarom mensen hier 0.5 of 1 ster voor geven kan ik niet snappen...

avatar van De Knip

De Knip

Ik vond het wel een beetje komisch, maar wat ik me er nog van kan herinneren is dat het steeds saaier en saaier werd. Nee, vond er niet veel aan.

not my movie

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Moeilijk geval, dit. De film verdient lof voor de vernieuwende stijl, al werd ik er persoonlijk af en toe een tikkie duizelig van. Maar ik kijk dan ook weinig MTV. Verder was de combinatie van grof geweld en humor hier en daar wat te heftig voor mijn tere hippie-zieltje, maar okee: war is hell.

Erger: als verhaal liet de eerste helft van de film me volkomen koud, wat ongeveer de temperatuur van de hoofdfiguren was. Veel geweld, weinig drama. Pas als Clooney en consorten zich iets beginnen aan te trekken van de moordpartij in het dorp gebeurt er wat. En waaratje, tegen het eind begon ik zowaar wat te voelen voor deze mannen (platonisch, dan). Maar toen was de film net afgelopen.

Ik denk dat het gewoon niet My Kind Of Movie was. Die dingen gebeuren.

**½

avatar van Sjaak

Sjaak

Veel woestijn zand.. Heel veel woestijnzand.. Te veel woestijnzand.

avatar van Hemdale

Hemdale

Geen superfilm maar toch wel leuk voor als je je een keer verveeld.

avatar van mister blonde

mister blonde

een film die niet zo vreselijk patriottistisch is als veel andere amerikaanse oorlogsfilm van deze tijd. (dan heb ik het vooral over het land USA en niet zozeer over de personages.)

hij is grappig o.a. die koe die op een mijn trapt , leuk om naar te kijken, het is een van de eerste films over de golfoorlog en tja... alleen het eind viel mij eigenlijk tegen.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Het ziet eruit als een satire, het klinkt als een satire, het voelt als een satire, maar ondertussen is het propagandistischer dan The Battleship Potemkin (maar dan met Amerikanen i.p.v. communisten natuurlijk): de Irakeszen worden stereotiep voorgesteld als dom vee dat met z'n allen klaarstaat om voor de Verlossers Saddam aan te vallen... Alleen het bloemencorso bleef nog uit. Na ongeveer driekwart van de film ging het iets beter (maar alleen Irakezen die Engels hadden leren spreken in het buitenland vertoonden enige sporen van intelligentie), maar het einde was dan weer vreselijk slap.

Maar behalve niet-kritisch is deze satire ook niet-komisch helaas. Het neigt zelfs naar drama af en toe, maar omdat het toevallig meer geweld bevat dan Platoon is het nog niet direct een betere film. Zeker niet als we na elke paar gruwelijke slachtingen even een Naked Gun-achtige grap krijgen te verteren. Het voelt daardoor ook allemaal zo luchtig aan als Out of Sight, en Clooney lijkt zich niet eens te realiseren dat hij nu in een ander type film speelt. Maar misschien begrijp ik het wel verkeerd, en is dit geen ander type film. Misschien zijn Irakezen die mishandeld en afgeslacht worden wel 'leuk' en 'cool'; ik bedoel, het zijn maar 'terroristen' toch, geen mensen?

Voor een behoorlijk deel, zeker richting het einde van de film, neigt het echter toch meer naar serieus bedoeld drama (dat mensen deze film gemakkelijk weg vinden kijken vind ik serieus zorgwekkend). Maar zelfs als ik de humor even negeer (dat ik niet van kruisingen tussen komedie en drama houdt is alweer een oude discussie), dan nog heb je voor drama toch op z'n minst enige personages met diepgang nodig, en die mis ik in Three Kings. Met uitzondering van die reporter dan misschien (daar had ik ook nog wel medelijden mee), maar die had dan weer veel te weinig scenes.

Ik weet ook niet goed hoe ik dit nu moet beoordelen: Als een komedie verdient de film 1 *, omdat er slechts een handjevol leuke grappen waren (die koe en die tankwagen zag ik de humor niet van in), als oorlog 0,5 * vanwege walgelijk simplisme, en als drama ook 0,5 * omdat het gewoon geen diepgang heeft en de beperkte dramatische ontwikkelingen die er zijn lelijk ondermijnd worden door de flauwe grappen. Maar het doel van beoordelen binnen genre is nu eenmaal dat je een film beoordeelt langs de schaal waarlangs die het hoogst scoort (het genre daarvan is dan in principe het 'primaire' genre), dus ik houd het op een komedie en geef 'm een hele ster, ondanks dat ik daarmee aan de essentie van de film voorbij ga. Denk ik.

avatar van Wouter

Maar misschien begrijp ik het wel verkeerd

het lijkt er op. Een van de weinige Amerikaanse films met zelfkritiek. De maker heeft nog steeds geen nieuwe film mogen maken in Hollywood.

avatar van EmDee

EmDee

Wouter schreef:

[De maker heeft nog steeds geen nieuwe film mogen maken in Hollywood.

Ahum!