• 9.375.568 stemmen

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 2 maart 2000

Plot Three Kings

"It's good to be King."

Een groep Amerikaanse soldaten gaat aan het einde van de Golfoorlog op zoek naar goud dat Saddam van Koeweit heeft gestolen. Als ze ontdekken dat de plaatselijke bevolking op het punt staat geëxecuteerd te worden vanwege de hulp aan de Amerikanen, besluiten ze hen te helpen.

Archie Gates

Captain Said

Captain Van Meter

avatar van the terminator

the terminator

Gister gezien viel mij honderd procent mee dikke 4.

avatar van Zidamon

Zidamon

Three Kings geeft wat mij betreft met een dikke knipoog weer, waar het werkelijke belang van oorlog vaak ligt. Niet bij het redden en beschermen van arme, zielige en weerloze burgers in ieder geval. Het draait gewoon om hebzucht en het veilig stellen van hele andere belangen dan die van de slachtoffers.

De film zet de nutteloosheid en zinloosheid van oorlog aardig neer en dat macht hebben en hier mee kunnen omgaan, twee heel verschillende zaken zijn. Wat mij betreft 4 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Aardig, maar niet meer dan dat. Het verhaal is op zich interessant maar het is voor mij een beetje een saaie film geworden.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Eindelijk eens een hollywood-actiefilm die eens realistisch is en niet overdrijft in zijn actiescènes en ook een goed en stevig verhaal neerzet.

De film moest de eerste tien minuten even op gang komen, maar dan werd het ook echt vermakelijk. Ze gaan het goud stelen.

Naderhand zakt het een beetje in, maar het blijft nog steeds realistisch en goed. De flitsende beelden en het origineel gebruik van kleur maken het erg mooi.

De actiescènes waren kort, maar niet overdreven, waardoor een oorlogsbeeld ontstond en geen beeld van "iedereen gaat dood, behalve de hoofdpersonen".

Ook het acteerwerk is heel netjes in deze film, je leeft ook echt met de acteurs mee. De problemen in Irak laten je niet los. Mede door het acteerwerk zie je hoe bang de mensen waren voor Saddam.

Dit is een geslaagde film, met veel realisme en mooie actiescènes. Zelf ben ik een enorme actiefilm liefhebber en deze staat zeker in het rijtje van de beste actiefilms die ik heb gezien.

4,5 sterren. En dan ben ik nog redelijk gierig.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Mooie film. Uitstekend acteer- en camerawerk. Het bevat veel actie, harde beelden, drama en zelfs humor ('what is the problem with Michael Jackson? )

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Aardig Vermakelijke Film inderdaad, George Clooney speelt hier ook weer een rol die hem Goed ligt en gelukkig niet zoals Batman in Batman & Robin, Tree Kings bevat inderdaad soms wel een beetje Humor ja maar ik kan hem nou niet echt een Komedie noemen maar daar ligt de volgende zin niet aan : Ik vond het ondanks Goede acteerprestaties en een Goed Verhaal geen Topfilm.

avatar van Hankieh

Hankieh

Lijkt me meer een humor film als ik de trailer kijk

Misschien dat ik hem vanavond nog even kijk

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Geweldige film.

Goed verhaal, fantastisch camera werk, leuke/mooie muziek, goede acteurs en een bijna perfecte mix van actie en humor.

4.5*, heb me al een tijdje niet zo vermaakt met een film.

avatar van Wezze

Wezze

Simpel verhaal, film gaat ook vervelen als je 'm een tweede keer ziet.. Niet echt een boeiende film..

avatar van desteven007

desteven007

Mooie cast, in het begin deed de film mij een beetje denken aan Jarhead, maar daarna basseerde hij zich puur op het verhaal, George Clooney speelde zijn rol ook goed, toch houdt Clooney geen goede herinneringen over aan dit in Arizona opgenomen oorlogsavontuur omdat hij het op de set flink aan de stok kreeg met regisseur David O. Russell. Clooney verweet Russell dat hij hem en de rest van de cast mishandelde, terwijl Russel Clooney dan weer een 'extreem manipulatieve kerel' vond. Veel invloed op het resultaat had de ruzie gelukkig niet. Ondanks de humane finale blijft dit een subversieve, brutaal schokkende en sociaal-kritische tragikomedie die ook gedreven wordt door een jachtige visuele dynamiek.

avatar van Marintje

Marintje

Zeer mooie film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na 8 jaar deze film weer eens herzien op gekochte dvd (werd toch wel eens een keer tijd) En het was opnieuw een uitstekende film. Met een hoop sarcasme en ook ondroeringen. De cast was inderdaad echt fantastisch. George Cloony is zowieso al een meester. Mark Wahlberg kan ook voor een perfect sfeertje zorgen en Ice Cube zorgt ook voor iets leuks met ook nog een leuk bijrolletje van Spike Jonze die er in mee gaat. Voor de verder rest een prima oorlogsfilm met een sarcastisch beeld op de golfoorlog (zoiets heb ik begrepen). En dan ook erg mooi dat het niet zo'n god bless America filmpje is en dat alle Irakezen losers zijn. Dit oogt meer op het feit dat iedereen de vrijheid terug wil winnen en hulp krijgen van Amerikanen die anti-Saddam zijn.

Humor mocht ook niet ondbreken: die grap met die koe oa. hahaha of die melkwagen.

Ook die Irakeze weduwnaar waarvan de vrouw is neergeschoten door Irakeze soldaten speelde een prachtig bijrol.

Met als resultaat: een zeer goede film die veel in zijn mars heeft: Spanning, ondroering en ook sarcastische humor. Voeg derbij nog 3 prachtacteurs toe...eeeh 4 en je hebt een pareltje van een film.

avatar van Zinema

Ietwat onevenwichtig maar uiterst vermakelijk filmpje met een prettige vleug humor. Het verhaal weet niet altijd even goed te boeien, maar de acteurs wel. Goed.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Zeer aardige film, die ik nou niet direct onder het genre 'oorlogsfilm' wil plaatsen.

De film is daarvoor veel te luchtig. En dat is ook helemaal niet erg.

Door het luchtig te houden ontstaat een vlotte actiefilm, met een paar humoristische momenten die aanslaan.

3,5*.

avatar van mister blonde

mister blonde

Je zou wel 7 genre-aanduidingen op deze film kunnen los laten. Vind ik tevens een van de sterke punten.

avatar van NXter

NXter

In het begin twijfelde ik welk genre dit was, besloot het maar te houden op oorlog en comedy. Maar hier lees ik actie en oorlog... Maarja misschien waren sommige momenten niet grappig bedoeld, verder vond ik hem echt geweldig, en heb af en toe wel even moeten lachen. "Still, can't give car"

4.5 Voor een fantastisch grappig en spannend verhaal

avatar van skipy05

skipy05

geen slechte film maar heel goed vond ik hem toch niet. het is zo geen oorlogs film. heel goed zit het verhaal niet in elkaar. geen film die je rap een 2de keer zal zien. het was wel een goede cast en het acteerwerk was niet slecht.

avatar van coldheaven

coldheaven

De eerste minuten van de film krijg je een aardig beeld van de gigantische verveling onder de Amerikaanse soldaten, á la Jarhead dus (hoewel Three Kings eerder was uiteraard).

Vervolgens de zoektocht naar goud, maar dat is niet het belangrijkste; de film laat de complete moedeloosheid en hulpeloze situatie van de Iraakse bevolking zien, die gebukt gaat onder het terreur zaaiende regime van Sadam, en de morele strijd die ieder van de "Three Kings" met zichzelf en elkaar hierover voeren. Enkele interessante gevechten en ontmoetingen die volgen.

De acteurs vertolken ieder hun rol zeer naar behoren en het verhaal kent veel actie en (inktzwarte) humor.

Eén van de betere films met Clooney en Wahlberg.

avatar van Ninto

Ninto

Hele aardige film

avatar van moRtyrIsDope

moRtyrIsDope

De film zet de nutteloosheid en zinloosheid van oorlog aardig neer en dat macht hebben en hier mee kunnen omgaan, twee heel verschillende zaken zijn. Wat mij betreft 5 sterren.

avatar van stefan dias

stefan dias

Deze film is niet meteen in een hokje te duwen, wat normaliter een grote troef is.
Maar hier had ik het gevoel dat in de film niet altijd even duidelijk was welke toon werd aangehouden. Op die manier kon ik de ernstige passages toch niet helemaal au sérieux nemen. Hoewel er gruwelijke taferelen te zien waren. Het was allemaal een beetje te afstandelijk. Het leek bijna een droom waar vroeg of laat alles op zijn pootjes ging komen.
Dat leek nog zo uit te komen ook met de 3 koningen die alle drie nog goed terecht kwamen. Zelfs de white trash 4de koning kreeg nog een mooi plekej in een of ander heiligdom.
Het was allemaal apart en ik ben niet echt ontgoocheld. Ook Ice-cube kon me heel hard bekoren. Zeker een goede acteur en niet zo maar een naam op de affiche…
Uiteindelijk mocht het toch allemaal wat harder.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Meer dan degelijke film die zoals eerder gemeld het verschil in drogreden en werkelijke reden voor een oorlog aan de kaak stelt.

Weinig op aan te merken, de mix aan actie en een vleugje humor (keukenrobot voor de vrouw, meneer?) maken dat de film ondanks het wat zware thema toch snel genoeg voorbij gaat.

avatar van kleez

kleez

Zidamon schreef:

Kan ik me goed in vinden! Heb deze film vanavond gekeken, en was heel aardig te doen!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vond dit een tegenvaller. Het staat hier niet aangegeven maar op de videohoes stond duidelijk 'komedie', en dat heb ik niet kunnen vinden in deze film. Verder is de film nogal traag een een beetje saai. Alleen op het einde, waarneer ze die mensen over de grens willen helpen en er een gevecht plaatsvind is het wel erg vermakelijk. Acteerwerk is ook wel goed.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie actiefilm met een goede cast. Ik vond sommige stukjes wel vermakelijk (grappig).

avatar van Whunter

Whunter

Traag maar met snelle wendingen. Al met al , je hebt geen tijd om naar de de wc te gaan. En het is de moeite waard om in je broek te zeiken. (NOT)

avatar van Theunissen

Aardige film die hier en daar wat saai is. Film deed me denken aan Kelly's Heroes maar die vond ik toch wat beter.

avatar van valleyman

valleyman

Stelletje Prutsers!

avatar van vrossi

vrossi

Vind ik ook stelletje kneuzen!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Grappige film met van alles wat. Het betreft een eenvoudig heistplot met de nodige actie, maar eveneens ruimte voor serieuze kritiek op het Amerikaanse beleid in de Golfoorlog. Vermakelijke film, die weinig fouts doet.