• 9.376.310 stemmen

Suske en Wiske & De Texas Rakkers (2009)

Animatie | 80 minuten

Genre: Animatie

Alternatieve titels: Luke and Lucy: The Texas Rangers / Spike and Suzy: The Texas Rangers

Oorsprong: België / Nederland / Luxemburg

Geregisseerd door: Wim Bien en Mark Mertens

Met onder meer: Staf Coppens en Evelien Verhegge

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 23 juli 2009

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Suske en Wiske & De Texas Rakkers

Dark City, Texas. Een vreselijke bandiet, genaamd Jim Parasijt runt een illegale whiskystokerij. Parasijt wil de grootste worden en heeft daarom een magisch poeder ontwikkeld dat iedereen kan verkleinen. De lokale Texas Rangers, onder leiding van de dappere Ranger Tom, proberen Parasijt te stoppen, maar worden in de val gelokt. Tom en zijn Rangers worden verkleind en in whiskyflessen gestopt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Met veel plezier bekeken.

Er zijn plus en minpunten te noemen over deze film.

De positieve winnen het daarbij.

De opening van de film is gewoonweg prachtig, het rotslandschap is overweldigend weergegeven, zelfs in echte westerns zag ik nooit beter, en het muziekje is in stijl van de spaghetti western scores.

Alle decors in de film zijn top, en met veel gevoel voor sfeer gemaakt.

Bijzonder knap gedaan.

Met de kritieken op de wat houterige animatie ben ik het deels eens.

Vooral de loop-bewegingen zien er soms wat vreemd uit, maar ook weer niet altijd.

Van de hoofdfiguren vind ik Lambik het meest geslaagd overkomen.

In vergelijking met het originele verhaal uit het stripalbum blijft de oorspronkelijke versie voor mij de beste.

Maar de jeugd van deze tijd zal daar geen boodschap aan hebben denk ik.

En het is toch voor die jeugd dat de film bestemd is.

Toch heb ik, als (oude) S&W liefhebber, mij heel goed vermaakt met de film.

Voor mij mogen er nog meer volgen.

Liefst als eerste een verfilming van 'De Circusbaron'.

avatar van Zinema

De Visuele Verkrachter

Om eens een S & W-titel te noemen. Het moge duidelijk zijn waarom.

Maar goed, de kracht zit hem hier ook niet zo zeer in de animatie-techniek. Zoals het ookal bij de (oudere) strips zat, gaat het hier om avontuur en de humor van Lambik.

Niet voor groten, wel voor kleinen en nog niet eens zo gek gedaan allemaal. Want van de strips is dit één van de goede titels. Was al bang dat e.e.a. zou mislukken, maar dat is gelukkig niet echt het geval. Het album blijft uiteraard leuker.

Voortaan grapjes als Brockeback Mountain niet meer doen. Want dit soort geintjes zijn niet alleen erg fout, ze horen bij het niveau van De Glunderende Gluurder. En ondanks dat dàt album bol stond van het 'avontuur', het had weinig met Vandersteen van doen. Weet u nog?

Redelijk.

avatar van Tfix

Tfix

wel grappige weg kijker met me kids

avatar van Rodger

Rodger

Redelijke kinderfilm, had er eigenlijk meer van verwacht.

avatar van darkknight

darkknight

Ben oud suske en wiske fan en dat was dan ook de reden dat ik deze bekeken heb, ik vond hem niet tegenvallen.

Ik vond alle personages zeer goed neergezet, ze komen vrij veel overeen met de stripalbums in hun doen en laten. Vooral de grappen van Lambik waren een feest der herkenning. Het animatiewerk was soms niet al te best, vooral de bewegingen van de karakters. De moderne grapjes waren wel geinig.

2,5 ster

avatar van HeatWave

HeatWave

Ik ben nog steeds van mening dat dit zwaar onderdoet voor de strips van Suske en Wiske. Vooral in die tijd dat Willy Vandersteen zijn beste tijd wel had als Suske en Wiske-tekenaar.

Aan de andere kant weer een compliment voor wijlen Vandersteen omdat hij zo'n kenmerkende serie op gang heeft gezet dat zelfs word verfilmd, maar voor mezelf had dit niet gehoeven.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik vond het een geweldige film. Ik snap alweer de lage score niet. Het was een ideale film voor heel het gezin. En bovendien prachtig uitgewerkt. Zeker voor een Vlaamse film! Er zat goede humor in. Het was een goed verhaal. En vooral heel leuke personages. Ook waren de Vlaamse stemmen geweldig

Een film waar Vlaanderen trots op mag zijn

avatar van krosnicky

krosnicky

leuk voor kinderen maar daar blijft het jamer genoeg bij toch een 1.0 om dat het over suske en wiske gaat

avatar van Film Pegasus

De eerste goeie verfilming van een Suske & Wiske strip en ook de eerste keer dat ik dit soort animatie kan apprecieren. Grapjes als de pijl naar Brokeback mountain zijn wel leuk. Subtiel en ook voor een volwassen publiek. Geen hyperkinetische gedoe zoals bij de Asterix verfilmingen.

Voor het verhaal hangt de spanning wel af of je de strip hebt gelezen of niet. Al wordt dat nog vrij goed gedaan. Ook de muziek was niet zo slecht. Het kan beter, maar een stripreeks als dit zal altijd moeilijk zijn om te verfilmen, zonder de charme te verliezen en toch ietwat met je tijd mee te gaan. Maar dit is een verdienstelijke poging.

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Daar ben ik het voor het grootste gedeelte mee eens.

Grapjes, met een knipoog naar het volwassen publiek (dat toch vaak meekijkt met hun kinderen) zijn een terugkeer naar de oorspronkelijke eerste S&W strips, die naar mijn mening grotendeels gericht waren op een ouder publiek, en niet zozeer de op de kleintjes.

De humor die daarin te vinden was (tekstueel gezien) ging vaak volledig voorbij aan de kinderen.

Maar die konden dan wel weer van d tekeningen genieten.

Al met al inderdaad geen onverdienstelijke poging deze film.

Voor mij mag er nog een komen (of meerdere)

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

ben benieuwt naar deze film

heb het stripboek ook al gelezen en die was ook wel mooi

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik heb ik mijn jeugd alle verhalen van Suske en Wiske wel verslonden, ook dit verhaal uiteraard, en was dus wel benieuwd naar de verfilming ervan.

En ik was stomverbaasd bij het bekijken van deze film, zelden zulk een prachtige animatiefilm gezien, en zeker voor een Belgisch-Nederlandse co-productie. Je zou denken dat dit een film uit de Pixar-studio's is, maar niets is minder waar, men bewijst dat men hier ook een fantastisch mooie animatiefilm kan maken, want dat is ie ook !!

Ook het verhaal, dat ik me nog goed kan inbeelden van vroeger, is zeer goed gebracht, met de nodige aanpassingen aan deze tijd, GSM, Play-station, en dergelijke.

Ook de verwijzingen naar grote films, Terminator, Matrix, High Noon, en nog veel meer, beelden of mondeling, vond ik zeer goed gevonden.

Als men ooit van plan is om nog een Suske en Wiske verhaal te verfilmen en men doet het op dezelfde manier als bij dit verhaal, dan ben ik meteen verkocht...

In één woord: Prachtig !!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Animatie varieert tussen goed en Playmobil, maar voor België/Nederland knap gemaakt.

Net zoals bij de meeste S&W-albums draait het voornamelijk om de karaktertjes, het plot door er niet zoveel toe.

Lambik had nog wel iets schurfteriger gemogen.

Volgende keer niet meer zo'n akelig liedje erin doen svp en laat die stomme hond er ook maar uit!

Bij vlagen erg grappig, maar iets meer tempo mag.

Afgezien daarvan: veel beter dan die live-action-versie (De Duistere Diamant).

En mijn favorieten voor eventuele vervolgfilm:

De Poenschepper, De Apekermis, De Speelgoedzaaier, De Snorrende Snor, De Wilde Weldoener, De Gouden Cirkel, Het Sprekende Testament, De Maffe Maniak, De Botte Botaknol.

avatar van The Goss

The Goss

Ik lees veel van S&W, maar ik vond destijds de poppenversie echt verschrikkelijk. Onbevangen deze animatie gaan kijken en het viel me 100% mee. Lekker herkenbaar gehouden met de strips met de nodige grappen erin.

avatar van witboek

witboek

Niet slecht voor een Vlaams/ Nederlands animatiefilm. Toch moet ik zeggen dat het soms te houterig over kwam.

Het verhaal vond ik niet slecht.

avatar van Film Pegasus

Ik ben zelf een liefhebber van bvb Technicolor. Je kan niet rond de huidige trend van 3D die zeker een draagvlak kent. Maar in mijn ogen neemt het wel deels de charme en de warmte van een film weg. Soms vraag ik me af of ik naar een film aan het kijken ben of een Suske & Wiske game.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Dit is een hele leuke kinderfilm. De animaties zijn leuk om naar te kijken en het verhaal behoorlijk spannend. Ook is dit een film die leuk is voor kinderen èn voor de ouders. Mijn dochertje van 4 heeft er ook behoorlijk van genoten dus het is echt een film voor klein en groter. Alhoewel het voor kleintjes die wat sneller bang zijn voor een film deze film ook wat te eng zullen vinden.

Persoonlijk vond ik het wat te nederlands en had ik het geheel liever wat vlaamser gehad. Suske en Wiske en hun vrienden zijn gewoon vlamingen en persoonlijk had ik ze zo toch liever gezien. Ik hoor trouwens net dat je wel voor vlaams kan kiezen op de dvd.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Leuke film!

10000 keer beter dan De Duistere Diamant

avatar van phone home

phone home

Leuke kinderfilm. Doet genoeg denken aan de strips.

avatar van robertus65

robertus65

De animaties zijn goed, maar ik heb helemaal niks met S&W. Ik vond het verhaal volslagen belachelijk, maar dat hoort er allemaal bij. Ok veel geweld voor een kinderfilm, leuk waren wel de grapjes naar andere films zoals: "I`ll be back".

avatar van lvlvlv

lvlvlv

Is een superfilm voor de kleintjes, ben zelf nog maar 12. Lambik vond ik heel grappig, en de stem die ingesproken is past er geweldig bij. Tante Sidonia is de zelfde oude jaloerse lambik-liefhebbende tante zoals in de strips. Suske en Wiske zijn leuk, maar Wiske is wel kinderachtig met haar schanulleke. Jerom z'n stem omg, zo zwaar, maar denk wel dat dat ook zo is in de strips.

En den theodor, dé neef van Theofiel, heeft wel een belangrijke rol in de film. Je ziet heel veel vergelijkingen tussen de film en de strip, maar de strip is nog altijd beter

en dan gelijk robertus65 zegt, van i'll be back was zo goed

Algemeen, een geweldige kinderfilm die 4 **** verdiend

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Is een leuke kinderfilm.

Heb wel genoten. En Lambik doe niet zo dom hahaha...

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Suske en Wiske en de duistere diamand (de film) krijgt hele lage cijfers op moviemeter. Daar snap ik niks van als ik zie dat deze film bover de 3* scoort . Ik ben een erg groot Suske en Wiske fan, ik lees al vanaf kindsaf aan de strips en keek naar de poppen serie (die ik helemaal geweldig vond), en dan komen ze met dit op de proppen. Dit sloeg totaal nergens op. Ik vond de animatie bedroevend, en ik vond de stemmen ook niks. Nee had dan liever een 2e echte film gemaakt van S&W, die vond ik tenminste wel leuk. Mijn zoontje van 6 vond hem wel helemaal geweldig trouwens, maar goed, die heeft ook voor de rest niks mee gekregen van S&W en de animatie intereseert hem ook niks. Veel kinderen gaan onder het mom als het maar beweegt en als het maar een (teken)animatie film is dan is het al snel goed.Ik praat wel over een jonge leeftijdscatagorie dan he.

avatar van Davido

Davido

Leuk verhaal. Vond de animatie niet helemaal geweldig (die ogen??) Maar goed het is dan ook geen Dreamworks of Disney.

Alles komt er in voor, echt een Suske en Wiske! Ben benieuwd naar de volgende!

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens bekeken en 'k vond het een goeie animatiefilm. Zelf ben 'k niet zo bekend met de strips, dus of de film beter is, kan 'k niet zeggen. Hoe dan ook, visueel is dit een sterke film, zeker omdat hij geproduceerd is in de lage landen. Qua verhaal mochten we eigenlijk ook niet klagen. Het zal jong en oud aanspreken en houdt de film boeiend van begin tot einde.

Een minpunt vond 'k de reclame in de film die niet zo subtiel was.

Af en toe zat er ook humor in de film en ook wel leuke verwijzingen naar andere films.

'k vond de film de moeite om te bekijken. Kopen zou 'k niet direct doen, maar toch de moeite om te bekijken.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Grappig Leuk om te zien, scherp, mooie kleurtjes en fraaie achtergronden, ook wat mooie effecten zoals met water. De stripfiguren zien er best authentiek uit. De stemmen zijn gelukkig ook geloofwaardig.

De bewegingen vind ik iets te traag en te ‘vloeiend’ en daardoor minder natuurlijk. De uitstraling wordt dan wel wat rustiger, wat ik weer aangenaam vind in een animatie.

Af en toe is er een lief liedje ingevoegd, ook leuk. Deze viel mij niet tegen.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

toch wel toffe suske en wiske animatie film.

heb deze gekocht voor net geen 4 euro op blu-ray dus dit was al eens geen geld + de blu-ray ziet er fantastisch uit.

3.5

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

Betrekkelijk goeie animatie.....goed ingesproken stemmen....goed verhaal 'de strip was op zich ook heel goed) wel clichéachtig......]Een slechterik,goeierikken,slechterik wordt verslagen,alles goed.....niemand gaat ook dood en zo....maar dit is normaal bij kinderfilms natuurlijk....ik probeerde me te plaatsen in een kind maar dit ging niet zo goed.....toch best aardig filmpje om als 15 jarige te zien als je je eens goed verveelt ;p toch een 3* het is en blijft een kinderfilm waardoor kinderen er veel plezier aan kunnen beleven...

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik vond vroeger de Suske & wiske-strips al niet veel aan dus hoef op dit punt geen vergelijking te maken, zoals ik bijvoorbeeld bij Kuifje wel kan doen. De trailer zag er wel leuk uit, maar zoals bij al die computeranimaties, het blijft een gok.

Ik vind Valiant (2005) al lelijk getekend, maar deze is wel een stuk erger. Vooral de "mensen" in de film zijn wel erg lelijk getekend, houterig met rare bewegingen en de verhoudingen kloppen vaak ook niet. Dit zorgde af en toe wel voor onbedoelde hilariteit. Maar alles eromheen ziet er meestal wel mooi uit zoals het landschap en de treinbrug. En op dit punt begint de film dan ook mooi, verder is het een aardige combinatie tussen westerns en James Bond. De film had iets korter gemogen, de twee liedjes hadden er bijvoorbeeld wel uit gemogen. De Nederlandse stemmen zijn erg goed, zoals Raymonde de Kuyper van Villa Achterwerk en ik had soms echt het idee naar Roos en haar twee mannen te kijken. Regelmatig wordt er wat al te veel overdreven met nogal levendige fantasie, maar dat zullen kinderen dan wel weer leuk vinden. De film wordt wat mij betreft gered door de humor. Vooral het aanhankelijke paard en het hondje Tobias zorgen voor erg grappige momenten. Verder is het, ondanks de actie toch een vrij rustige film, met best een aardig verhaal en ook nog een goede ontknoping en met een leuk Bonanza-achtig deuntje erbij. Kleine 4.0

avatar van baspls

baspls

Het boek is duizend keer beter. De animatie is zo slecht dat daarvoor 1,5 sterren eraf gaan. blijft van wat een 3,5 had kunnen zijn maar een 2,0 over. Vreselijke stemmen en een beetje laks naar het boek. zeker niet saai en best humoristisch. Lees veel Suske en Wiske albums (ook nu nog steeds) maar ik geef de voor keur aan de andere verfilming De Duistere Diamand die heel erg ondergewaardeerd word door iedereen.