Suske en Wiske & De Texas Rakkers (2009)
Genre: Animatie
Alternatieve titels: Luke and Lucy: The Texas Rangers / Spike and Suzy: The Texas Rangers
België / Nederland / Luxemburg
Geregisseerd door: Wim Bien en Mark Mertens
Met onder meer: Staf Coppens en Evelien Verhegge
5,7 (582)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 23 juli 2009
Bekijk via NLZIET
Plot Suske en Wiske & De Texas Rakkers
Dark City, Texas. Een vreselijke bandiet, genaamd Jim Parasijt runt een illegale whiskystokerij. Parasijt wil de grootste worden en heeft daarom een magisch poeder ontwikkeld dat iedereen kan verkleinen. De lokale Texas Rangers, onder leiding van de dappere Ranger Tom, proberen Parasijt te stoppen, maar worden in de val gelokt. Tom en zijn Rangers worden verkleind en in whiskyflessen gestopt.
Suske
Miss Missy
Theofiel / Theodore
Lambik
Bill Buster
Komt eind dit jaar in België uit, maar aangezien Bos Bros co-producent is, zal de film hier ook wel worden uitgebracht.
IcU
Ik dacht dat dit een korte film was. Ik zag de teaser een tijdje geleden op youtube staan. Hij zag er leuk uit, maar voor een volle speelfilm? Ik hoop dat ze een beetje de strip sfeer erin houden, en niet alleen een cowboy sfeer. Ben benieuwd.
neo
Beseffen ze nu echt niet dat ze zo de boel verpesten? Er was jaren geleden een tekenfilm serie die weliswaar niet helemaal goed getekend en ingesproken was, maar tenminste nog bij de strips in de buurt bleef. Boycotten dit soort lelijke 3d animatie films.
neo
Vond het toen best te doen, ook al was het niet echt van goede kwaliteit. Maar die klassieke tekenstijl, mits beter gedaan, zou ik 100 keer liever zien dan belachelijk 3d rommel.
De tekenfilms waren echt abominabel slecht. Amateuristische rommel, duidelijk voor een ultralaag budget gemaakt. Zelfs de barbies waar mijn kleine zusje vroeger mee speelde bewogen minder houterig. De veel oudere poppenserie is behoorlijk jeugdsentiment voor me, maar die was ook niet geweldig, om over de vorige film nog maar te zwijgen
Ook dit geeft me niet veel hoop als voormalige S&W-fan. Terwijl het best kan, de Kuifje-tekenfilmreeks was bijvoorbeeld best goed.
Pieter Montana
Fijn dat iemand deze (ondergewaardeerde) reeks nog eens vermeldt. Alleen al die heerlijke begintune bracht me destijds in de Kuifje-sfeer. Ik moet dringend eens die dvd-box kopen.
danuz
Heb ook altijd het gevoel gehad dat de tekenfilmserie behoorlijk trouw bleef aan de originele Kuifje stripreeks.
De Suske en Wiske tekenfilmserie nooit gezien en om nu te zeggen dat ik op een brakke 3d versie zit te wachten...
ChielB
Alles beter dan de Duitstere Diamant, die speelfilm was echt het toppunt van de plank mis slaan.
Leland Palmer
Bij mij uitstekend. Tijd voor een nieuwe computer / verbinding dus
Leuke site overigens.
Filmkriebel
Gelukkig een animatiefilm8 Dit zou wel een flink stuk leuker kunnen worden dan die vorige S&W film met acteurs. Dat was nog eens een drol van een film.
Reservoir Dogs
Daarnet al een stukje gezien op het nieuws.
De animatiefilm Suske en Wiske & De Texas Rakkers komt op de nationale feestdag 21 juli 2009 uit in 100 Belgische bioscoopzalen. Deze nationale release gebeurt gelijktijdig in een Vlaamse en een Franstalige versie. Dit wordt de allereerste film die in België op een dinsdag uitkomt, maar de helden die Willy Vandersteen in 1946 creëerde, verdienen zonder twijfel deze nationale eer. In diezelfde week is ook de release in Nederland gepland, met Nederlandse stemmen, in ruwweg 100 bioscoopzalen.
De film is gebaseerd op een stripverhaal van Willy Vandersteen uit 1959, wordt geproduceerd door Skyline Entertainment uit Wemmel en is met een budget van bijna € 9.500.000 de duurste Vlaamse film uit de geschiedenis! De film wordt in België verdeeld door Kinepolis Film Distribution, de DVD door Bridge Entertainment.
JellevOosterhout
Suske en Wiske kom op zeg, de stripboeken zijn goed en snel door te lezen maar om hier nu een film over te maken. stelt vast niet veel voor
AGoos
viel mij alleszin mee.. een heel genietbare film voor het hele gezin zeg maar.. de animatie heeft uiteraard geen pixar gehalte, maar de expressieloze gezichtjes wennen snel en krijgen zelfs een soort van charme.. de geforceerde filmverwijzingen zijn iets minder geslaagd, maar geen kind die hier moeilijk over zal doen.. frank lammers en jeroen van koningsbrugge zijn overigens best lollig.. de film is niet briljant, maar een best wel vermakelijk who-is-it...
Seppe4ever
heb de trailer gezien. Hebben ze daar zoveel geld ingestoken??? Afschuwelijk! Personages trekken amper op de strips. Toen lambik in beeld kwam, had ik het eerst zelf niet door dat hij het was. en suske ziet er uit als een seutje.
die ga ik zeker niet zien. jakkes.
Brix
- 19677 berichten
Ondanks de negatieve beoordelingen hier op MM zal ik de film tóch gaan bekijken.
Al was het maar omdat het om een 'klassiek' stripverhaal gaat (uit de periode waarin de S&W strips nog kwaliteit hadden), gebaseerd op een destijds zéér populaire TV western serie 'Tales of the Texas Rangers' (zelfs de namen van de hoofdpersonages uit die serie werden in die strip gebruikt)
Afkeuren kan altijd nog, mocht het tegenvallen.
Maar eerst zien natuurlijk.
Woutrr
Vandaag staat het in de krant op de voorpagina..
ze zijn benieuwd of het shrek kan overtreffen want dit is nog maar het eerste deel van een reeks!! (dat beloofd)
Shrek, een blockbuster waarbij het budget 5,5 keer groter was vergelijken met dit
Als je het direct hoog wil grijpen moet er kritisch beoordeeld worden, eigen schuld!
3D beelden zijn nogal ongedetailleerd/ personages trekken er niet echt op.
Captain Pervert
Ziet er wel aardig uit. Vind de S&W strips echter bagger, statisch, saai, dom en suf.
Die eerste trailer bevat een Lambik Matrix bullet time ripoff
ezra1971
Die eerste trailer bevat een Lambik Matrix bullet time ripoff
inderdaad! Lopende band werk eentonige en duffe verhaaltjes. Toen die Vandersteen dood ging hadden ze moeten stoppen.
IcU
Lopende band werk
Dit is geen lopende band werk aangezien aan deze film 2,5 jaar (!) gewerkt is.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

102 Minutes That Changed America
Documentaire / Historisch, 2008