• 9.376.792 stemmen

Suske en Wiske & De Texas Rakkers (2009)

Animatie | 80 minuten

Genre: Animatie

Alternatieve titels: Luke and Lucy: The Texas Rangers / Spike and Suzy: The Texas Rangers

Oorsprong: België / Nederland / Luxemburg

Geregisseerd door: Wim Bien en Mark Mertens

Met onder meer: Staf Coppens en Evelien Verhegge

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 23 juli 2009

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Suske en Wiske & De Texas Rakkers

Dark City, Texas. Een vreselijke bandiet, genaamd Jim Parasijt runt een illegale whiskystokerij. Parasijt wil de grootste worden en heeft daarom een magisch poeder ontwikkeld dat iedereen kan verkleinen. De lokale Texas Rangers, onder leiding van de dappere Ranger Tom, proberen Parasijt te stoppen, maar worden in de val gelokt. Tom en zijn Rangers worden verkleind en in whiskyflessen gestopt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van IcU

IcU

Aja, dat is wel lopende band werk, idd.

ezra1971

en de vorige film was ook bagger. Dit zal weinig beter zijn. En ik hou van films maar het heeft zijn grenzen.

Quido

De vooroordelen zijn weer niet van de lucht ...

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Alleen voor de naam ga ik hem al zien, "Texas rakkers" hahaha hoe kom je erop...

Net de trailer gezien en heb er nu al zin in!

avatar van maxo922

maxo922

Ben benieuwd hoeveel kinderen hier naartoe willen

maxo922 schreef:

Ben benieuwd hoeveel kinderen hier naartoe willen

Véél denk ik zo.

Vergis je niet in de populariteit van S&W.

Zelf vond ik de stripalbums die ná de jaren 50 verschenen niet meer de moeite waard.

De oude strips hadden geweldige vondsten, en veel teksten die eerder op een volwassener publiek gericht waren

Maar tegenwoordig er is een zeer grote aanhang vooral van jeugdigen.

Het is nog steeds een van de best verkochte strips.

FunkStarr schreef:

Net de trailer gezien en heb er nu al zin in!

'Texas Rakkers' is , zoals zo dikwijls bij de titels van de S & W verhalen het geval is, een woordspeling.

Het verhaal is gebaseerd op de TV serie 'The TexasRangers'.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Brix schreef:

Het verhaal is gebaseerd op de TV serie 'The TexasRangers'.

OK, zoiets dacht ik al

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

De Trailer ziet er erg slecht uit, net als de animatie. Ik denk dat dit in de richting van een flop zal gaan.

ezra1971

echt bagger net als ik gedacht had. Belgenwerk.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

ezra1971 schreef:

Belgenwerk.

De Belgen hebben tenminste de middelen!

(Bekijk mijn post op pagina 1.)

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

OMG juist de reclame gezien. De personages zien er enorm slecht uit. Wat een grap! Ik kan niet begrijpen dat kinderen hier naartoe willen, wat een gedrocht!

Ik wist in mijn kindertijd wel beter!

ezra1971

het buget zegt niks. heavens Gate en Waterworld haden ook een groot budget en waren bizar slechte films. Deze wordt nog slechter. Stoppen met de strips en de films zou ik zeggen.

avatar van koningelvis

koningelvis

om de discussie van een extra randje te voorzien zijn op de volgende link beelden te zien van de jaarlijkse Willy VanderSteen Memorial. Ook dit jaar lopen de emoties weer hoog op.

YouTube - Willy Vandersteen Memorial Day 2009

Quido

Kan die 0,5* toelichting krijgen of verwijderd worden (film draait nog niet)?

"Suske en Wiske is zo een vermakelijk tussendoortje, zonder echte hoogtepunten en een eigen gezicht. De titelhelden van het verhaal, Suske en Wiske zelf, zijn opvallend vaak afwezig en blijven in de schaduw staan van Lambik en Jerom. Deze laatste twee kunnen ook rekenen op een sterke stemmencast, waarbij met name Frank Lammers als Lambik gevat en scherp uit de hoek weet te komen. Een groot deel van de overige (stem)karakters heeft meer moeite om de juiste snaar te raken, al is dit grotendeels het gevolg van het tamelijk milde scenario."

Complete recensie

avatar van clockwork72

clockwork72

ik zag de reclame net 1 seconden geleden op de tv. Volgens mij is dit zelfs voor de allerkleinsten niks aan

• 19680 berichten

Zojuist de trailer bekeken.

Ziet er helemaal niet zo slecht uit.

Maar de stemmen klinken me wel wat te Hollands.

Hopelijk is er ook een versie met een Vlaamse (stemmen) cast?

avatar van Spectre

Spectre

ezra1971 schreef:

echt bagger net als ik gedacht had. Belgenwerk.

De hollanders brengen tegenwoordig anders zoveel goeds op de entertainment-markt... NOT !!! (Spion van Oranje,Wit Licht,...)

Quido

En het mooiste is nog dat onze ezra-boy de film nog niet heeft gezien.

avatar van soom

soom

Louise..

Zeg maar als voorbereiding op deze film, las ik afgelopen donderdag/vrijdag de super oude (papa lief: 'Twee kleuren!') strip waar deze film zijn oorsprong aan ontleend.

Met mijn door alweer(...) nicotine geteisterde hoofd, ging ik hier dan ook met plezier heen, en ik kreeg ongeveer wel wat ik verwachtte. De, volgens mij best flauwe, gewoon gespeelde film uit volgens mij, 2004 nooit gezien, maar daar mis ik imo toch ook echt niets aan. Deze film vind ik hoe dan ook echt grappig, al die verwijzingen naar andere films lieten wel een glimlach komen, en vond ik leuk. Ook de animatie zag er best leuk uit en was echt ontzettend goed gedaan.

Quido

Zwakke opening met 87.000 euro op 87 prints. Zonde.

avatar van Engine-339

Engine-339

Tekenen schijnt heel moeilijk te zijn geworden, tegenwoordig...

avatar van Bla

Bla

In de strip zit niet eens zo'n metalen geval als antagonist die je hier op de poster zit. Suske&Wiske vond ik als kind altijd geweldig, tegenwoordig is daar weinig van over. Zeker sinds ze die films begonnen te maken.

avatar van HeatWave

HeatWave

Ik heb deze film nog niet gezien, heb ik ook niet zo'n behoefte aan.

Meestal doet dit toch af aan de strips zelf.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Dit las ik gisteren bij mijn oma in de Troskompas :

''Dit is het eerste deel uit de serie die 13 Suske en Wiske verfilmingen moeten worden''

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

tommykonijn schreef:

Dit las ik gisteren bij mijn oma in de Troskompas :

Als ze 't maar uit hun hoofd laten. Dit gaat niet aanslaan. Ze moeten eerst de animatie maar eens opkrikken.

avatar van tjoene08

tjoene08

Ben gaan kijken met mijn kinderen en vond de film OK. De kinderen vonden het leuk en ik heb me niet zitten vervelen. Dit is al heel wat want ik heb me toch al zitten ergeren aan sommige Amerikaanse animatiefilms (genre shark tale of over the hedge) en me zitten vervelen tijdens die onnozele studio-100 producties. Ik hoop oprecht dat dit een succes wordt.

avatar van doodah

doodah

De figuren zien er echt slecht uit. Ik houd het maar bij de strips.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Suske en Wiske.. Ik lees al jaren met plezier de strips, maar de verfilming uit 2004 heeft me niet echt weten te bekoren. Deze was.. Beter. De animatie is nou niet echt van niveau Disney/Pixar maar dat maakt opzicht niet zoveel uit. Hier en daar best geslaagde grappen, het hoogtepunt vond ik Frank Lammers als Lambik, die rol was hem echt op het lijf geschreven. Toen ik het zo allemaal zag (poster, trailer etc.) leek het me een vrij kinderachtige film te worden, dit was echter helemaal niet het geval en ik heb me opzicht prima vermaakt. Ik blijf er wel bij dat er hier geen 12 vervolgen op moeten komen..

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Hoewel de animatie op zich wel charmant overkomt, heb ik toch het gevoel dat de makers weer een kans hebben laten liggen om Suske & Wiske het eerbetoon te geven dat ze verdienen.

Natuurlijk is dit een groot stukje Vlaams patrimonium dat behoefte heeft aan wat nieuwe lezers. Gezien de dalende kwaliteit van de laatste jaren en de al even dalende verkoopcijfers, haakt de jeugd stilaan af. Een computer-animatiefilm is de oplossing, dacht men bij Studio Vandersteen. Hoewel de Texas Rakkers één van m'n favoriete strips is, voelde ik hier maar amper de sfeer, die Vandersteen wel in zijn verhalen kon brengen. Zijn verhalen waren snel, humoristisch en vooral: het waren simpele verhaaltjes van 58 paginaatjes. Dit omzetten is een hele opdracht. Waarom ze dan ook nog eens het hele verhaal gaan omgooien van een klassieker zoals de Texas Rakkers, is mij een raadsel. Waar is de Teddy Boys Bende? Het idee van de vallende steen? En wiens idee was het om van Jim Parasijt een ijzeren robot te maken? Nog aan geërgerd: de taal. Ik heb niets tegen een beetje verkavelingsvlaams, maar die platte Antwerpse accenten, horen hier niet thuis...net zoals camions van Colruyt, Humo's of Belgacom-reclame...

Buiten deze punten van kritiek, waren er ook natuurlijk nog pluspunten. Zoals al gezegd is de animatie behoorlijk charmant en voor een Belgische productie natuurlijk iets enorm groot. Zo is de treinscene erg knap. En Lambik staat natuurlijk altijd garant voor humoristische situaties. 2,5*

PS: Heeft iemand zich ook geërgerd aan de uitspraak van Leen Vandersteen in een interview met Humo waar ze de verhalen van Hergé "summier" noemde?