• 9.373.511 stemmen

Frequently Asked Questions about Time Travel (2009)

Komedie / Sciencefiction | 83 minuten

Genre: Komedie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Gareth Carrivick

Met onder meer: Anna Faris, Chris O'Dowd en Dean Lennox Kelly

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Frequently Asked Questions about Time Travel

"Three guys. One pub. Too much time on their hands."

Het saaie leven van drie vrienden komt volledig op de kop te staan. In het herentoilet van hun favoriete pub doen zij een raadselachtige ontdekking en plots ligt het lot van de wereld in hun handen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Metalfist

Anna Faris en Chris O'Dowd (I.T. Crowd!) samen in één film, dit moet gewon goed worden

avatar van Skrean

Skrean

Leuke film, maar een erg korte film. Kan er niet veel over zeggen, onbekende acteurs, behalve de lekkere Farris. Goede humor, goed inmekaar gezet, leuke effecten, leuk verhaal. Soort van 'two pints of lager' meets the hitch hikers guide to the galaxy, maar dan zonder de galaxy.

Metalfist

Probeer er een wat meer over te zeggen

avatar van Skrean

Skrean

De acteur Chris O'Dowd speelt ook een goede rol in 'The boat that rocked'!

avatar van WB

WB

Leuke film. Flauw, maar toch leuk. Even dacht ik dat het Dude, Where's My Car ging nadoen, maar bleef netjes binnen de grenzen v.w.b. tè flauwe sci-fi humor.

Aanradertje.

avatar van Roel_

Roel_

• 2061 stemmen

Het idee is erg leuk, maar alles is zo ongeloofwaardig, zelfs voor een komedie.

avatar van RickZ

RickZ

Komedie, persiflage op tijdreizen in films en het klopt in deze film ook allemaal aardig. Wel veel zottigheid.

avatar van desert

desert

Wat Shaun of the dead voor horror is, dat is dit zeer vermakelijke filmpje voor scifi. Goede en originele verhaal, met een interessante kijk op het tijdreizen, wat altijd wel leuk is om naar te kijken. Verder zijn de acteurs hier goed en zitten er een paar goede grappen in. Ik prefereer dit boven de humorloze Amerikaanse films die dit jaar zijn uitgekomen, zoals Paul Blart Mall Cop/Observe and report/Year one etc.

Een aanrader!!

avatar van m1701

m1701

Het verhaal was wel aardig alleen sommige dialogen waren erg saai, waaronder die met Anna Faris. Het stukje in het begin op de toiletten was echt grappig!!!

Origineel verhaal!!! Leuk bedacht. Acteerwerk ook wel aardig.

Ben alleen niet zo'n fan van de engelse humor :s

Maar toch 3* waard

avatar van De Meester

De Meester

Ik verbaas me bijzonder over de hoge waardering. Geen verhaal, geen snelheid, slechte effecten en geen humor. Waardeloos prul.

Metalfist

So funny you'll want to go back in time and see it again

Al vanaf de eerste dag dat de film op Moviemeter werd toegevoegd hield ik deze in het oog. Als je een combinatie van Anna Faris met Chris O'Dowd kunt geven dan staat dit in mijn ogen garant voor dikke fun. Jammer genoeg komen deze verwachtingen niet echt uit.

Pas op, Frequently Asked Questions about Time Travel is zeker geen slechte film en is op zich wel een leuke parodie op sci-fi genre maar het had allemaal veel meer potentie. Ik heb altijd wel interesse gehad in tijdreizen en parallelle universums en dergelijke maar het plot wordt wat flauwtjes uitgewerkt. Een uitleg wordt er niet gegeven en alhoewel de verschillende tijden volgens mij wel kloppen kon het me allemaal niet echt boeien. Er wordt ook nergens geïnsinueerd in welke tijd ze nu weer zijn terecht gekomen, gelukkig is de film dan ook maar een 80 minuten lang. Iemand trouwens een idee welke film er op het papier van Toby stond? Ik gok op hetgeen waar ze hem zo mee uitlachten en hem vroegen of hij nu weer voor de grap zo'n verschrikkelijk idee bedacht (kan niet meer op de titel komen). Het kan natuurlijk gewoon eender welk idee zijn.

Het grootste mankement is zonder twijfel de flauwe humor. Er zitten wel leuke scènes in, zoals de scène op de poster maar die komen maar af en toe voor en zijn ook niet zo goed om heel de film te redden. De enige die eigenlijk echt uit de verf komt met zijn one-liners is Ray want de andere twee lijken eigenlijk precies geen vrienden te zijn. Ik kreeg het gevoel dat ze zich meer aan elkaar zaten te ergeren dan wat anders en dat drukt toch zijn stempel op de film.

Chris O'Dowd is geniaal in The I.T. Crowd en hoewel hij hier toch ook een paar leuke momenten heeft mis je toch een sidekick à la Richard Ayoade want geef nu toe, Marc Wootton en Dean Lennox Kelly zijn perfect verwaarloosbaar in hun rol. Wat trouwens ook een redelijk grote teleurstelling is, is dat Anna Faris niet zo'n grote rol heeft. Zoals zo vaak wordt er een rol gigantisch uitvergroot in trailers en poster maar heeft ze in totaal misschien maar 20 minuten screentime. Simpelweg te weinig om haar haar schattige charme te laten zien waardoor ik ze zo graag zie spelen.

Hier en daar een leuke verwijzing of toffe scène maar lachen, gieren, brullen en blazen wordt het nergens. Jammer want er zat meer in. Blijf trouwens ook nog even na de aftiteling zitten want daar zit nog een redelijk leuk stukje.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Metalfist schreef:

ninja jodelaar ?
dan zou het een echt domme idee zijn als ze daarover beroemd worden.
ik dacht meer iets over tijdreizen, de hoofdrol gast praatte toch daarover vaak en de dikke ( ik kan niet meer op de namen komen) kon het per ongeluk opgeschreven hebben.

ik had zoiezo veel meer verwacht, maar het is wel leuk om het een keer te zien.

avatar van alec

alec

desert schreef:

Inderdaad, op de één of ander manier moest ik gelijk aan deze film denken. Misschien de eenvoud, of de typisch Engelse humor, de bizarre situaties of de karakters die allesbehalve irritatie opwekken.

Ook hier is Faris onmisbaar en zijn de drie hoofdrolspelers (O'Dowd, Lennox Kelly en Marc Wootton) goed op dreef. Het verhaal is pakkend en het is ook inderdaad de originaliteit wat de film ver boven het gemiddelde brengt.

Een *4.0

avatar van BS

BS

Niet echt een film die je zomaar oppakt, maar ja, Chris O'Dowd is dan toch de reden dat je het doet. Voor mij voornamelijk bekend van The IT Crowd en daarin issie erg goed

De film zelf is inderdaat wat lastig te omschrijven omdat het wel een b-film idee is,maar hij is wel gewoon goed afgewerkt.

Het verhaal is leuk, de ( engelse ) humor is leuk, de karakters kloppen en de film kijkt gewoon lekker weg.

Moet zeggen dat ik het eind ook wel erg leuk vind. Het bouwd een beetje op naar een open eind en dan ineens gebeurd er nog wat waardoor je er ineens anders tegenaan kijkt.

Eh , ja, ook even tot na de ondertiteling wachten. Dan komt er nog een leuk stukje !

avatar van skipy05

skipy05

Leuke film. Een goed verhaal maar wat flauw. De film duurde nogal redelijk kort. Ik kende alleen maar Anna Faris, anders had ik deze film mss niet eens gezien. Ze speelde ene leuke rol.

avatar van homerjay

homerjay

Geen topper maar ruim boven de middenmoot. Leuk concept, erg leuk uitgewerkt ,maar er miste voor mijn gevoel toch wat. De Engelse humor redt de film hier.

avatar van eppy

eppy

hoop dat er een vervolg op komt........

avatar van balosa

balosa

best aardig maar ik miste toch iets, ik wachtte tevergeefs op iets wat niet kwam

avatar van Heinrich5

Heinrich5

Ruim boven gemiddeld. Goed afgewerkt. Engelse humor.

Smaakt naar meer.

avatar van jan

jan

Kon mij niet amuseren. Snap niet waar de hoge waardering vandaan komt. Langdradig, vreemd en weinig om te lachen.

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Wel aardig maar niet zo dat je nu de hele tijd maar zit te lachen

avatar van Mar10e

Mar10e

Gisteravond met zoon gekeken, beide positief verrast. We hebben een paar keer echt in een deuk gelegen en de film weet het steeds interessant te houden, geen geringe prestatie zeker gezien het wat ongewone verhaal

Goed afgewerkt, leuke wendingen, prima (portie Engelse) humor - graag meer van dit soort films!

avatar van Norma

Norma

Geinige film met een vrolijke knipoog naar het tijdreizen. Je moet hier vooral geen echte Sciencefiction van verwachten want het vermaak zit hem het meest in de flauwe gesprekken van de drie vrienden onderling. Hun onderlinge gekibbel en droge opmerkingen naar elkaar moest ik regelmatig om grinniken (de Narnia-scène )

Natuurlijk wordt er wel degelijk gereisd in de tijd, wat ook weer een paar aparte scènes oplevert (het feestje met look-a-likes) Het gedoe met Anna Faris en die andere vrouw vond ik wat minder, en na verloop van tijd begon het in-en uitrennen van die toiletten op een klucht te lijken; het had al met al niet langer moeten gaan duren want dan was het vervelend geworden.

avatar van Arnforpresident

Arnforpresident

Grappige film, niet dat ik een bulderlach ervan kreeg, maar er zaten deftige kluchten in, de film is op zichzelf gewoon droog, en dan dat gekibbel tussen de drie vrienden. Absoluut geen hoogstaande diepzinnige film, maar ik heb er toch van genoten.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2058 berichten

Zoekende naar hedendaagse tijdreisfilms en loopverhalen na het zien van Triangle en Los Cronocrímenes, kwam ik op deze terecht. Een heel ander genre, maar wat vind ik dit een ontzettend leuke film. Je moet er als kijker gewoon niet te veel van verwachten en je laten meeslepen. Het concept is erg grappig en de personages zijn leuk genoeg om het boeiend te houden. Eigenlijk geeft het geheel het gevoel van een kleine film, maar er is zeker tijd en geld aan besteed om het er zo goed mogelijk uit te laten zien. Zo zijn de beelden van de verre toekomst prima geloofwaardig. Dat vervolgens het reuzeninsect weer ontzettend fake is, neem je gemakkelijk op de koop toe.

Jammer dat de onaantrekkelijke poster zo Galaxy Quest-ish is, die zou mij niet overtuigen de film te gaan zien.

avatar van SaBBeS

SaBBeS

Keek em vooral vanwege Chris O'Dowd, zoals de meeste hier volgens mij Kijkt lekker weg. Leuke stukjes. Niets meer niets minder. 3* dus

avatar van Muyo

Muyo

Deze film trok mij totaal niet !

Ik heb gekeken en na een klein half uur kwam ik tot de conclusie dat dit geen goede film is en dat mijn interesse ook niet verder ging.

Ik heb nog een kwartier door gekeken, waarna ik hem af zette.

Toen ik de eerste beelden zag de zeer slechte special effecten had ik er genoeg van.

Het acteren is ook ver onder de maat en er was totaal geen spanning of iets dergelijks wat het nog leuk maakte om verder te kijken.

1,5 ster.

avatar van Fortune

Fortune

Nee, deze film is het niet. Ik ging deze kijken omdat hij op Shaun of the Dead zou lijken, beetje mijn favoriete komedie. De enigste overeenkomst is dan ook de bar. Voor de rest zijn er maar een paar dingen die echt grappig waren. Het grappigste is dan ook het liedje wat ze zingen op de wc. Voor de rest was het een beetje een irritante rit met stomme bijkomstigheden van tijdreizen.

Had veel potentie en word niet benut, jammer.

1.5

avatar van PEN15

PEN15

Een kinderhand is snel gevuld. Dat is het enige wat ik er van kan maken.

Ik ben gek op tijdreisfilms.. en of het nou een komedie of sci-fi moet voorstellen... (okee science fiction, bitch) dit slaat de plank helemaal mis.

Om te beginnen, dit is de allerfoutste spoof op een back to the future hoes die ik ooit gezien heb. De film lijkt zich de hele tijd af te spelen in de toilletten en de bar. Lekker gezellig, net zoals bij fawlty towers waarbij je alleen maar dezelfde locaties ziet. Eerst dacht ik dat ik de verkeerde film had en al gauw wist ik niet of dit kon volhouden. Drie lompe griezels met Austin Powers-nerd gedrag, ik kon dat niet aanzien. Ik ken deze mensen niet, nooit van gehoord, maar door die hoge waardering op IMDB heb ik mezelf een beetje proberen te dwingen. En is dit echt alles waar ze mee aan konden komen? Het beste wat ze konden verzinnen? Een bijdehandte grap is bv

"don't touch yourself" "My mind is on other things right now" "No, I mean don't touch the other us"

Duuuuh. Boring. En als ik eens lees wat andere mensen leuk vinden aan deze film, goede genade, ik kom zeker van een andere planeet.

avatar van mock turtle

mock turtle

Leuke originele film dat nergens echt diep gaat en helaas ook geen vindingrijke twist of dubbele bodem blijkt te hebben.