• 9.373.532 stemmen

Emmanuelle (1974)

Drama / Erotiek | 105 minuten / 94 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Erotiek

Speelduur: 105 minuten / 94 minuten (director's cut)

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Just Jaeckin

Met onder meer: Sylvia Kristel, Alain Cuny en Marika Green

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 3 oktober 1974

Plot Emmanuelle

"Let's you feel good without feeling bad"

Emmanuelle is een jonge, getrouwde vrouw. Samen met haar man (de Franse ambassadeur in Thailand) woont ze in Bangkok. Ze ontdekt aldaar een seksuele passie die ze voordien altijd heeft weggestopt. Emmanuelle en Jean gooien wat huwelijkse voorwaarden overboord en genieten beiden van hun seksuele escapades.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Een keer of RTL5 gezien geloof ik; schijnt een heuse klassieker te zijn. Dus DAAROM maar gekeken

avatar van Macmanus

Macmanus

een klassieker

avatar van jay73

jay73

Of je het nou leuk vindt of niet, Sylvia Kristel heeft Nederland wel op de internationale filmkaart gezet...

avatar van gimli f

gimli f

Jaaaa...

een 2,5 voor de historische waarde...

hugohei schreef:

Laura Gemser was een Utrechtse studente [ook Sylvia Kristel komt uit Utrecht] die in hoog tempo een rits films heeft gemaakt.

Hoe weet je dat. het enige wat ik van haar kan ontdekken is dat ze uit java komt. Er zijn inderdaad een heleboel mensen die zeggen dat ze uit utrecht komt. maar allmovie zegt dat dat komt omdat men verward is met sylvia, the white emmanuelle. Ik ben benieuwd.

Een boel vulgaire scenes in een artistiek sausje. Mooi gefilmde sex (geen porno-dont worry). soms wel lekker, moet ik toegeven. Die scene in die hangstoel is natuurlijk legendarisch. De vliegtuigscene mag er ook wezen. Stoned zijn tijdens de film is aan te raden. Het kinderlijke gezichtje van kristel kan ook op de lachspieren werken.

avatar van Rujar

Rujar

Emanuelle wie is er niet mee opgegroeit.

avatar van boondock

boondock

Rujar schreef:

Emanuelle wie is er niet mee opgegroeit.

nostalgie..

avatar van FisherKing

FisherKing

Een portie Emanuelle naast de Brinta. ?

Dan zag ik velen malen liever Angélique met Michèle Mercier. Hevig verliefd was ik destijds.

(Heb nooit die Kristel kunnen waarderen)

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Beter dan porno!***

avatar van De batzer

De batzer

IK zou graag op deze film willen stemmen omdat er laatst een documentaire over was maar waar zou ik deze film kunnen zien?

mikey

Herzien. Die fu**in' fransen hebben iets imperialistisch over zich heen. Verder veel soft focus/light en oh-la-la. Nou nou. Die schommelstoelscene blijft wel legendarisch

avatar van Baggerman

Baggerman

Tja, daar moesten wij pubertjes het vroeger mee doen....

avatar van joe black

joe black

In het hedendaagse daglicht verbleekt deze 'erotische' film erg hard. Wat je nu te zien krijgt is soms veel 'schokkender' dan deze film.

Inderdaad, een klassieker. De eerste openlijk aanvaarde, commerciële, 'vieze' film.

De batzer schreef:

Hij staat wel op bol.com voor 6,99!

SnakeDoc

Inprincipe natuurlijk een verhaal wat nergens over gaat,... maar wel kunstachtig vooral ook omdat het inderdaad de eerste openlijk aanvaarde erotische film is geweest!

Dat maakt deze film dan toch speciaal!

* *

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Mooie montage en camerawerk, ook de muziek is zeker niet lelijk maar daar houdt het bij deze film echt op. En met die Kristel heb ik helemaal niks. 1,0.

avatar van wess16

wess16

176 stemmen?! Kom op, iedere gast van boven de dertig heeft deze film gezien, al dan niet stiekem.

Waar is de originele mooie poster in de stoel gebleven?

Ja vreemd. Ik heb de originele poster weer geplaatst.

(andere was ook een Amerikaanse poster)

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Dit is waarschijnlijk 1 van de laagst gewaardeerde klassiekers! Ik vond het allemaal wat langdradig en regelmatig zelfs gewoon saai. Maar als ik het bekijk vanuit de visie dat dit een bijna ultiem voorbeeld is van 'camp' valt er meer te genieten, dan wordt het zelfs lachwekkend en schittert Sylvia Kristel in haar zeer gemaakte manier van erotisch kijken en doen en worden bepaalde scenes (zoals in die hangstoel en met die vergezicht kijker) bijna legendarisch. Is er al een 'director's cut' overigens?

avatar van Zinema

Nu voor 5 euro op BluRay bij de FRS.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Besteld. Maar aan de reacties te lezen is het niet echt fantastisch.

Threeohthree schreef:

Besteld. Maar aan de reacties te lezen is het niet echt fantastisch.

Dat is het inderdaad niet, maar wel zo'n film die je gezien moet hebben.

Heeft wel wat historische waarde Aangezien het de eerste openlijk aanvaarde bloot film is natuurlijk!

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Zeker. Is wel een leuke toevoeging, en 5 euro voor een blu-ray, moeilijk om te laten liggen. Overigens, ik wist niet dat dit zo was, maar het jaartal 1976 zegt genoeg. Zal me benieuwen.

avatar van Iceman69

Iceman69

mikey schreef:

Sylvia Maria Kristel (Utrecht, 28 september 1952) is een Nederlandse actrice.

lang leve wikipedia

avatar van Dk2008

Dk2008

Hij heeft het over The Black Emmanuelle, Laura Gemser en die is geboren op Java 5 oktober 1950.

mikey

Sterker nog: over de verwarring van Utrecht

avatar van Theunissen

Als kind zijnde keek (het Duitse RTL zond dit soort films eind jaren 80 veel uit) ik er alleen maar na vanwege het bloot wat ik destijds spannend vond om te zien. Het verhaal (welk verhaal eigenlijk ) kon me gestolen worden. Het was gewoon opnemen (men zond het immers heel laat op de avond uit) en dan steeds vooruit spoelen naar de volgende spannende scene. Vanwege het jeugdsentiment geef ik hem nog een redelijk punt maar echt veel stelde het niet voor (ook vroeger niet).

Hedendaags kijkt er natuurlijk geen hond meer naar deze troep, maar vroeger moest je het met dit soort films en Nederlandse films doen op de TV. Het enige andere alternatief was destijds om naar de videotheek te gaan en daar een pikant filmpje te huren. Tegenwoordig hoef je door het internet er niets meer voor te doen.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Zaterdag 28 september om 20.30u te zien op het NFF in het kader van het programma onderdeel 'Naakt': Emmanuelle | Nederlands Film Festival - filmfestival.nl

Dat programma onderdeel is een ode aan Sylvia Kristel. Een ode aan Sylvia Kristel had wat mij betreft wel een sjiekere titel verdiend, maar dit zal wel volle zalen trekken...

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro schreef:

Ik bedacht me later dat dit geloof ik ook de titel van Kristels biografie was en dat blijkt te kloppen. My bad