• 9.373.535 stemmen

Met onder meer: Jonathan Patrick Foo, Cary-Hiroyuki Tagawa en Kelly Overton

Gesproken taal: Japans, Mandarijn en Engels

Plot Tekken

"Survival is no game"

Jin Kazama is een vechter die zich aanmeldt voor het Iron Fist Tournament. Hij wil zich wreken op de man die in zijn ogen verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder. Deze man, Heihachi Mishima is tevens de organisator van het toernooi. Om in de buurt van Mishima te kunnen komen om hem te doden, moet hij het toernooi zien te winnen.

avatar van LinkVink

LinkVink

Ik weet nog dondersgoed dat ik dagen lang tekken 2 en 3 had gespeeld, hopend op een verfilming. Natuurlijk niet een animatie, maar gewoon een echt droge en no-nonsence filmpje. Hopend op een goede gecaste cast en een goed verhaal.

Ik weet het, bij gamesverfilmingen, dat het moeilijk is om een goed verhaal te verzinnen en een goede cast bijeen te verzamelen. Ik werd ook erg teleurgesteld toen ik de film keek.

Het verhaal slaat nergens op, ik mis de stoerste tekken karakters en sommige acteurs waren, op zijn zachtst gezegd, ruk. Jin Kazama is 1 van de gavere karakters van de game. Deze was ook erg goed gecast, maar ik wachtte de hele tijd op zijn spinpunch of de helicopter kick (ik weet de namen van de moves niet, maar ik denk wel dat mensen mij begrijpen).

Ik had meer background willen zien van Jun Kazama, jammer genoeg ging zij vroegtijdig dood....
Verder miste ik Paul, King, Jack (ow wacht Jackhammers.....), Michelle en Lei Wulong. Ik vond het erg teleurstellend dat er enkel een aantal vechters in de film werden gestopt, die maar 1 of 2 games hebben meegedaan.

Verder was scenario drama, locaties zeer teleurstellend en miste ik de ware verhaal van tekken... Nu denkt iedereen van: "waarom heeft hij dat geen 0,5* gegeven?". Komt geheel door Bryan Fury en Jin Kazama. Zeer goed neergezegd . Natuurlijk ook de billen

Jammer genoeg, moest het nog een erbij zetten, Kazuya hebben ze vern**kt... Mijn favoriete karakter!

avatar van hendriks

hendriks

leuke film in stijl van mortel combat moet alleen zeggen dat deze stukken beter was

avatar van mushroomcloud

mushroomcloud

Glacius schreef:

Heihachi zag er ongelofelijk belachelijk uit, maar ik zou eerlijk gezegd ook geen acteur (met bijpassend kapsel) die ook maar een beetje in de buurt komt van de echte looks en bad-assness van de "echte" Heihachi.

Hulk Hogan

avatar van FillumGek

FillumGek

mushroomcloud schreef:

Hulk Hogan

Een Amerikaan die een Japanner moet spelen? Dacht het niet.

avatar van barcam

barcam

Zeer amusante entertainende game verfilming.

avatar van everflow

everflow

Ik weet nog goed dat ik en een vriend de preview kregen van de Tekken in 1994. Wat een spel was dat voor die tijd. Altijd geinig als je uitverkorenen ben om spellen uit te testen in het dinosaurus tijdperk.

Doom, wolfenstein 3d waren daar enkele van. Zo ook de eerste Tekken.

16 jaar later zit ik achter mijn schermpje naar een action-movie te kijken van een spel wat mij heel erg aan mijn hart gaat, en het is niet goed!!

Als eerste: de Character's komen niet echt overeen

Als tweede: wat een slordige actie scenes

Als derde :ik mis iets, iets heel VEEL !

Jammer dat deze film de naam Tekken draagt, een heel plezierige actiefilm en niet meer dan dat !

avatar van Samuel85

Samuel85

WOW wat heb ik vermaakt bij deze game verfilming

Natuurlijk wat min punten bij mij is dat maar één.

Dat zijn de karakters van de film, had veel meer vechters in de film moeten zitten dan maar een paar

En qua vechten zag er ook goed uit

Vond het wel de moeite waard om te gaan kijken

Groetjes Sam

avatar van tal1b

tal1b

LinkVink schreef:

maar ik wachtte de hele tijd op zijn spinpunch of de helicopter kick

dat zou dan nét de film slechter maken

juist het overdreven nabootsen van games maakt 't erg slap.

persoonlijk vind ik dit 'n leuke verfilming, met een in de hoofdrol,die het goed doet.

avatar van SpikeR

SpikeR

Vermakelijke schiet schop en donderfilm, leuk om een regenachtig middagje door te komen.

het verhaal is vrij dun en er zitten een paar fouten in, maar verder is de actie wel aardig

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Lijkt me leuk om eens te zien als fan van actiefilms...

avatar van Movie Spotter

Movie Spotter

Vermakelijke film. Ik vond het verhaal vrij standaard. Vechtscenes waren imho goed gedaan. Alleen het einde is niet zo denderend Je zou toch verwachten dat hij zijn vader dood in het laatste gevecht.
Hoe dan ook 3 * van mijn kant. Niet de beste martial art film aller tijden , maar heb me er toch mee weten te vermaken.

avatar van Nicholas

Nicholas

Ik dacht dat Holly Marie Combs een rol zou krijgen (volgens mij als Michelle), maar die is dus geknipt? Jammer, had ik toch nog wat leuks te zien.

avatar van egelhunter

egelhunter

Tekken 3 helemaal grijs gespeeld. Dus ben wel nog wat bekent met de characters. Mooie dames, paar leuke vechtscenes. Leuk voor de fans maar meer ook niet. 2,5*

avatar van fritsy

fritsy

Z'n rocky film, elke partij klappen tot pulp dan winnen enz...

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Damn vond het echt wel relaxe film, vroeger bij tekken keek ik die filmpjes al altijd tussendoor en Jin was ook altijd favo fighter..

avatar van mushroomcloud

mushroomcloud

FillumGek schreef:

Een Amerikaan die een Japanner moet spelen? Dacht het niet.

Ja, Hulk Hogan die sowieso al iemand moet spelen slaat al nergens op, maar daar ging het niet om... zeg eerlijk, qua looks komt hij er toch gruwelijk dicht bij?

avatar van SprengStoff

SprengStoff

Ik vond deze film zelf super. Ik wist dat ik niet naar deze film moest kijken als het op acteerprestaties of een goed concept aankwam, maar deze film ging hem meer om de vechtscenes.

Alleen daardoor al vond ik de film zo goed.

avatar van ken1976

ken1976

Verhaal kon ermee door, maar damn wat een slechte acteerprestaties van de cast, vechtscene's waren ver van indrukwekkend (dat mag je toch wel verwachten van een game-verfilming)

Ik kijk nog liever naar D.O.A ...

Kortom een film van de onderste plank , die me op meerdere fronten heeft teleurgesteld ...

1,0 ster!!!!

avatar van mrwhite

mrwhite

egelhunter schreef:

leuk voor de fans zeg je

avatar van Tympous

Tympous

grom.. ik mis bepaalde personages

is Christie niet ook capoeira? (game is een tijdje geleden)

avatar van Nomak

Nomak

Tympous schreef:

is Christie niet ook capoeira?

Ja, en het is ook een exotisch type en niet zo een westerse bleekscheet met een abonnement op de zonnebank.

avatar van Keane1983

Keane1983

Hoe je van actie en goed inelkaar gezette vechtscenes in combinatie met een mooi kleurgebruik en soundtrack!!!

Dan zit je met deze film goed.

Wil je echter meer, zoals een mooi strak verhaal. Dan ben je hier totaal aan het verkeerde adres.

Sterker nog, het verhaal is zo flinterdun dat het totaal niet boeiend is.

Het gaat vervelen en je kijkt gewoon uit naar de vechtscenes.

Het open einde zorgt ervoor dat er weer genoeg ruimte is voor een aantal uitgemelkte vervolgen op deze film.

Het acteerwerk is aan deze vechters ook niet zo heel erg besteed, maar laten we zeggen dat zij hun best hebben gedaan.

Owjah, na de aftiteling nog eventjes kijken...is nog wat te zien.

Maargoed, ik vond het een amusante film om eens gezien te hebben daar ik ook de games graag mag spelen.

Natuurlijk miste je een aantal personages...maar laten we het er maar op houden dat we die in de volgende delen gaan zien.

Voor nu geef ik de film een 2.5*

Leuk voor een keertje, maar daarna niet meer.

avatar van Magru

Magru

leuke film, en, zoals ik niet vaak meemaak, een goed aftreksel van in dit geval een video game.

de film heeft me aangenaam verrast , scheelt ook dat ik normaal gesproken wel van dit soort vechtfilms houd.

Ik vond ook dat ze de aspecten uit de videogame (personages, stages, uitzoeken van tegenstanders via het scherm) goed over hebben genomen en deze goed hebben verwerkt in de film

net geen 4,5*, wel een zwaar verdiende 4*

avatar van mc-elvin

mc-elvin

slecht vond niet echt wat aan opzicht zag de haren van jin wel gaaf uit en montero zag er erg sexy uit

avatar van daylight

daylight

Leuke film, om lekker bij door te zakken

avatar van Wassup !

Wassup !

Hmm, toch niet zo'n slechte kritieken als ikzelf gedacht had... Misschien toch maar eens een keertje kijken. De Tekken-reeks ken ik al sinds mijn kinderjaren. Nostalgie...

avatar van Watchone

Watchone

Dan vind ik de anime versie toch een stuk beter. Heb met moeite deze film afgekeken. Slap verhaal, vechtscenes vond ik ook maar zozo. Nee, zonde eigenlijk. 1 ster.

avatar van semmie12

semmie12

lijkt me een erg verneukte film tegenover de spelle e nde Anime,

maar ik kijk em tog maar eens binnekort.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb een Tekken Anime gezien en dat was huilen met de pet op. Hij is het nog niet eens waardig om in de schaduw van de Street Fighter Anime te staan.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Die games interesseren me niet. Tekken dus gewoon als actiefilm bekeken. Niet het slechtste dat ik heb gezien op dat vlak. Sommige fights vielen echt wel mee. Het geheel gaf een onafgewerkte indruk op het einde en het verhaal was niet simpel, het was gewoonweg idioot. Zeer middelmatig.