Zack and Miri Make a Porno (2008)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Kevin Smith
Met onder meer: Seth Rogen, Elizabeth Banks en Craig Robinson
Releasedatum: 22 januari 2009
Plot Zack and Miri Make a Porno
"What would you do to get out of debt?"
Zack (Seth Rogen) en Miri (Elizabeth Banks) zijn twee vrienden met flinke geldproblemen. Op een dag komen ze echter tot een plan om deze geldproblemen tot het verleden te laten behoren; ze gaan een pornofilm maken. Maar zodra het duo begint met filmen, komen ze tot de ontdekking dat ze toch meer voor elkaar voelen dan ze in eerste instantie dachten.
Zack
Brandon St. Randy
Deacon
Delaney's Wife
bartden345
Aardige geslaagde komedie die later overgaat in een romantischer verhaal.
Is dat erg? Ik had wel wat meer komedie willen zien, maar saai of vervelend werd het nooit.
Het 1e deel van de film vind ik wel duidelijk het beste deel van de film vol met sterke dialogen waarbij ik vooral de verwijzingen naar veel films grappig vond. Toen zag ik er ook echt de bekende Kevin Smith humor in die ik zo leuk vind. Clerks, Mallrats, Dogma en ga maar door; ik mag zijn films heel erg. Leuk was dan ook om te zien dat veel gastrollen gespeeld werden door acteurs die in vorige films zaten. Zo zag ik bijvoorbeeld Jay en Randy uit Clerks kort voorbij komen.
Het 2e deel is wat ik net al aangaf, wat meer op de romantiek gericht. Het had eigenlijk niet gehoeven maar het was ook wel aardig om te volgen. De hoofdpersonen in de film zijn gewoon erg symphatiek en leuk. Op het romantische vlak is het daarom misschien voor mensen best herkenbaar dat je valt voor je beste vriendin (of vriend, voor de dames). Het is een wat voorspelbaar verhaal maar daarom is het niet meteen vervelend. Ik keek met plezier verder.
Maar gelukkig bevat de film tot het einde toe wel humor. Zeker Seth Rogen is erg leuk als Zack maar ook het personage Miri was de moeite. Haar humor sloot goed aan bij de rest. Vaak zie je in zon komedie dat de vrouw vaak wat serieuzer speelt en daardoor minder grappig is maar hier zeker niet.
Het idee van de film is apart en ook zeker leuk uitgewerkt al hadden ze er meer mee mogen doen. Zeker later in de film verdwijnt het thema wat meer naar de achtergrond.
Kortom, aanradertje! Niet helemaal zo scherp als andere Kevin Smith films maar wel heel goed te doen. Ruime voldoende.
Pastichio Rocker
Justin Long is het beste in deze film.
Naomi Watts
Geweldige rol van Long inderdaad, maar ook Katie Morgan is werkelijk hilarisch
Ondanks de titel, een van de meest brave films van Kevin Smith.
Pastichio Rocker
Jersey Girl en Chasing Amy niet gezien?
Pastichio Rocker
Geen Jay & Silent Bob, geen Ben Affleck, geen Brian O'Halloran en geen Jason Lee deze keer in de nieuwe film van Kevin Smith. Waar hij in zijn voorgaande films altijd een plaatsje vrij hield voor een cameo of een bijrolletje, gooit Smith het deze keer over een andere boeg, hoewel hij toch weer twee oude bekenden heeft gerecruteerd voor een bijrol.
Goed, het verhaal is, zoals bij de meeste films van Smith, simpel. Zack en Miri zijn vrienden en huisgenoten maar hebben geen (sexuele) relatie met elkaar. Want waarom, zoals Zack in de film aangeeft, zou je de goeie relatie die ze nu hebben compliceren met sex?
Wanneer het gas, water en licht wordt afgesloten vanwege een stapel onbetaalde rekeningen komen ze op het inginieuze idee om een pornofilm te maken. Uiteraard loopt het niet zoals gepland en ontwikkelen de twee, hoe origineel, toch gevoelens voor elkaar. Dit is de set-up voor een hoop 'dick and fart jokes', een hoop ge-'fuck', een vleugje drama en romantiek en een uiterst voorspelbaar happy end.
Rogen en Banks doen het aardig als Zack en Miri, maar ik kreeg nooit echt het gevoel dat ze elkaar al jaren kenden. Smith regulars Jason Mewes als porno-acteur Lester 'The Molester' Cockenschtuff (!) en Jeff Anderson als cameraman Deacon zijn niets om over naar huis te schrijven, hoewel Anderson duidelijk progressie maakt als acteur. Vooral Mewes laat zien dat hij zich geen raad weet met een ander typetje dan Jay en zich redelijk verloren voelt zonder zijn 'heterosexual lifemate' Silent Bob.
Smith heeft ook twee echte porno-actrices gecast, te weten Traci Lords als Bubbles (die bellen kan blazen met haar muts) en Katie Morgan als de blonde bimbo Stacie. Ze doen hun ding maar hebben verder geen toegevoegde waarde aan het verhaal.
De leukste rollen zijn voor Craig Robinson als Zack's collega Delaney en Justin Long en Brandon Routh als homo-koppel. Vooral Justin Long is hilarisch als Brandon St. Randy, een acteur in dubieuze films met een 'all male cast'. De film is alleen al het bekijken waard vanwege de rol van Long.
Het is jammer dat Smith zo'n ongelofelijk standaard gevoel heeft voor romantiek, en verder niks origineels weet te verzinnen om zijn personages nader tot elkaar te brengen. Waar hij excelleert in het schrijven van grove doch grappige teksten (hoewel het gevloek in deze film vrij geforceerd overkwam), faalt hij in het schrijven van een simpele dramatische of romantische scene.
Zack and Miri is de eerste 50 minuten op haar best, maar daarna wordt de film beduidend minder wanneer de grappen en grollen plaats moeten maken voor verplichte drama- en romantiek die we al in zoveel romantische komedies hebben gezien, en beter. Die paar grove grappen, zoals die met Delaney's grofgebekte vrouw en een incident met Deacon die het poepmonster uit Dogma doet verbleken, helpen dan niet meer.
Het einde deed ook vrij afgeraffeld aan; alsof Smith niks meer wist te verzinnen of last kreeg van een writer's block. Wat dat betreft had hij het niet heel erg grappige stukje dat door de aftiteling heen is gemonteerd beter gelijk achter de film kunnen plakken.
Nee, Kevin Smith is niet meer de man van het hilarische Clerks, die, hoe amateuristisch ook, toch één van zijn beste films blijft. Wellicht omdat de flauwe romantiek in die film grotendeels achterwege blijft, en misschien ook wel omdat hij toen geen flauw idee had waar hij precies mee bezig was.
Een hele kleine 3*
Rutte
Ikzelf vond 'm maar matig.
Hoewel sommige momenten best wel eens komisch waren vond ik het als geheel gezien ronduit saai.
Ik vond dat er te weinig geprobeerd werd om een grappige scene neer te zetten omdat er heel veel dialogen waren die echt nergens op sloegen.
Wat ik eigenlijk nog kan waarderen is het acteerwerk, want dat komt op zich wel enthousiast over.
Over de voorspelbaarheid zal ik niks aanmerken omdat het bij dit soort films nou eenmaal zo "hoort".
Deze film moet het naar mijn idee hebben van een enkele leuke one-liner, and that's it.
Het eerste uur van de film is best aardig, maar zodra Zack en Miri aan hun scene beginnen gaat de film nergens meer over en is het ook niet meer grappig. De film wordt daarna gewoon een romantische film en daar zat ik dus niet op te wachten. Er zitten in deze film ook twee (ex) porno actrices te weten Traci Lords en Katie Morgan, de rol van eerst genoemde gaat echt nergens en hadden ze ook beter eruit kinnen knippen (wat een draak van een vrouw is het trouwens geworden) en de rol van laatst genoemde was nog enigszins grappig en ze ging ook uit de kleren.
Al met al is dit een zeer matige film. Het eerste uur zou ik nog 2 punten kunnen geven en de tijd daarna 0,5 punten. Gemiddeld komt het dan uit op een 1,5.
Jersey Girl en Chasing Amy niet gezien?
Natuurlijk wel. Alle Kevin Smith films gezien. Maar na die 2 films is dit de meest brave. Dus een van zijn braafste. ;-p
Kraay
Verassend fijne film, ik hou altijd wel van Kevin Smith's films, maar dit verhaal sprak me niet echt aan, net alsof de doelgroep opeens 5 jaar jonger was. Ook het ontbreken van Jay & Silent Bob is zonde. Gelukkig kwam Jason Mewes (Jay) nog terug in een grappig rolletje.
De chemie tussen Zack & Miri kwam opvallend goed uit de verf. Eerste en misschien wel de laatste keer in een Smith-film. Rare kijkervaring verder, met vier andere gasten in een huisje aan het strand bekeken nadat er al een paar kratjes doorheen waren gegaan die avond, terwijl iedereen om meer naakt zeurde (krijg je met zo'n titel) zat ik rustig te genieten van een filmpje dat ik al een tijdje wou uitproberen. Nu alleen Clerks II nog en dan heb ik alles van Smith gehad, binnenkort maar eens achteraan. Tot nu toe is elke film van hem goed te genieten.
Stevige 3,0*, en waarschijnlijk nog eens nuchter bekijken, en misschien verhoog ik hem dan nog wel met een 0,5-je.
skipy05
Ik vond het een goede film. Ik had deze veel slechter verwacht. De film is wel wat voorspelbaar. Er zitten ook paar goede grappige stukken in. Leuke rollen voor Seth Rogen en Elizabeth Bank. Bijde hebben het goed gedaan.
Reitsovic
de film begon heel erg leuk maar naar mate het einde in zicht komt word hij steeds slechter.
Er zaten hele grappige scenes, maar ook veel flauwe en voorspelbare.
wel de moeite waard.
pooper
een 3,0
was wel een leuke film maar jay and silent bob hadden er in moeten zitten dan was deze film een dikke 5,0 geworden.
AHWA
Nee, ik zie Mewes toch liever als Jay dan in een andere rol. Ik vond hem niet zo heel leuk in deze film eigenlijk, een van de mindere personages ook. Alleen dat Dutch Rudder-gedoe was leuk, maar de scene voor die koelkast had niet gehoeven
luvmusic
op een 1 of ander manier irriteer ik me enorm aan de acteerkunsten van Seth Rogen. vind hem echt waardeloos!
Kr!kke
ik vind hem echt geweldig in al zijn films
lyn.theresa
Ik vond deze film teleurstellend. Normaal ben ik fan van Kevin Smith films, maar hier kon ik niet veel mee. Weinig gelachen (af en toe een grinnik) en minder sterke dialogen dan ik gewend was bij zijn films. Beetje standaard romantisch verhaaltje ook.
Wel een kleine,maar mooie grap over Lost tussendoor waar ik hartelijk om heb gelachen.
Overigens vond ik die Seth Rogen echt helemaal niks.
ik miste de oude vertrouwde crew!
lyn.theresa
Hier ben ik het compleet mee eens.
dinal12000
Beetje mager deze film. De grappen zijn ook niet echt scherp en de romantische ontknoping paste niet erg bij de platte grappen van het begin.
Kilii
zeer vermakelijke film met Seth Rogen. Hij speelt zijn rol wederom zeer goed, met veel hysterische/grappige momenten.
joeythebest
Ik ben echt een fan van dit soort films en Seth Rogen vind ik dikwijls geweldig goed, maar dit was een tegenslag. De film is grappig bedoeld maar het is ze niet zo goed gelukt. Niet echt de moeite om hem te zien.
TR86
Redelijk leuke film. 1e Deel is leuk met goede grappen en een goede Seth rogen en Elisabeth Banks. Later worden de grappen minder en wordt het wat romantischer. Kortom een 3,5
Raydo
Het verhaal overtuigt werkelijk nergens. Je gelooft niet dat ze al jaren samenwonen, je gelooft niet dat die pornoacteurs de rekeningen van Zack en Miri gaan betalen, je gelooft niet dat ze ineens wél iets voor elkaar voelen, enzovoorts.
De gebeurtenissen vinden nogal abrupt plaats en alles past telkens precies in elkaar. Exact zoals je het verwacht. Daarbij komt dat je totaal geen sympathie voor de hoofdrolspelers krijgt. De schoolreünie-scene was waarschijnlijk bedoeld om hen een beetje achtergrond te geven, maar dat mislukt jammerlijk. Het enige wat je kunt concluderen is dat Zack enorm vaak "fuck" zegt.
Wat mij ook altijd stoort bij dit soort films (vgl. YPF): waarom krijgen we de hoofdrolspelers niet naakt te zien? De manier waarop ze het hier probeerden te verhullen kwam ontzettend geforceerd over. En om de verwachtingen van het publiek een beetje in te lossen, doen er dan een paar pornosterren mee.
Nee, ik kan niet veel positiefs zeggen over deze film. Ik heb af en toe moeten glimlachen, maar dat was het.
sadkingbilly
Deze film probeerde waarschijnlijk van het niveau van "american pie" te zijn maar faalt daar jammerlijk in. Ontzettend voorspelbaar, ontzettend amerikaans en ontzettend kunstmatig. Jammer, het idee had zoveel meer in huis.
Ook waanzinnig storend: dat ze in hollywood net doen alsof iedereen wanhopig probeert zijn of haar lichaam af te schermen van de sexpartner. Dat kan beter, neem een voorbeeld aan de serie "californication"
Toch, als je houdt van films met een hoop onderbroekenlol en poepsmijterij zul je je er wel mee vermaken. Drie sterren.
Pastichio Rocker
Nog nooit een film van deze regisseur gezien zeker?
eric23
Vond Rogen beter in "Knocked-up", toch voor een saaie avond kan de film prima mee. leuke satire en vermakelijke cast.
Alleen de romantiek mag wat minder zijn, gezien de film met het nodige portie zwarte humor is bewerkt

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Clerks.
Komedie, 1994

Cloverfield
Horror / Thriller, 2008
pornografieliefde voor iemands levenplatonic lovepornographic video beste vriendinseks komediefriends in lovepost-credits sceneduringcreditsstinger