Genre: Komedie / Actie
Geregisseerd door: Craig Mazin
Met onder meer: Drake Bell, Sara Paxton en Christopher McDonald
Releasedatum: 28 augustus 2008
Plot Superhero Movie
"The greatest Superhero movie of all time! (not counting all the others)"
Nadat hij gebeten is door een genetisch gemanipuleerde libel, ontwikkelt high school loser Rick Riker superkrachten. Hij besluit zijn krachten te gebruiken voor goede zaken en wordt een gemaskerde misdaadbestrijder genaamd 'The Dragonfly'. Hij komt echter snel tegenover de slechterik Lou Landers te staan. Na een mislukt experiment, heeft deze de kracht ontwikkeld andermans levenskracht te ontnemen om zodoende onsterfelijkheid voor zichzelf te creëren. Zal het 'The Dragonfly' lukken deze slechterik te verslaan en de wereld te redden?
Dragonfly
The Chief of Police
Dr. Strom
Dr. Hawking
Tonypulp
en waarom hebben ze deze film nu gemaakt ?
elke film in dit soort genre wordt altijd een flop. buiten de films van voor 1995.
Omdat heel veel mensen het toch kijken, en het blijkbaar erg veel geld opbrengt..:P
Ik vind het altijd wel leuk om te kijken als ik me verveel
kefman
niet nadenken gewoon kijken en lachen. En stiekem zit er nog een leuk verhaal in ook. Altijd nog beter dan meet the spartans
vwtune
Ben ik het helemaal mee eens!
Hayabusa
Het zal wel aan mij liggen, maar het lijkt wel alsof de parodie-filmen tegenwoordig minder zijn dan vroeger. Waar Scary Movie nog leuk was, zijn Date Movie, Epic Movie en deze Superhero movie zeer matig. Heb maar 1 keer zitten grijnzen de hele film omdat alles cliché is.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
hoe kan een parodiefilm nu cliché zijn...?
ik weet niet wat er in de film gebeurt is maar het lijkt me raar als een parodie cliché is

De Meester
Als je er een beetje van houdt is dit een zeer vermakelijke film! Gewoon verstand op nul, heerlijk voor een zondagmiddag ofzo.
Hayabusa
hoe kan een parodiefilm nu cliché zijn...?

Cliché in de zin van, alle grappen zie je al aankomen voordat ze gemaakt worden. Ik zweer het, deze film is het bekijken niet waard, als je hem download, doe het dan in ieder geval op een RW, zodat je het nog kunt wissen na het bekijken, het is anders zonde van je dvd.
Eric§Cartman
Ik vond het een goede film..ben hem gaan zien met een paar vrienden en ik moest toch een paar keer goed lachen.
Kevin13
paar dagen geleden gezien, hopelijk zo snel mogelijk naar de Flop 100
Zeer slechte humor. En weer typisch in de stijl van Scary movie 4. Op de filmposter staan een hoop figuren die amper 10 seconden in beeld komen. De verwijzingen naar de films zijn zo gemaakt en weer van een platvoers niveau die zich vooral mikt op de pis en sex moppen. Toch proberen in de hoop nog eens een dergelijke film te zien die zich naast Airplane of Naked Gun kan zetten, maar steeds weer teleurgesteld worden. Ook deze prent kan je absoluut mijden...
SpooXxX
Scary Movie is gemaakt door een aantal mensen: De Wayans bros., de makers van Scary Movie 3 & 4 en de makers van Date Movie, Epic Movie en Meet the Spartans. De Wayans bros waren wijs genoeg om af te haken na deel 2 ( of deze keus geheel ongedwongen was laten we voor nu in het midden ) De overige makers wilde meer $ op hun bankrekenening bijgeschreven krijgen. De makers van Date Movie nemen niet eens de tijd om een script te schrijven. Zij maken van andere films en tv series sketches en plakken dat aan elkaar. De makers van SuperHero Movie nemen gelukkig wèl de tijd om een soort van script te schrijven. Dat maakt Superhero Movie dus weer leuk(er). De film begint leuk en je hebt het gevoel dat je naar een echte (spoof)film zit te kijken. Alleen naarmate de film verloopt beginnen de grappen kwalitatief in te kakken en krijg je veel van het slappe gedoe enkel om de tijd te vullen. Ik vind jammer want ik ben immers een groot fan van Leslie Nielsen. Zelfs een grootheid van zijn kaliber kan deze film niet redden. 2* maar dan alleen om dat Leslie er in mee speelt. En dan te bedenken dat er een DisasterMovie op komst is. Hoe bedoel je een rampenscenario!
Tonypulp
Beter had je het niet kunnen omschrijven!
Date movie was echt rampzalig, en deze bracht tenminste nog wat humor, vooral het begin zoals je al zei.
Leslie nielsen had wel een paar erg grappige scene's, maar zelfs al zegt hij iets niet grappigs dan moet ik al lachen.
Zijn hoofd straalt éen en al humor uit
animalkrullie
Een film waar je niet na moet denken en alleen moet kijken.
Leuke platvloerse humor waar alle superhero films op de hak worden genomen.
Moet wel zeggen dat dit genre erg in de herhalingen valt.
De grappen zijn veelal hetzelfde.
Een kleine 3*
Kelsey16
Lekker simpele humor, ik vond hem erg grappig, zelfs ondanks het feit dat ik hem alleen heb gekeken, ik hou hier wel van, gewoon niet serieus nemen en even lekker ontspannen.
Don_Mat
Eindelijk een film die weer scary movie waardig is!!! hij krijgt van mij 5* omdat deze weer alle ingredienten heeft van een goeie komedie. Na epic movie en meet the spartans die allebei 0,5 * verdiende, was ik hier wel weer aan toe. En iedereen die deze een slecht cijfer geven. Dat het je smaak niet is, dat snap ik. Maar misschien is wat vrienden opzoeken en hem in een gezellige sfeer kijken, ipv in je eentje heel kritisch kijken. Want daar is deze film niet echt voor idd!
tommykonijn
Lijkt me wel een aardige film maar aangezien het gemiddelde.
GGG
We hebben erg genoten van deze film (de kids lagen krom van het lachen).
Supbatspi
Ik houd normaal gesproken absoluut niet van dit soort films. Epic movie was een ramp en van de verschillende Scary Movie-delen heb ik alleen maar stukjes gezien. Toch vond ik dit enigzins vermakelijk.
Enigzins omdat het over het algemeen een parodie op Spider-Man is, anderzijds omdat ik deze humor toch wel aanstekelijk vind. Heb mezelf erop moeten betrappen aardig vaak gelachen te hebben.
Anjin
En toch een onvoldoende geven..
Raar....
Supbatspi
Ik vermenigvuldig niet elke ster met 2 om te zien op wat voor een cijfer je dan uitkomt. Ik zie 0,5 en 1 gewoon als slecht en daarna wordt het steeds beter. Vond de humor best wel oké, maar aan de andere kant, omdat het een parodie is, slaat het verhaal nergens op. Vermakelijk voor 1, hooguit 2 keer. Ik vind 2 sterren dan prima. Als ik deze film 3 sterren zou geven, zou het maar 2 sterren minder hebben dan de films die ik als favoriet beschouw. Beetje klein verschil.
pampie
niks RW, gewoon rechtstreeks op je LCD kijken
candyx3
Ik vind deze film, vergeleken met de scary movies, maar niks
Deze film heeft me geen 1 keer aan het lachen doen brengen
ik had er hoge verwachtingen van, maar de film heeft me niet kunnen boeien, Besluit: Zijn voorgangers waren veel beter
Henkebart
Ik vond de film eigenlijk slecht maar omdat ik graag kijk naar x-men, spiderman en dat soort films ben heb ik best vaak gelachen.
jesseverdellen
Laat ik beginnen met de poster. Leuke poster maar de meeste mensen die er in voorkomen zijn maar voor een paar seconden in beeld. Valse hoop geef je dan vind ik:) De film had wel eens grappige momenten en die Leslie Nielsen blijft leuk:) Drake Bell vond ik ook goed acteren(als eerste echte film?). Maar over het algemeen vond ik hem de helft waard van een geweldige film(2.5 dus:P) Leuk om mensen erin terug te zien die ook bij Scary Movie waren
KareK
Scary Movie 1 en 2 waren leuk, alles wat daarna komt is waardeloos. Heb Scary Movie 3 en 4 gezien en vond ze beiden ruk, daarnaast was Meet the Spartans humor van het laagste niveau.
Als ik zo kijk is deze film volgens mij van de zelfde makers met hetzelfde concept: pak films van 100 maal betere kwaliteit en verpruts ze zo hard mogelijk door er puberale 12 jarige humor in te stoppen.
Ik wil deze film niet eens zien, gok dat het cijfer hooguit een 1,5 zal worden
savvie11
ja deze film is echt heel erg slecht. de grappen zijn heel flauw en tijdens het kijken verveelde ik me dood.
Anjin
En dat zegt iemand die een jackie chan film een 5* geeft.
Vraag me dan toch af wat voor een soort humor je hebt.
Tonypulp
En dat zegt iemand die een jackie chan film een 5* geeft.
Vraag me dan toch af wat voor een soort humor je hebt.
Haha nu werd ik toch benieuwd naar zijn scores die hij geeft
En best wel een aparte smaak..aantal slechte films 5* gegeven en dan is dit het enige cijfer onder de 5*...maarja veel zal het niet uithalen

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

Swing Vote
Komedie / Drama, 2008

Take This Waltz
Drama / Romantiek, 2011
anti heromiddelbare schooldragonfly superheldradioactivityparodiespoofduringcreditsstingersuperheroes