Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Cameron Diaz, James Marsden en Frank Langella
Releasedatum: 4 februari 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Box
"All you have to do is push the button."
Norma en Arthur Lewis, een jong stel dat in een buitenwijk woont, krijgen een simpel houten doosje cadeau. Een vreemdeling komt langs met het bericht dat de eigenaar van het doosje $1.000.000 zal krijgen als die op een knop drukt. Maar de druk op de knop zorgt er ook voor dat ergens anders op de wereld iemand sterft, iemand die ze niet kennen. Met de doos maar 24 uur in hun bezit, zitten Norma en Arthur met een dilemma. Gebaseerd op de "Button, Button" aflevering van The Twilight Zone.
Norma Lewis
Lana Burns
Rhonda Martin
Martin Teague
DonLeone
Wie waren de twee acteurs? Ik heb ze er niet uitgehaald.
de acteur van Bobby Briggs en de acteur die hulpagent Andy speelde meende ik gezien te hebben doorheen de film, maar ik ben hun namen kwijt, sry
Metalfist
Dat zijn Dana Ashbrook en Harry Goaz maar volgens Imdb verschijnen die niet in de film.
DonLeone
hmz welja, ik dacht ze teherkennen, mss ligt het aan mij en was ik fout
maar dan alweer zijn er in elke film tientallen figuranten die niet op de credits vermeld staan
toch, wat hen betreft zou dat wel anders wezen, dus dan zal ik me vergist hebben
om precies te zijn, Dana dacht ik te zien als aanwezige op dat feest in het midden van The Box en Harry als agent die op het einde met de anderen het huis binnenstormt
maar het zal wel niet zo zijn, jammer want ik vond dat net zo sterk aan de film, en de woorden waarvan ik dacht dat ze verwezen naar TP (de naam Norma alleen al), ...
ik ben wat teleurgesteld
Metalfist
Mij leken de namen Norma en Arthur meer naar Marilyn Monroe te verwijzen.
noxious
de slechtste film die ik in enkele jaren gezien heb.
De acteurs doen het niet echt slecht maar het is gewoon het verhaal zelf dat ver beneden niveau is.
Tot op het moment dat Diaz de beslissing maakt of ze al dan niet op de knop drukt gaat het nog, daarna zakt alle niveau weg.
Het hiernamaals, de employees, dat water en het witte licht waren een paar dingen waaraan we ons echt ergerden. Ook de man die door een bliksem getroffen was en daardoor 10 sneller kon genezen ofzo, wtf, buiten de vermelding ervan heeft dat geen enkele verdere betekenis in de film.
Al bij al was het gewoon allemaal zwak, tijd en geldverspilling.
marb
Zeer slechte film. Je kunt nog beter de aflevering 'Button, Button' kijken van de serie Twilight Zone. Daar is het verhaal namelijk losjes op gebaseerd
jootje95
kom net uit de sneak, oprecht de meeste vreemde en nare film die ik in tijden heb gezien, zonde dat Diaz zich voor deze film heeft geleend!!!!
pomper
AFGRIJSELIJKE film inderdaad. Een van de meest vergezochte films die ik ooit gezien heb. Na afloop van de film gonsde het in de zaal van ontevreden gemurmel. Het publiek leek ook duidelijk niet te weten wat het aan moest met deze film; er werd gelachen om dingen die niet bepaald komisch bedoeld waren.
Ik lees trouwens dat mensen dit walgelijke misbaksel vergelijken met de serie Twin Peaks...een grotere belediging aan het adres van Lynch en Frost kan ik me niet indenken
Toen we als kijkers te zien kregen in wat voor Dr. Evil-esque schuilplaats die aangevreten debiel zijn snode plannetjes smeedde, leek het er even op dat de film zo kut begon te worden dat ie weer leuk kon worden, maar nee...
mandy7
Ik vond het eerste uur een 7 waard.
Spanning wordt goed opgebouwd en daardoor zat ik goed in de film.
Alles wat daarna gebeurd, viel me vies tegen.
Het was me net een tikkie TE vaag.
Dus deel 2 van de film krijgt een 3.
Waardoor ik op een 5 uitkom, en dus een 2.5.
The Godjoshi
Dit was nou echt een verschrikkelijke film, heel heel even denk je dat het een spannende film gaat worden. Maar op dat moment wordt je even verschrikkelijk misleid. Zo langdradig, zo traag, gebeurtenissen die echt nergens over gaan, slechte special effects, goeie acteurs die in deze film te irritant zijn. Eigenlijk kan ik nix positiefs zeggen over deze verspilde uren en dollars in deze film.
Slecht, slecht , slecht , en nog is slecht een dikke 0 maar de film heeft geluk ik moet een 0,5 geven veels te hoog.
Charmbracelet
Gisteravond in de sneak gezien, heel spannend en creepy maar ik snap hm gewoon niet.. hele rare film.
lefollon
voor mij persoonlijk is het de slechste film ooit een echte flop schande dat zo iets in de bios mag
Seam
Grappig dat deze film onderhand net zo'n verdeelde meningen heeft als Southland Tales. Dat maakt me wel nieuwgierig want die vond ik wel geweldig
Montorsi
Release blijkbaar pas februari, toch apart dat hij al gesneakt is. Of NFC moet verkeerde data doorgeven.
Prudh
Vreemd inderdaad. Vraag me af waarom hij pas zó laat in de bios komt.
ludokrijger
Gezien in Antwerpen, drama. Meer zeg ik er niet over. Gegon aardig, maar werd al heeeeel snel zeer onrealistisch en goedkoop. Te simpel.
Willy Wartaal
Hoezo zonde? Alsof ze een geweldige actrice is ofzo. Desondanks kijk ik wel erg uit naar deze film want DD en ST zijn allebei geweldige films en DD kan bijna een meesterwerk genoemd worden denk ik (voor mij iig wel).
Carlos Olivera
Vrij vaag, soms langdradig en niet echt spannend of eng. Zeker geen horror en maar een beetje sci-fi. Vooral vaag.... 1,5*
Elineloves
James Marsden, whoohoot!
Lekker maan!
Ben benieuwd naar Diaz in deze film, ben haar gewend in romantische chickflicks / komedies. Hoop nu eens een andere kant van haar te zien.
WessRocks
"The box" is een mysterie maar een goede denkfilm met de nodige spanning en vragen..
Het oude sfeertje vond ik ten eerste al lekker geslaagd, de vaagheid in de film kon me bekoren. Persoonlijk had ik geen moeite om het verhaal te volgen, soms snapte ik het niet, maar later werd het duidelijk. Je moet er je hoofd wel bijhouden. Voor de rest origineel verhaal en goede acteurs..
$pecial
The Box
Wat een verrassend goede film zeg. Het sfeertje is erg onheilspellend, al vanaf de eerste minuten. Doet ook vaak denken aan een seventies horror film.
Halverwege de film neemt het science fiction aspect iets toe, met name de ongeloofwaardigheid, maar dat voor mij ontnam het niets van de spanning. Mysterieus is deze film..constant heb je het gevoel..waarom? En wat gaat er dadelijk nou weer gebeuren?
The Box een film vol dilemma's, spanning en met name het mysterieuze sfeertje maakt het voor mij compleet. Gelukkig blijft het mysterie ook in tact, als kijker wordt je bij de aftiteling achtergelaten met het gevoel..waarom?
Het is geen pure horror film, geen pure science fiction film.. het is ook geen film wat iedereen zal gaan waarderen, maar een ding is het wel, het is een gewaagde en boeiende prent.
Ik houd het voorlopig op een dikke 3.5 *!
Elineloves
Van Donnie Darko naar Southland Tales naar The Box....
Tsja.. net deze film bekeken, en heb er een wisselend gevoel aan overgehouden. Ik vond deze film niet echt spannend en al helemaal geen horror. Zo was ik regelmatig afgeleid door andere dingen, omdat de film me gewoonweg niet vast wist te houden.
Diaz vond ik hier écht in een van de mindere rollen die ik van haar gezien had, helaas, ze wist me niet te overtuigen. Wat een oude uitstraling heeft ze gekregen zeg! Zou niet graag naast haar wakker worden 's ochtends, vind het geen aantrekkelijke verschijning. Marsden vind ik normaal een lekkere kerel die leuk speelt, en ook hier zette hij zijn rol niet slecht neer, maar empathie kon ik niet voor zijn (of haar) personages krijgen. Ze bleven mij veel te oppervlakkig.
Wat ik wél wil benadrukken, is dat er niks van voorspelbaarheid is. Je ziet niet aankomen welke kant de film nu weer opgestuurd gaat worden. Bijvoorbeeld de 'overleden' oppas die ineens weer opspringt. Knap dat een verhaal van nauwelijks 10 pagina's, op deze manier verfilmd wordt. Decors zijn prachtig, je zit wel in een 70s sfeertje.
Muziek vond ik wel een minpunt, ik vond het niet aansluiten bij het verhaal en soms veel te overdreven aanwezig. Leuk dat ze de kijker mee willen laten leven, maar met mij deed het weinig.
Mijn probleem is denk ik dat ik er te serieus ben ingestapt, met hoge verwachtingen. Je moet deze film niet bekijken, je moet hem ervaren. Ik heb me veel gericht op de ongeloofwaardige dingen, en die gingen me dan ook steeds meer storen. Veel momenten vond ik zwaar 'over the top'. Ook de bloedneuzen, ontbrekende lichaamsdelen en complotten waren vergezocht.
Het was voor mij niet dié intrigerende film die ik had verwacht dat het zou zijn, maar slecht ook zeker niet.
Geef hem net een voldoende, 3*
papaEd
Weinig aan toe te voegen ben het helemaal met je eens
mcdaktari
Het was te verwachten dat het wel een aparte film zou worden, en dat was het ook. Er zullen behoorlijk veel lage stemmen komen maar ik persoonlijk vond het toch wel wat hebben, het verhaal vond ik wel goed en het is teminste eens een keer iets anders dan harde aktie en overdonderende special effects. Op het acteren was niets aan te merken, vond Cameron Diaz heel goed in deze rol, en wat is het toch een lekker wijf zeg. Al bij al voor de liefhebbers van vreemde mysterieuze films is dit zeker een aanrader
desert
Oke, het is nu wel leuk geweest. Kelly moet nu echt stoppen met het evenaren van Donnie darko, want dat wordt hem denk ik niet. Die film was gewoon een 'lucky shot' en zelfs Kelley weet volgens mij niet eens waar die film over ging. Volgende keer maar gewoon een simpel actiefilmpje ofzo,
MerLiNiuM
Nog niet zo een slechte film als je het met een ander oogopslag bekijkt is filmsfeer echt jaren 60 ook het camerawerk is net als een oude film bekijkt met SFX van low buget van nu
wat toch de sfeer blijft behouden dat je in de jaren 60 film zit. Cameron Diaz speelt toch wel nu eindelijk eens een volwassen rol maar vindt het wel een van haar slechtste acteerprestaties.
kwa verhaal is het goed te volgen maar kreeg even het idee dat er marsmannentjes achter zaten maar het was de engel van de lieve heer hem zelf??
1 slecht scene in de SFX wat beter had de rest was wel oke.
voor mij rust dan ook wel een geslaagde film die ik liever anders had gezien maar dat is smaak 3* voor het verhaal ook al verwachten ik heeeeel iets anders.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'