• 9.373.068 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Spanje / Peru

Geregisseerd door: Barney Elliott

Met onder meer: Stephen Dorff, David Strathairn en Brooke Langton

Plot Oliver's Deal

De Amerikaanse zakenman Oliver Campbell heeft een plan om in Peru een gigantisch geldbedrag in handen te krijgen. Het gaat om een oude en al lang vergeten schuld van de overheid aan de bevolking. Terwijl Oliver de autoriteiten onder druk zet, ondervindt verpleegster Maria de eerste rampzalige gevolgen van het plan al. Haar moeder is ernstig ziek, maar de overheid heeft fors bezuinigd op de gezondheidszorg om de deal met Oliver te kunnen bekostigen. De operatie die Maria’s moeder nodig heeft, wordt niet meer vergoed. Maria is ten einde raad en besluit tot een wanhoopsdaad. Tegelijkertijd worden in een dorpje in de bergen ook een vader en zoon geconfronteerd met de consequenties van Olivers deal. Als de zoon zwaargewond raakt, maakt de vader een keuze die dramatische gevolgen zal hebben voor iedereen.

avatar van macrobody

macrobody

Goed verhaal over genadeloze zakenmannen die over de rug van de gewone bevolking een smak geld kunnen verdienen. Hoe is me nog steeds niet helemaal duidelijk maar het idee is er. Doordat er verschillende verhalen door elkaar lopen is het ook een beetje warrig. Maar uiteindelijk komt het verhaal bij elkaar en is er een soort van Happy End maar eigenlijk ook weer helemaal niet.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

De saaiste film die ik in maanden heb gezien..

Totaal niet pakkend of meeslepend het is een thriller maar dat is misleidend..

Het is een film zonder spanning en enige diepgang..

Ik raad deze film niemand aan.

1 ster