• 8.712.456 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot The Seven-Ups

"Mess with the Seven-Ups, and they WILL mess you worse."

De Seven-Ups is een speciaal team van de New Yorkse politie, geleid door de 'street-wise' Buddy, die ongewone technieken toepast om onaantastbare criminelen op te pakken. Wanneer een aantal politie-imitators een reeks maffia-kidnappings uitvoert worden de plaatselijke criminelen nerveus. Buddy's jongens gaan op onderzoek uit, wat tot de dood van één van de teamleden leidt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Max Kalish

Carmine Coltello

avatar van rzasa

rzasa

Heerlijke film in de trant van The French Connection. Lekker rouw, gesitueerd in New York met een schitterende auto-achtervolging die kan wedijveren met die uit The French Connection. Waarom geef ik hem eigenlijk geen 5 sterren? Omdat The French Connection eerder was.

avatar van neo

neo

op zich wel een redelijke film die weer ook uitblinkt door een goeie achtervolging. 3 sterren

avatar van rzasa

rzasa

Aan alle Bullit en French Connection fans: deze moet je opnemen hoor!

Typische, degelijke seventies misdaadthriller. Was zeker niet altijd interessant, maar had genoeg goede momenten zoals de carwash-scènes en natuurlijk de gedenkwaardige achtervolging. 3 sterren.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Grappig dat alledrie de hoofdrolspelers ook in The French Connection zaten. Weet iemand waar ik deze film op dvd kan krijgen?

avatar van badfans69

badfans69

Dezelfde producent als van Bullit en French Connection, een mooie rauwe misdaad film, met als hoogte punt de achtervolging in NYC. een aanrader!

Site van producer Philip D'Antoni | Film Producer/Director - philipdantoni.com (foto/video over de film)

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Lekkere oldskool politiefilm, de achtervolging was top in scene gezet! goed camerawerk, en acteerwerk ook top.

*3.5

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Cool

avatar van Insignificance

Insignificance

Fijn zeventiger jaren misdaadfilmpje. Routineus of typisch, het is maar hoe je er in staat. Ik hou van de tijdgeest, vibe, dat soort dingen, dus dan gaat het al vrij snel lopen, al heeft deze daar wat moeite mee. Waar iemand als Friedkin het meteen een geagiteerd sfeertje wist mee te geven, start D'Antoni een tikje loom. Zeker in het begin had het best wat meer elan mogen hebben. Dat verbetert gaandeweg gelukkig wel, er is iets aardigs met een wasstraat, de veelgenoemde achtervolging doet wat het moet doen en er is een ondervragingstechniek die opvalt. Scheider is hier op z'n plaats en er lopen nog enkele markante koppen rond uit die tijd en dat is voldoende voor een mooie voldoende.

avatar van wihu61

wihu61

Haalt niet helemaal het niveau van Bullitt en French connection, waar ik het verhaal pakkender vond, maar verder natuurlijk heel vergelijkbaar qua sfeer. Inderdaad weer een prima achtervolging: in feite dezelfde opbouw als bij Bullitt (start en einde voel je precies aankomen). Zeker een tweede kijkbeurt waard.

En ja, die éne ondervragingstechniek... mag dat eigenlijk wel?

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een paar criminelen leden van de maffia ontvoeren voor losgeld. Rauw en realistisch in beeld gebracht (zeker vanwege het goeie locatiewerk). Verder gewoon een solide jaren '70 misdaadfilm met een paar spannende momenten. En vanwege de sterke auto-achtervolgingsscène nog net 4.0 sterren.

avatar van Spoelworm

Spoelworm

Op het einde vd werkweek,als vrouw en kids naar bed zijn mag ik nog vaak graag even een filmpje kijken. En eentje uit de 70s (of 80s) heeft vaak mijn voorkeur. Deze had ik al eens gezien, en hij blijft oke. Echt in spanning zal je niet raken nog zal de ontknoping je een worst wezen. Daarvoor is het toch wat vlak aan plot. Maar de 70s sfeer zit er goed in vooral omdat meeste in de grote stad is gefilmd (NY ,Chicago ofz gok ik?) en dat geeft veel qua tijdsbeeld. Ook de al eerder genoemde achtervolging door de stad was lekker. Maar qua spanning of plot toch wel te mager. French connection bv is dan weer beter. Roy heeft wel de perfecte kop voor zijn rol en speelt (weer) goed en zeker boven gemiddeld. Neem de scène dat zijn auto een vrachtwagen raakt , het moment dat hij eruit stapt leek best echt. De rest zit ook prima in hun rol.

Absoluut niet de beste in zijn soort, maar ik heb me uitstekend vermaakt.

avatar van Collins

Collins

The Seven-Ups is een ietwat vergeten film die in de schaduw bivakkeert van films als Bullitt en The French Connection. Om maar wat klassieke namen te noemen uit hetzelfde genre en dezelfde tijdsperiode.

Beide films worden vaak teruggebracht tot een spectaculaire autoachtervolging die een centrale plaats in de film inneemt. Onterecht, want beide films bezitten veel meer substantie dan een enkele achtervolging per auto. Hoe spectaculair die ook is. Zo’n spectaculaire achtervolging vormt ook het hoofdbestanddeel van the Seven-Ups. En ja, die achtervolging schoot mij op voorhand ook meteen door het hoofd. Een beperkte associatie die bij nader inzien ook wel enigszins begrijpelijk is.

The Seven-Ups heeft in zijn geheel gewoonweg minder te bieden dan de bovengenoemde films. De film is verhaaltechnisch van minder niveau. Het verhaal ontwikkelt zich wat nonchalant en onopvallend. Het voldoet als omlijstend kader voor de actie maar verloopt zonder bijzonder verrassende ingevingen. Toch pakte de film me.

De film slaagt er goed om de stedelijke entourage van New York waar de film zich afspeelt een benauwende droefheid te laten ademen. De afstandelijke benadering van de personages over wie je niets wezenlijks te weten komt, maar die wel een harde gelatenheid om zich heen hebben hangen, sluit prima aan bij de entourage.

Hoewel de film meer spannende scènes bezit, staat de magnifieke autoachtervolging als spanning opdrijvend middel op eenzaam niveau. Prachtscène die geheel zonder muzikale ondersteuning en slechts begeleidt door omgevingsgeluiden en het door merg en been gaande gegier van de banden, heel rauw binnenkomt.

The Seven-Ups is een prima film.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Aardige prent die voor mij helaas ietwat tegenviel aangezien je meteen weet wie de rat is. Als dat beter was uitgewerkt dan had je een veel beter stuk actie gehad, ik houd nu eenmaal van uitzoeken door puzzelen. Maar als men bijna meteen teveel of eigenlijk alles al weggeeft, jammer dan.

Kijkt verder prima weg al vond ik niet alles even sterk en goed. Mooie cast, ben stiekem wel een redelijke fan van Scheider dus dat zat helemaal goed. Ook voor iemand die geen echte liefhebber is van films voor de jaren 90, deze was goed te doen.

Zit echt te dubben tussen 3 en 3,5**. Vooruit 3,5**.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zwak verhaal dat aan heel wat kanten rammelt en dat ik niet makkelijk te volgen vond, maar het is voor de spectaculaire car chase en voor de shots in het Manhattan en Bronx van die jaren dat je deze film moet zien. Het is identiek dezelfde sfeer als French Connection en dat is geen toeval, daar de producent van voornoemde film hier de regisseur is.